X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie zleci jak z bicza strzelił :-) korzystaj ile wlezie przed ciążą :-) zapij orzechy piwem/winem/wódką, co tam lubisz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszam sie, ze chociaz kolejny cykl jest pewnym. Chyba.
    Smutny ten wieczor. Pustka taka.
    Jak Wam minal dzien?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dwa tygodnie zleci jak z bicza strzelił :-) korzystaj ile wlezie przed ciążą :-) zapij orzechy piwem/winem/wódką, co tam lubisz :D
    Ten tekst to mnie pocieszal 7 lat temu ;) Juz sie nakorzystalam ;)

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to ostatnie dni :) nie smuć się.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam mezowi orzechy. Patrze jak je wcina i czuje jak mi slina do ust naplywa w niekontrolowanej ilosci. Ostatni raz tak mialam w przedszkolu na widok plackow szpinakowych :D
    Nie moge na to patrzec bo zwymiotuje. Ide na pietro :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cycki flapy, brzuch cicho..jedynie sutki bolą. Myślę czy na własną rękę zwiększyć dawkę Lutinusa...Jadę na weekend na wieś, bo internet i dostępność aptek są dla mnie niewskazane :P

• Quczi Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna pozytywna energia najważniejsza :) ciąża to też nie latwy czas bo się też martwić. Najpierw się martwimy o stymulacje potem o pęcherzyki i plemniki potem o komórki zaplodnione, potem o transfer im się zaczyna jak się uda. Zamartwianie się o rozwijające życie, następnie o poród i o dziecko. Rodzimy o tysiąc myśli na minutę. Ból co to ból najważniejsze dziecko. Już urodzimy i cisza dziecko nie placze. Tysiąc emocji przez głowę przechodzi :) przeżyłam to wiem ile to wszystko nas kosztuje ale kto nie walczy ten nie nianczy. Nie jest to wszystko proste bezbolesne

EmWu lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    U mnie cycki flapy, brzuch cicho..jedynie sutki bolą. Myślę czy na własną rękę zwiększyć dawkę Lutinusa...Jadę na weekend na wieś, bo internet i dostępność aptek są dla mnie niewskazane :P

Ja zza krzakow jak zazwyczaj ;-)
    Jesli moge Ci cos doradzic nie rob nic od tak. Jesli juz zbadaj prg zanim wdrozysz wieksza dawke.
    Rok temu bedac w ciazy mialam na sztucznym prg 8. Ładowałam luteine 3x4 + duphaston 3x2 + luteina podjęzykowo 3x3/4 jak sie wzięło i niestety nic to nie dało. A sa dziewczyny na forum z prg bez szału ok 20 i sa w zdrowej ciazy. Nie ma kochana zasady na nic ale wiem ze ciezko nie swirowac i nie kombinowac ;-) przy blastce spokojnie mozesz sie pokłuć w 7dpt beta powinna być pozytywna. Powodzenia :-) &&&&

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pocieszam sie, ze chociaz kolejny cykl jest pewnym. Chyba.
    Smutny ten wieczor. Pustka taka.
    Jak Wam minal dzien?
    Ptaszynko nie smuc się.. Pamiętam jak ja pochodziła rok temu do transferu mojego ostatniego było wszystko idealnie pierwszy raz miałam piękne endo ok 10mm u mnie zawsze było max8..a tu nagle wyskoczył mi polip poprostu ryczalam jak głupia ale nie naciskam na transfer bo wiedziałam że polip może zaszkodzić.. Miesiąc puzniej podeszłam do crio i się udało zaszłam w ciążę.(chodź zakończyła się zabiegiem) . Więc głową do góry lepiej podejść na spokojnie do tego wszystkiego :) trzymam mocno kciuki :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Aniu , a jeszcze pytanie ile placilas za Intralipid?
    Ja płaciła za 100 ml intralipidu 200 zł zazwyczaj jest zalecane 200ml czyli 400 zl
    Nie wiem czemu miałam mniejsza dawkę podana.. Zapytam na wizycie Pani doktor :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to byłby cud... pierwszy w życiu.. Odmeldowuję sie na weekend. :* dziękuję

• Vaina Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Ja zza krzakow jak zazwyczaj ;-)
    Jesli moge Ci cos doradzic nie rob nic od tak. Jesli juz zbadaj prg zanim wdrozysz wieksza dawke.
    Rok temu bedac w ciazy mialam na sztucznym prg 8. Ładowałam luteine 3x4 + duphaston 3x2 + luteina podjęzykowo 3x3/4 jak sie wzięło i niestety nic to nie dało. A sa dziewczyny na forum z prg bez szału ok 20 i sa w zdrowej ciazy. Nie ma kochana zasady na nic ale wiem ze ciezko nie swirowac i nie kombinowac ;-) przy blastce spokojnie mozesz sie pokłuć w 7dpt beta powinna być pozytywna. Powodzenia :-) &&&&
    Potwierdzam, progesteron 15 w 13dpt i zdrowy rozrabiający bobas,
    teraz już wierzę mojemu doktorkowi który wtedy mówił ze on nie radzi pacjentkom badać progesteronu, że on tak naprawdę nie mówi wszystkiego :)

kassik, Alrauna1987 lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia na własną rękę nie bierz żadnych dodatkowych leków, zaufaj lekarzowi on wie co robi.

Ptaszyna po tych ostatnich przejściach, całym tym stresie miesiąc dobrze ci zrobi, twój organizm odpocznie i odpowiednio przygotowany przyjmie zarodka. Także wyplacz się na całego a później już z dobrym nastawieniem czekaj na transfer.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Frelcia na własną rękę nie bierz żadnych dodatkowych leków, zaufaj lekarzowi on wie co robi.

Ptaszyna po tych ostatnich przejściach, całym tym stresie miesiąc dobrze ci zrobi, twój organizm odpocznie i odpowiednio przygotowany przyjmie zarodka. Także wyplacz się na całego a później już z dobrym nastawieniem czekaj na transfer.
    Jak sie czujesz?
    Krwawienie ustalo?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Ziutka Nowa

Wysłany: 27 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowa na forum ale od pewnego czasu śledzę wszystkie wpisy. Od dwóch miesiecy jestem pacjentka angelusa. Niestety moje wyniki badań nie wróżą nic dobrego. Mam endometrioze i nieprawidłowy kariotyou a mąż źle wyniki nasienia. Wczoraj na wizycie lekarz zaproponował nam adaptacje zarodka lub IV z pgd, gdzie na to drugie obecnie nas nie stac bo cena w naszym przypadku to na poczatek ok 30 tys i duże ryzyko ze może nie byc zdrowych zarodkow. Czy ktoś zdecydowal się na adopcje zarodka i wiadomo jakie są długie kolejki oczekiwań w tej chwili?

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia moja @ trochę zelżała + w końcu. Ale 3 dni były okropne.

October trzymaj się dzielnie, mam nadzieję że już lepiej :)

Ptaszyno wiem że okropnie się to składa u ciebie ale już wiesz że ten następny cykl będzie tym na który czekasz, dasz radę!:*

hchypc0zgq8syrex.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziutka czesc!
    Jesli chodzi o provite to dosyc dlugie czekanie, ale sprobuj moze w GynCentrum, tam maja chyba szybciej, tez w zaleznosci od grupy krwi. Powodzenia!

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak sie czujesz?
    Krwawienie ustalo?

Jest lepiej, ból brzucha minął, lekkie plamienie zostało ale wyglada na to ze przechodzi. Nie wiem czy pomaga dodatkowy duphaston czy odpoczynek, ale ważne że przechodzi.

srebrzysta, Bella93, Bejzi, monik123, KateHawke, Vaina lubią tę wiadomość

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziutka wrote:
    Witam. Jestem nowa na forum ale od pewnego czasu śledzę wszystkie wpisy. Od dwóch miesiecy jestem pacjentka angelusa. Niestety moje wyniki badań nie wróżą nic dobrego. Mam endometrioze i nieprawidłowy kariotyou a mąż źle wyniki nasienia. Wczoraj na wizycie lekarz zaproponował nam adaptacje zarodka lub IV z pgd, gdzie na to drugie obecnie nas nie stac bo cena w naszym przypadku to na poczatek ok 30 tys i duże ryzyko ze może nie byc zdrowych zarodkow. Czy ktoś zdecydowal się na adopcje zarodka i wiadomo jakie są długie kolejki oczekiwań w tej chwili?

Witaj :-) kolejki ogolnie sa dlugie do AZ. W Provicie czeka sie min pol roku i w wiekszosci maja zarodeczki z 2 lub 3 doby. W GynCentrum maja dosc szybko ale tez 2/3 dniowe. Sa kliniki ktore maja blastki od reki ale ceny powalaja z nog. Prawie jak za prpcedure. Na blastki z AZ czeka sie okolo roku czasami ponad.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ