X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Quczi, zaglądaj do nas częściej, bo Twoje bliżniaczki dają mi wielką nadzieję. U mnie też już 8 lat czekania, więc myślę, że ten Nowy Rok będzie pozytywnym przełomem w moim życiu. Mam jeszcze do pokonania parę górek a potem będzie tylko dobrze
    Ja was cały czas podczytuje i kibicuje z całych sił :) nie wyobrażam sobie jednego dziecka haha nudą by wiało
    Właśnie puszczają wiatry haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:08

Bejzi, didik34 lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka uda sie :)buziaczek

bl9ch371t8hhoupo.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Ja was cały czas podczytuje i kibicuje z całych sił :) nie wyobrażam sobie jednego dziecka haha nudą by wiało
    Właśnie puszczają wiatry haha
    Nudą to nie wieje u mnie, bo ruchliwość mojego jedynaka jest za kilkoro ;)
    Ale też sobie jednego nie wyobrażam. Moje marzenie to 3 :D Dlatego bardzo bym się cieszyła jakbym poszła w Twoje ślady, a potem wróciłabym po mojego mrozaczka juz na zasadzie co ma być to będzie :)
    Ale nie wierzę że się uda z dwójką, jedno to będzie sukces :)

Quczi lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierz trzymam kciuki przejmuj po mnie podwójny brzuszek :)

bl9ch371t8hhoupo.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Wierz trzymam kciuki przejmuj po mnie podwójny brzuszek :)
    To już rezerwuję :)

Quczi lubi tę wiadomość

• Seni83 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Moj maz pracuje w takim miejscu ze co rok ma kompleksowe badania. U nas nie wiem skad tak niska morfologia ale widac po wyniku HBA ze nie jest to przypadek. U mnie niby wszystko ok procz malutkiej endomendy. Do transferu zylam w przekonaniu ze sie uda bo przeciez picsi ominelo problem, trzy zarodki sa.. a teraz jakos bez optymizmu jestem. Niczego sie nie doszukuje bo po takiej dawce lekow to nic dziwnego ze ciagle cos boli ciagnie. Wczoraj jak mnie cos tak nagle dziabnelo pod pepkiem to nawet sobie pomyslalam, ze moze cos sie wgryza.. ale to dopiero byl 4dpt. I w ogole, wiecie.. jak to mi? Po prawie 8 latach? Mi, teraz mialoby sie udac? Nie, no przeciez nie..
    Na wszystko mam wytlumaczenie, na kazde uklucie. Moze i lepiej mi tak na nic sie nie nastawiac.
    Bo z namibstaraczkami to tak już jest ze sie boimy cieszyć z jakiś drobnych rzeczy które mogą nam wlać nadzieję A potem wyrwać z naszych serc i zdeptac... Ja zawsze powtarzam ze już się boję cieszyć ze może tym razem..... Bo coś poczułam A potem jak przyjdzie @ dostać obuchem w głowę i usłyszeć głos w głowie ty naiwna istota przecież tobie się nie uda... ale mimo wszystko za każdym razem się podnoszę i jest już mi to robić coraz ciężej ale podnoszę się i walczę o marzenia

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały czas Was podglądam i kibicuje. nie traćcie nadziei! Warto walczyć... moje dziecko skończyło wlasnie miesiąc, jestem w niej zakochana... Wam rownież życzę takich uczyc.. z objawów ciążowych przed zrobieniem testu, poza kluciem jajników miałam rozpulchniona pochwę. Czułam różnice aplikując luteinę, wiadomo ze każda z nas jest inna, ale może ta wiedza którejś z Was pomoże.
    Trzymam bardzo mocno kciuki za wysokie bety!

Ptaszyna, Erl, KateHawke lubią tę wiadomość

• Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Pobrali mi 3 komórki. Dlaczego???????? Mam dobrą rezerwę jajnikowa.
    Evkill, ja też przy takim AMH jak Ty miałam krótki protokół. Bądź dobrej myśli, najważniejsza jest jakość, nie ilość. Ja miałam 14 komórek, pobrali 10, dojrzałych było 7. Dobrze, że zamrozili jedną w 3 dobie, bo do 5 dotrwała tylko 1. Tylko, że ja jestem od Ciebie 2 lata starsza. Może pomyśl o zamrożeniu choć jednej w 3 dobie. Ja transfer też miałam odroczony. Trzymam mocno kciuki.

evkill lubi tę wiadomość

EMILIA 02.09.2020❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Dziewczyny, cały czas Was podglądam i kibicuje. nie traćcie nadziei! Warto walczyć... moje dziecko skończyło wlasnie miesiąc, jestem w niej zakochana... Wam rownież życzę takich uczyc.. z objawów ciążowych przed zrobieniem testu, poza kluciem jajników miałam rozpulchniona pochwę. Czułam różnice aplikując luteinę, wiadomo ze każda z nas jest inna, ale może ta wiedza którejś z Was pomoże.
    Trzymam bardzo mocno kciuki za wysokie bety!
    Ja to sie juz cala rozpulchnelam. Wage schowalam :D

Seni83, Kijuki lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusieńka wrote:
    Evkill, ja też przy takim AMH jak Ty miałam krótki protokół. Bądź dobrej myśli, najważniejsza jest jakość, nie ilość. Ja miałam 14 komórek, pobrali 10, dojrzałych było 7. Dobrze, że zamrozili jedną w 3 dobie, bo do 5 dotrwała tylko 1. Tylko, że ja jestem od Ciebie 2 lata starsza. Może pomyśl o zamrożeniu choć jednej w 3 dobie. Ja transfer też miałam odroczony. Trzymam mocno kciuki.
    Jestem zdania, że jak ma dotrwać do 5 to dotrwa bez względu na to czy na szkle czy w macicy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusieńka wrote:
    U mnie identycznie został 1 zamrożony na moja prośbę w 3 dobie.I bardzo sie cieszę, bo do 5 dotrwał 1. Trochę się matwię, bo jeszcze w 3 dobie było aż.6 zarodków. Mogłam nawet 2 mrozić ale panie embriolozki strasznie się upierają do 5 doby.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem jedyną osobą która ma zamrożone dwa zarodki w 3 dobie. U mnie nikt się nie upierał. Powiedziano że albo sama mogę decydować, ale zasugerowano mi niby żeby 1 zostawic.

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nie proponował do 5 dnia i ja też bym się nie zgodziła. Jak miałam jeden czy dwa zarodki to sukces był ze do 2 lub 3 doby do trwały.
    Zależy pewnie od przypadku. Wieku i ilości komórek. Jakby mi pobrali z 8 to może 2 bym potrzymala do 5 dnia. Tak z ciekawości. W moim przypadku było mi szkoda tak ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:42

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    U mnie identycznie został 1 zamrożony na moja prośbę w 3 dobie.I bardzo sie cieszę, bo do 5 dotrwał 1. Trochę się matwię, bo jeszcze w 3 dobie było aż.6 zarodków. Mogłam nawet 2 mrozić ale panie embriolozki strasznie się upierają do 5 doby.
    U mnie było tak samo, w 3 dobie 6 dobrze rokujących zarodków. Też radzono mi żeby wszystkie zostawić do 5 doby i tak jakoś w ostatnim momencie podjęłam taką decyzję. Nie wiadomo jak to jest, czy faktycznie lepiej rozwijają się w naturalnym środowisku i mają szansę przetrwać, czy też nie.

EMILIA 02.09.2020❤
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI embriolożka mówiła że statystycznie 20-30% dotrwa do blastusi. Ale podkreślała że to tatystyka i u jednej dotrwają wszystkie a u innej iestety żadna.
    Podczas pierwszj było hasło, jak będzie mało zarodków to wtedy 3 doba, jak dużo to 5 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 6dpt. Vaina pulsuja Ci tak jakby jajniki?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Dzis 6dpt. Vaina pulsuja Ci tak jakby jajniki?
    Własnie przed chwilą miałam uczucie jakby coś mi na dole brzucha podskoczyło :P
    Ale tam chyba nie ma jajników, gdzie mi to podskoczyło.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po podczytywaniu was kiedy wychodziły pozytywy chciałam się skusić i pójśc na betę w sobotę, ale mąż mi zabronił, stwierdził że dma rade do poniedziałku :P
    O i dziś mam lepszy nastrój dużo niż wczoraj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Własnie przed chwilą miałam uczucie jakby coś mi na dole brzucha podskoczyło :P
    Ale tam chyba nie ma jajników, gdzie mi to podskoczyło.
    A to nie, to mnie jajniki troche gniota i pulsuja. Mi wczoraj maz kupil testy ciazowe. Moge sikac do woli :D
    Moze zrobimy jakies grupowe sikanko?:p

Vaina lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A to nie, to mnie jajniki troche gniota i pulsuja. Mi wczoraj maz kupil testy ciazowe. Moge sikac do woli :D
    Moze zrobimy jakies grupowe sikanko?:p
    Co do sikania, to ja dostałam zakaz od męża, beta w poniedziałek i nic wcześniej :P
    Śmiejee się z tym zakazem, ale to był mój pomysł z tą betą i on się zgodził, więc teraz ja się zgadzam na to co on mówi :)
    A masz też tak, ze w nocy masz przepełniony pecherz? Ja ostatnio mam tak że w nocy budzę się na siku, nie wiem jajniki może mi tak spuchły , że nie ma miejsca na pęcherz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:07

Erl lubi tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ