Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Makumba na pewno body i pajace bo są wygodne W zakładaniu jeszcze te kopertowe. Ja nie kupowałam np przewijaka na łóżeczko bo uważałam że wygodniej mi będzie na łóżku. Na pewno musisz mieć wanienke, pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyk, czapke i coś cieplejszego na wyjście ze szpitala plus jakieś skarpetki i niedrapki.
Jeszcze kosmetykI no i wiadomo szczotka do włosów musi być przy takiej zgadze:-)
Rampersy?
I to wszystko dla New Borna? Czy jakiś rozmiar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 21:24
-
Nie no do szpitala do domu. Do szpitala ja mam napisane tak: kosmetyki, ręcznik podobno najlepsze 100 na 100, skarpetki, niedrapki, czapeczka, rozek i Coś cieplejszego na wyjście (oczywiście najlepiej jak ci maz dostarczy tego samego dnia co będziesz wychodzić), kocyk, pampersy, chusteczki, body 3/4 pary plus do tego spodenki lub śpiochy, pajacyki 3/4 pary, pieluchy tetrowe i szczotka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 21:58
Makumba lubi tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Tak czytam wasza listę i sporo tych rzeczy...wanienke i przewijak tez wymaga szpital? Masakra
-
Ja tez dzis spałam po 17. Ale to u mnie standard od jakiegoś czasu ze robie sie śpiąca o tej porze. Ja dzis jadlam placki ziemniaczane. Pycha. A ten lód magnum malinowy tez mi sie marzy. Ale narazie wczoraj zadowolilam sie kaktusem. Miałam ochote na kwaśne
asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi O rozmiar to ja kupuję głownie na 62. Do szpitala będę miała aby 56 pajacyki 2 i 1 kaftanik plus polspiochy. Nie wiem czy dobrze robie Ale po co kupować mniejsze jak dziecko może się urodzić np 57. Ale to niech już się wypowiedza doświadczone mamuski:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 22:02
Makumba, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Makumba, to co pisała Ana- zgadzam się, choć te niedrapki wcale ich nie użyłam, nie zawracaj sobie nimi głowy, ręcznik 100na100? Kupiłam 2 szt a do szpitala wzięłam 1.co do mycia malucha-mi doradzić kupić emolium oczywiście płyn do kąpieli i balsam po, i wiecie czym myjemy? Zwykłym mydełkiem bambino a potem idzie w ruch oliwka bambino-uwielbiam jej zapach i młody też lubi być oliwiony:-) a te emolium sobie stoi, położna mi powiedziała że sama mogę sobie JE używać(nie pomyślałam przy zakupie-po co zakładać że młody będzie miał wrażliwą skórę bądź też z jakimiś problemami)
-
Wiecie teraz rozmiar rozmiarowi..
Ana dobrze kombinuje, raczej bierzcie na 62 a te 56 to czasem się nie przydaje
Co do przewijaka, Ana ja też nie chciałam, bo niby że na łóżku będę przebierać... i cieszę się z tego że go jednak mam, jest dużo wygodniej gdy się stoi a nie wisi nad bobo. Jerzyk u mnie w ciągu dnia sporo leży na łóżku i powiem że kręgosłup boli jak tam się nad nim wyginam
A no szczotka obowiązkowoMakumba, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Co do pajacyków, jeżeli kupujecie to zwracajcie uwagę na ich rozpinane, mi najwygodniej takie co rozpinają się dwie nóżki, w nocy dużo łatwiej dostać cię do pampersa
ja rampersów dopiero zaczynam używać bo miałam kilka ale w większych rozmiarach a mój prawie 8-kilowy dżentelmen do nich dorasta
ana1122, Makumba, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Ja dostałam przewijak uzywany więc może go sprawdzę
Emilka trzymamy kciuki za ciebie. Jutro twój dzieńe_mil_ka, leo lubią tę wiadomość
-
Odnośnie Emolium popieram - też bym nie przyzwyczajała do emolientów od razu malucha, oliwka myślę ,że wystarczy na początek.
Emilka trzymaj się tam jutro.e_mil_ka, leo lubią tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
https://przepisyjoli.com/2017/04/ciasto-milky-way-bez-pieczenia/
Makumba ja robie wg tego przepisu.Jest pyszne.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Teraz faktycznie dzieci rodzą się dość długie, z tym rozmiarem 56 to bym nie szalała ale pamiętajcie że dzieci prze pierwsze tygodnie podkurczsja nóżki wiec 62 może być za duże na początek.Pajace jak najbardziej rozpinane po dwóch stronach i rampery świetna sprawa.
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Gosiu dziekuje za info.Za miesiąc będę dzwonić, przeraza mnie tylko fakt ze trzeba zostać w szpitalu na dzień.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
[email protected] wrote:https://przepisyjoli.com/2017/04/ciasto-milky-way-bez-pieczenia/
Makumba ja robie wg tego przepisu.Jest pyszne. -
Na poranione,pogryzione sutki najlepsze własne mleko.Gdy będziecie kończyły juz karmić, wycierasz sutka do sucha i wycisnijcie sobie trochę mleko i tym smarujcie.Róbcie tak po każdym karmieniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 22:52
leo lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
[email protected] wrote:Na poranione,pogryzione sutki najlepsze własne mleko.Gdy będziecie kończyły juz karmić, wycieraczek sutka do sucha i wycisnijcie sobie trochę mleko i tym smarujcie.Róbcie tak po każdym karmieniu.
-
Oj cycki was zabolą w 2-3 dobie,wtedy występuje zjawisko nawał pokarmu.Coś strasznego,koniecznie kupcie dobre staniki i dużą ilość wkładek laktacyjnych bo mleko samo wycieka z piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 22:51
Makumba lubi tę wiadomość
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)