X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie najtaniej w Olsztynie zbadam kariotypy? Chcemy tez zrobić badanie na NK i mutacje...zdecydowaliśmy, ze nie podejdziemy do kolejnego transferu bez głębszej diagnostyki...

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Eeee tam po stymulacji strach do zastrzykow raczej zniknie
    Dokladnie jeden w te czy w tamte :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dziewczyny gdzie najtaniej w Olsztynie zbadam kariotypy? Chcemy tez zrobić badanie na NK i mutacje...zdecydowaliśmy, ze nie podejdziemy do kolejnego transferu bez głębszej diagnostyki...
    Kariotyp hmm prywatnie ceny sa porownywalne szpital dzieciecy 700 zl za pare Artemida tez cos kolo tego i Diagnostyka tez.
    Komorki nk diagnostyka 273 zl jako subpopilacja limfocytow
    W Vitalabo badaja same komorki nk za 90 zl
    Sprawdz sobie to laboratorium vitalabo bo maja tam czasem promocje pakietowa dla kobiet i mezczyzn genetyczne przed zajsciem w ciaze

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Gosiu <3

Gosia321 lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izauro wiec tak juz zajrzalam na Vitalabo jest promocja na nieplodnosc meska 220 zl za mutacje azf i ctfr hehe to prawie jak za darmo ze tak powiem bo emek w diagnostyce za same azf placil 400 zl
    Nieplodnosc zenska gen protrombiny mutacja v- leiden i mutacja mthfr i cftr 480 zl
    Subpopulacja limfocytow bez kom Nk 110 zl
    Komorki nk 90 zl
    Kariotyp robia niestety tylko w glownym laboratorium w bydgoszczy 450 zl od osoby wiec zostaje ci albo dzieciecy albo artemida

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:52

Izaura lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dziękuję Gosiu <3
    Nie ma za co masz jeszcze rozszerzenie :) w te klocki jestem dobra sama przeszperalam parenascie cennikow :)
    Kochana czy macie jeszcze mrozaki ? Czy bedziecie zaczynac wszystko od nowa
    Przepraszam ale nie pamietam

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Laura, nie bojaj. Najwyzej dolaczysz do nas slodkich. ;)
    Chyba mogę torta jesc w nocy :) glukoza 84 to chyba ok ?
    Reszta tez ok.
    Eni jak u Ciebie?

ana1122, Asia08 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeszcze 2 Mrozaki...ale ja sie boje za bardzo, wydaję mi się ze musi byc coś nie tak skoro 2 poprzednie ze mna nie zostały
    Dodam ze miałam jedno poronienie na samym początku staran, dokładnie 7 lat temu od tamtej pory nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 16:16

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Mamy jeszcze 2 Mrozaki...ale ja sie boje za bardzo, wydaję mi się ze musi byc coś nie tak skoro 2 poprzednie ze mna nie zostały
    Ja jak bede teraz na wizycie u dr d to spytam sie czy moze mi zbadac receptywnosc macicy czy jest u nas taka mozliwosc. Bo jeszcze nad tym sie zastanawiam czy nie mam przypadkiem wzmozonych skurczy. Po kazdym transferze mualam wrazenie ze jest skircz za skurczem. Wiec moze akurat tu tkwi tez problem

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura miałaś robiona histeroskopie kiedys? To tez często pomaga i moze wykryc polipy, ktore nie pozwalaja na zagniezdzenie zarodka. U mnie np. podczas histero znalezli oprócz tego widocznego na usg jeszcze jednego.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o tym badaniu plus nigdy nie miałam laparoskopi ani histero....ach naprawdę czuje się taka nie do konca zdiagnozowana. Lecimy do Pl na początku czerwca, umawiam się do artemidy i niech mnie kierują jak nie to będę robic wszystko na własną rękę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Izaura miałaś robiona histeroskopie kiedys? To tez często pomaga i moze wykryc polipy, ktore nie pozwalaja na zagniezdzenie zarodka. U mnie np. podczas histero znalezli oprócz tego widocznego na usg jeszcze jednego.
    No wlasnie juz po pirrwszym nieudanym transferze pytalam o to dr D to powiedzial ze jak na usg nic nie ma to te badania są zbędne. ..wychodzi na to ze nie do końca

Gosia321 lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz widze jego mine jak zacznke sie znowu smiac ze jeszcze cos wymyslilam :D

Storczyki, Makumba lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Tez myslalam o tym badaniu plus nigdy nie miałam laparoskopi ani histero....ach naprawdę czuje się taka nie do konca zdiagnozowana. Lecimy do Pl na początku czerwca, umawiam się do artemidy i niech mnie kierują jak nie to będę robic wszystko na własną rękę
    Histero diagnostyczna warto zrobic. Jesli zalezy ci na szybkim terminie to bierz skierowanie i umawiaj sie do polikliniki

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    No wlasnie juz po pirrwszym nieudanym transferze pytalam o to dr D to powiedzial ze jak na usg nic nie ma to te badania są zbędne. ..wychodzi na to ze nie do końca
    Jasne jak badania ktore tez sa zbedne. Streching endometrium ktory tez jest zbedny a jak ostatnio powiedzialam ze moja histero ze strechinhiem poszla psu na bude bo sie emek poparzyl i musielismy wszystko odlozyc to sam zaproponowal ze zrobi streching.
    Jak bym mogla zajsc bez problemu za 1 raze to bym nie wymyslala taka jest prawda

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a muszę mieć skierowanie na histero, czy mogę sie umówić prywatnie? Wiesz my mieszkamy za granicą i tu jest jeszcze problem przylotow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno myślicie ze warto robić teraz kariotypy skoro mamy jeszcze 2 Mrozaki? Czy lepiej skupic na badaniach zwiazanych z zagniezdzeniem?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Gosia a muszę mieć skierowanie na histero, czy mogę sie umówić prywatnie? Wiesz my mieszkamy za granicą i tu jest jeszcze problem przylotow...
    Mysle ze mozesz to zrobic telefonicznie w 1 dzien okresu a skierowanie zalatwic na prywatnej wizycie i przyniesc na pobyt w szpitalu. Nie wiem czy robia u mnie hostero prywatnie a jesli tak to mysle ze szkoda kasy. Pogadaj z bratowa czy nie ma jakiegos spoko ginekologa ktory moglby wystawic skierowanie dla ciebie bez twojej obecnosci a bratowa wytlumaczylaby o co chodzi i po co.

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o kariotypy warto zrobic badanie jesli sie podchodzi od nowa do procedury. Skoro macie mrozaki to nic to badanie nie wniesie do podejscia z mrozakami.

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia złoty Czlowiek z Ciebie ;)
    Ostatnie pytanie, czy w cyklu którym robią histo można podejść do transferu?

Gosia321, Storczyki lubią tę wiadomość

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ