Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:TERA jak Twoja noga?
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
nick nieaktualny[email protected] wrote:Dziewczynki a robiła któraś z was histeroskopie prywatnie w artemidzie? Jakie to są koszty i robią od razy streching przy tym?Czy lepiej iść na NFZ?
Mnie dopadł stan zapalny i nie wiem teraz jak ja się wyrobie do czerwca z tym,przyjmuje macmiror-powinien pomoc bo to bez porozumienia z lekarzem.Ciezko się dostać na juz na wizytę a w aptece niemam problemu z gostaniem leku.Kiedy musze zrobić wymaz to może być zaraz przed zabiegiem? Jeszcze jakieś badania są potrzebne do histerki?
Malawiki, a Ty dlaczego chcesz histeroskopie? Bo u mnie tez to chyba będzie nastepny krok, chociaz Dr D mowi ze nie ma wskazan, ale pisslam też do Dr Z i odpisał ze można by rozważyć to bsdanie.
I tez podbijam pytanie ile to kosztuje w Artemidzie? Dzwoniłam do polikliniki to pani mi tylko powiedziala ze długo się nie czeka, ze wystarczy ze zadzwonię w pierwszym tygodniu iesiaczki... -
Emilka nie wiem czy widziałaś wcześniej jak pisałam żeby nie pić zielonej herbaty w ciąży jeśli pijesz lekarz mi powiedział że tak mówili jak był na jakimś kongresie pod koniec 2016 roku. Podobno wpływa na wady m.in.serca u dziecka
Makumba lubi tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
TERA83 wrote:Lepiej jest opuchnięta Ale coraz mocniej staję na niej dziś trochę się pokrecilam i stwierdziłam dość lepiej nie nadwyrezac już bym chciała usg tego 30go żeby wiedzieć ze wszystko ok ale na pewno będzie ok jakby dziecko było tak wrażliwe to kto by ciążę donosił heh
-
My już po wizycie. Z młodym wszystko cacy, waży prawie 2200g. Łożysko bez zmian, jakieś tam naczynia są bardzo blisko ujścia szyjki, ale że główka jest niziutko, to blokuje i nadal jest szansa, że mnie nie pokroją. Ale tak naprawdę wszystko będzie wiadomo jak się akcja rozkręci. Doktorek powiedział, że na razie nie ma potrzeby spotykać się częściej, więc wizyta za 4 tygodnie. Nadal mam się oszczędzać.
P.S. Kota wróciła i opieprzyła mnie, że wyszłam z domu, a nie siedziałam i czekałam na nią z otwartymi drzwiaminadziejka88, Lura82, Izaura, asiastokrota, malgos741, ana1122, Asia08, Gosia321, leo, Makumba lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Izaura i malawiki histeroskopia w artemidzie kosztuje 850 zl plus badania do niej czyli : Rtg klatki piersiowej, ekg, morfologia, krzepliwość, cytologia, kosultacja anestezjologiczna plus dwa tyg przed czystość pochwy. Jak czystość wyjdzie zle to dają na tydzień antybiotyk i można robic. Przy histeroskopii można zrobić scratching czyli nacięcie endometrium.
Izaura lubi tę wiadomość
-
Aha i do prywatnego histero przepisuja lek donazol który kosztuje cos kolo 100 zl a na refundacje od gin z przychodni nfz 3 zl. Ma on za zadanie zahamowanie wzrostu endometrium w cyklu z histero. I nie wiem czy robią ten zabieg w Olsztynie czy trzeba do Artemidy w Białymstoku jechac.
-
Malawiki w samej Artemidzie u nas to chyba nie robia histeroskopii. Od dr D mialam skierowanie do Białymstoku, a tam potrzeba duzo badan np przeswietlenie pluc i konsystencję z anestezjologiem (chyba za to placilm ok 100zl w artemidzie). Miałam juz wszystko i przez @ stracilam termin w Białym.
W wojewódzkim grupa krwi, st czystości resztę sami rano robili w szpitalu.
W miejskim gr.krwi i st czystości.
Ze skierowaniem histeroskopia jest na nfz, dostaniesz i w Artemidzi i u ginekologa. Mi nikt nie robil problemu zeby skierowanie wystawic, wiec po co placic za to?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyCześć
SoniaK bardzo bardzo ci współczuję. A jak do tego wszystkiego podchodzi twój partner/mąż?
Emilka to spotkanie na forum po 14. Czekamy na wyniki. A te mdłości potrafią dać w kość - wiem o czym piszę z autopsji
Terra dziecko na pewno ma się dobrze w brzuchu.
Malawiki ja się nie orientuję jak z tą histetoskopią w Art.TERA83 lubi tę wiadomość
-
Aha ten Danazol tez mi dr D przepisal,juz po fakcie jak @ pokrzyzowala plany, nawet wykupilam ale wolalam jednak antyki, ktore tez nie byly pitrzebne bo w szpitalu miesejskim w sumie termin byl od reki, wiec jak cos to jeszcze mam opakowanie do oddania Danazolu22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤