X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje Michalinki. Odpoczywajcie sobie.
    Ena trzymam kciuki za kolejny wynik

Ena, Asia08 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze znowu wróciły także nie wiem co to będzie dalej.czekamy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 trzymaj oba w lodówce.
    Połówkę na poczatku zaznaczalam mazakiem, a potem na oko. Gorzej bylo z menopurem, bo mialam dawke ktora ciezko bylo znaleźć dokładnie na strzykawce i tez na oko szlo. Dr mowil, ze nie ma znaczenia i tak predzej czy później wstrzykne calosc z fiolki :)

Właśnie zauważyłam, ze mam w lodówce 3 strzykawki gonapeptylu . To tak gdyby ktos chcial.

Ana teraz to i ja juz sie stresuje.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana odezwałaś się, super. Najważniejsze że jeszcze w dwupaku, oby jak najdłużej. Poproś bobasa żeby jeszcze posiedział, co za ciekawski świata, gdzie mu sie tak śpieszy??? Zaciskaj nogi, wszystkie tu myslimy o was, bedzie dobrze &&&&

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona menopur i gonapeptyl do lodówy.
    Asia wielkie gratki dla mamusi.Dzielna babka tak szybko urodziłas
    Ena kiedy była owulka,? Będzie ciąża!!!
    tak wiem ze w lodowce,ale menopur jak sie zmiesza juz to pisze ze moze byc w temp pokojowej
    260zl ale nie wiem czy ten menopur150 dawka przez6dni i starczy czy cos bedzie trzeba jeszcze pobrac.
    Moj mi odrazu powiedzial ze mi nie zrobi,na1pojde do arty,a pozniej sama.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy istnieje możliwość zrobienia osobnego kalendarza z naszymi maluchami, tak zeby byl umieszczony na pierwszej stronie?
    Tak sobie myślę, ze byłby latwiejszy dostep, a niedlugo ten istniejacy bedzie super długi ( na szczęście :) )

• ona84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Ona84 trzymaj oba w lodówce.
    Połówkę na poczatku zaznaczalam mazakiem, a potem na oko. Gorzej bylo z menopurem, bo mialam dawke ktora ciezko bylo znaleźć dokładnie na strzykawce i tez na oko szlo. Dr mowil, ze nie ma znaczenia i tak predzej czy później wstrzykne calosc z fiolki :)

Właśnie zauważyłam, ze mam w lodówce 3 strzykawki gonapeptylu . To tak gdyby ktos chcial.

Ana teraz to i ja juz sie stresuje.
    no mam chyba gdzies cienki mazak to tez zaznacze,
    Czy ten gonape.dawac na zmiane na boki?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84, ja robiłam na zmianę - lewy/prawy, góra/dół. Zawsze to mniejsze prawdopodobieństwo, że Ci się coś tam porobi.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Ona84, ja robiłam na zmianę - lewy/prawy, góra/dół. Zawsze to mniejsze prawdopodobieństwo, że Ci się coś tam porobi.
    Aha ok dzieki

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zmianę. Jak dojdzie menopur , to jeden po jednej drugi po drugiej stronie i codziennie zmiana. Kilka cm od pępka. Obszar wzdluz pepka ( po bokach) i poniżej pepka. Lapiesz fald skory, wbijasz igle pod katem prostym, wpuszczasz lek. Po zastrzyku przytrzymaj wacikiem miejsce wklucia i lekko rozmasuj, wtedy siniakow mniej sie robi. Mniej siniakiw tez mialam kiedy robilam zastrzyki na siedząco

• mag87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wow, ale nam zafundowałaś dzisiaj dawkę emocji.... i jutro będzie tego ciąg dalszy...oby Twoja beta przyrastała wzorowo;) Mam nadzieję, że i mnie dr doprowadzi do szczęśliwego zakończenia.

My otrzymaliśmy wyniki Meża i powiem, że część parametrów się polepszyła a część nie. W dalszym ciągu nie są dobre - tylko 2% prawidłowych (wcześniej 0%!). Ruch szybki 5%, ruch wolny 30%
    Czy z takim wynikiem to jest szansa na inseminację czy od razu in vitro?

Jutro mam wizytę u dr to pewnie się dowiem co dalej.

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Ena wow, ale nam zafundowałaś dzisiaj dawkę emocji.... i jutro będzie tego ciąg dalszy...oby Twoja beta przyrastała wzorowo;) Mam nadzieję, że i mnie dr doprowadzi do szczęśliwego zakończenia.

My otrzymaliśmy wyniki Meża i powiem, że część parametrów się polepszyła a część nie. W dalszym ciągu nie są dobre - tylko 2% prawidłowych (wcześniej 0%!). Ruch szybki 5%, ruch wolny 30%
    Czy z takim wynikiem to jest szansa na inseminację czy od razu in vitro?

Jutro mam wizytę u dr to pewnie się dowiem co dalej.
    Ja to się nie znam na tych wynikach nasienia. Tam normę napisali, że prawidłowych powinno być więcej niż 4. Do dr W idziesz?

Asia 08 - super, że masz już Małą przy sobie...aż się rozmarzyłam :-)

Ana - czuję, że jeszcze przenosisz ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem kiedy owulacja dokładnie była - tydzień w środę (21-06) byłam na wizycie i została potwierdzona, to jakoś może w niedzielę (18-06.

Ten wynik 5 to był z Laboratorium Alab (Przygoda) i tam jest napisane nie bHCG, ale wynik gonadotropiny kosmówkowej. Poleciałam jednak do Szpitala Miejskiego i BHCG 12,1 - Jezuuuuuu oby rosła - Asia08 chcę przejąć twoją pozycję ciężarówki :-)

nadziejka88, Lotta84, mag87, Lura82, polopiryna, asiastokrota, Izaura, Storczyki, Asia08, Makumba, eni33, sonia86 lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ja to się nie znam na tych wynikach nasienia. Tam normę napisali, że prawidłowych powinno być więcej niż 4. Do dr W idziesz?

Asia 08 - super, że masz już Małą przy sobie...aż się rozmarzyłam :-)

Ana - czuję, że jeszcze przenosisz ciążę.
    Przenosić to nie chce ale żeby wytrzymał do tego 36 tc. Jutro jeżeli będzie jeszcze większe rozwarcie to może już poród będzie. Zobaczymy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena udało się ! Ale super! to teraz kciukasy za przyrosty ! oby więcej takich cudów na forum :):)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena super wiadomosc gratuluje w koncu sie udalo teraz zaciskam kciuki za piekny wzrost. Czy ty teraz mialas inseminacje czy to starania naturalne ?

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura bede pamietac ze masz ten gonapeptyl :) jak juz bede wiedziala po konsultacjach w invictie i novum co nam zaproponuja to z checia odkupie i clexan tez :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Przenosić to nie chce ale żeby wytrzymał do tego 36 tc. Jutro jeżeli będzie jeszcze większe rozwarcie to może już poród będzie. Zobaczymy
    Ana trzymam kciuki, aby jeszcze osesek posiedział w brzuchu. Ana ja miałam już rodzić od 33 tc - skurcze, wyskoki cukru, cyrkiz AFI, a urodziłam prawie tydzień po terminie, zatem....

Nadziejka88 - aż się boję marzyć...

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzo chętnie oddam w dobre rece nieodpłatnie. Niech jeszcze komuś sie przyda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ena super wiadomosc gratuluje w koncu sie udalo teraz zaciskam kciuki za piekny wzrost. Czy ty teraz mialas inseminacje czy to starania naturalne ?

Generalnie to Asiastokrotka przyczyniła się do tego zamieszania. Użyczyła mi swoich leków :-) Dziękuję. Generalnie to było tak, że miałam olać całe te starania, ale psychika ciągnęła w inną stronę. Miałam CLO - wzięłam na własną rękę, poszłam na wizytę do dr W. Myślałam, że nie będzie żadnej reakcji, a tam endo spoko, las pęcherzy. Były tylko działania naturalne. Tę betę zrobiłam tylko dlatego, że chciałam mieć pewność, czy robić tę chlamydie (drogie to i nie chciałam ładować kasy w ciemno) przed okresem i szykować się do iui.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 21:22

Gosia321, asiastokrota, Storczyki, mag87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ