Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Izaura wrote:Ona84 super wynik, trzymam kciuki jutro
Lura cudownie ze Z Marysienka wszystko ok
Dziewczyny a z mojej wizyty tyle ze dr potwierdził, ze mam mutacje mthfr i p/c antyfosfolipidowe. Dostałam receptę na clexane, zeby przyjmować w cyklu w ktorym zdecydujemy się na transfer. Jestem jakaś nie przekonana do tego wszystkiego. ...czy to w ogóle pomoże
Kochana powiem tak polecam isc do hematologa albo immunologa bo dodatnie ana dodatnie pc antyfosfolipidowe moze to byc trombofilia ktora zeby potwierdzic trzeba zrobic jeszcze pare badan. Moze to byc tez zespol antyfosfolipidowy do 6 tygodni od ostatniego badania musisz powturzyc przeciwciala antyfosfolipidowe antykoagulant tocznia i b2-glikoproteine bo tylko powtorny dodatni wynik swiadczy o zespole antyfosfolipidowym. I to moze byc odpowiedz u ciebie czemu sie nie udaje bo moze to bardzo zaburzyc implantacje zarodka. A lekiem na to jest clexan. Dobrze ze dr Zd dal ci recepty na clexan ja musialam sama prosic o clexan dr DBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Gosia cieszę się ze Ty się cieszysz na zmianę miejsca pracy, chociaż dziś pomyślałam ze masz tam fajnie. No ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
e_mil_ka wrote:Gosiu boli mnie brzuch a raczej bolał od rana do wieczora i plecy. Typowy miesiączkowy ból. Teraz przeszło znowu. Może masz racje że więcej wycieli bo po zabiegu mocno krwawiłam a kobietki ode mnie z sali tylko troche. Ja jak sie obudziłam to leciało mi po nogach i pościel pobrudziłam. Oby jutro było lepiejBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Ooo to przeciwciala antyfosfolipidowe tez masz dodatnie a nie mowilas.
Kochana powiem tak polecam isc do hematologa albo immunologa bo dodatnie ana dodatnie pc antyfosfolipidowe moze to byc trombofilia ktora zeby potwierdzic trzeba zrobic jeszcze pare badan. Moze to byc tez zespol antyfosfolipidowy do 6 tygodni od ostatniego badania musisz powturzyc przeciwciala antyfosfolipidowe antykoagulant tocznia i b2-glikoproteine bo tylko powtorny dodatni wynik swiadczy o zespole antyfosfolipidowym. I to moze byc odpowiedz u ciebie czemu sie nie udaje bo moze to bardzo zaburzyc implantacje zarodka. A lekiem na to jest clexan. Dobrze ze dr Zd dal ci recepty na clexan ja musialam sama prosic o clexan dr D -
e_mil_ka wrote:Gosiu to dobrze ze udało Ci sie zmienić prace na lepszą. Atmosfera w pracy jest bardzo ważna.
Ena właśnie jaki plan dalszy?napewno w normalnej atmosferze
-
Izaura wrote:Właśnie się dziś okazało ze tak a nawet nie wiedziałam. Biorę Solgar zestaw wit dla kobiet i dr powiedział ze to są bardzo dobre
Wit b6 to p-5-p, witamina b12 to methylocovalamina a kwas foliowy to methylofolianBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Izaura bądź dobrej myśli choć wiem że to niej proste. Ile macie mrozaków? Moze warto zaryzykować po tej histeroskopii? A jeśli sie nie uda zagłębić sie w immunologię. My w zależności od tego co powie dr Z na moje wyniki to zdecydujemy. Jeśli powie ze ten przerost endo może byc przyczyna niepowodzeń i ze możemy teraz spróbować to podejdziemy do transferu. Jeśli okaże sie ze to nie ma znaczenia to chyba czeka nas immunolog.
-
Ona, tylko zeby Cie to kakao nie przyblokowalo za mocno teraz.
Gosia, gratuluje zmiany pracy. Niestety stres baardzo sie odbija na nas.
Laura, bedzie Marysia? Super.Gosia321 lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Izaura wrote:No właśnie dr mówił że to Ana nie ma takiego wpływu, ale zalecił konsultację u reumatulogaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyGosia321 wrote:A co masz w tym solgarze bo ta firma maetylowane witaminy i wersje syntetyczne.
Wit b6 to p-5-p, witamina b12 to methylocovalamina a kwas foliowy to methylofolian -
Gosiu dziekuje Ci za rady. Zrobię jak mówisz. Przynajmniej będę spokojniejsza. Narazie jest lepiej.zobaczymy jutro.
Izaura jesteśmy w tej samej sytuacji. Ja tez mam dwa mrozaki. Do dr Z idę jak tylko dostane wyniki z histeroskopii. Pędem będę biegła bo jestem ciekawa co powie. A ty kiedy sie wybierasz? -
nick nieaktualnyGosia321 wrote:No ana w porownaniu do antyfosfolipinowych moze nie ale tu musisz poglebic diagnostyke i powtorzyc zestaw na zespol antyfosfolipidowy i to chyba teraz poki jestes w pl bo zaraz ci chyba mija te 6 tygodni
To dr nie zlecił mi dalszej diagnostyki, raczej namawiał na ten clexan i podejście do transferu... -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Gosiu dziekuje Ci za rady. Zrobię jak mówisz. Przynajmniej będę spokojniejsza. Narazie jest lepiej.zobaczymy jutro.
Izaura jesteśmy w tej samej sytuacji. Ja tez mam dwa mrozaki. Do dr Z idę jak tylko dostane wyniki z histeroskopii. Pędem będę biegła bo jestem ciekawa co powie. A ty kiedy sie wybierasz? -
Izaura wrote:No jakoś tak będzie, ale tu raczej nie zdążę juz tego zrobic bo w środę rano wylot
To dr nie zlecił mi dalszej diagnostyki, raczej namawiał na ten clexan i podejście do transferu...Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Karmiące z problemem zaparć mi położne polecały produkt DUPHALAC można go kupić w aptece, to nie przeczyszcza tylko "rozmiękcza" a z domowych sposobów to codziennie 1 łyżka oliwy z oliwy-pomaga przemieszczać się treści pokarmowego, fakt że smakuje okropnie ale są efekty
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Ona84 - to będą ludzie z tych Twoich komórekPowodzenia jutro.
Laura - o to fajnie, że mała ma się dobrze.
Gosia - gratuluję zmiany pracy. Zostajesz w tej samej placówce czy uciekasz gdzieś? Co będziesz teraz robić?
Izaura - Domyślam się, że po niepowodzeniach masz spore obawy co do dalszych transferów.
Dziękuję za pamięć o mojej wizycie. Dr M miała dla mnie dobre wieści. Endo urosło je je je - 8 mm z hakiem, estradiol prawie 500 i dwa pęcherze - 22 mm i 17 mm. Jutro o 15 iuije je je
Asia08, Makumba, asiastokrota, ana1122, mag87, TERA83, Storczyki lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:Cześć Dziewczyny
Gosia - gratuluję zmiany pracy. Zostajesz w tej samej placówce czy uciekasz gdzieś? Co będziesz teraz robić?
Izaura - Domyślam się, że po niepowodzeniach masz spore obawy co do dalszych transferów.
Dziękuję za pamięć o mojej wizycie. Dr M miała dla mnie dobre wieści. Endo urosło je je je - 8 mm z hakiem, estradiol prawie 500 i dwa pęcherze - 22 mm i 17 mm. Jutro o 15 iuije je je
Makumba, asiastokrota, sonia86, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:Cześć Dziewczyny
i teraz tylko pozytywne myslenie rzuc w kat ten swoj maly pesymizm
Dalej jedz orzechy i morele i racz sie winkiem bo to juz pstatnie chwile z nimprzez dlugie 9 miesiecy bedziesz tylko o nim marzyc