Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    a jak bym wziela tylko dzis ten antybiotyk a jutro juz odpuscila?
    Musisz wziasc wszystko bo antybiotyk ma dzialanie przy przyjeciu calej dawki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:51

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ena jak wizyta?
    Lotta a u ciebie jak miałaś dzis wizyte

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    petivo wrote:
    Co do ilosci podanych zarodkow, to u nas z 3 jajek wyszly 2 zarodki klasy 8A. Transfer robil nam dr D i wyraznie zasugerowal, ze warto podac obydwa na raz ze wzgledu na dobra jakosc zarodkow, no i na moj wiek (36 lat). Zapytal tez czy jestesmy przygotowani na ciaze blizniacza. Pamietam, ze ryczalam jak bobr, bo mialam juz wizje, ze zaden zarodek sie nie przyjmie a nie mamy mrozakow. A tu taka niespodzianka. Mamy bliznieta dwujajowe, do tego chlopca i dziewczynke. Wiem, ze czasami nie ma juz nadzieji na nic ale warto marzyc i dazyc do spelnienia tych marzen. Zycze Wam wszystim abyscie zostaly tymi upragnionymi mamami.
    Moje marzenie miec parke blizniat :) od poczatku chcialam zawsze 2 przy 3 probie zostaly podane wlasnie dwa zarodki chwolilowa obawa byla jak sobie poradze jak sie uda ale szybko przeszlo i nawet emek pierwszy raz cieszyl sie ze jednak fajnie jak bedzie 2niestety nie chcialy zostac z mama ale nic to widocznie tak mialo byc dale marze ze sie spelni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:50

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Mi na biegunke zawsze pomaga kakao gorzkie, prawdziwe. Biore lyzke posypuje troche cukrem i do dzioba. Popijam woda i powoli miele w buzi, bo kiedys sie zakrztusilam. ;)
    Nie chce zapeszyc ale chyba pomogło wzięłam łyżeczkę 2nospy i teraz jeszcze 1 łyżeczkę. Stoperanu nie chciałam brać. Nie dobrze mi się robi jak pomyślę że za1h znowu ten antybiotyk muszę wziasc

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Nie chce zapeszyc ale chyba pomogło wzięłam łyżeczkę 2nospy i teraz jeszcze 1 łyżeczkę. Stoperanu nie chciałam brać. Nie dobrze mi się robi jak pomyślę że za1h znowu ten antybiotyk muszę wziasc
    Po antybiotyku zjedz jogurt tez zadziala oslonowo albo kefir

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Moje marzenie miec parke blizniat :) od poczatku chcialam zawsze 2 przy 3 probie zostaly podane wlasnie dwa zarodki chwolilowa obawa byla jak sobie poradze jak sie uda ale szybko przeszlo i nawet emek pierwszy raz cieszyl sie ze jednak fajnie jak bedzie 2niestety nie chcialy zostac z mama ale nic to widocznie tak mialo byc dale marze ze sie spelni :)
    Gosiu Spełni się zobaczysz. Moje Marzenie to żeby mieć chociaż 1

Gosia321 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale z drugiej strony ciesz sie ze cie czysci bo niestety po transferze moze byc roznie wiekszosc z nas tutaj miala chyba problem z zaparciami po transferze

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Gosiu Spełni się zobaczysz. Moje Marzenie to żeby mieć chociaż 1
    No tak to tez moje marzenie zachlanna nie bede starczy mi jedno potem ewentualnie 2
    Ale zawsze marzylam o blizniakach tak o hop siup za jednym razem pieluchy i cala reszta. Niestety zycie pisze inny scenariusz i hop siup nie jest takie oczywiste w naszym przypadku ahh te zycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:57

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ona ale z drugiej strony ciesz sie ze cie czysci bo niestety po transferze moze byc roznie wiekszosc z nas tutaj miala chyba problem z zaparciami po transferze
    Problemu z załatwianiem nie mam, ale zauważyłam biorąc zastrzyki że coś inaczej jest. A jak z kawą można pić.?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pochwale sie wam :D od jutra zmieniam miejsce pracy :) tak sie ciesze ze w koncu udalo mi sie uciec z oddzialu na ktorym wszyscy pracownicy byli i sa mobbingowani
    Mam nadzieje ze ta zmiana tez pomoze mi przy kolejnej procedurze ze moj wieczny stres w koncu sie skonczyl i tym samym moj organizm wyciszy sie i bedzie gotowy do kolejnego podejscia na pelnym luzie :)

asiastokrota, Asia08, Makumba, mag87 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Problemu z załatwianiem nie mam, ale zauważyłam biorąc zastrzyki że coś inaczej jest. A jak z kawą można pić.?
    Ja tez nie mialam do momentu po transferze
    Kawe slaba z mlekiem pilam ale krotko bo po 4 dniach przestala smakowac

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tak Marysieńka zdrowa i według usg idealnie termin porodu jak z dnia punkcji :) Dziekujemy za śliczny prezent

Gosia321, Asia08, eni33 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochane pochwale sie wam :D od jutra zmieniam miejsce pracy :) tak sie ciesze ze w koncu udalo mi sie uciec z oddzialu na ktorym wszyscy pracownicy byli i sa mobbingowani
    Mam nadzieje ze ta zmiana tez pomoze mi przy kolejnej procedurze ze moj wieczny stres w koncu sie skonczyl i tym samym moj organizm wyciszy sie i bedzie gotowy do kolejnego podejscia na pelnym luzie :)
    To fajnie, Powodzenia w nowym miejscu. Może nowa procedura nie będzie potrzebna bo zaskoczy naturalni

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    To fajnie, Powodzenia w nowym miejscu. Może nowa procedura nie będzie potrzebna bo zaskoczy naturalni
    Az tak pieknie to chyba nie bedzie chociaz nadzieja umiera ostatnia :) i nawet przy najhorszych wynikach zdarzaja sie cuda :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 super wynik, trzymam kciuki jutro :)

Lura cudownie ze Z Marysienka wszystko ok

Dziewczyny a z mojej wizyty tyle ze dr potwierdził, ze mam mutacje mthfr i p/c antyfosfolipidowe. Dostałam receptę na clexane, zeby przyjmować w cyklu w ktorym zdecydujemy się na transfer. Jestem jakaś nie przekonana do tego wszystkiego. ...czy to w ogóle pomoże :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cieszę się ze Ty się cieszysz na zmianę miejsca pracy, chociaż dziś pomyślałam ze masz tam fajnie. No ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;)

Gosia321 lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu boli mnie brzuch a raczej bolał od rana do wieczora i plecy. Typowy miesiączkowy ból. Teraz przeszło znowu. Może masz racje że więcej wycieli bo po zabiegu mocno krwawiłam a kobietki ode mnie z sali tylko troche. Ja jak sie obudziłam to leciało mi po nogach i pościel pobrudziłam. Oby jutro było lepiej

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura bądź dobrej myśli choć wiem że to niej proste. Ile macie mrozaków? Moze warto zaryzykować po tej histeroskopii? A jeśli sie nie uda zagłębić sie w immunologię. My w zależności od tego co powie dr Z na moje wyniki to zdecydujemy. Jeśli powie ze ten przerost endo może byc przyczyna niepowodzeń i ze możemy teraz spróbować to podejdziemy do transferu. Jeśli okaże sie ze to nie ma znaczenia to chyba czeka nas immunolog.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura witaminy metylowane juz bierzesz?

Ona84 pamietaj o ananasie od jutra :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to dobrze ze udało Ci sie zmienić prace na lepszą. Atmosfera w pracy jest bardzo ważna.
    Ena właśnie jaki plan dalszy?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ