Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Owoce pestkowe to takie które zawierają w sobie pestke np.czereśnie, sliwki morele. Jabłka i gruszki to owoce ziarnkowe.
Może chodzi tu o to że owoce z pestką należą do ciężko strawnych ? -
info z wszechwiedzacego internetu
Nie ma badań na ten temat. Na pewno nie wolno jednak pić kompotów sporządzonych z owoców wraz z pestkami, gdyż zawierają one pewne ilości szkodliwego kwasu pruskiego. Z takich samych powodów nie należy pić soków przygotowanych przemysłowo z owoców pestkowych. Jeśli mama nie jest uczulona na te owoce - nie ma powodu, by rezygnować z jedzenia wiśni lub śliwek.
Czytaj więcej: http://www.nowiny24.pl/artykul/6041727,rozwiewamy-mity-na-temat-karmienia-piersia,id,t.htmlAsia08 lubi tę wiadomość
-
Emilko Ty robiłaś badania na ta bakterie helicobakter coś tam, czy mogłabyś napisać mi jak to badanie się nazywa i ile kosztuje tak mniej więcej i czy trzeba być na czczo ??
Chcę teściową wysłać bo boli ją żołądek mimo tego sporo je a strasznie chudnie... -
Halszka ja robiłam sobie taki domosy test na helicobacter pylori. Można go kupić w aptece. Tam w środku jest plytka testowa i nakłuwacz i pipeta do pobrania krwi. Nakłuwa sie palec pobiera sie krew i na płytkę testowa. Polecam tabletki IPP na te bakterie. Sprzedała mi je pani w aptece i do tej pory mam spokój narazie. Żołądek nie boli.
-
ana1122 wrote:Ja Myślę że to i Tak nic nie pomoże bo Mały owija się już przy akcji porodowej i dlatego na usg jest zawsze dobrze. Ja podczas skurczów na ktg mialam wszystko ok dopiero na partych Tak się działo. A powiedz mi jak się u ciebie zaczęło? odeszły ci wody?
Odeszły mi wody w nocy, urodziłam po 12.00. -
Ona84 świetne wieści.
-
Mag mi podawali najgorsze najpierw. Choć u mnie prawie wszystkie takie same ale jak widac w stopce pierwszy zarodki 2 BB a kolejne 3 BB. Nie wiem jakiej klasy są dwa ostatnie które na mnie czekają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 16:09
-
nadziejka88 wrote:Mówiłam ze dzisiaj zadzwonią. Super ona84 ciekawe czy podadzą ci jeden czy dwa. Trzymamy za ciebie kciuki. Jutro ważny dla was dzień. Zostajecie na noc w Białymstoku?
Makumba za swoje. U mnie to tak jak chciałam z programu to się nie udało jak poszłam na wizytę do ivf i już tab. A ty to zadz że zapraszają na rozmowę. Dr. D Przedłużył mi tab. Tylko dla tego by mieć ivf na miejscu to i tak wyszło że musze jechać do Białego bo za szybko poszła stymulacja. -
e_mil_ka wrote:Mag mi podawali najgorsze najpierw. Choć u mnie prawie wszystkie takie same ale jak widac w stopce pierwszy zarodki 2 BB a kolejne 3 BB. Nie wiem jakiej klasy są dwa ostatnie które na mnie czekają.
-
nadziejka88 wrote:Mówiłam ze dzisiaj zadzwonią. Super ona84 ciekawe czy podadzą ci jeden czy dwa. Trzymamy za ciebie kciuki. Jutro ważny dla was dzień. Zostajecie na noc w Białymstoku?
-
Ona skoro juz mówili ze jeden to podadzą jeden. I to podadzą ten najlepszy bo przy świeżych transferach tak jest. Przy mrożonych może odwrotnie bo te najlepsze zostawiają aby byly na dluzej zamrożone w razie czego. Ja tez dostałam informacje ze podadzą jeden i powiedziałam dr d ze chce dwa. Na to on powiedzial ze wykluczone ze względu na młody wiek i na moja szczupla budowę ciała i na zaradki dobrej klasy. Za duże ryzyko. Takze nawet nie protestowalam. Aby cie nie wytrzeslo za bardzo w tym aucie bo skurcze nie sa mile widziane po transferze. W takim razie czekamy razem z tobą a juz jutro będziesz w dwupaku
czekamy na wieści jutro. Kciuki &&