Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za kalendarz!
Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Annabyła owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
Asia suwak niedługo ogarnę
Polopiryna się odezwała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:42
eni33, sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Makumba wrote:Dzięki za kalendarz!
Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Annabyła owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
Asia suwak niedługo ogarnę
Polopiryna się odezwała?Makumba lubi tę wiadomość
-
Ana, chyba wiem co masz na mysli z tymi zaparciami... Czasem jak mnie zlapie to masakra. Jakby ktos mial jakis sposob, to dajcie info!
Moja mala dzisiaj tez szaleje, ale to chyba przez ten gorac. Oddychac nie idzie.
Kciuki za wszystkie wizytujace!"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ana ja z zaparciami i kolkami walczę prawie od początku ciąży, wyeliminowałam z diety ziemniaki, ktore kocham, banany, ograniczyłam biały chleb, nie jem czekolady, pije siemię lniane, codziennie kefir albo jogurt naturalny czasami jak mam wzdęcia pije koper włoski i jest duża poprawa, tylko jadłospis mało urozmaicony, ale na szczęście jem dużo warzyw i owoców, kiwi i śliwki suszone na czczo to mój sposób na czarną godzinę.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
ona84 wrote:No ciekawi mnie co i jak.,ale jak nie zadz to jadę we wtorek. A ty w której dobie miałaś?
Mi powiedzieli przy punkcji ze mamy byc w piatej dobie ale w drugiej dobie zadzwonił dr z i potwierdził ze piata doba i powiedzial jak to wygląda na dzień obecny ile się zaplodnilo i ile jest rokujacych. Ona nie patrz czy piata czy trzecia doba bo i z piatej i z trzeciej zarodki maja identyczne szanse i juz mamy kilka dzieci na forum z piatej i kilka z trzeciej doby:) -
Makumba wrote:HALO
Pokażcie kalendarz. Ena jestes w ciazy?
Pisze do Was z dzieciorem potworem uwieszonym na moim cycku
U nas wszystko dobrze, już się w sumie zorganizowaliśmy. Najgorsze niewyspanieJa jeszcze z tych co to musi zrobić obiad i dookoła ma być ład i skład. Ciagle ktoś przychodzi.... Mam jeszcze robotę z roboty - tak się głupio złożyło.
Teraz też mam gości...
Mężulek od środy ma urlop, pomoże mi, wtedy poczytam co u Was kochane dziewczynki.
❤️❤️❤️❤️❤️
Ale w pelni rozumiem ze dziec absorbuje prawie caly czas a reszta to obiad goscie i ogarniecie domu wiec doby nie starcza
Super ze wszystko u was w porzadkuucaluj kruszynke od forumowych cioc :*
Makumba lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
ana1122 wrote:Makumba to fajnie że już jesteś ogarnieta. U mnie to narazie jakaś masakra i nie umiem się ogarnąć. Mały ma straszne wzdecia i od 12 do 4 nam nie spi. Strasznie się pręży. Cały czas jest głodny. To już wiem że moim mlekiem się nie najadal. A ja mam takie zaparcia że już placze z bólu.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.
Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.
Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony.Makumba lubi tę wiadomość
-
Styczeń
19: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ!
Luty
02: Leo - na świat przyszedł JERZYK!
Marzec
13: Eve87 - na świat przyszła IGA!
Maj
29: słomka - na świat przyszła MARCELINA!
Czerwiec
29: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA!
Lipiec
03: Polopiryna- na świat przyszedł IREK!
08: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ!
11: Makumba - na świat przyszła ANIA!
12: nadziejka88 - wizyta
15: Ena - wizyta
19: Eni33 - usg połówkowe
21: Laura - wizyta
24: Ona84 - wizyta
24: Izaura - histeroskopia
27: E_mil_ka - histeroskopia
31: Laura - usg połówkowe
Sierpień
01: Ona84 - transfer
09: Halszka112 - wizyta
09: Nadziejka88 - wizyta
29: Mag87 - Hsg
Październik
12: Tera83 - termin porodu
Listopad
05: Sonia86 - termin porodu
Grudzień
02: Laura - termin porodu
02: Eni33 - termin porodu
-
nick nieaktualnyNadziejka 88 dziękuję za info. A w którym dniu cyklu najlepiej iść na taką pierwszą wizytę przez in vitro? Może dojdzie do tego iui i będzie happy end, ale muszę uwzględnić też inną opcję. A czemu na taką wizytę lepiej iść do tych guru z Białegostoku? Tak wizyta u każdego dr kosztuje 250 zł?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 22:57
-
Tak pierwsza wizyta z wywiadem i dobraniem protokołu kosztuje 250 zl. Ja poszłam po miesiączce i juz w tym cyklu od polowy brałam estrofem bo miałam krótki protokół. A dlugi zaczynają antyki ale nie wiem kiedy najlepiej iść na pierwsza wizytę. Lekarze z białego juz siedza w ivf od lat wiec maja ogromne doświadczenie a Olsztyn dopiero sie uczy.
Ena ale co ja tu pisze. Przeciez i ciebie iui się ida i w ogóle te rady nie beda porzebne:) -
nadziejka88 wrote:Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.
Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.
Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony. -
ana1122 wrote:Moj tez byl owiniety pepowino i zaniklo mu tętno Ale udało się go szybko wydostać Ale paniki Było tyle że szok. Myślę nad espumisanie Ale jest od 1 miesiąca
Z tą pępowiną to jest jakiś dramat! Dziewczyny pod koniec ciazy chodźcie na KTG i się sprawdzajcie. A przy porodzie, jeśli to możliwe w ogóle, poproście o sprawdzenie przez usg? Nie wiem czy to jest wykonalne, ale może unikniecie takich sytuacji??? Pytajcie w każdym razie.
Nie kangurowalam małej