Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochana i wytrzymasz tak bez woedzy jak twoje zarodki szacun w takim razie :)
    Na transfer nie musisz byc nadczczo wez koszulke i klapki
    Wytrzymam:) nawet bym nie wiedziała gdzie zadz z pytaniem o zarodki

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kalendarz!
    Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Anna ;-) była owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
    Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
    Asia suwak niedługo ogarnę ;)
    Polopiryna się odezwała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:42

eni33, sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo imię to swietne :) Wszystkie Anulki to fajne dziewczyny !
    Zdrówka życzę dziewczyny. Cieszę sie, ze sie odezwalas

eni33, Makumba lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Dzięki za kalendarz!
    Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Anna ;-) była owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
    Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
    Asia suwak niedługo ogarnę ;)
    Polopiryna się odezwała?
    Moj tez byl owiniety pepowino i zaniklo mu tętno Ale udało się go szybko wydostać Ale paniki Było tyle że szok. Myślę nad espumisanie Ale jest od 1 miesiąca

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, chyba wiem co masz na mysli z tymi zaparciami... Czasem jak mnie zlapie to masakra. Jakby ktos mial jakis sposob, to dajcie info!
    Moja mala dzisiaj tez szaleje, ale to chyba przez ten gorac. Oddychac nie idzie. :/

Kciuki za wszystkie wizytujace!

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤️

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Ena dlaczego myślisz,że nie dojdzie do iui?

Cholera wie, czy te pęcherzyki urosną, czy endo osiągnie te minimum 8 mm....

Makumba - u mnie ciąża była, ale się zmyła - natura zadrwiła i ciążę biochemiczną mi sprawiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zaparcia śliwki suszone. Znam ten ból...

Mag-Jakoś kurde szczęście mi ostatnio nie sprzyja.

Makumba o to miałaś historię po porodzie - te pępowiny potrafią namieszać.

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja z zaparciami i kolkami walczę prawie od początku ciąży, wyeliminowałam z diety ziemniaki, ktore kocham, banany, ograniczyłam biały chleb, nie jem czekolady, pije siemię lniane, codziennie kefir albo jogurt naturalny czasami jak mam wzdęcia pije koper włoski i jest duża poprawa, tylko jadłospis mało urozmaicony, ale na szczęście jem dużo warzyw i owoców, kiwi i śliwki suszone na czczo to mój sposób na czarną godzinę.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    No ciekawi mnie co i jak.,ale jak nie zadz to jadę we wtorek. A ty w której dobie miałaś?

Mi powiedzieli przy punkcji ze mamy byc w piatej dobie ale w drugiej dobie zadzwonił dr z i potwierdził ze piata doba i powiedzial jak to wygląda na dzień obecny ile się zaplodnilo i ile jest rokujacych. Ona nie patrz czy piata czy trzecia doba bo i z piatej i z trzeciej zarodki maja identyczne szanse i juz mamy kilka dzieci na forum z piatej i kilka z trzeciej doby:)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    HALO
    Pokażcie kalendarz. Ena jestes w ciazy?
    Pisze do Was z dzieciorem potworem uwieszonym na moim cycku ;)
    U nas wszystko dobrze, już się w sumie zorganizowaliśmy. Najgorsze niewyspanie :( Ja jeszcze z tych co to musi zrobić obiad i dookoła ma być ład i skład. Ciagle ktoś przychodzi.... Mam jeszcze robotę z roboty - tak się głupio złożyło.
    Teraz też mam gości...
    Mężulek od środy ma urlop, pomoże mi, wtedy poczytam co u Was kochane dziewczynki.
    ❤️❤️❤️❤️❤️
    Ay tu wszystkie sie martwilysmy :)
    Ale w pelni rozumiem ze dziec absorbuje prawie caly czas a reszta to obiad goscie i ogarniecie domu wiec doby nie starcza :)
    Super ze wszystko u was w porzadku :) ucaluj kruszynke od forumowych cioc :*

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba to fajnie że już jesteś ogarnieta. U mnie to narazie jakaś masakra i nie umiem się ogarnąć. Mały ma straszne wzdecia i od 12 do 4 nam nie spi. Strasznie się pręży. Cały czas jest głodny. To już wiem że moim mlekiem się nie najadal. A ja mam takie zaparcia że już placze z bólu.
    Kochana czopki glicerynowe albo lactuloza tylko o to drugie dopytaj w aptece czy mozna w trakcie karmienia

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.

Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.

Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura masz wiadomosc :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń
    19: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!

Luty
    02: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!

Marzec
    13: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !

Maj
    29: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!

Czerwiec
    29: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !

Lipiec
    03: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11: Makumba - na świat przyszła ANIA <3 !
    12: nadziejka88 - wizyta
    15: Ena - wizyta
    19: Eni33 - usg połówkowe
    21: Laura - wizyta
    24: Ona84 - wizyta
    24: Izaura - histeroskopia
    27: E_mil_ka - histeroskopia
    31: Laura - usg połówkowe

Sierpień
    01: Ona84 - transfer
    09: Halszka112 - wizyta
    09: Nadziejka88 - wizyta
    29: Mag87 - Hsg

Październik
    12: Tera83 - termin porodu <3

Listopad
    05: Sonia86 - termin porodu <3

Grudzień
    02: Laura - termin porodu <3
    02: Eni33 - termin porodu <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka 88 dziękuję za info. A w którym dniu cyklu najlepiej iść na taką pierwszą wizytę przez in vitro? Może dojdzie do tego iui i będzie happy end, ale muszę uwzględnić też inną opcję. A czemu na taką wizytę lepiej iść do tych guru z Białegostoku? Tak wizyta u każdego dr kosztuje 250 zł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 22:57

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe nie pomagają. A co do śliwek to chyba przy karmieniu piersia nie można jeść

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza wizyta z wywiadem i dobraniem protokołu kosztuje 250 zl. Ja poszłam po miesiączce i juz w tym cyklu od polowy brałam estrofem bo miałam krótki protokół. A dlugi zaczynają antyki ale nie wiem kiedy najlepiej iść na pierwsza wizytę. Lekarze z białego juz siedza w ivf od lat wiec maja ogromne doświadczenie a Olsztyn dopiero sie uczy.

Ena ale co ja tu pisze. Przeciez i ciebie iui się ida i w ogóle te rady nie beda porzebne:)

• ona84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.

Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.

Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony.
    Przed Punkcja pusty a na transfer pełny. Można podróżować bo chyba będę chciała nad morze na1dziem i gdzieś do zoo może Plock

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Moj tez byl owiniety pepowino i zaniklo mu tętno Ale udało się go szybko wydostać Ale paniki Było tyle że szok. Myślę nad espumisanie Ale jest od 1 miesiąca
    Ana krople się nazywają sab simplex.
    Z tą pępowiną to jest jakiś dramat! Dziewczyny pod koniec ciazy chodźcie na KTG i się sprawdzajcie. A przy porodzie, jeśli to możliwe w ogóle, poproście o sprawdzenie przez usg? Nie wiem czy to jest wykonalne, ale może unikniecie takich sytuacji??? Pytajcie w każdym razie.
    Nie kangurowalam małej :/

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ