WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochana i wytrzymasz tak bez woedzy jak twoje zarodki szacun w takim razie :)
    Na transfer nie musisz byc nadczczo wez koszulke i klapki
    Wytrzymam:) nawet bym nie wiedziała gdzie zadz z pytaniem o zarodki

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kalendarz!
    Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Anna ;-) była owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
    Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
    Asia suwak niedługo ogarnę ;)
    Polopiryna się odezwała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 21:42

eni33, sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo imię to swietne :) Wszystkie Anulki to fajne dziewczyny !
    Zdrówka życzę dziewczyny. Cieszę sie, ze sie odezwalas

eni33, Makumba lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Dzięki za kalendarz!
    Przepraszam za tę ciszę. W sumie zaczęła się od załamki, leżałam w szpitalu kilka dni, bo moja księżniczka Anna ;-) była owinięta pępowiną i straciła przy wyjściu na świat przytomność! Ale szybko się ogarnęła i wyniki były tylko dobre. Przeżyliśmy chwile grozy.
    Ana próbowałaś niemieckich kropli? To darcie się noworodków rozwala mi łepetyn..Nienawidzę.
    Asia suwak niedługo ogarnę ;)
    Polopiryna się odezwała?
    Moj tez byl owiniety pepowino i zaniklo mu tętno Ale udało się go szybko wydostać Ale paniki Było tyle że szok. Myślę nad espumisanie Ale jest od 1 miesiąca

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, chyba wiem co masz na mysli z tymi zaparciami... Czasem jak mnie zlapie to masakra. Jakby ktos mial jakis sposob, to dajcie info!
    Moja mala dzisiaj tez szaleje, ale to chyba przez ten gorac. Oddychac nie idzie. :/

Kciuki za wszystkie wizytujace!

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ❤️

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Ena dlaczego myślisz,że nie dojdzie do iui?

Cholera wie, czy te pęcherzyki urosną, czy endo osiągnie te minimum 8 mm....

Makumba - u mnie ciąża była, ale się zmyła - natura zadrwiła i ciążę biochemiczną mi sprawiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zaparcia śliwki suszone. Znam ten ból...

Mag-Jakoś kurde szczęście mi ostatnio nie sprzyja.

Makumba o to miałaś historię po porodzie - te pępowiny potrafią namieszać.

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja z zaparciami i kolkami walczę prawie od początku ciąży, wyeliminowałam z diety ziemniaki, ktore kocham, banany, ograniczyłam biały chleb, nie jem czekolady, pije siemię lniane, codziennie kefir albo jogurt naturalny czasami jak mam wzdęcia pije koper włoski i jest duża poprawa, tylko jadłospis mało urozmaicony, ale na szczęście jem dużo warzyw i owoców, kiwi i śliwki suszone na czczo to mój sposób na czarną godzinę.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    No ciekawi mnie co i jak.,ale jak nie zadz to jadę we wtorek. A ty w której dobie miałaś?

Mi powiedzieli przy punkcji ze mamy byc w piatej dobie ale w drugiej dobie zadzwonił dr z i potwierdził ze piata doba i powiedzial jak to wygląda na dzień obecny ile się zaplodnilo i ile jest rokujacych. Ona nie patrz czy piata czy trzecia doba bo i z piatej i z trzeciej zarodki maja identyczne szanse i juz mamy kilka dzieci na forum z piatej i kilka z trzeciej doby:)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    HALO
    Pokażcie kalendarz. Ena jestes w ciazy?
    Pisze do Was z dzieciorem potworem uwieszonym na moim cycku ;)
    U nas wszystko dobrze, już się w sumie zorganizowaliśmy. Najgorsze niewyspanie :( Ja jeszcze z tych co to musi zrobić obiad i dookoła ma być ład i skład. Ciagle ktoś przychodzi.... Mam jeszcze robotę z roboty - tak się głupio złożyło.
    Teraz też mam gości...
    Mężulek od środy ma urlop, pomoże mi, wtedy poczytam co u Was kochane dziewczynki.
    ❤️❤️❤️❤️❤️
    Ay tu wszystkie sie martwilysmy :)
    Ale w pelni rozumiem ze dziec absorbuje prawie caly czas a reszta to obiad goscie i ogarniecie domu wiec doby nie starcza :)
    Super ze wszystko u was w porzadku :) ucaluj kruszynke od forumowych cioc :*

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba to fajnie że już jesteś ogarnieta. U mnie to narazie jakaś masakra i nie umiem się ogarnąć. Mały ma straszne wzdecia i od 12 do 4 nam nie spi. Strasznie się pręży. Cały czas jest głodny. To już wiem że moim mlekiem się nie najadal. A ja mam takie zaparcia że już placze z bólu.
    Kochana czopki glicerynowe albo lactuloza tylko o to drugie dopytaj w aptece czy mozna w trakcie karmienia

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.

Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.

Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura masz wiadomosc :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń
    19: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!

Luty
    02: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!

Marzec
    13: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !

Maj
    29: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!

Czerwiec
    29: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !

Lipiec
    03: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11: Makumba - na świat przyszła ANIA <3 !
    12: nadziejka88 - wizyta
    15: Ena - wizyta
    19: Eni33 - usg połówkowe
    21: Laura - wizyta
    24: Ona84 - wizyta
    24: Izaura - histeroskopia
    27: E_mil_ka - histeroskopia
    31: Laura - usg połówkowe

Sierpień
    01: Ona84 - transfer
    09: Halszka112 - wizyta
    09: Nadziejka88 - wizyta
    29: Mag87 - Hsg

Październik
    12: Tera83 - termin porodu <3

Listopad
    05: Sonia86 - termin porodu <3

Grudzień
    02: Laura - termin porodu <3
    02: Eni33 - termin porodu <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka 88 dziękuję za info. A w którym dniu cyklu najlepiej iść na taką pierwszą wizytę przez in vitro? Może dojdzie do tego iui i będzie happy end, ale muszę uwzględnić też inną opcję. A czemu na taką wizytę lepiej iść do tych guru z Białegostoku? Tak wizyta u każdego dr kosztuje 250 zł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 22:57

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe nie pomagają. A co do śliwek to chyba przy karmieniu piersia nie można jeść

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza wizyta z wywiadem i dobraniem protokołu kosztuje 250 zl. Ja poszłam po miesiączce i juz w tym cyklu od polowy brałam estrofem bo miałam krótki protokół. A dlugi zaczynają antyki ale nie wiem kiedy najlepiej iść na pierwsza wizytę. Lekarze z białego juz siedza w ivf od lat wiec maja ogromne doświadczenie a Olsztyn dopiero sie uczy.

Ena ale co ja tu pisze. Przeciez i ciebie iui się ida i w ogóle te rady nie beda porzebne:)

• ona84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Makumba super imię i dobrze ze juz powoli regulujecie swój porządek dnia.

Ona84 ważne abyś przy transferze miała pelny pęcherz bo to bardzo ulatwia widoczności i dotarcie do macicy przy transferze. Ja miałam slabo i usg nie pomoglo. Dr d powiedział ze zrobi na wyczucie i mi te słowa w glowie siedziały przez dwa tyg do testu ze na wyczucie to na pewno się nie uda. Ale na szczęście bylo inaczej.

Ena ja bym z pierwsza wizyta do ivf nie szla do dr z Olsztyna tylko do dr z lub dr d bo i tak placisz za ta wizytę 250 zl i tak bo nie możesz wykorzystać wizyty z pakietu iui ktora jest na sprawdzenie pęcherzy do polaczenia jej z dobraniem stymulacji ivf bo i tak cie skasują. Ja chciałam tak przykabinowac i specjalnie poszłam po iui do dr w aby przy okazji pogadać o ivf na wypadek gdyby sie nie udalo to powiedzial ze usg owszem w pakiecie ale rozmowa juz nie. Wiec ja na to ze ja dziekuje za rozmowę ale zglosze sie na oddzielna wizytę a teraz proszę o sprawdzenie pęcherzy czy pękły. Taka mala rada z mojej strony.
    Przed Punkcja pusty a na transfer pełny. Można podróżować bo chyba będę chciała nad morze na1dziem i gdzieś do zoo może Plock

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Moj tez byl owiniety pepowino i zaniklo mu tętno Ale udało się go szybko wydostać Ale paniki Było tyle że szok. Myślę nad espumisanie Ale jest od 1 miesiąca
    Ana krople się nazywają sab simplex.
    Z tą pępowiną to jest jakiś dramat! Dziewczyny pod koniec ciazy chodźcie na KTG i się sprawdzajcie. A przy porodzie, jeśli to możliwe w ogóle, poproście o sprawdzenie przez usg? Nie wiem czy to jest wykonalne, ale może unikniecie takich sytuacji??? Pytajcie w każdym razie.
    Nie kangurowalam małej :/

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ