Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejka88 wrote:Czesc Gosiu:) jak klimatyzacja na nowym stanowisku?
Kiedy jedziecie do warszawy a kiedy macie wizytę u imuno w gdańsku?
Laura według suwaczka jesteś juz sala gimnastyczna:)
Ona tylko zero biegania, pamiętaj !
Eni i ana a badania prenatalne mialyscie przez brzuch czy jeszcze dopochwowo?
Asia nam doroslym przeszkadzają ipaky a co dppiero maluchom które caly czas leżą spocone.nie dziwie sie ze mala marudzi.
Lotta kiedy teraz wizyta? Będziesz juz miała w Olsztynie?
Ena czyli jednak iui się udaje i trzeba w nie wierzyćpoprawiaj statystyki, poprawiaj:)
Ja jutro wracam do pracy po dwóch tygodniach urlopu i juz mi się nie chce na sama myśl.
Wizyta u immunologa 19 wrzesnia. A do Wawy narazie nie jedziemy decyzja zapadnie po ewentualnych wynikach gdyby cos wyszlo. Niestety Novum zajmuje sie tak immunologia jak Artemida czyli ma ja gleboko w d... tak ostatnio slyszalam z komentarzy. Oczywiscie jesli jest sie pod opieka immunologa i sa jakies zalecenia to do wszystkiego sie stosuja nie neguja. Takze najpoerw musze byc u immunologa zeby zdecydowac czy Novum czy moze jednak zostaniemy w invictieIzaura, asiastokrota lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Tak na 100% punkcje robi dr A.St ja u niej bylam na ostatniej wizycie stymulacji i poprosiła mnie czy może sobie na mnie poćwiczyć ewentualny kont punkcji. Zgodziłam sie i trwalo to z 20 minut tego gmerania. Moje jajniki juz na finiszu wiec ogromny dyskomfort przy USG a ta gmera i gmera. W końcu juz nie wytrzymałam bo wręcz mnie to bolalo i powiedziałam ze juz jestem zmęczona i chciałabym zejść z fotela. Taka byla niedelikatna ze masakra. Jeszcze powiedziała ze szkoda ze ma dyżur w Olsztynie bo by pojechała zrobić mi punkcje do białego. Cale szczęście ze robił mi dr d bo byl ja pogonila normalnie.
-
Lura82 wrote:Myślałam, ze moze zrobia w jakims innym miejscu. W Białymstoku jest odzielny oddział i nikt nie zajrzy tam.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Izaura wrote:Hej Dziewczyny my juz w domu, jutro powrót do pracy
i to tez jakby nowej bo przechodzę na nowy sklep...
Dr Zd mówił ze robił juz pierwsza punkcje w poniedziałek. I przyjmują pacjentki na oddział szpitala MalarkiewiczaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
No to sobie znalazla królika doswiadczalnego:-) ciekawe czy oglosza to ze 1 punkcja i transfer w Olsztynie zakończył sie sukcesem.oczywiscie trzymamy kciuki za ta dziewczyne na fotelu i za cala reszte.
-
Lotta84 wrote:Emilka udanej imprezki, baw się dobrze i zrelaksuj:-)
Mag87 ja mialam dwie iui, w maju i w czerwcu.Sprawa wygladala podobnie, tylko z innymi lekami do stymulacji.Iui na niepękniętych pęcherzykach, po drugiej iui dostałam progesteron ponoć dlatego,ze stymulacja była gonalem. Nie miałam żadnej wizyty sprawdzajacej.Mąz dwie godziny przed zabiegiem oddaje nasienie.
Ena odezwij się, jak się czujesz po iui?
Ona84 jak czujesz? Jak minęla podróz?
U mnie w końcu ruszyło, dziś estradiol 1562, pęcherzyków chyba ok.8. Jutro kolejny monit i oby koniec stymulacji.Nie wiem czy to upał czy leki,ale jestem totalnie bez mocy.
Lotta dziękuję.
Widzisz jak ładnie, niepotrzebnie się martwiłaśA jak po dzisiejszej wizycie monitorującej? Dostałas już jakiś termin na punkcję?
-
Ena wrote:Pytaj, pytaj - trzeba wiedzieć, żeby się przygotować. Wczoraj o 14:40 dostałam Ovitrelle na pęknięcie, a dziś o 15:30 miałam iui. Mój mążma dobre nasienie, zatem niczym się nie wspomagał. On miał dziś się stawić na 13 i zaliczyć "pokój zwierzeń". Ja miałam być na 14:50 - oczywiście było opóźnienie. Wizyta moja: na początku usg - wyszło, że endo 8,5 mm i dwa pęcherze po prawej takie już na pęknięciu - 25 mm i 19 mm. Potem dr założyła chyba wziernik i taką strzykawą z rurką wpuściła nasienie. Leżałam potem na samolocie 15 minut. Dostałam receptę na Luteinę - 10 dni mam brać od piątku i testować. Można iść na wizytę po iui, żeby sprawdzić progesteron i czy są ciałka żółte, ale ja nie idę. Jakoś ta wiedza nie jest mi do szczęścia potrzebna - czekam na ostateczny werdykt - za dwa tygodnie pójdę na betę. Dostałam też kartkę z rozpiską jak przebiegała stymulacja i kartkę z wynikiem nasienia. Iui robiła mi Pani A.S. Szybko, sprawnie i bezboleśnie. Ogólnie mam pozytywne nastawienie - przynajmniej dziś
Dziękuję Ena, tyle szczegółów, to chociaż człowiek nie będzie taki zestresowany. Nie wydaje się nic skomplikowanego,ale wiadomo jak to z nami kobietami- panikarami:)
Super pęcherzyki, może jakies bliźniaki się trafią, trzymam mocno kciuki:D
Dziewczyny a czy po IUI też można dostać zwolnienie na 2 tygodnie czy to tylko przy in vitro można prosić? -
e_mil_ka wrote:Ena a gdzie tam bez grilla sie odstresowałam
kupiłam mężowi piwo a sama wypiłam:) jak ja jutro do pracy wstanę to nie wiem. Najgorsze jest to ze na seks zakaz
Ena bardzo Ci kibicuje oby ta iui była najszczęśliwszątrzymam kciuki.
Lotta czyli do przodu fajnie ze wszystko ruszyło.
Asia08 jak tam udało sie uspać dziecia?
Emilka hehe witaj w klubieu mnie też posucha przy globulkach:) A już tak się stęskniłam za mężem, a tu tylko popatrzeć można
-
Mag87 po iui też dają zwolnienie jak się upomnisz. Moja bratowa brała, dziewczyny w rejestracji nie chętnie. Kazałam jej napisać SMS do dr D i odpisał że to nic nie da ale jeśli chce to nie ma problemu. Jak pojechała to dziewczyny wszytko wiedziały a zwolnienie czekało
Moja bratowa powiedziała że za drugim razem nie weźmie bo tylko świrowała i neta czytała
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
A na co działa ananas? Ja uwielbiam ananasa tak o zjeść om om om , a jeszcze lepiej smakuje jako dodatek do drinków
Ona a jak Ci się żyje bez biegania i większej aktywności?
Lotta to powodzenia dzisiaj!
Ciekawe z tą punkcją, czy nasi lekarze uczyli się na miejscu czy musieli jeździć do Biełego. Z jednej strony fajnie, bo na pewno będa się starać- dla nich to też nowe doświadczenie i pewnie ogromny stres i presja. A z drugiej strony jednak dużo mniejsze to doświadczenie w porównaniu do klinik, które już zjadły zęby na in vitro.
I ciekawe czy oprócz dr Stefaniak i dr Zd ktoś jeszcze już wykonywał
-
mag87 wrote:A na co działa ananas? Ja uwielbiam ananasa tak o zjeść om om om , a jeszcze lepiej smakuje jako dodatek do drinków
Ona a jak Ci się żyje bez biegania i większej aktywności?
Lotta to powodzenia dzisiaj!
Ciekawe z tą punkcją, czy nasi lekarze uczyli się na miejscu czy musieli jeździć do Biełego. Z jednej strony fajnie, bo na pewno będa się starać- dla nich to też nowe doświadczenie i pewnie ogromny stres i presja. A z drugiej strony jednak dużo mniejsze to doświadczenie w porównaniu do klinik, które już zjadły zęby na in vitro.
I ciekawe czy oprócz dr Stefaniak i dr Zd ktoś jeszcze już wykonywał -
Jak my z Laura bylysmy na punkcji w Białymstoku to na sali byla tez dr Sklodowska. I tak sie teraz zastanawiam czy aby napewno nam robil dr D. Bo moze ona tylko sie uczyla i obserwowala.
-
Dziś ostatni dzień stymulacji, jutro kolejna wizyta, 4 w tym tygodniu.Dziś badano estradiol i progesteron, jutro te same badania przed monitem.
Wszystko wygląda ok, i punkcje dr D planuje na sobotę.Te codziennie wizyty + upał+ leki zwalają mnie z nog. Dziś polozna stwierdziła,ze wygladam na bardzo zmeczona i zapytala czy nie chce zwolnienia. A ja na to, ze jestem na urlopiee_mil_ka, mag87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny