X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Lotta to teraz tylko czekać do pozytywnego testowania.

Laila 187 bo oni z tą luteiną to różnie mają - np. Dr P na pewno by nie zlecił, tylko gdyby były plamienia. A to dr dr Zd robił ci iui. A jaki jest u was problem, jeśli oczywiście masz ochotę napisać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas pobolewa brzuch i ciągle wzdęcie. Mam nadzieję, że to dobry znak.

Nadziejka88 i co - nie dzwonili z Art, żeby zmienić termin wizyty?

• Laila187 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć
    Lotta to teraz tylko czekać do pozytywnego testowania.

Laila 187 bo oni z tą luteiną to różnie mają - np. Dr P na pewno by nie zlecił, tylko gdyby były plamienia. A to dr dr Zd robił ci iui. A jaki jest u was problem, jeśli oczywiście masz ochotę napisać.

Teoretycznie nie mamy żadnego problemu, ja mam drożne jajowody, hormony ok, mąż nasienie tez dobre a w praktyce dziecka nie ma.. staramy sie od ponad 2 lat, od 4 miesiecy cykle stymulowane letrozolem i dalej nic wiec zdecydowalismy sie na IUI

Laila187
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena właśnie sciagnelas mnie myślami. 10 minut temu zadzwonila i powiedziała ze dr nie ma jutro i mogę na czwartek na 10godz albo zostac jutro ale do dr M. Jak jej powiedziałam ze mam miec jutro prenatalne to powiedziała ze każdy lekarz robi. No tak ale ciążę prowadzę u dr d i do niego mam największe zaufanie. Z racji tego ze nie mam szans wzięcia wolnego na czwartek to zostalam na jutrzejszy termin. Dr M robila mi histeroskopie i jest bardzo dokładna wiec zaufam jej i zobaczę jak sobie poradzi jutro. Ale ogólnie denerwuje mnie ze dzień przed odwoluja wzyte na ktora czekam miesiąc:(

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotto słuszna decyzja, powodzenia. Trzymam kciuki mocno mocno

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Laila187 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, że są troche słabo zorganizowani.. mi juz kilka razy godzine przed wizytą przesuwali na pózniej, bo coś tam. Ja rozuniem, ze czasem wypadnie dodatkowy zabieg czy cos ale kiedy ja jade 60 km do nich to wyjezdzam wczesniej zeny sie nie spoznic a pozniej sie czeka nie wiadomo ile :/

Laila187
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nabawilam sie chyba cukrzycy.
    Na czczo 88, po 1h 183, po 2 h 173
    Muszę sie z tym oswoić. Dobrze, ze wizyta juz w piątek.
    Macie dziewczyny jakieś wskazówki co mnie dalej czeka, jak wygląda leczenie, ogólne cokolwiek ?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po transferze zapytałam drZ czy powinnam przyjmowac nospe, stwierdził, ze nie.
    Co o tym sadzicie?

Mi zacząl bolec brzuch i od razu nospa poszla w ruch :-)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według dr Z i dr D nic nie powinno sie brac :) nooo moze tylko na samym początku progesteron.

Jeżeli boli brzuch, to bierz nospe. Ona zapobiega skurczom, ktore na poczatku dla malych fasolek nie sa dobre.
    Czy na 100% pomaga ? Nie wiem ale nic sie nie stanie jak weźmiesz

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy dzisiaj dobry dzien. Super Lotta. :)

Ena, udalo mi sie siuski zlapac. :D Jednak do woreczka. I sama dalam rade. ;) I krew malej pobierali z glowki. Straszny widok. :(

Nadziejka, to nie w porzadku ze dzwownia dzien przed. :/ Do mnie dzwonili tydzien wczesniej. Chyba kto sie mocno zakrecil teraz. :/

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    No i nabawilam sie chyba cukrzycy.
    Na czczo 88, po 1h 183, po 2 h 173
    Muszę sie z tym oswoić. Dobrze, ze wizyta juz w piątek.
    Macie dziewczyny jakieś wskazówki co mnie dalej czeka, jak wygląda leczenie, ogólne cokolwiek ?

Laura, diabetolog i dieta zapewne. Dasz rade. :)

Lura82 lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta będzie dobrze trzymam kciuki. Odpoczywaj.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ena właśnie sciagnelas mnie myślami. 10 minut temu zadzwonila i powiedziała ze dr nie ma jutro i mogę na czwartek na 10godz albo zostac jutro ale do dr M. Jak jej powiedziałam ze mam miec jutro prenatalne to powiedziała ze każdy lekarz robi. No tak ale ciążę prowadzę u dr d i do niego mam największe zaufanie. Z racji tego ze nie mam szans wzięcia wolnego na czwartek to zostalam na jutrzejszy termin. Dr M robila mi histeroskopie i jest bardzo dokładna wiec zaufam jej i zobaczę jak sobie poradzi jutro. Ale ogólnie denerwuje mnie ze dzień przed odwoluja wzyte na ktora czekam miesiąc:(
    Ja osobiście poleciła bym ci dr Z do prenatalnych bo jako jedyny ma certyfikat FMF

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dzieki za podpowiedz ale ja jestem mocno ograniczona godzinami pracy i nie mogę się zwalniać na caly dzień to pierwszy powód a drugi ze jestem juz w 12t1d ciąży wiec czas na prenatalne zaraz się skończy. Pójdę jutro i niech do M pomiędzy malucha. W ogóle do mnie najważniejsze jest to czy w ogóle jest wszystko ok bo ostatnia wizyta miesiąc temu a wiadomo jakie czasami czarne myśli przychodzą.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka faktycznie ten tydzień jest najlepszy na prenatalne ( miedzy 12-13 tc), chociaż masz czas do 14tc+1 d

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gorąca polecam detektor tętna, dopóki nie czulam ruchów, to detetkor bardzo mnie uspokajal :) i wiedziałam, ze kruszynka tam szaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:30

Asia08 lubi tę wiadomość

• słomka :) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    To mamy dzisiaj dobry dzien. Super Lotta. :)

Ena, udalo mi sie siuski zlapac. :D Jednak do woreczka. I sama dalam rade. ;) I krew malej pobierali z glowki. Straszny widok. :(

Nadziejka, to nie w porzadku ze dzwownia dzien przed. :/ Do mnie dzwonili tydzien wczesniej. Chyba kto sie mocno zakrecil teraz. :/

Asia a co się dzieje, że musisz i krew i mocz do badania oddawać?

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zlapał mnie mocny skurcz
    :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 no lipa, że nie ma dr D i jeszcze tak późno dzwonią. Dr M na pewno wszystko dokładnie zbada. Jak pójdę do pracy to właśnie się boję tych wizyt u nich, że nie będę się wyrabiała żeby dojechać. Mam nadzieję, że to już będą ciążowe to sobie poradzę.

Lotta to chyba normalne, że czasem takie skurcze są. Przy naturalnej ciąży miałam, a po in vitro nie wiem. Mam nadzieję, że to nic złego u ciebie.

Laura to jeszcze nie cukrzyca, tylko nietolerancja glukozy. Dieta - zdrowe odżywianie i będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 a czemu z głowy pobierali?

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ