Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejka88 wrote:Lotta po pierwsze to dobrze ze sa dwa zarodki bo niektórzy nie maja wcale. Po drugie to nie tragedia ze transfer jutro bo to będzie 3 doba a maluszki z trzeciej doby urodzily chociażby makumba i ana i sa szczęśliwymi mamusiami. Jak ma wam odpaść w hodowli jeden to lepiej jutro brać dwa a może beda bliźniaki
wszystko jest ok i z wielką nadzieja jedzcie jutro po swoje maluszki, a forumowe koleżanki trzymają za Was kciuki &&
Kochana cieszę sie,ze sa dwa i wiem,ze transfer w 3 dobie może być udany. Zmartwilismy sie tym,ze nie mamy szans na mrozaczki,bo na kolejne podjescie do calej procedury raczej nie bedzie stac.Dziękuje z slowa otuchy, a kciuki na pewno się przydadzą.Jak bedzie mozlwiosc to ja zdecydowalabym sie od razu na dwa, ale muszę temat przegadac z mezem. -
nick nieaktualny
-
Halszka112 wrote:Dziękuję kochane za życzenia
Mi babki z art powiedziały że dr D nie bedzie w środę, że może chce do innego dr ale ja nie chcialam
Co ty mówisz ze dr d nie będzie? A ja mam prenatalneale może Tobie ściemniały abyś zrezygnowala. Ja im nie wierze do konca. Chyba miał siedziec teraz dwa tyg w Olsztynie ze względu na start punkcji i transferów. Nie dzwonią to na razie sie nie stresuje i przyjmuje ze bede przyjęta normalnie :p
-
Lotta spokojnie dwa maluszki to dobry wynik. Zobacz tez mialam pobranych 12 jajeczek, tez mialam icsi, tez dwa maluszki. Teraz jeden ma juz pol kilo a drugi czeka na swoja kolej. Bądź dobrej myśli i uwierz w swoje maluchy.
Lotta84 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Halszka112 wrote:Dziękuję kochane za życzenia
Mi babki z art powiedziały że dr D nie bedzie w środę, że może chce do innego dr ale ja nie chcialam
Podczas punkcji dr D mowił, ze bedzie dopiero w czwartek, a od poniedzialku nad wszystkim ma czuwać drZ, który de facto dziś do mnie dzwonil w sprawie transferu. -
Lura82 wrote:Lotta spokojnie dwa maluszki to dobry wynik. Zobacz tez mialam pobranych 12 jajeczek, tez mialam icsi, tez dwa maluszki. Teraz jeden ma juz pol kilo a drugi czeka na swoja kolej. Bądź dobrej myśli i uwierz w swoje maluchy.
A proponowal Wam doktor transfer dwoch zarodków? Dziękuje za nadzieję -
Lotta84 wrote:A proponowal Wam doktor transfer dwoch zarodków? Dziękuje za nadzieję
Zaufaj lekarzom oni wiedzą co w danym momencie jest dla nas lepsze.
Niestety teraz to beda najgorsze 2 tyg czekania, musisz uzbroić sie w cierpliwość.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lotta raczej nie trzeba, dostaniesz zastrzyk na rozluźnienie. Po transferze kilka godzin chyba brałam nospe i magnez. Tylko, ze u mnie bol brzucha po punkcji byl jeszcze długo.
A no i acard przed transferem. Mozesz wziąć jeszcze dziś jeżeli jeszcze nie bierzesz ( ale to juz tak większość z nas brala na własną rękę) i ananas
A co najważniejsze i wiem, ze najcięższe do zrobienia : luz i pozytywne nastawienie
Trzymam kciuki22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Lotta raczej nie trzeba, dostaniesz zastrzyk na rozluźnienie. Po transferze kilka godzin chyba brałam nospe i magnez. Tylko, ze u mnie bol brzucha po punkcji byl jeszcze długo.
A no i acard przed transferem. Mozesz wziąć jeszcze dziś jeżeli jeszcze nie bierzesz ( ale to juz tak większość z nas brala na własną rękę) i ananas
A co najważniejsze i wiem, ze najcięższe do zrobienia : luz i pozytywne nastawienie
Trzymam kciuki -
Acard 75 raz dziennie ( podobno najlepiej wieczorem- ja bralam roznie)
Ananas 2 plasterki dziennie - lacznie zjadlam 1 ananasa, bo to tylko kilka dni.
Nospa, magnez - u mnie szlo duzo chyba 3x2 dziennie czasem wiecej(ale to bardziej ze względu na bol brzucha i baardzo dlugo bralam, jeszcze w 7tc mialam bardzo mocno jajniki powiekszone)22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Szczerze to juz nie pamiętam jak dlugo. Ananas to chyba 3-4 dni. Mi 1 szt starczyla na wszystkie dni.
Acard dłużej - tego nie pamiętam, bo ja biorę do tej pory.
Ja niesamowicie duzo spalam po transferze, bo przez ten bol brzucha i tak ciągle bylam w łóżku, a jak juz mogłam wstać to naszły mnie sennosci ciążowei takim sposobem przespalam 2-3 miesiace haha.
Kurczę wspominam jakby to kilka lat temu to bylo22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Szczerze to juz nie pamiętam jak dlugo. Ananas to chyba 3-4 dni. Mi 1 szt starczyla na wszystkie dni.
Acard dłużej - tego nie pamiętam, bo ja biorę do tej pory.
Ja niesamowicie duzo spalam po transferze, bo przez ten bol brzucha i tak ciągle bylam w łóżku, a jak juz mogłam wstać to naszły mnie sennosci ciążowei takim sposobem przespalam 2-3 miesiace haha.
Kurczę wspominam jakby to kilka lat temu to bylo
Ja po punkcji nadal mam dość mocny ból brzucha i łykam nospe. Brzuch mi sie na szczescie nie powiekszyl, pije duzo wody i diete mam lekkostrawną.
-
Witam, jestem tu nowa. Dzisiaj miałam pierszą IUI i dostalam recepre na luteine ale lekarz nie powiedział mi jak ją brać tzn od kiedy do kiedy i jakie dawki. Miałyście przepisaną luteine po tym zabiegu? Jak ją przyjmowałyście ? Proszę o odpwoiedź. PozdrawiamLaila187