Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Lotta po pierwsze to dobrze ze sa dwa zarodki bo niektórzy nie maja wcale. Po drugie to nie tragedia ze transfer jutro bo to będzie 3 doba a maluszki z trzeciej doby urodzily chociażby makumba i ana i sa szczęśliwymi mamusiami. Jak ma wam odpaść w hodowli jeden to lepiej jutro brać dwa a może beda bliźniaki :) wszystko jest ok i z wielką nadzieja jedzcie jutro po swoje maluszki, a forumowe koleżanki trzymają za Was kciuki &&

Kochana cieszę sie,ze sa dwa i wiem,ze transfer w 3 dobie może być udany. Zmartwilismy sie tym,ze nie mamy szans na mrozaczki,bo na kolejne podjescie do calej procedury raczej nie bedzie stac.Dziękuje z slowa otuchy, a kciuki na pewno się przydadzą.Jak bedzie mozlwiosc to ja zdecydowalabym sie od razu na dwa, ale muszę temat przegadac z mezem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta rozumiem twoje uczucia teraz - niby ok, że są dwa, ale zaraz pytanie - czemu tylko dwa... Czas wszystko pokaże. Obys miała dobre układy z losem, czego życzę.

Lotta84 lubi tę wiadomość

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Dziękuję kochane za życzenia :)

Mi babki z art powiedziały że dr D nie bedzie w środę, że może chce do innego dr ale ja nie chcialam

Co ty mówisz ze dr d nie będzie? A ja mam prenatalne :( ale może Tobie ściemniały abyś zrezygnowala. Ja im nie wierze do konca. Chyba miał siedziec teraz dwa tyg w Olsztynie ze względu na start punkcji i transferów. Nie dzwonią to na razie sie nie stresuje i przyjmuje ze bede przyjęta normalnie :p

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta spokojnie dwa maluszki to dobry wynik. Zobacz tez mialam pobranych 12 jajeczek, tez mialam icsi, tez dwa maluszki. Teraz jeden ma juz pol kilo a drugi czeka na swoja kolej. Bądź dobrej myśli i uwierz w swoje maluchy.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Dziękuję kochane za życzenia :)

Mi babki z art powiedziały że dr D nie bedzie w środę, że może chce do innego dr ale ja nie chcialam

Podczas punkcji dr D mowił, ze bedzie dopiero w czwartek, a od poniedzialku nad wszystkim ma czuwać drZ, który de facto dziś do mnie dzwonil w sprawie transferu.

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Lotta spokojnie dwa maluszki to dobry wynik. Zobacz tez mialam pobranych 12 jajeczek, tez mialam icsi, tez dwa maluszki. Teraz jeden ma juz pol kilo a drugi czeka na swoja kolej. Bądź dobrej myśli i uwierz w swoje maluchy.

A proponowal Wam doktor transfer dwoch zarodków? Dziękuje za nadzieję :-)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    A proponowal Wam doktor transfer dwoch zarodków? Dziękuje za nadzieję :-)
    My chcieliśmy wziac dwa ze względu na to, ze podczas 1 procedyry nie mieliśmy nawet jednego zarodka. Dr zasugerował, zeby spróbować z jednym.
    Zaufaj lekarzom oni wiedzą co w danym momencie jest dla nas lepsze.
    Niestety teraz to beda najgorsze 2 tyg czekania, musisz uzbroić sie w cierpliwość.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka życzę wiecznie trwającej milosci:)

Lotta uszy do gory. Wiem ze łatwo nam mówić ale nie takie cuda się zdarzaly:) przyjmie dwa zarodeczki i będą cudowne blizniaki- tego Ci życzę Kochana z całego serca!

klz96iye30cupjne.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Jesteście wielkie, aż cieplo mi się na serduszku zrobiło :-). Dziękuję!

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag dziękuję

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, jesli czytasz to masz wiadomosc. ;)

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę wziąć już przed transferem?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta raczej nie trzeba, dostaniesz zastrzyk na rozluźnienie. Po transferze kilka godzin chyba brałam nospe i magnez. Tylko, ze u mnie bol brzucha po punkcji byl jeszcze długo.
    A no i acard przed transferem. Mozesz wziąć jeszcze dziś jeżeli jeszcze nie bierzesz ( ale to juz tak większość z nas brala na własną rękę) i ananas :)
    A co najważniejsze i wiem, ze najcięższe do zrobienia : luz i pozytywne nastawienie

Trzymam kciuki

• ona84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Lotta raczej nie trzeba, dostaniesz zastrzyk na rozluźnienie. Po transferze kilka godzin chyba brałam nospe i magnez. Tylko, ze u mnie bol brzucha po punkcji byl jeszcze długo.
    A no i acard przed transferem. Mozesz wziąć jeszcze dziś jeżeli jeszcze nie bierzesz ( ale to juz tak większość z nas brala na własną rękę) i ananas :)
    A co najważniejsze i wiem, ze najcięższe do zrobienia : luz i pozytywne nastawienie

Trzymam kciuki
    Mnie luz wziął dopiero dziś popołudniu ale nie wiem na jak długo. Jutro do zoo jedziemy :)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 dzieki za odp.A jak dawkowac acard, ile jesc ananasa?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard 75 raz dziennie ( podobno najlepiej wieczorem- ja bralam roznie)
    Ananas 2 plasterki dziennie - lacznie zjadlam 1 ananasa, bo to tylko kilka dni.

Nospa, magnez - u mnie szlo duzo chyba 3x2 dziennie czasem wiecej(ale to bardziej ze względu na bol brzucha i baardzo dlugo bralam, jeszcze w 7tc mialam bardzo mocno jajniki powiekszone)

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przec ile dni acard, ananas? Sorki, ze tak mecze bułę pytaniami..

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to juz nie pamiętam jak dlugo. Ananas to chyba 3-4 dni. Mi 1 szt starczyla na wszystkie dni.
    Acard dłużej - tego nie pamiętam, bo ja biorę do tej pory.
    Ja niesamowicie duzo spalam po transferze, bo przez ten bol brzucha i tak ciągle bylam w łóżku, a jak juz mogłam wstać to naszły mnie sennosci ciążowe :) i takim sposobem przespalam 2-3 miesiace haha.
    Kurczę wspominam jakby to kilka lat temu to bylo :)

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Szczerze to juz nie pamiętam jak dlugo. Ananas to chyba 3-4 dni. Mi 1 szt starczyla na wszystkie dni.
    Acard dłużej - tego nie pamiętam, bo ja biorę do tej pory.
    Ja niesamowicie duzo spalam po transferze, bo przez ten bol brzucha i tak ciągle bylam w łóżku, a jak juz mogłam wstać to naszły mnie sennosci ciążowe :) i takim sposobem przespalam 2-3 miesiace haha.
    Kurczę wspominam jakby to kilka lat temu to bylo :)

Ja po punkcji nadal mam dość mocny ból brzucha i łykam nospe. Brzuch mi sie na szczescie nie powiekszyl, pije duzo wody i diete mam lekkostrawną.

• Laila187 Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa. Dzisiaj miałam pierszą IUI i dostalam recepre na luteine ale lekarz nie powiedział mi jak ją brać tzn od kiedy do kiedy i jakie dawki. Miałyście przepisaną luteine po tym zabiegu? Jak ją przyjmowałyście ? Proszę o odpwoiedź. Pozdrawiam

Laila187
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ