X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, może to pomoże:
    http://www.mjakmama24.pl/niemowle/choroby-i-dolegliwosci-niemowlat/masaz-antykolkowy-sposob-na-kolki-jak-zrobic-masaz-niemowlaka,557_8944.html

Asia08 lubi tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ana na kolki można podawać kropelki typu Saab Simplex, Esputiko... jakoś tak i inne wynalazki. Moja koleżanka chwaliła termofory z pestek wiśni. Na jej dziecko działały z pozytywnym efektem. Masaż Shantala (jakoś tak) - też podobno pomocny.
    Te patyki o których napisała Terra to takie plastikowe pałki- długości patyka do lodów. Że dwa razy ich użyłam, bo młoda nie mogła się załatwić. Pomogły, ale ich stosowanie mi jakoś nie pasi.

Oczywiście żadnego testu nie zrobiłam. Lotta chyba poczekam z tobą do soboty.

Dziewczyny help. Koleżanka miała wczoraj transfer. Boli ją tam na dole, trochę szczypie pewnie od Luteiny. Boli ją też pęcherz i sika często. To normalne?

Asia08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała podane dwa zarodki. Nie wiem czy to istotne i dr obawiała się hiperki, ale ostacznie doszło do transferu. Ma coś brać?

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, u mojej malej na usg wyszly gazy w jelitach i dawali jej krople Esputicon. Poczytaj, moze to by pomoglo. Mala po tym zaczela puszczac takie baki, ze hej!

TERA83 lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka a zdradzisz nam jakie sobie cele wyznaczyłaś?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena co prawda to takie małe cele, marzenia ale pomaga mi to. Marzy mi sie zrobić prawko na motor. Tata mnie zarazil. Jest motocyklistą i czasem z nim śmigam na motocyklu jako pasażer. Marzy mi sie tatuaż ale to musze dobrze przemyśleć. Chce mi sie robić różne szaleństwa. Jakiś skok ze spadochronem itp. Powróciło do mnie życie.

malgos741, sonia86, TERA83, mag87, Gosia321, asiastokrota, ana1122 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 ty to masz zdrowie :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termofor z pestek wiśni i rzeczywiście pomaga. Młody się uspokaja jak dostaje ciepełko na brzuszek. Jeszcze działa przyginanie nóżek do brzuszka. No i przytulanko, oczywiście. A rurki do odgazowania bałabym się używać. Podobno jak się za często używa, to potem dziecko ma problem samodzielnie się odgazować. A zresztą, ja bym nie chciała, żeby mi ktoś coś wtykał w zadek, więc i dziecięciu nie będę.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Ja mam termofor z pestek wiśni i rzeczywiście pomaga. Młody się uspokaja jak dostaje ciepełko na brzuszek. Jeszcze działa przyginanie nóżek do brzuszka. No i przytulanko, oczywiście. A rurki do odgazowania bałabym się używać. Podobno jak się za często używa, to potem dziecko ma problem samodzielnie się odgazować. A zresztą, ja bym nie chciała, żeby mi ktoś coś wtykał w zadek, więc i dziecięciu nie będę.
    Masz rację ja też bym chyba n9m oe użyła ale jak nie ma innego sposobu to zawsze jakiś ostateczny ratunek termiforek też mam ale spróbuj te niemieckie kropelki mi Ko lezanka bardzo polecala

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super. Marzenia trzeba realizować.

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    To samo chciałam napisać:) a to przygnębienie może być spowodowane wydzielanymi hormonkami;D także może to jednak dobry znak :)

A kiedy Cie wypuszczają do domu?

Ena, a Ty znowu pełna spokoju ;) podziwiam Cie.

Sorki, że dopiero odpisuje. Od wczoraj jestem w domku. Biore nadal zastrzyki przeciwzakrzepowe, kontrola za 6 dni. Wczoraj zaplakana łazilam, dzis bol podbrzucha i malutkie plamienie, chyba @ nadchodzi, leze caly dzien. Zastrzyki oczywiscie w brzuch :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 18:16

• ona84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Sorki, że dopiero odpisuje. Od wczoraj jestem w domku. Biore nadal zastrzyki przeciwzakrzepowe, kontrola za 6 dni. Wczoraj zaplakana łazilam, dzis bol podbrzucha i malutkie plamienie, chyba @ nadchodzi, leze caly dzien. Zastrzyki oczywiscie w brzuch :-(
    A Moze zagniezdzenie :)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Gosia321 rozumiem Twoje podejscie, my to w sumie żadnej diagnostyki nie mielismy, poza podstawowym badaniem nasienia, hormonow i monitoringiem cyklu. Nie mam tez zbyt wielkich nadziei ze teraz sie udalo. Wstępnie rozważamy podejscie do kolejnej procedury,ale w innej klinice, chyba ze okaze sie ze ten jeden maluszek przetrwal do mrozenia wtedy ostatnia proba w Art. Szkoda,ze jest takie podejscie lekarzy, mam wrazenie ze wylacznie statystyka tlumacza nieudane procedury, nie skupiaja sie na poszerzonej diagnostyce, na konkretnym przypadku pary. To jest na prawde przykre....A moze to jest po prostu biznes.....
    Biznes napewno i to obojetnie w ktorej klinice niestety taka prawda. U nas za poerwszym eazem podejscie u lekarza z Olsztyna dr Ramel i on zlecil emkowi badania febetyczne przed podehsciem i to byly jedyne badania zlecone podczas 3 procedur nie liczac badania nasienia ktore tez czesto robilisny na wlasna reke bo lekarz mowil ze nie trzeba. Ja tam wierze ze kropek sie do ciebie przykleil a hiperka w tym pomaga :)

Lotta84 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć
    Ana na kolki można podawać kropelki typu Saab Simplex, Esputiko... jakoś tak i inne wynalazki. Moja koleżanka chwaliła termofory z pestek wiśni. Na jej dziecko działały z pozytywnym efektem. Masaż Shantala (jakoś tak) - też podobno pomocny.
    Te patyki o których napisała Terra to takie plastikowe pałki- długości patyka do lodów. Że dwa razy ich użyłam, bo młoda nie mogła się załatwić. Pomogły, ale ich stosowanie mi jakoś nie pasi.

Oczywiście żadnego testu nie zrobiłam. Lotta chyba poczekam z tobą do soboty.

Dziewczyny help. Koleżanka miała wczoraj transfer. Boli ją tam na dole, trochę szczypie pewnie od Luteiny. Boli ją też pęcherz i sika często. To normalne?
    Moze tak byc mialam tak po 1 transferze na mocno wypelnionym pecherzu podraznili mi pecherz cewnikiem i pieklo bolalo i tez sikalam non stop

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, połamałam nogę :-( schody mi się skończyły :-( kilka godzin na SOR i noga w gipsie narazie na dwa tygodnie ehh. Jestem sama w pracy koleżanka na urlopie, nie wiem jak to ogarnę. Jutro masakryczny dzień przede mną , muszę iść do roboty i wdrapać się na drugie piętro chyba na czworaka ;-) uważajcie na siebie dziewczyny

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota przykro mi, wspolczuje :-(

• mag87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu Asiastokrota jak Ty to zrobiłaś? Wspołczuje Ci, szczególnie teraz w te upały...

Emilka super! małe, nie małe ale w zasięgu ręki i takie cieszą najbardziej;) Wytrwałości i jeśli zdecydujesz się kiedyś na tatuaż to pochwal się efektem :)

Lotta trzymam kciuki, aby to było jednak zagnieżdżenie.
    Ena ja bym chyba nie wytrzymała, ale skoro miesiączki dalej brak to może rzeczywiście warto poczekać dłużej z testowaniem

A ja się modle o miesiączkę. Przełożyłam swoje HSG na 24 sierpnia i mam nadzieje, że dostanę ją do piątku, bo inaczej może być cienko i sie nie wyrobie. Powiem Wam, że dzisiaj lekkie zwątpienie mnie ogarnęło

Myślałam tez dzisiaj o Izaurze. Ciekawe co u niej:)

klz96iye30cupjne.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny, połamałam nogę :-( schody mi się skończyły :-( kilka godzin na SOR i noga w gipsie narazie na dwa tygodnie ehh. Jestem sama w pracy koleżanka na urlopie, nie wiem jak to ogarnę. Jutro masakryczny dzień przede mną , muszę iść do roboty i wdrapać się na drugie piętro chyba na czworaka ;-) uważajcie na siebie dziewczyny
    Asia to się załatwiłaś

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrotka o jaaa - współczuję ci tego złamania.

Gosia dzięki za odpowiedź.

Mag ja biorę luteinę, zatem @@@ nie przylezie.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    O matko to se narobilas
    Ja dziś na rowerze widziałam w zakręt na takim żużlu i mnie zarzucilo noga jakoś wyprostowalam. pomyślalam jaka bym byla zadrapana.rok temu na chodniku wywalalam się biegam bardzo wolno rana wielka długo się goilo i blizna na kolanie zostala

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ