X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wiem, ze jesteś przed wizytą u immonuloga, ale czy podjełas decyzje gdzie ewentualnie podejdziesz do kolejnej procedury? Bierzesz w ogole pod uwage Artemide?

• Lotta84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Tera trzymamy kciuki mocno

Ena,Lotta za Was też kciukasy- jak samopoczucie? Jakieś objawy?

Miłego dnia

Ja raczej nie mam żadnych objawów, ale dopadło mnie totalne przygnębienie (pewnie przez hormony) :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzEśĆ

Terra - pozytywna wizyta uffff. Niech tam dzidziol zdrowo rośnie w brzuchu.

Orchid ja miała usg przed iui. Jakby dr ST zapomniała o nim, to na pewno bym jej przypomniała.

Monisia - to chyba coś się zmieniło z tymi badaniami, bo nawet na tej kartce, co dają z rozpiską badań jest napisane - ważne 3 miesiące.

W sumie to nawet dziś chyba mogłabym testować, bo iui było 1 sierpnia. Nie mam żadnych objawów. Nie wiem kiedy pojadę na betę. Dziś byłam pierwszy dzień w pracy.Było spoko, tylko ja z tych, co od razu chcą wszystko wiedzieć, robić wszystko jak długoletni pracownicy, a jeszcze dużo nauki przede mną. Malutka jest 100 km ode mnie i nawet nie pyta o mnie :-) Wraca do domu w środę. Ma trójkę ciotecznego rodzeństwa do zabawy zatem ma co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Ja raczej nie mam żadnych objawów, ale dopadło mnie totalne przygnębienie (pewnie przez hormony) :-(
    Brak objawów może również przemawiać za pozytywem :-)

• mag87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo chciałam napisać:) a to przygnębienie może być spowodowane wydzielanymi hormonkami;D także może to jednak dobry znak :)

A kiedy Cie wypuszczają do domu?

Ena, a Ty znowu pełna spokoju ;) podziwiam Cie.

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Gosia321 wiem, ze jesteś przed wizytą u immonuloga, ale czy podjełas decyzje gdzie ewentualnie podejdziesz do kolejnej procedury? Bierzesz w ogole pod uwage Artemide?
    Po wynikach zdecyduje czy wybiore sie do Novum jesli wyniki beda ok to pojade na wizyte jeszcze tam jesli cos wyjdzie zostane w invictie. Novum niestety nie zwraca uwagi na immunologie no chyba ze ma sie zalecenia od immunologa to sie do nich stosuja.
    Do Artemidy juz nie wroce 3 procedury skonczone niepowodzeniem i wieczny wkurw ze maja w dupie zrobione przeznie wyniki. Pamietam jak przy 2 procedurze przynioslam wynik mutacji mthfr lekarz niby udawal ze czyta i mowi ta mutacje ma 70% spoleczenstwa wiec nie ma sie czym przejmowac. Na co ja powiedzialam ze moze i ma ja 70% spoleczenstwa ale nie w wariancie homozygotycznym czyli po obojgu rodzicach doktorek sie zmieszal spojrzal uwazniej na wynik i powiedzial no to faktycznie to juz troche gorzej damy clexan. Ale jakbym sie nie odezwala to mialby to gleboko w d...
    Ja juz mam dosc myslenia za lekarza co by tu jeszcze mozna bylo zrobic nawet o imis sama poprosilam bo embriolog nic nie powiedzial

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Gosia321 ja się tobie nie dziwie. Tez chodzę do lekarza i wywalam kupę kasy aby ktos poprowadził mnie za rękę a nie ja mam jeszcze to robic. Po to sa specjaliscie. Niestety czasami jest zupełnie inaczej.

Malgos741 a co u ciebie? Juz zamknelas jeden biznes? Jak sezon weselny juz pomalu się konczy i kiedy wracasz do walki do dzidzie?

Gosia321, malgos741 lubią tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    No tak Gosia321 ja się tobie nie dziwie. Tez chodzę do lekarza i wywalam kupę kasy aby ktos poprowadził mnie za rękę a nie ja mam jeszcze to robic. Po to sa specjaliscie. Niestety czasami jest zupełnie inaczej.

Malgos741 a co u ciebie? Juz zamknelas jeden biznes? Jak sezon weselny juz pomalu się konczy i kiedy wracasz do walki do dzidzie?
    Dokladnie pierwsze podejscie spoko skoro byla szansa i nikt nie wiedzial jaki bedzie final ok zdalam sie na lekarza ktory okreslil ze problem jest po stronie emka wiec on mial zlecone badania mi nic nie kazali robic ale skoro nie wyszlo i sama z siebie postanowilam sprawdzic czy u mnie badania genetyczbe sa ok i przyszlam z wynikami a tu zero zainteresowania to moja zlosc osiagnela chyba poziom zenitu

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas problemy z brzuszkiem bo maly ma wzdecia. Macie jakies pomysly? Juz mysle nad usg brzucha. Jaki to leksrz robi?
    Nie nadrobilam was. Przepraszam ale trzymam za wszystkie kciuki.
    Ona jak beta?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie znam sie jeszcze na niemowlakach bo ich nie mam :). I nie wiem jak szybko można dawać cos innego do picia niz mleko :) ale pamiętam ze moja bratowa małej na wzdecia robiła herbatkę koperkową.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey już mi sie@ skaczyla nareszcie, ale tam gdzie mam jajowod niedrozny i endometrioze po lewej stronie mnie rwie

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nie przywitałam sie :) witajcie !ja po rodzinnej imprezę ale postanowiłam ze nie będę pic alko iiii dziś wszyscy mają kaca a ja czuje sie wyśmienicie :) uwielbiam takie momenty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:31

Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 niedługo pojedziesz po malucha i tym razem musi się udać.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A tak nie przywitałam sie :) witajcie !ja po rodzinnej imprezę ale postanowiłam ze nie będę pic alko iiii dziś wszyscy mają kaca a ja czuje sie wyśmienicie :) uwielbiam takie momenty.
    Ja piłam smakowe piwo ostatnio nie miałam ochoty na zwykłe. Kolezanka mówiła chodź się napijemy to Ci teraz potrzeba a ja nawet nie miałam ochoty gdzie lubię piwko bardzo i jeszcze jak takie upały były. Pewnie nie długo winko se wypije
    Emilka ja już sama nie wiem co myśleć mam jedynie co to że jest zarodek mocniejszy, i może będzie chciał zostac

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana usg robi radiolog, skierowanie dostaniesz od pediatry. A probowałaś jakichś kropelek na kolki, takie niemieckie są bardzo popularne i chwalone sab simplex chyba się nazywają.
    Emilka ja też uwielbiam ten stan gdy wszyscy zdychają na kaca a ja świeża jak poranek, chociaż przyznam że czasami tęsknię spoglądam na butelkę reddsa malinowego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:49

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 trzeba mieć nadzieję. Ja po trzech cb straciłam ją na chwile a teraz znowu maleńka nadzieja powróciła ale powiem szczerze że teraz wcale mi sie nie spieszy do transferu. Odpoczęłam i dobrze mi to zrobiło. Spokojnie czekam na wizytę. Wczesnej miałam takie silne parcie ze juz chce na kolejna wizytę i kolejny transfer. Cos sie zmieniło w mojej głowie. Nawet zaczęły pojawiać sie nowe cele w życiu :)

Sonia86 rozumiem tyle czasu bez piwka. Ja czasem wypije jedno lub dwa i to na tyle.

malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Po wynikach zdecyduje czy wybiore sie do Novum jesli wyniki beda ok to pojade na wizyte jeszcze tam jesli cos wyjdzie zostane w invictie. Novum niestety nie zwraca uwagi na immunologie no chyba ze ma sie zalecenia od immunologa to sie do nich stosuja.
    Do Artemidy juz nie wroce 3 procedury skonczone niepowodzeniem i wieczny wkurw ze maja w dupie zrobione przeznie wyniki. Pamietam jak przy 2 procedurze przynioslam wynik mutacji mthfr lekarz niby udawal ze czyta i mowi ta mutacje ma 70% spoleczenstwa wiec nie ma sie czym przejmowac. Na co ja powiedzialam ze moze i ma ja 70% spoleczenstwa ale nie w wariancie homozygotycznym czyli po obojgu rodzicach doktorek sie zmieszal spojrzal uwazniej na wynik i powiedzial no to faktycznie to juz troche gorzej damy clexan. Ale jakbym sie nie odezwala to mialby to gleboko w d...
    Ja juz mam dosc myslenia za lekarza co by tu jeszcze mozna bylo zrobic nawet o imis sama poprosilam bo embriolog nic nie powiedzial

Gosia321 rozumiem Twoje podejscie, my to w sumie żadnej diagnostyki nie mielismy, poza podstawowym badaniem nasienia, hormonow i monitoringiem cyklu. Nie mam tez zbyt wielkich nadziei ze teraz sie udalo. Wstępnie rozważamy podejscie do kolejnej procedury,ale w innej klinice, chyba ze okaze sie ze ten jeden maluszek przetrwal do mrozenia wtedy ostatnia proba w Art. Szkoda,ze jest takie podejscie lekarzy, mam wrazenie ze wylacznie statystyka tlumacza nieudane procedury, nie skupiaja sie na poszerzonej diagnostyce, na konkretnym przypadku pary. To jest na prawde przykre....A moze to jest po prostu biznes.....

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:

Biznes do końca września. .myślę o październiku bo mam cetrodite termin ważności. .i spokój z wesela i biznesem ..we wrześniu wizyta..

asiastokrota lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na rowerze przejechałam29km. A miałam połowę tego zrobić pojechać do mamy i wrócić

malgos741 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Hej u nas problemy z brzuszkiem bo maly ma wzdecia. Macie jakies pomysly? Juz mysle nad usg brzucha. Jaki to leksrz robi?
    Nie nadrobilam was. Przepraszam ale trzymam za wszystkie kciuki.
    Ona jak beta?
    W sytuacjach kryzysowych są jakieś wentylki do odbytu ale nie należy ich często stosować też slysza lam o tych niemieckich kropelkach simplex no i nie jedz nabiału bo laktoza

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ