X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia i astastokrota jak czytam wasze opinie o invikcie to aż krew człowieka zalewa. Wiadomo ze nikt nie śpi na pieniądzach a sama nieplodnosc jest wielkim obciążeniem psychicznym dla pary to jeszcze trzeba ich oskubać ze wszystkich pieniędzy zlecając szereg badan. Gdzie za każdym razem gdy jestesmy kłute do pobrania krwi myślimy ze tym razem na pewno badanie da nam odpowiedz na nasz problem i to juz mniej istotne ze kosztuje majątek. I tak za każdym razem przez miesiąc, rok, lata. Masakra jakas. Nikt nie szanuje naszych pieniędzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:09

• eve87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TERA83 wrote:
    Dziewczyny czy to prawda że w WOJEWÓDZKIM sale porodowe są oddzielone tylko jakimiś niskimi ściankami ????????
    Ja leżałam na sali porodowej,która miała normalne pełne ściany :)

Lura82 lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy wyłącznie zaczerpnąc konsultacji,posluchać co inni lekarze mają do powiedzenia. To jakie i czy w ogole wykonamy jakieś badania zależy wyłacznie od nas. Wiadomo, ze jak wyniki są ok, to stwierdza sie że są niepotrzebnie robione, ale są też odmiennne sytuacje, gdzie badania pozwalaja zdiagnozować problem i dobrac odpowiednią procedure. Tak jak u nas, gdybysmy mieli wiecej badan odnosnie jakosci nasienia mozliwe ze od razu zastosowano by metode ICSI i byłoby więcej zarodków. A tak na 6 komorek, 4 zaplodniano klasycznie, jak sie nie udawalo, to dwie ostatnie sprobowano ICSI i akurat dwa zarodki z tego wyszły.Robić kilka procedur po omacku, a moze sie uda w mojej ocenie to jest dopiero wydawanie pieniędzy w ciemno.
    Także myślę, że zdania są podzielone...

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta nie wiem od czego to zalezy bo mój mąż ma dobre nasienie gdzies z wynikami jest po środku czyli nie najgorzej i nie najlepiej ale ogólnie ma dobre. A nie zapladniali nam klasycznie. Zaplodnilo sie 6 komórek a zarodków pięknych wyszlo 3.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia13 wrote:
    asiastokrota
    I kompletnie nie chodzi o to że się nie udało. Jak pojechałam na wizytę do profesora do ART wyśmiał ten cały segregator zrobionych wyników i zapytał po co w ogóle je robiliśmy i czy nie mamy co robić z kasą? Ale cóż "SPECJALIŚCI" kazali więc robiliśmy, szkoda że nie potrzebnie:(((

Monisia13 dokładnie tak jak piszesz, z naszych wyników zrobionych w Invikcie w ART dr D próbował się nie śmiać, dr Z nie wytrzymał. ART nie jest idealna ale w porównaniu z Inviktą wypada o wiele lepiej. Nam sie w Invikcie udało przez 9 tyg byliśmy w ciąży. To jednak nie zmienia mojego zdania na ich temat. Jeden lekarz kazał zrobić badania a drugi nawet nie chciał na nie spojrzeć "SPECJALIŚCI"

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    My chcemy wyłącznie zaczerpnąc konsultacji,posluchać co inni lekarze mają do powiedzenia. To jakie i czy w ogole wykonamy jakieś badania zależy wyłacznie od nas. Wiadomo, ze jak wyniki są ok, to stwierdza sie że są niepotrzebnie robione, ale są też odmiennne sytuacje, gdzie badania pozwalaja zdiagnozować problem i dobrac odpowiednią procedure. Tak jak u nas, gdybysmy mieli wiecej badan odnosnie jakosci nasienia mozliwe ze od razu zastosowano by metode ICSI i byłoby więcej zarodków. A tak na 6 komorek, 4 zaplodniano klasycznie, jak sie nie udawalo, to dwie ostatnie sprobowano ICSI i akurat dwa zarodki z tego wyszły.Robić kilka procedur po omacku, a moze sie uda w mojej ocenie to jest dopiero wydawanie pieniędzy w ciemno.

Lotta84 kochana jedź konsultuj, badaj się nawet w Invikcie. My ci nie odradzamy poprostu mamy doświadczenia z nimi i nie polecamy. Walczcie kochana o wasze szczęście. Chodzi o to że np w naszym przypadku kazali zrobić mnóstwo badań które niczego nie wykluczały ani nie potwierdzały. Ciężko mi to napisać... Pojedyńcze badania na różne przyczyny, razem niczego nie wnosiły tylko kasa poszła. Znam dużo par którym w Invikcie sie udało, maja zdrowe dzieci lub poznały przyvzynę niepowodzeń :-) Nie chciałam cie zdenerwować

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    U nas stosowano ICSI mimo dobrych wyników i za pierwszym razem z 8 tylko dwa zarodki, przy drugim przy 8 tylko jeden. Ale tak jak mówisz to każdego indywidualna decyzja

Monia
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Monisia i astastokrota jak czytam wasze opinie o invikcie to aż krew człowieka zalewa. Wiadomo ze nikt nie śpi na pieniądzach a sama nieplodnosc jest wielkim obciążeniem psychicznym dla pary to jeszcze trzeba ich oskubać ze wszystkich pieniędzy zlecając szereg badan. Gdzie za każdym razem gdy jestesmy kłute do pobrania krwi myślimy ze tym razem na pewno badanie da nam odpowiedz na nasz problem i to juz mniej istotne ze kosztuje majątek. I tak za każdym razem przez miesiąc, rok, lata. Masakra jakas. Nikt nie szanuje naszych pieniędzy.
    Święte słowa. To właśnie jest najgorsze, że tak bardzo chcemy zostać rodzicami, że robimy wszystko co nam każą. Jak zapytałam w ART o jakieś dodatkowe badania, które pomogły by określić powód porażek, powiedziano mi że nie ma potrzeby wydawać kasy, bo to niczego nie wniesie do naszych starań. U nas prawdopodobnie problem tkwi w wieku, do młodych już nie należymy, niestety:(

Monia
  • monisia13 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84
    Spróbujcie zapisać się do prof. Ł w Invikcie, podobno dobry fachowiec. My też byliśmy u niego na wizycie, zlecił dwa miliony dodatkowych badań. Gdy dowiedzieliśmy się ile kosztują, postanowiliśmy wstrzymać z ich zrobieniem do wizyty w ART. Po przedstawieniu listy badań dla prof. uznał że jeżeli nie mamy co robić z kasą to możemy je wykonać ale nie wniosą one nic nowego a na pewno nie rozwiążą zagadki niepowodzeń.
    Ale w stu procentach Cię rozumiem, też szukałam konsultacji. także walcz kochana i oby pomogło:)))
    A w której Invikcie chcesz się konsultować?

Monia
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota nie zdenerwowałas mnie Kochana :-)
    Jestem mega wyciszona i spokojna. Chcemy tylko porozmawiać, zasiegnąc konsulacji, myslimy też o Bocianie w Bialymstoku, nie wykluczamy jednak, że zostaniemy w Art. Wszystko jeszcze przed nami :-). Ile ludzi tyle opini, zdań, doświadczeń. Szanuje i dziękuje za wasze opinie, bierzemy je pod uwagę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Odpoczywam ostatnio od forum i powiem Wam ze fajnie sobie głowę czym innym zająć, chociaż marzenie o Dziecku cały czas gdzieś z tyłu jest...

Ona84, Ena, Lotta przykro mi Dziewczyny, serce mi się ściska na kolejne porażki <3

Asiastokrota z tą nogą to jakaś masakra!!!

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w invicie Gdańsk i też mam wrażenie że to fabryka. Miałam klientke, która miała ivf w tej klinice i tak sobie patrzyli na wyniki..polecala Invimed w Gdyni była wtedy u mnie na wizycie w ciąży ż blizniakami.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tematów do nadrobienia. ..wypowiem się na ostatni czyli diagnostyki...w moim przypadku bardzo żałuję ze żaden z dr nie zagłębil sie w moj przypadek. U mnie 2 iui i 2 transfery nie udane. Nie było problemu z zapłodnienieniem, z 18 komórek zaplodniono 6 i 4 dały ładne zarodki 5-cio dobowe. Nigdy nie miałam problemu z ovulacja, a męża nasienie zawsze w normie. Nigdy nikt mi nie doradził żebym robiła badania pod kątem problemu z zagnieżdżaniem, w dodatku miałam jedno poronienie. Pytałam o dodatkową diagnostykę dr Z, D, P wszyscy uznali ze nie potrzebne, po wzieciu sprawy w swoje ręce i doradztwa dr Zd zrobiłam badania na własną rękę: ANA3 dodatnie, mutacja MTHFR hetero dodatnie, Nk 11.80 ( lekko ponad normę) homocysteina 9.7 ( przy staraniach to tez za dużo). Wszystkie te wyniki mają wpływ na zagnieżdżanie! Żałuję tylko ze nie zrobiłam tych badań przed ivf....

Gosia321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym nasza Gosia tez mi bardzo dużo doradzała w temacie diagnostyki, także dzięki Gosiu ;*

Gosia321 lubi tę wiadomość

• eni33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki magnez bierzecie na skurczee łydek. Jak do tej pory bylo ok a tak 2 noce pod rzad straszne skurcze. A dzis to juz mąż mi masowal noge o 5 rano bo tak zabolalo ze az krzyczalam. A z moim zapalenie pecherza juz chyba ok. Pilam wode z cutryna jadlam żurawinę. No i oczywiscie tabletki neoFuragina. Powiem szczeze ze nie pisalam do doktorka i nie badalam moczu. A moze lepiej go zrobic?

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Dużo tematów do nadrobienia. ..wypowiem się na ostatni czyli diagnostyki...w moim przypadku bardzo żałuję ze żaden z dr nie zagłębil sie w moj przypadek. U mnie 2 iui i 2 transfery nie udane. Nie było problemu z zapłodnienieniem, z 18 komórek zaplodniono 6 i 4 dały ładne zarodki 5-cio dobowe. Nigdy nie miałam problemu z ovulacja, a męża nasienie zawsze w normie. Nigdy nikt mi nie doradził żebym robiła badania pod kątem problemu z zagnieżdżaniem, w dodatku miałam jedno poronienie. Pytałam o dodatkową diagnostykę dr Z, D, P wszyscy uznali ze nie potrzebne, po wzieciu sprawy w swoje ręce i doradztwa dr Zd zrobiłam badania na własną rękę: ANA3 dodatnie, mutacja MTHFR hetero dodatnie, Nk 11.80 ( lekko ponad normę) homocysteina 9.7 ( przy staraniach to tez za dużo). Wszystkie te wyniki mają wpływ na zagnieżdżanie! Żałuję tylko ze nie zrobiłam tych badań przed ivf....
    Też się zastanawiam czy u mnie nie jest problem z zagniezdzenie. Narazie badań nie robię zobaczymy jak wyjdzie we wrzesniu

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nadała któraś ASA ??

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 a jaki u Was problem? Miałaś jakieś iui? Jak długo sie starcie? Masz ovulacje ok i jak z nasieniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASA a co to jest? Chyba nie robiłam

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Hej,
    W nocy zalała mnie @. Także nie udało się tym razem. Będziemy walczyc dalej :-).
    Przed kolejnym podejściem zdecydowalismy sie na wizyte w Invikcie.
    Gosia przypomnij mi proszę lekarza, ktorego polecalas własnie z Invicty?
    Przykro mi ale jest szansa na mrozaka skoro cos sie zadzialo.
    Polecany jest Hajdusionek i Sowinska. Ja bylam u Glodka i lekarz tez niczego sobie

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ