Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
jak myslicie, kiedy warto zrezygnować ze swojego lekarza prywatnego i skorzystać z pomocy Artemidy? Jestem w trakcie czwartego cyklu stymulowanego clo i żadnych efektów... czy to czas zeby pomyslec o takiej klinice?
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
mag87 wrote:Hej dziewczyny pomóżcie proszę bo zaczynam świrować. Dzisiaj odebrałam wyniki mutacji i tak stwierdzili u mnie mutację C677T i A1298C obie homozygoty CC. Spróbowałam wygooglować co nieco o nich ale niewiele z tego rozumiem Czy któras z Was też to ma? W opisie było napisane ze nawet 50 % kobiet może być obciążone tą mutacją.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 19:03
mag87 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Marysia90 wrote:jak myslicie, kiedy warto zrezygnować ze swojego lekarza prywatnego i skorzystać z pomocy Artemidy? Jestem w trakcie czwartego cyklu stymulowanego clo i żadnych efektów... czy to czas zeby pomyslec o takiej klinice?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
Asiastokrota właśnie nie mam zapisanej wizyty, te badania to my z mężem we własnym zakresie zrobiliśmy, bo zastanawiamy się nad ivf ale chyba w innej klinice.
Jutro pojade rano do szpitala na badania to przy okazji zrobie kwas foliowy. Coś jeszcze warto zrobić? -
Sonia u mnie pomalu i do przodu. Od dwóch dni czuje ruchy dziecia i jestem spokojniejsza, czekam do piątku na polowkowe. Chciałabym juz wiedzieć plec bo nawet nie nam niczego kupionego...a tyle rzeczy kusi dookoła.
Malgos pewnie ze będzie się działo u nas na forum. Oby byly same pozytywne zakończenia staran, czego wszystkim nam staraczkom życzęniestety tyle musimy przejść.
Gosia321 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Asiastokrota właśnie nie mam zapisanej wizyty, te badania to my z mężem we własnym zakresie zrobiliśmy, bo zastanawiamy się nad ivf ale chyba w innej klinice.
Jutro pojade rano do szpitala na badania to przy okazji zrobie kwas foliowy. Coś jeszcze warto zrobić?trochę to smutne. Zrób sobie jeszcze poziom witaminy D.
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Mag chyba najważniejsze to brac witaminy metylowane. Po ivf chociaż acard. Najlepiej zapisz sie do poradni genetycznej na wizytę. Bo w Artemidzie i tak to oleja.
Ahhh i polecam wątek na forum o mutacjach. Ale nie daj się nakręcić zbyt. Serio to nie jest wyrok, ze nie mozesz miec dzieci. My oboje z mężem mamy te mutacje i dzidziuś jest.mag87 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
mag87 wrote:Hej dziewczyny pomóżcie proszę bo zaczynam świrować. Dzisiaj odebrałam wyniki mutacji i tak stwierdzili u mnie mutację C677T i A1298C obie homozygoty CC. Spróbowałam wygooglować co nieco o nich ale niewiele z tego rozumiem Czy któras z Was też to ma? W opisie było napisane ze nawet 50 % kobiet może być obciążone tą mutacją.
Mutacja A jesli sie ja ma to akurat ona nie wplywa na gen metylacji.
Natomiast mutacja c w wersji homozygotycznej czyli taka jak mam ja jest wskazaniem do clexanu i tu nie daj sie nigdy splawic ze ktos ci go nie bedzie chcial dac juz od punkcji.
Ta mutacja jest grozniejsza dla jej posiadacza czyli dla ciebie bo moze powodowac zawal udar wylew zakrzepice. I tu trzeba kontrolowac co 3 miesiace poziom homocysteiny. Musisz zaczac lykac metylowane witaminy. I odstawic wszystkie ktore maja w swoim skladzie syntetyczny kwas foliowy poniewaz on nie jest przetwarzany w aktywna forme ktora wchlania sie w organizmie. Tylko odklada sie i jest toksyczny. Zrob poziom homocysteiny wit b12 i kwasu foliowego a takze wit b6
Jesli chodzi o ciaze mutacja ta moze prowadzic do poronien niestety i problemow z zagniezdzeniem sie zarodka a takze jest zwiekszone ryzyko ze u dziecka wystapi rozszczep kregoslupa lub zespol downa. Ale jesli bedziesz suplementowac odpowiednie witaminy to ryzyko spada.
A i homozygota to ta gorsza wersja.
Ostatnio jak bylam u hematologa to powiedzial ze przy tej wersji jego zdaniem clexan przy takich wysokich dawkach estrogenu czy innych hormonow powinien byc podawany juz od 1 dnia stymulacji ale tu to juz trzeba o tym pogadac z ginem bo raczej watpie ze ktorys zleci clexan przed punkcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 22:20
asiastokrota, mag87 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
O fuck! No niebyt to optymistycznie brzmi ale lepiej ze teraz to wyszło niż po kolejnych próbach. Utwierdzilam się tylko ze dobrze zrobiłam ze poszliśmy z mężem na te badania genetyczne.
Czekam na pobranie krwi-homocysteina i Wit b6 trzeba czekać ok 10-15dni roboczych.
Dzięki Gosiu za wyczerpująca odpowiedz, 23.10 mam wizytę w invicie także już z tymi wynikami pojadę i zobaczymy gdzie dalej mnie pokieruja, mam nadzieje ze zostane dobrze poprowadzona
Lura, Asiastokrota poczytam dzisiaj tez ten wątek o mutacjach i pojadę do apteki kupić nowe leki
Miłego dnia dziewczyny -
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było .Ile szczęścia się porodziło gratuluje wszystkim mamom i za te przyszłe trzymam kciuki .Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy powiedzcie mi bo zapomniałam jak to jest. Będziemy podchodzić do ivf teraz jestem 2 miesiące ma anty i jak się mi skończą to mam się stawić na wizytę w 21 dzień cyklu na badania i czy już wtedy dostanę zastrzyki i zacznie się procedura ivf czy dopiero po następnej miesiączce pomóżcie bo nie pamiętam .Zuzia123
-
Nadziejka krew została polana....pewnie wynik po 13:) Chociaż teraz jak te mutacje mi wylazły to nie wiem czy by było dobrze gdybym zaszła w ciąże.
Dam znać
Dziewczyny z mutacjami, jaki kwas foliowy łykacie? i ew pozostałe witaminy z grupy B? Narazie kupiłam w aptece Femibion1, ale może macie coś innego godnego polecenia:) -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Mag z tego co wiem to femobin tez ma syntetyczny w kwas w składzie. Musisz poszukać metylowanych form, np Swanson, Solgar ma te witaminy w takiej formie. Ja xamawialam na iherb. Teraz mam zalecone clexan przed crio transferem od 3 dnia cyklu.
Mag trzymam kciuki zeby Ci sie udało i zebys nie musiała zagłębiać sie w ten temat. -
Mag jak ja kupowalam, to byly dostępne tylko na allegro. Miałam firmy Swanson. Wit. B12, B6, kwas foliowy te wszystkie metylkowane. Plus magnez i wit D3
Femibion tez bralam zanim przyszly te z allegro.
Aaaa co do femibionu. Dopóki bralam go w ciąży wyniki super, zmienilam na mama dha + i zlecialy po 1 opk. Wróciłam do femibionu i znów sie poprawily. Jednak kazdy musi znaleźć cos dla siebie.
Ps. Jestem jednak za lykaniem wszystkiego osobno, bo wtedy mozna zwiekszyc lub zmniejszyc dawke konkretnej witaminy w zależności od wyników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 09:54
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Laura oby cie dzis puscili do domku. A jak sytuacja z mezem odwiedzal cie?
Pytalas sie moze swojego gin o to do kiedy masz brac Acard bo wiem ze w ktoryms tygodniu chyba ok 36 trzeba go odstawic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 10:34