Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
mag87 wrote:O fuck! No niebyt to optymistycznie brzmi ale lepiej ze teraz to wyszło niż po kolejnych próbach. Utwierdzilam się tylko ze dobrze zrobiłam ze poszliśmy z mężem na te badania genetyczne.
Czekam na pobranie krwi-homocysteina i Wit b6 trzeba czekać ok 10-15dni roboczych.
Dzięki Gosiu za wyczerpująca odpowiedz, 23.10 mam wizytę w invicie także już z tymi wynikami pojadę i zobaczymy gdzie dalej mnie pokieruja, mam nadzieje ze zostane dobrze poprowadzona
Lura, Asiastokrota poczytam dzisiaj tez ten wątek o mutacjach i pojadę do apteki kupić nowe leki
Miłego dnia dziewczyny
Nie ma za co kochana zawsze jesli moge sluze pomocawiec pytaj. Trzymam kciuki za wizyte w invictie i czekam na relacje. A robiliscie jeszcze jakies badania genetyczne?
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Nadziejka krew została polana....pewnie wynik po 13:) Chociaż teraz jak te mutacje mi wylazły to nie wiem czy by było dobrze gdybym zaszła w ciąże.
Dam znać
Dziewczyny z mutacjami, jaki kwas foliowy łykacie? i ew pozostałe witaminy z grupy B? Narazie kupiłam w aptece Femibion1, ale może macie coś innego godnego polecenia:)Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:Mag jak ja kupowalam, to byly dostępne tylko na allegro. Miałam firmy Swanson. Wit. B12, B6, kwas foliowy te wszystkie metylkowane. Plus magnez i wit D3
Femibion tez bralam zanim przyszly te z allegro.
Aaaa co do femibionu. Dopóki bralam go w ciąży wyniki super, zmienilam na mama dha + i zlecialy po 1 opk. Wróciłam do femibionu i znów sie poprawily. Jednak kazdy musi znaleźć cos dla siebie.
Ps. Jestem jednak za lykaniem wszystkiego osobno, bo wtedy mozna zwiekszyc lub zmniejszyc dawke konkretnej witaminy w zależności od wyników.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Dzięki Laseczki, wit B12 mam w normie 435 przy normie 191-663 natomiast kwas foliowy powyżej 20 jednostek czyli za dużo.
W ciąży też nie jestem bHCG <0.100. Ale nie czuje rozczarowania bo tak sie nastawialam.
Teraz bedę miała czas aby sie posuplementować, poprawić troche wyniki i walczyć dalej
Hakszka w Tobie nadzieja na poprawę statystykBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:Malawiki ma za dużo bo nie przyswaja i jest odkladany w organizmie. Normalnie co za duzo to powinno byc wydalone z organizmu. Z tego co mi mówionoBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 jakie ty trudne dla mnie słowa używasz. "torakogenny " hmmm nasza skarbnica wiedzy.
Malawiki jakos od poczatku w ogole nie przeczuwałam kto tam siedzi, ale jak ostatnio dr D rzucił mimochodem że raczej siusiak z tego nie bedzie to juz z mężem mówimy do brzucha "Tosia", bo jak będzie dziewczynka to już dawno mieliśmy wybrane imię Antonina. Mam nadzieję, że w piątek Pani dr potwierdzi lub zaprzeczy na 100%. Jeśli będzie synek to też się ucieszę i szybko przestawię na męskie imię, którego jeszcze nie mamy.
Czekamy z Tobą do czwartku na wizytę serduszkową. Może dwa dziabolągi u ciebie zamieszkały? -
Halszka oczywiscie ze mozesz odmowic kolejnych iui, to Wasza decyzja.
co do laparo to wszystko zalezy od zalecen lekarza.
ja mialam przed ivf polipy i mialam robioną miesiac przed procedura histeroskopię w celu ich usunięcia z macicy, a przy okazji mialam scratching endometrium. Ponoć takie zadrapanie pomaga w zagnieżdzeniu zarodka. -
Halszka to nie jest tak ze zle jak juz masz to dokoncz ale jesli ma duze dawki to bierz co 2 dzien zbadaj sobie po tym czasie b6 b12 kwas foliowy i homocysteine i wtedy przejdz na pojedyncze zebys w razie czego mogla zmniejszac dawkiBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 wrote:Lekow nie kupuj w aptece bo 2 razy tyle zaplacisz na allegro poszukaj fiemy swanson metylowany kwas foliowy i wit b6 a firmy allines wit b12
Nie ma za co kochana zawsze jesli moge sluze pomocawiec pytaj. Trzymam kciuki za wizyte w invictie i czekam na relacje. A robiliscie jeszcze jakies badania genetyczne?
Gosia ja zrobiłam jeszcze kariotypy , a mój chłop AZF, CFTR, Kariotypy, Mutacje MTHFR i fragmentacje plemników
Ja chyba jeszcze zrobię ten czynnik Vleiden i coś związanego z protrombiną.
Myśle że wtedy będę miała kompleks przed 1 wizyta i że te badania będą wystarczające by nas zakwalifikować do ivf -
mag87 wrote:Gosia ja zrobiłam jeszcze kariotypy , a mój chłop AZF, CFTR, Kariotypy, Mutacje MTHFR i fragmentacje plemników
Ja chyba jeszcze zrobię ten czynnik Vleiden i coś związanego z protrombiną.
Myśle że wtedy będę miała kompleks przed 1 wizyta i że te badania będą wystarczające by nas zakwalifikować do ivfBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Dobrze będzie:) Pisalam Ci ze dr Z mówił, ze do transferu można wszystkie leki brac. Lez teraz grzecznie w lozku i sie wygrzewaj. Bądź dobrej myśli, to jest najważniejsze w tym wszystkim. A czarne myśli odganiamy !!!
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤