Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Eni maz sie trochę ogarnął i mnie tu dokarmial i za remont w końcu wziął, az sie boje w ten bałagan wrócić.
Dr mowil, ze do 36 chyba.
Cos czytałam, ze miedzy 34 a 36.
Rozmawialam tez o tym z ordynatorem w szpitalu. Bo skoro moge urodzic w każdej chwili to moze lepiej juz odstawic. Powiedzial, ze nie. Po 1 jest to mala dawka, teraz ponoc zalecaja 2 tabletki, po 2 krótko utrzymuje sie w organizmie, po 3 bierzemy go żeby dziecko moglo zdrowo rosnac (tlumaczyl dzialanie acardu itp ).
Chyba mameginekolog czyta haha bo to samo gadal.
Tak czy siak jeszcze miesiąc bierzemy22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dzięki Laseczki, wit B12 mam w normie 435 przy normie 191-663 natomiast kwas foliowy powyżej 20 jednostek czyli za dużo.
W ciąży też nie jestem bHCG <0.100. Ale nie czuje rozczarowania bo tak sie nastawialam.
Teraz bedę miała czas aby sie posuplementować, poprawić troche wyniki i walczyć dalej
Hakszka w Tobie nadzieja na poprawę statystyk -
Mag troszkę jedna nam smutno ze się nie udało. Nie jest powiedziane ze dziecko byłoby chore bądź wynikły jakieś problemy z ciążą.Co do wyników to nie do końca tak jest ze wynik pokazujący normę oznacza brak tolerancji.Jak ja robiłam B12 to miałam wynik 1800,co oznacza że organizm nie tyle ze go nie przyswaja tylko zbyt dużo go ma.
W momencie gdyby nie był przyswajanie poziom powinien być znacznie obniżony. Ja całkowicie odstawiłam wszystkie suplementy,biorę tylko femibion.Czy mam jakąś mutacje tego nie wiem.Poziom kwasu foliowego u mnie był w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 11:26
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Halszka ja już nie chcę drugiej IUI. Mam niską rezerwę jajnikową także z mężem zdecydowaliśmy się na ivf. Wiedzieliśmy ze tak to się skończy, ale nie chcieliśmy ominąć żadnego etapu na "tej drodze". Zresztą jak ostatnio rozmawiałam z dr. M to ona też zasugerowała by nie tracić czasu na IUI tylko od razu ivf, bo kolejne podejście to znowu 800 zł, a w dodatku to mamy jeszcze 2 miecha ważne badania wirusologiczne. Czekamy narazie na pozostałe wyniki genetyczne i 23.10 mamy wstępną wizytę w Gdańsku. Zobaczymy co tam nam powiedzą.
A Ty? Próbujesz jeszcze raz? Jeśli się nie uda (aczkolwiek mam nadzieję, że sie uda:)) -
Malawiki, pewnie że jest przykro, ale bardziej by było gdybym się nastawiała mega pozytywnie a tu takie rozczarowanie. Ja z kolei nie miałam żadnych objawów- do tej pory nie mam ani bólu w podbrzuszu, ani bólu piersi, nawet plamień nie mam i z dnia na dzień dawało mi to trochę nadziei, ale dzisiaj ona wygasła. Będę łykać ten femibion,zamówię w międzyczasie jakiś metylowany kw foliowy i powtórzę badania za miesiąc lub 2 i zobaczę czy coś się poprawiło.
Dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc i miłe słowa, mój stary to się na mnie wczoraj wydarł jak zobaczył że znowu przetrząsam internet w poszukiwaniu informacji. Powiedział, że mi zlikwiduje konto na forumAle nawet nie zdaje sobie sprawy jakie dajecie mi wsparcie
-
Znalazłam fajny sklep który ma właśnie suplementy metylowane. Znajduje się w olsztynie na ul.Mazurskiej 5
A firma to Mito-Pharma,mają wszystkie preparaty w jednym B12, b6,biotyne i kwas foliowy.Forma metylowana.
Laura badała swój poziom witaminy B12?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Halszka ja zawsze też miałam bóle tydzień przed @,i tym razem po crio tez tak było, tylko ze @juz nie przyszła. Może jednak brak objawów to dobry objaw.Ja narazie też niemam żadnych tylko trochę bolą piersi ale to od niedawna.A tak to nic a nic nie czuje.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
nick nieaktualnyMag to mi due podoba, silna Dziewczyna
jak przez pierwsze 4 tygodnie bralam folian z Solgar to ładnie obniżył mi homocysteine, to tez powinnas zbadać jesli wyszły Ci te mutacje. Ogolnoe zauważyłam na grupach ze wszystki formy metyli ładnie dziewczynom normowaly wyniki.
-
Izaura a Ty kiedy planujesz ruszyć po malucha?zregenerowalas siły do dalszej walki?
Nadziejka masz jakieś przeczucia co do płci?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
No ja też bym nie chciała ale czy ja tak mogę powiedzieć lekarzowi że już nie chce IUI i niech mi robi ta laparo a później ivf. ?? A konieczna jest ta laparo przed ivf ??
-
nick nieaktualnyMalawiki narazie zbieram wyniki dalszej diagnostyki, nic z wynikow nie wychodzi wiec dalej nie wiem dlaczego sie nie udaje...mamy 2 Mrozaczki i myślimy zeby jednak po nowym roku spróbować. Narazie nie jestem gotowa jeszcze i nie chcę powtarzać tego co w zeszłym roku, moje pierwsze podejscie wpadło przed moimi 30tymi urodzinami i przed Swietami Bożego Narodzenia. To były nasze najgorsze swieta i moje urodziny
-
Malawiki ja to raptus jestem. Najpierw suplementacja, potem badania haha i jak zrobiłam homocysteine po suplementacji i wyszla ok to reszty nie robilam bo juz ivf sie zaczęło.
Jestem w domu. Schudłam. Zawsze waze sie rano po prysznicu, dziś zwazylam sie w południe w ubraniach (jeansy, bluza) i jest 1 kg mniej. Rano pewnie będzie waga z przed ciąży.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Halszka112 wrote:No ja też bym nie chciała ale czy ja tak mogę powiedzieć lekarzowi że już nie chce IUI i niech mi robi ta laparo a później ivf. ?? A konieczna jest ta laparo przed ivf ??01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017