Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
W naszym przypadku bylo tak poniewaz ja w 2014 mialam laparoskopie przy usuwaniu torbieli przyjajowodowej co prawda bez sprawdzania kontrastem droznosci jajowodow. Mi histeroskopi nie zlecili. Lekarz stwierdzil ze owulacja jest a do in vitro drozne jajowody nie sa potrzebne wiec nie robil. Ogolnie po badaniach nasienia skupil sie na moim m wiec jemu robili badania genetyczne wszystko wyszlo ok tylko 2 miesiace stresu przy czekaniu na wyniki. Mi nie robili badan jak rozmawialam ze znajoma polozna to powiedziala ze u mnie nic sie nie podejrzewa wiec dlatego nie robili. U mnie problemem jest tylko hashimoto. Owulacja jest endimetriozy nie ma zrostow w macicy i jajowodach tez nieBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hurras jedyne co ci moge doradzic to jesli beda chcieli robic wam badania genetyczne to dowiedzcie sie czy przy prywatnej wizycie w poradni genetycznej ktora jest w dzieciecym distaniecie skierowanie na fundusz na badania genetyczne. Ja za pozno sie dowiedzialam ze mozna przejsc przez poradnie i miec to na fundusz. I tym samym 2 tysie w plecy
Hurraś lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
hey huraś ja o2lat chodze i szukam przyczyny braku ciazy,wyniki mam badań wszystkich super od 5lat sie nie zabezpieczam i nigdy nie zaszłam.1lekarz podejrzewał endo,ale chcial zrobic insyminacje,zmienilam lekarza ten mi przepisał na pol roku vissane bo tez podejrzewał endo,gdy tabletki nie pomopgły powiedział zebym pojehhcala do Białegostoku.Załamałam sie,ale dowiedziałam sie ze tu mam na miejscu,poszłam do doktora W i odrazu powiedział mala endo potwierdził to co inni podejrzewali,teraz jestem2miech na clo jak sie nie uda to laparoskopia.
-
Ona84, z tego co wiem, to endometriozę można potwierdzić tylko po laparoskopii i badaniu hist-pat pobranych wycinków. Wiem, że czasami lekarze diagnozują endo na podstawie wywiadu lekarskiego, ale to jest chyba duże nadużycie.
Jakie masz objawy?
U mnie jedynym objawem była torbiel, która bolała i była zrośnięta z jajnikiem i macicą. Po laparoskopii nic sie nie odnowiło. Nigdy nie miałam bolesnych ani obfitych miesiączek. Jedynie zrosty mi się robią '-((( -
słomka :) wrote:Asia08 i jak byłaś dziś na wizycie? U mnie wizyta się nie udała- musiałam być w pracy, ale udalo mi się zrobić progesteron
-
nick nieaktualny
-
Asia, a lekarz nie kazał Ci brać jakiegoś progesteronu-luteiny albo duphaston?
Coś mówił, że te wyniki spoko?
Asia08 wrote:Slomka, ja mam niecałe 8... Ciałko zółte jest, endo chyba tez 8 i czekamy.[/QUOTE