X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka może ty też tak zrób nie wracaj do domu po pracy, może u kogoś możesz przenocować. Jak byś była z Olsztyna to z miłą chęcią do siebie bym cie wzięła :)
    Ci by się nie działo życzę Ci miłego dnia

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochane milego dnia dla wszystkich :*
    Hey Wzajemnie Gosiu

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!

Malawiki podpowiedz proszę, jak miałaś crio na cyklu naturalnym to w drugiej fazie brałaś progesteron? Jeżeli tak to od kiedy i w jakich dawkach?

Również miłego dnia ;-)

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 bym musiała podejrzeć wyniki ale powinnam zrobić nowe bo już prawie rok będzie od poprzednich. Pytam o jakieś dodatkowe leki bo wcześniejszy gin kazał mi brać aspirin cardio ale jak przeczytałam ulotkę to dla kobiet w ciąży nie jest wskazana no i mam dylemat czy brać czy nie. Chociaż znów po tych lekach które mam zacząć brać może występować zakrzepica i bądź tu mądry...

Emilka nie daj się Kochana zwariować przeżyłam rozwód z facetem, który nie miał jaj. Byliśmy w trakcie przygotowań do ivf lata temu ale dupek znalazł sobie młodą dupę bo musiał odreagować stres że nie może mieć dzieci. Starając się o dziecko musicie się oboje wspierać bo to jest trudny okres dla was oboje a nie tylko dla niego. Spróbuje z nim spokojnie porozmawiać a jak to nic nie da pomyśl o sobie. Mocno Cię przytulam i chociaż troszkę bym chciała zabrać Ci tych zmartwień bo wiem co przeżywasz.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta ja przy crio bralam crinone 90mg progesteronu od dnia owulacji.Czyli na 5 dni przed.Przyjmowała go jeszcze dwa tygodnie po teście.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję sytuacji ... nie chcę nikomu nic doradzać.. mocno tulę..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak samopoczucie?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wit D3 kwas foliowy B-complex i magnez mogę wziąść na raz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam się denerwować... mąż miał koszmar, że nie doszło do transferu, bo nie rozwinął się żaden zarodek.. oby to nie był proroczy sen... ja dziś też nie mogłam dobrze spać..

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wysłałam do Ciebie wiadomosc, tradycyjnie z prośbą o poradę możesz zerknąć?

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Gosia ja tez mam prośbę; ) przypomnij proszę jaką dawka magnezu i witaminy C jest zalecana przy staraniach? :*

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie. Wyprowadzka do rodzicow nic nie dała i nie wytrzymałam. Wróciłam a on chciał rozwodu. Chwile bylo ok a teraz znowu. Wczoraj mąz wrocil o 1 w nocy. Nie kłociłam sie z nim bo nie mam juz sily sie wydzierac. Powiedzialam tylko ze nie wiem jak dalej pociągnę i ile wytrzymam. Niby przepraszal ale co z tego jak wrocil wstawiony. Ja sie jakos trzymam bo nie mam innego wyjscia.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. O której jutro masz zabieg? Oby sen Twojego męża się nie sprawdził , żeby było zupełnie odwrotnie:*

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Gosia321 bym musiała podejrzeć wyniki ale powinnam zrobić nowe bo już prawie rok będzie od poprzednich. Pytam o jakieś dodatkowe leki bo wcześniejszy gin kazał mi brać aspirin cardio ale jak przeczytałam ulotkę to dla kobiet w ciąży nie jest wskazana no i mam dylemat czy brać czy nie. Chociaż znów po tych lekach które mam zacząć brać może występować zakrzepica i bądź tu mądry...

Emilka nie daj się Kochana zwariować przeżyłam rozwód z facetem, który nie miał jaj. Byliśmy w trakcie przygotowań do ivf lata temu ale dupek znalazł sobie młodą dupę bo musiał odreagować stres że nie może mieć dzieci. Starając się o dziecko musicie się oboje wspierać bo to jest trudny okres dla was oboje a nie tylko dla niego. Spróbuje z nim spokojnie porozmawiać a jak to nic nie da pomyśl o sobie. Mocno Cię przytulam i chociaż troszkę bym chciała zabrać Ci tych zmartwień bo wiem co przeżywasz.
    To polecam zrobic to badanie wit d po pierwsze zeby sprawdzic jak dzialaja leki a po drugie zeby wiedziec przed podejsciem.jaki masz jej poziom. Witamina d jest wazna przy zagniezdzeniu sie zarodka. Jej poziom dla kobiet starajacych sie powinien byc na poziomie 40 i wzwyz.
    Nie wiem co to za specyfik ten cardio cos tam ale mozesz brac acard jak wiekszosc z nas. Musisz go odstawic na tydzien przed punkcja i po punkcji mozesz zaczac brac go znowu

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Dziewczynki!

Gosia ja tez mam prośbę; ) przypomnij proszę jaką dawka magnezu i witaminy C jest zalecana przy staraniach? :*
    Witamina c 1000 a magnez 400 mg dziennie

Izaura lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Chyba zaczynam się denerwować... mąż miał koszmar, że nie doszło do transferu, bo nie rozwinął się żaden zarodek.. oby to nie był proroczy sen... ja dziś też nie mogłam dobrze spać..
    Kochana sny czyta sie na odwrot :)

Wiki03, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Wiki, trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. O której jutro masz zabieg? Oby sen Twojego męża się nie sprawdził , żeby było zupełnie odwrotnie:*

O 8.30 :-) mam nadzieję, że uda się pobrać kilka ładnych i dojrzałych komórek... dzięki za wsparcie :-)

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni , mialas dziś wizytę czy zle pamiętam?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Gosiu wysłałam do Ciebie wiadomosc, tradycyjnie z prośbą o poradę możesz zerknąć?
    Odpowiedzialam kochana :*

sonia86 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia w piątek mam wolne więc dla pewności sprawdzę czy się chociaż poprawiło. Co do drugiego leku porównamy skład wtedy będę wiedziała czy dobry biorę.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ