X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Ena a kto Ci robił punkcje? Z tego co pamiętam to twoim lekarzem był dr W ale teraz chyba go ciężko spotkać w art.
    Punkcję robił dr Zd. Wcześniej chodziłam do dr W, ale do in vitro przygotowywał mnie dr P.

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena ja też po punkcji czułam się dobrze na tyle żeby wracac z Białego sama do domu jako kierowca.Nawet plamienia nie miałam.Myślę ze transfer w 5 dobie będziesz miała.Za dwa tygodnie będziesz testowac.
    Wózek kupiłam w maluchu Roan bass soft,taki wybór ze głową boli.Tam jest wszystko.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka a Ty szłaś krótkim protokołem?

Agonia ja też miałam długi i u mnie pojawiły się 4 pęcherzyki- dr powiedział że przy takim amh (0,87) więcej ze mnie nie wyciśnie, a tez myślałam że pójdę krótkim.

Ena mam dobre przeczucia co do Ciebie:)

U mnie dzisiaj Dziewczyny jakies lekkie podłamanie, wczoraj lekko bolał krzyż, dzisiaj znowu piersi prawie wcale nie bolą- mam takie skoki. Nie wiem od czego to zalezy że raz lepiej się wchłania progesteron a raz gorzej. Przez te cycki to zwariuje chyba!

klz96iye30cupjne.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia pewnie ze to twój czas. Trzymamy za Ciebie kciuki:)

Mag tak ja szlam krótkim protokolem z dużymi dawkami 200 jednostek przez 14 dni stymulacji, punkcja w 16 dniu.

Ena ty szalona! Jeszcze do pracy poszlas. Ja po punkcji wracałam z Białegostoku i od razu po przyjeździe poszłam spać.

Malawiki ja tez kupiłam wózek roan bass soft i jestem ciekawa jak będzie się sprawował. Bralas w tkaninie czy ecoskorze? Ja zdecydowałam sie na ecoskore.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jesli będziesz miała w 5 dobie to transfer wychodzi we wtorek bo liczy sie od jutra 1doba. W 3 dobie to wychodzi niedziela. Ja podejrzewam ze u ciebie będzie piekna blastka na wtorek :):)

Ena lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedzialam sie ze kolezanka jest w ciąży. Jakos nie moge sie pozbierac. Ten wieczór był dla mnie katorgą ;(. Mąż mysli ze jestem na niego zła a ja go unikam by nie widział że płacze :(.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Nadziejka a Ty szłaś krótkim protokołem?

Agonia ja też miałam długi i u mnie pojawiły się 4 pęcherzyki- dr powiedział że przy takim amh (0,87) więcej ze mnie nie wyciśnie, a tez myślałam że pójdę krótkim.

Ena mam dobre przeczucia co do Ciebie:)

U mnie dzisiaj Dziewczyny jakies lekkie podłamanie, wczoraj lekko bolał krzyż, dzisiaj znowu piersi prawie wcale nie bolą- mam takie skoki. Nie wiem od czego to zalezy że raz lepiej się wchłania progesteron a raz gorzej. Przez te cycki to zwariuje chyba!
    Kochana ty mi sie tu nie podlamuj bole krzyza wystepuja na poczatku ciazy a cycki nie zawsze bola takze glowa do gory. Twoja kropka dalej tam jest i sie cudownie rozwija :)

mag87 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Nie odniose się do wcześniejszych postów bo nie wiem o czym mówicie jak narazie temat protokołów i lekow do ivf jest mi obcy.

Emilka chyba wiem co czujesz...

Ja to bym chciała zasnąć i żeby mnie ktoś obudził jak będę w ciąży a jak nie to nie chce się już obudzić.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag nie podłamuj się na pewno wszystko jest w porządku mały się rozwija prawidłowo i jest silny. A to że raz jest lepiej a raz gorzej z samopoczuciem i objawami to chyba uroki ciąży.

Ena ja Cię podziwiam ja po punkcji zostałam u brata i jeszcze potem dwie godziny spałam o powrocie do pracy nie było mowy. Poza tym nie chciałam wracać do pracy bo za dużo stresu jest a po co miałam się jeszcze tym denerwować.

Emilka wiem co czujesz głowa do góry Kochana. Popłacz cichutko w kącie i nie poddawaj się.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie izoluj od siebie meza. Powiedz ze koleżanka jest w ciąży i bardzo cie to boli ze ty nie jesteś i ze potrzebujesz jego wsparcia. Mąż będzie wiedział dlaczego się tak zachowujesz i nie będzie miedzy wami niepotrzebnej ciszy. Zawsze powtarzam ze najwazniejsza jest rozmowa a nie cisza i sprowadzanie sytuacji do domyślania sie. To taka moja rada ;p
    Co do sytuacji to ja miałam identyczne reakcje na ciążę w otoczeniu. Najgorzej jak szwagierka powiedziała ze wpadli i jest w trzeciej ciąży. Oczywiście usmiechnelam sie, pogratulowalam ale w domu wpadłam w istna histerię...maz nie mogl mnie
    Uspokoic.

Halszka na jakim ty jesteś etapie teraz? Jakie plany na ten rok w związku ze staraniami.?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Halszka112 nie jedna by tak chciała.
    Emilka mi mój ostatnio tez powiedzial że był u kolegi a jego rodzi w marcu, mój zdziwiony bo nic wcześniej nie wspominał że będzie miał dziecko, a nie wiem czy wie że nie możemy zajść.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka na dzień dzisiejszy nie wiem. Czekam na wyniki histopatologiczny po laparo wizyte u dr na 10 będę musiała pewnie przełożyć bo jeszcze go nie mam, muszę tam zadzwonić niech mi wyślą.

Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, czy jakieś badania czy skonsultować się w innej klinice ?? Czy dopiero po próbie ivf dalej szukac ??

U mnie jest w otoczeniu jest mnóstwo ciąży, przy każdej wyje mężowi w pierś. Ostatnio teść będąc u nas sprzedał mi kolejną nowinę i nie wytrzymałam zaryczana pojechałam do siostry, biedna nie wiedziała o co chodzi jak mnie taka zobaczyła, wyrzuciłam wszystko z siebie i było mi lepiej. Ona też mi powiedziala ze glupio zrobiłam że jej o niczym nie powiedzialam ze dusiłam to w sobie, nikt nie wie o inseminacji.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ja też Wam powim, ze do okoła mnie pełno ciąż i Dzieciaczków się rodzi...i to u osób u których bym się nie spodziewała. Najgorsze było jak moja Siostra powiedziała mi ze jest w ciąży, kiedy byłam po drugim nieudanym transferze. ...nie potrafiłam się cieszyć z Nią, ale później kiedy zaczęły się jej komplikacje ciążowe to jak by mnie ktoś w głowę walnął. Zaczęłam się Nią bardzo opiekować. ...a teraz Jej Malenstwo ma miesiąc i skradł moje serce juz na zawsze.

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ja wzięłam wózek w materiale.Korcił mnie w Eco skórze biały ale ze ja rodze na same lato wolałam coś chłodniejszego.To był pierwszy którego dotknelam jak weszłam do sklepu i tak został.Jest bardzo ciężki i solidny,choć nie wykluczam ze plecy nie będą od niego bolały.Sam fotelik sporo waży a do tego dziecko.
    Dziewczyny strasznie smutno się czyta to co piszecie,serce mi pęka jak przeżywacie kolejne informacje o ciążach,to forum reż jest dla was bolesne.Oby każda z was prędzej czy później ale doczekała się tej ciazy.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jak samopoczucie? ?

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zastanawiałam czy nie w materiale ale tam jest tyle dodatkowych wentylacji ze zdecydowałam ze eco skora zostaje.

Halszka a ty miałaś laparo w białym? Jak tak to dzwon do dr z albo do dr d niech ci zabiora z oddziału. Po ok 3 tyg wynik juz powinien byc.

Po laparo idź z wynikiem na konsultacje i przy okazji zapytaj o dalsze leczenie. Najlepiej iść do lekarzy z Białegostoku.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====

19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!
    02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!
    13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !
    29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!
    29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !
    03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA <3!
    28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA <3!
    30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ <3!
    13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA <3 !
    01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA <3!

=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================

Styczeń 2018
    04: Agonia - wizyta u dr Hajdusiaka (Gdańsk)
    04: Ena - punkcja
    10: Gosia321 - wizyta - przygotowania do ivf
    10: Halszka112 - wizyta
    18: malawiki - wizyta połówkowa
    19: nadziejka88 - wizyta

Luty 2018
    05: Wiki03 - wizyta u prof. Dębskiego (Warszawa)
    19: nadziejka88 - termin porodu <3

Czerwiec 2018
    02: malaWiki1 -termin porodu <3

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ty nie panikuj tylko spokojnie dbaj o siebie i maluszka. A kiedy teraz jedziesz do gdańska na wizytę serduszkowa?

• Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena trzymam kciuki

Mag jak się czujesz
    Agonia mam pytanie o wizytę a Gdyni czy rozmawiałaś o badaniach dodatkowych ,inmunologicznych np.
    Ja byłam wczoraj u dr. D w Artemidzie i pytałam o dodatkowe badania oczywiście stwierdził ze są zbędne .Zasugerował że czas zakończyć leczenie .Trochę byłam w szoku .Chcemy podejść do 3 ivf ale nie wiem czy w Art .
    Sama nie wiem co robić czy te inmunologiczne badania i leczenie pomagają ?
    Mam początek adenomiozy w mięśniu macicy i endometriozę i dosyć tego wszystkiego nie mogę się pozbierać po nieudanym trans i jakpomyślę że znowu będę żyła od transweru do transweru to nie chcę :(

Zuzia123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Zuzia w szoku jestem ze dr D sugeruje zakończyć leczenie....nie słuchaj Go! Skosultuj sie z innym lekarzem z innej kliniki. Z innego furum znam przyklady Dziewczyn ktore zmienialy kliniki, lekarzy i w koncu się udawało. Nie poddawaj się!

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ