X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Ena a kto Ci robił punkcje? Z tego co pamiętam to twoim lekarzem był dr W ale teraz chyba go ciężko spotkać w art.
    Punkcję robił dr Zd. Wcześniej chodziłam do dr W, ale do in vitro przygotowywał mnie dr P.

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena ja też po punkcji czułam się dobrze na tyle żeby wracac z Białego sama do domu jako kierowca.Nawet plamienia nie miałam.Myślę ze transfer w 5 dobie będziesz miała.Za dwa tygodnie będziesz testowac.
    Wózek kupiłam w maluchu Roan bass soft,taki wybór ze głową boli.Tam jest wszystko.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka a Ty szłaś krótkim protokołem?

Agonia ja też miałam długi i u mnie pojawiły się 4 pęcherzyki- dr powiedział że przy takim amh (0,87) więcej ze mnie nie wyciśnie, a tez myślałam że pójdę krótkim.

Ena mam dobre przeczucia co do Ciebie:)

U mnie dzisiaj Dziewczyny jakies lekkie podłamanie, wczoraj lekko bolał krzyż, dzisiaj znowu piersi prawie wcale nie bolą- mam takie skoki. Nie wiem od czego to zalezy że raz lepiej się wchłania progesteron a raz gorzej. Przez te cycki to zwariuje chyba!

klz96iye30cupjne.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia pewnie ze to twój czas. Trzymamy za Ciebie kciuki:)

Mag tak ja szlam krótkim protokolem z dużymi dawkami 200 jednostek przez 14 dni stymulacji, punkcja w 16 dniu.

Ena ty szalona! Jeszcze do pracy poszlas. Ja po punkcji wracałam z Białegostoku i od razu po przyjeździe poszłam spać.

Malawiki ja tez kupiłam wózek roan bass soft i jestem ciekawa jak będzie się sprawował. Bralas w tkaninie czy ecoskorze? Ja zdecydowałam sie na ecoskore.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jesli będziesz miała w 5 dobie to transfer wychodzi we wtorek bo liczy sie od jutra 1doba. W 3 dobie to wychodzi niedziela. Ja podejrzewam ze u ciebie będzie piekna blastka na wtorek :):)

Ena lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedzialam sie ze kolezanka jest w ciąży. Jakos nie moge sie pozbierac. Ten wieczór był dla mnie katorgą ;(. Mąż mysli ze jestem na niego zła a ja go unikam by nie widział że płacze :(.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Nadziejka a Ty szłaś krótkim protokołem?

Agonia ja też miałam długi i u mnie pojawiły się 4 pęcherzyki- dr powiedział że przy takim amh (0,87) więcej ze mnie nie wyciśnie, a tez myślałam że pójdę krótkim.

Ena mam dobre przeczucia co do Ciebie:)

U mnie dzisiaj Dziewczyny jakies lekkie podłamanie, wczoraj lekko bolał krzyż, dzisiaj znowu piersi prawie wcale nie bolą- mam takie skoki. Nie wiem od czego to zalezy że raz lepiej się wchłania progesteron a raz gorzej. Przez te cycki to zwariuje chyba!
    Kochana ty mi sie tu nie podlamuj bole krzyza wystepuja na poczatku ciazy a cycki nie zawsze bola takze glowa do gory. Twoja kropka dalej tam jest i sie cudownie rozwija :)

mag87 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Nie odniose się do wcześniejszych postów bo nie wiem o czym mówicie jak narazie temat protokołów i lekow do ivf jest mi obcy.

Emilka chyba wiem co czujesz...

Ja to bym chciała zasnąć i żeby mnie ktoś obudził jak będę w ciąży a jak nie to nie chce się już obudzić.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag nie podłamuj się na pewno wszystko jest w porządku mały się rozwija prawidłowo i jest silny. A to że raz jest lepiej a raz gorzej z samopoczuciem i objawami to chyba uroki ciąży.

Ena ja Cię podziwiam ja po punkcji zostałam u brata i jeszcze potem dwie godziny spałam o powrocie do pracy nie było mowy. Poza tym nie chciałam wracać do pracy bo za dużo stresu jest a po co miałam się jeszcze tym denerwować.

Emilka wiem co czujesz głowa do góry Kochana. Popłacz cichutko w kącie i nie poddawaj się.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie izoluj od siebie meza. Powiedz ze koleżanka jest w ciąży i bardzo cie to boli ze ty nie jesteś i ze potrzebujesz jego wsparcia. Mąż będzie wiedział dlaczego się tak zachowujesz i nie będzie miedzy wami niepotrzebnej ciszy. Zawsze powtarzam ze najwazniejsza jest rozmowa a nie cisza i sprowadzanie sytuacji do domyślania sie. To taka moja rada ;p
    Co do sytuacji to ja miałam identyczne reakcje na ciążę w otoczeniu. Najgorzej jak szwagierka powiedziała ze wpadli i jest w trzeciej ciąży. Oczywiście usmiechnelam sie, pogratulowalam ale w domu wpadłam w istna histerię...maz nie mogl mnie
    Uspokoic.

Halszka na jakim ty jesteś etapie teraz? Jakie plany na ten rok w związku ze staraniami.?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Halszka112 nie jedna by tak chciała.
    Emilka mi mój ostatnio tez powiedzial że był u kolegi a jego rodzi w marcu, mój zdziwiony bo nic wcześniej nie wspominał że będzie miał dziecko, a nie wiem czy wie że nie możemy zajść.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka na dzień dzisiejszy nie wiem. Czekam na wyniki histopatologiczny po laparo wizyte u dr na 10 będę musiała pewnie przełożyć bo jeszcze go nie mam, muszę tam zadzwonić niech mi wyślą.

Zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić, czy jakieś badania czy skonsultować się w innej klinice ?? Czy dopiero po próbie ivf dalej szukac ??

U mnie jest w otoczeniu jest mnóstwo ciąży, przy każdej wyje mężowi w pierś. Ostatnio teść będąc u nas sprzedał mi kolejną nowinę i nie wytrzymałam zaryczana pojechałam do siostry, biedna nie wiedziała o co chodzi jak mnie taka zobaczyła, wyrzuciłam wszystko z siebie i było mi lepiej. Ona też mi powiedziala ze glupio zrobiłam że jej o niczym nie powiedzialam ze dusiłam to w sobie, nikt nie wie o inseminacji.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ja też Wam powim, ze do okoła mnie pełno ciąż i Dzieciaczków się rodzi...i to u osób u których bym się nie spodziewała. Najgorsze było jak moja Siostra powiedziała mi ze jest w ciąży, kiedy byłam po drugim nieudanym transferze. ...nie potrafiłam się cieszyć z Nią, ale później kiedy zaczęły się jej komplikacje ciążowe to jak by mnie ktoś w głowę walnął. Zaczęłam się Nią bardzo opiekować. ...a teraz Jej Malenstwo ma miesiąc i skradł moje serce juz na zawsze.

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ja wzięłam wózek w materiale.Korcił mnie w Eco skórze biały ale ze ja rodze na same lato wolałam coś chłodniejszego.To był pierwszy którego dotknelam jak weszłam do sklepu i tak został.Jest bardzo ciężki i solidny,choć nie wykluczam ze plecy nie będą od niego bolały.Sam fotelik sporo waży a do tego dziecko.
    Dziewczyny strasznie smutno się czyta to co piszecie,serce mi pęka jak przeżywacie kolejne informacje o ciążach,to forum reż jest dla was bolesne.Oby każda z was prędzej czy później ale doczekała się tej ciazy.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jak samopoczucie? ?

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zastanawiałam czy nie w materiale ale tam jest tyle dodatkowych wentylacji ze zdecydowałam ze eco skora zostaje.

Halszka a ty miałaś laparo w białym? Jak tak to dzwon do dr z albo do dr d niech ci zabiora z oddziału. Po ok 3 tyg wynik juz powinien byc.

Po laparo idź z wynikiem na konsultacje i przy okazji zapytaj o dalsze leczenie. Najlepiej iść do lekarzy z Białegostoku.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====

19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!
    02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!
    13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !
    29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!
    29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !
    03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA <3!
    28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA <3!
    30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ <3!
    13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA <3 !
    01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA <3!

=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================

Styczeń 2018
    04: Agonia - wizyta u dr Hajdusiaka (Gdańsk)
    04: Ena - punkcja
    10: Gosia321 - wizyta - przygotowania do ivf
    10: Halszka112 - wizyta
    18: malawiki - wizyta połówkowa
    19: nadziejka88 - wizyta

Luty 2018
    05: Wiki03 - wizyta u prof. Dębskiego (Warszawa)
    19: nadziejka88 - termin porodu <3

Czerwiec 2018
    02: malaWiki1 -termin porodu <3

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ty nie panikuj tylko spokojnie dbaj o siebie i maluszka. A kiedy teraz jedziesz do gdańska na wizytę serduszkowa?

• Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena trzymam kciuki

Mag jak się czujesz
    Agonia mam pytanie o wizytę a Gdyni czy rozmawiałaś o badaniach dodatkowych ,inmunologicznych np.
    Ja byłam wczoraj u dr. D w Artemidzie i pytałam o dodatkowe badania oczywiście stwierdził ze są zbędne .Zasugerował że czas zakończyć leczenie .Trochę byłam w szoku .Chcemy podejść do 3 ivf ale nie wiem czy w Art .
    Sama nie wiem co robić czy te inmunologiczne badania i leczenie pomagają ?
    Mam początek adenomiozy w mięśniu macicy i endometriozę i dosyć tego wszystkiego nie mogę się pozbierać po nieudanym trans i jakpomyślę że znowu będę żyła od transweru do transweru to nie chcę :(

Zuzia123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Zuzia w szoku jestem ze dr D sugeruje zakończyć leczenie....nie słuchaj Go! Skosultuj sie z innym lekarzem z innej kliniki. Z innego furum znam przyklady Dziewczyn ktore zmienialy kliniki, lekarzy i w koncu się udawało. Nie poddawaj się!

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ