Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEna bardzo trzymam kciuki za Twoje zarodeczki... żeby się pięknie rozwijały :-*
[email protected] lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
e_mil_ka wrote:Gosiu jak ogolnie juz wiadomo Artemida zbytnio sie w diagnostyke nie zaglebia i to mnie wkurza. Nie ukrywam że nie lubie zmian ale co mi szkodzi. W Artemidzie nie udalo sie juz 4 razy wiec wyczerpali chyba już swój limit prób. Jeszcze musimy to przemyslec z mężem ale on chyba tez jest za tym zeby zmienic klinike.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyCześć
Dziewczyny podrzucicie ściągę do klas zarodków. Pamiętam Nadziejka taką wstawiała.
Miałam tel z Artemidy. Jutro transfer.
Z 9, zapłodniło się 6 - dwa leniuchy poszły spać i mam 4 - jeden 5-komórkowy i 3 4-komórkowe. To dobre stadia? nie znam się na tym.asiastokrota, mag87 lubią tę wiadomość
-
Ena dobre wieści.Zarodki dzielà się prawidłowo, do jutra powinny osiągnąc po 8 komórek.Ale tym bym się nie przejmowala,ja miałam piękne zarodki 8A w 3 dobie a i tak nic z tego nie wyszło. Szkoda ze nie czekają do piątej doby.Ale u mamusi będzie mu lepiej.Trzymam dalej kciuki.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Według klasyfikacji pierwszej, kiedy w zarodku blastomery są parzyste, równych wymiarów lub nieparzyste, a wielkością dwa sąsiadujące blastomery odpowiadają kolejnemu podziałowi i w przestrzeni okołożółtkowej fragmenty cytoplazmy zajmą mniej niż 10% pola powierzchni zarodka, to zalicza się je do klasy A. Jeżeli fragmenty cytoplazmy zajmuje pole powierzchni w przedziale 10-40%, a blastomery są typowe w danym stadium podziału, to zarodki klasyfikuje się do klasy B. Zarodki klasy C to te, których liczba blastomerów jest parzysta, lecz każdy blastomer jest innej wielkości, jak również liczba blastomerów jest nieparzysta, lecz każdy blastomer jest sobie równy. Pole powierzchni zajmowane przez odpryski cytoplazmy zarodków sklasyfikowanych do grupy C wynosi więcej niż 40%. Zarodki sklasyfikowane w grupie D mają atypowe blastomery, tzn.: ich wielkość i liczba nie odpowiada liczbie blastomerów w zarodku sklasyfikowanych w grupach poprzednich, a pole powierzchni zajmowane przez odpryski cytoplazmy przekraczają 70% pola zarodka.
Z badań białostockich ośrodków leczenia niepłodności wynika, że największą szansę na implantację w jamie macicy mają zarodki, które dzielą się najszybciej i zbudowane są z równych symetrycznych blastomerów i w przestrzeni okołożółtkowej nie występują fragmenty cytoplazmy"
Ena znalazlam taki podział.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
nick nieaktualny
-
Ena z tymi zarodkami jest tak jak malawiki pisze ze ładnie sie dzielą i jutro powinny mieć 8 komórek. Ja wstawialam kiedys harmonogram po transferze dzień po dniu co się dzieje i kiedy można robic betę. Wstawie ci jak bede przed kompem bo teraz pisze z komórki. Nie wiem kto jeszcze ale chyba ana1122 i makumba urodzily dzieciatka z tranferow w 3 dobie takze wszystko będzie dobrze:) trzymany za ciebie i kropka kciuki...
-
nick nieaktualny
-
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie robić sikacza -
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Styczeń 2018
04: Agonia - wizyta u dr Hajdusiaka (Gdańsk)
04: Ena - punkcja
07: Ena - transfer
10: Gosia321 - wizyta - przygotowania do ivf
10: Halszka112 - wizyta
11: Mag87 - wizyta serduszkowa Gdansk
18: malawiki - wizyta połówkowa
19: nadziejka88 - wizyta
Luty 2018
05: Wiki03 - wizyta u prof. Dębskiego (Warszawa)
19: nadziejka88 - termin porodu
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
-
nick nieaktualny