Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki03 wrote:Mi dr D powiedział, że żeby to usunąć trzeba by "poszatkować" całą macicę... dr Stefaniak z kolei sugerowała, że trzeba coś z tym zrobić. Dlatego jadę na konsultację do dr Dębskiego w tej sprawie. Różne ma opinie... ale spróbuję... Dietę miałam od Joanny Gizy (Smakfit). Teraz zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej od Ilony Cicheckiej. Obie są polecane przez Polskie Stowarzyszenie Endometriozy. Jak chcesz to poczytaj sobie o diecie i jej wpływie na chorobę i starania na towsrodku.pl ja teraz do invitro chcę się dobrze przygotować... zrobić dodatkowe badania, dietę przynajmniej 3 miesiące przed procedurą, więcej ruchu... musimy walczyć
-
Izaura wrote:Emilko ja byłam i dr Suchanek w Gdańsku to oprócz wyników bardzo dużo pytała o historię chorób w rodzinie od Rodziców po Dziadków i wujostwo...może pogadaj sobie z Mamą. ..ja np nie wiedziałam ze mojej Mamy brat zmarł w wieku 29 lat na zawał serca. Dr bardzo wnikala jak to było i między innymi dlatego zleciła dodatkowe badania
Jeśli chodzi o choroby w rodzinie to już io to wypytywał się mnie dr Z. Właśnie pod kątem immunologii. Ale decyzja już zapadła. Zapisuje sie na wizytę do Paśnika. Nie zaszkodzi mi ta wizyta a może coś nowego wniesie.
W sumie to i tak już sie nastawiam na kolejną procedurę. -
e_mil_ka wrote:Jeśli chodzi o choroby w rodzinie to już io to wypytywał się mnie dr Z. Właśnie pod kątem immunologii. Ale decyzja już zapadła. Zapisuje sie na wizytę do Paśnika. Nie zaszkodzi mi ta wizyta a może coś nowego wniesie.
W sumie to i tak już sie nastawiam na kolejną procedurę.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDieta opierała się przede wszystkim na warzywach, różnego rodzaju nasionach. Bardzo mało było w niej mięsa. Za dietę zapłaciłam chyba 250 zł na 14 dni. Nie wszystko mi odpowiadało i dlatego chce spróbować u jeszcze jednej dietetyk dla porównania. Widziałam w miracolo ofertę diety... Ale u nich jest drogo... I jeszcze odchudzająca, a ja i tak należę raczej do szczupłych osób:-) i co jeszcze słyszałam o miracolo... że nie patrzą przy zabiegach na zachowanie płodności tylko na skuteczne usunięcie endometriozy. Ktoś na grupie na fb tak pisał.
Zapisałam się na sobotę do Artemidy na wizytę do dr Malarkiewicz żeby sprawdziła czy wszystko u mnie ok. Coraz bardziej boli mnie jajnik. Dr M jest dobrym ginekologiem? Nigdy u niej nie byłam...
Emilka super, że chcesz jechać do dr Pasnika może w końcu coś wniesie nowego. Jak dobrze pójdzie to będę w lutym się do niego umawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:38
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynadziejka88 wrote:Wiki jakie bojowe nastawienie.... I to mi się kobieto podoba! Walcz kochana a my na forum będziemy cie w tym wspierać!
Ena odpoczywasz czy w pracy? Jak sie czujesz?
Dziękuję. Czasem brzuch zaciągnie i ogólnie czuję jakbym była tam w środku spuchnięta. Psychicznie ok. W pracy w porządku - mam dużo na głowie, co mnie cieszy, bo nie rozmyślam o tym, co w środku się dzieje.
Wiki brawo za podejście. Podoba mi się twoja determinacja. Ja byłam kilka razy u dr M i bardzo mi odpowiada.
Emilka - Myślę, że konsultacja u dr Paśnika to dobry pomysł. A jak w pracy? -
nick nieaktualnyEmilka tez jestem zdania ze wizyta u immuno to dobry pomysł, inny lekarz, świeże spojrzenie na "przypadek" może akurat na cos wpadnie; -)
Wiki dobry plan....ja bylam u dr M tylko raz, ale dobrze wspominam.
Ena fajnie ze skupiasz się na pracy to zawsze łatwiej przejść ten najtrudniejszy czas bo to czekanie jest najgorsze && -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale mi post urwało....
Dzięki dziewczyny właśnie chcę tylko sprawdzić czy tam w środku wszystko gra, a w Artemidzie można się umówić w dowolnym terminie i akurat wypadło na dr Malarkiewicz:-)
Co do diety, to oczywiście plan jest.. tylko kiepsko u mnie z silną wolą i to największa przeszkoda... :-p ale muszę, a raczej musimy dawać z siebie wszystko
Ena super, że się dobrze czujesz i możesz pracować zawsze to mniej czasu na zbędne rozmyślanie...
Czy któraś z Was jest na grupie na fb towsrodku - grupa ogólna? Jedna dziewczyna napisała bardzo ważny post... o ryzyku nowotworów i badaniach profilaktycznych po stymulacjach... przyznam szczerze, że byłam świadoma ryzyka, ale profilaktykę zaniedbywałam... chyba wybiorę się jeszcze na usg piersi...
-
Wiki03 wrote:ale mi post urwało....
Dzięki dziewczyny właśnie chcę tylko sprawdzić czy tam w środku wszystko gra, a w Artemidzie można się umówić w dowolnym terminie i akurat wypadło na dr Malarkiewicz:-)
Co do diety, to oczywiście plan jest.. tylko kiepsko u mnie z silną wolą i to największa przeszkoda... :-p ale muszę, a raczej musimy dawać z siebie wszystko
Ena super, że się dobrze czujesz i możesz pracować zawsze to mniej czasu na zbędne rozmyślanie...
Czy któraś z Was jest na grupie na fb towsrodku - grupa ogólna? Jedna dziewczyna napisała bardzo ważny post... o ryzyku nowotworów i badaniach profilaktycznych po stymulacjach... przyznam szczerze, że byłam świadoma ryzyka, ale profilaktykę zaniedbywałam... chyba wybiorę się jeszcze na usg piersi... -
Wiki03 wrote:ale mi post urwało....
Czy któraś z Was jest na grupie na fb towsrodku - grupa ogólna? Jedna dziewczyna napisała bardzo ważny post... o ryzyku nowotworów i badaniach profilaktycznych po stymulacjach... przyznam szczerze, że byłam świadoma ryzyka, ale profilaktykę zaniedbywałam... chyba wybiorę się jeszcze na usg piersi...
Wiki u mnie po stymulacji pojawiły się torbiele na jednej z piersi. Poszłam na usg bo bolała mnie lewa pierś haha a na drugiej okazały się torbiele. Więc musze je kontrolować. -
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Styczeń 2018
04: Agonia - wizyta u dr Hajdusiaka (Gdańsk)
04: Ena - punkcja
07: Ena - transfer
10: Gosia321 - wizyta - przygotowania do ivf
11: Mag87 - wizyta serduszkowa Gdansk
17: Halszka112 - wizyta
18: malawiki - wizyta połówkowa
19: nadziejka88 - wizyta
Luty 2018
05: Wiki03 - wizyta u prof. Dębskiego (Warszawa)
19: nadziejka88 - termin porodu
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu -
Ja kontroluję piersi co rok a teraz po ivf c pół roku mam kontrolę bo po stymulacji torbiele mi się powiększyły, obecnie jestem po usunięciu dwóch..kontrola kwiecień..01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyTe stymulacje są okropne dla naszego ciała...
Asiastokrotka usg piersi chyba zrobisz po prostu u ginekologa, a Artemidzie też można
Mag jak samopoczucie przed jutrzejsza wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:10
asiastokrota lubi tę wiadomość