Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny jestem tu nowa. Niedawno pierwszy raz trafilismy do Artemidy i dowiedzielismy sie ze jedyna opcja na dziecko jest in vitro. Maz ma kiepskie nasienie a operacja zylakow powrozka nasiennego nie pomogla. Ruch 0% morfologia 2% ja w pazdzierniku 2017 mialam naklowane jajniki z powodu pco.
Wizyta w klinice na poczatku stycznia.
Wyniki jakie mialam zrobic przed kolejna wizyta to:
AMH 3.31
Estradiol w 2dc 22'62
Fsh 6'73
Witamina D3 grubo ponizej normy.
Tarczyca ok.
Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje?słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
pco (2017 nakłówanie jajników)
Amh 3.31
Wiek 28 lat
Styczeń 2018 decyzja o in vitro
starania od trzech lat -
Chcialabym tez Was zapytac jak z kosztami w artemidzie? Nam Doktor powiedzial ze caly przebieg: badania leczenie i transfer kosztowac nas bedzie max kolo 9tys. Jak bylo u Was?słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Witaj Kielka1990 ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat kosztów, doktor miał racje. Nie powinniście przekroczyć 9 tys. PowodzeniaAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Cześć Kielka:) niestety nie pomogę ale kiedyś dr M mówiła ze są bardzo konkurencyjni w porównaniu z innymi klinikami. U jakiego dr byłaś na wizycie?
Wiki dziękuję ze pytasz. U mnie samopoczucie ok, narazie jestem spokojna, stres pewnie przyjdzie jutro. Jestem jakos pozytywnie nastawiona. Co ma być to będzie. W domu nie wchodzę na laptopa wiec dostęp do informacji znikomy a na telefonie niewygodnie:) to mi pomaga nie swirowac.
Gosia daj znać po wizycie Kochana!Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Bylam na pierwszej wizycie u dr. Domitrza i za tydzien rowniez do niego mamy wizyte juz z wynikami hormonow, bedziemy chcieli zaczac procedure. Nie wiem co mnie czeka ale czytajac Wasze posty dluga droga jest do przebycia...słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Duzo wynikow przede mna? Kazdy cos pisze o wirusologicznych. A co to za ustawa wiary? Zeby im do glowy nie przyszlo zakazac in vitro...słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Za służbę zdrowia w Polsce będzie odpowiadał lekarz, który uważa antykoncepcję i aborcję za "pogwałcenie Dekalogu", a in vitro za "odrzucenie Stwórcy". "Tylko wybrani przez Boga i związani sakramentem małżeństwa mają prawo używać organów, które stanowią sacrum w ciele ludzkim" - głosi deklaracja podpisana przez prof. Łukasza Szumowskiego.
Deklaracja wiary" z 2014 roku była wotum wdzięczności za kanonizację Jana Pawła II. Pomysł wyszedł od Wandy Półtawskiej, lekarki i wieloletniej przyjaciółki Karola Wojtyły. Deklaracja mówi o pierwszeństwie prawa boskiego nad prawem ludzkim... -
Dziewczyny a u mnie bańka prysła...Beta w 32 dpt tylko 4579 czyli praktycznie nic nie urosło od 2 tygodni (w 19 dpt wtedy była 1611). Jutro zapewne tylko formalność - odstawiamy leki i czekamy na oczyszczenie. Masakra, narazie sie trzymam, ale jak wróci mąż z pracy to pewnie się rozkleję. Nacieszyłam się byciem mamą przez 1 miesiąc...
-
Mag jejku co ty mówisz Wiem co czujesz choć ja za kązdym razem cieszyłam się krócej niż ty. Trzymaj się i walcz dalej.
Kielka1990 witaj powodzenia i wytrwałości. Tak jak powiedziały dziewczyny droga wcale nie musi być długa. Może będziesz miała szczęście i zapiszesz się w grupie szcześliwców
Kielka1990 lubi tę wiadomość
-
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Styczeń 2018
04: Agonia - wizyta u dr Hajdusiaka (Gdańsk)
04: Ena - punkcja
07: Ena - transfer
10: Gosia321 - wizyta - przygotowania do ivf
11: Mag87 - wizyta serduszkowa Gdansk
17: Halszka112 - wizyta
18: malawiki - wizyta połówkowa
19: nadziejka88 - wizyta
Luty 2018
05: Wiki03 - wizyta u prof. Dębskiego (Warszawa)
05: e_mil_ka - wizyta u Paśnika (Łódź)
19: nadziejka88 - termin porodu
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu -
Mag87 bardzo Ci wspolczuje ;/ nie ma nic gorszego jak takie rozczarowanie... ;/
Bardzo ciekawie brzmi ta ustawa... w glowie mi sie to nie miesci. W ogole powiedzcie mi dziewczyny cala procudra in vitro jest juz dokonywana w Olsztynie? Lekarz nie wspominal mi nic ze punkcja w Bialymstoku czy coś...mag87 lubi tę wiadomość
słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Mag jaka smutna wiadomość kochana tak mi przykro....
Kielka witaj w naszym gronie i sie rozgosc. Ja niestety nie pomogę ci z wynikami. Niby amh masz wysokie ale przy pco ciezko będzie z jakością komórek. Jednak dr d jest dobrym lekarzem i dobrze ze do niego chodzicie bo jesteście z tych pacjentów którzy wymagają więcej uwagi.
Emilka widzę ze działasz i jedziesz do pasnika. Jestem ciekawa co Wam powie.mag87 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka ja też jestem ciekawa. Ale jakos na chlodno podchodze do tej wizyty. Nie czuje entuzjazmu jakos. Czuje poprostu że chyba nie jest nam dane to szczescie. Ale occzywiscie gdzies tam pojawia sie mała nadzieja.
-
Hej,
długo mnie nie tu nie było, czasem czytałam, ale tylko zza krzaka.
Potrzebowałam czasu dla siebie, żeby choć trochę się poskładać....po poronieniu. Podeszliśmy do crio na cyklu naturalnym. 7 dni po transferze blastki - dwie upragnione kreski na teście (pierwszy raz w życiu), beta rosła jak szalona przyrost ponad 120 %140 %,mdłości, bolące piersi- wszystko o czym marzyłam.
I wizyta- ciąża prawidłowo umiejscowiona, jest zarodek, ale serduszko zdecydowanie za wolno bije, kolejna wizyta - brak poprawy, i III wizyta w środę przed Świętami - serduszko naszego maluszka przestało bić. Najgorsze Święta ever. Czekaliśmy dwa tygodnie na poronienie.Nic nie ruszyło i w piątek poronienie indukowane tabletkami, przeszłam je w domu ...Było ciężko...
Nie wiem kiedy się poskładam, kiedy przeżyję żałobę..serduszko które widziałam na monitorze ciągle mam przed oczami i noszę je w moim sercu...
Przed podejściem do crio rozpoczęliśmy szerszą diagnostykę. Odwiedziliśmy hematologa i wykonałam szereg badań pod kątem trombofili i zespołu antyfosfolipidowego. Wyszły mi dodatnie przeciwciała antykardiolipinowe i dostałam zalecenia od hematologa, aby podać clexane. Dr D kręcił nosem, że ten clexane to raczej na głowę (psychikę) pomaga, zaś dr P i Dr Zd jak najbardziej przepisywali. Przed transferem miałam też wynik badania komórek nk 16% , ale na lekarzach w Art. nie zrobiło to najmniejszego wrażenia. Ponoć powinien być na poziomie 7%....
Jeszcze przed crio wiedzieliśmy, że jak się nie uda to kończymy leczenie w tej klinice. Mam żal, że wszystkich komórek nie zapłodniono metodą ICSI (możliwe, że mielibyśmy 6 zarodków). Poza tym brak diagnostyki, bierność na wszelkie nasze sugestie utwierdziły mnie w przekonaniu, że w tej klinice stawiają wyłącznie na traf, szczęście, uda się albo nie uda, nie zaś na diagnostykę samą w sobie.
Każda z kart wystawionych przez embriologów pomazana, poskreślana jakby sami mieli problem z oznaczeniem klasy zarodka...
Wczoraj byliśmy u Paśnika, wyprawa na cały dzień. W przyszłym tygodniu poradnia genetyczna, pod koniec stycznia wizyta w Invicta Gdańsk, potem konsultacja w Novum. Nie spieszymy się tym razem, badamy się i jak poukładamy nasze życie na nowo po obecnej stracie to ruszymy z kolejną procedurą.
Choć nie wiem dlaczego tak się stało, to wiem jedno w 2018 r. będę w ciąży
Wszystkim Wam Kochane bardzo kibicuję, trzymam kciuki i z całego serca zachęcam do badań, diagnostyki i zasięgnięcia opinii w innych klinikach zanim na dokonacie wyboru.
2018 musi być NASZ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 18:45
mag87, malgos741, Gosia321 lubią tę wiadomość