X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka mi glupoty do głowy przychodzą jak męża nie ma w domu i mam za dużo czasu. Dzisiaj już jest ok. Wizytę mam w przyszły czwartek 11.01 będzie to 30 dpt i mam nadzieje ze będzie to serduszko.

Zuzia jestem w szoku! U mnie też wizyty dawały wiele do życzenia ale z tego co kojarzę to wasze pierwsze podejście a dr juz załamuje ręce? Nie słuchaj go i leć się skonsultować z innymi klinikami.

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia pytałam o immunologię w Gdańsku ale lekarz powiedział, że nie ma co czekać bo to przedłuży czas więc wymyślił złoty środek, że podejdziemy teraz do in vitro tylko mąż ma zrobić dna nasienia bo mimo dużej ilości chodzi też o jakość, no i w kwietniu kończę 40 lat i chce bym załapała się na leki refundowane. Dlatego przyjął u mnie amh 1,04. Dlatego też wybierze taki program by zarodek się rozwijał i zapłodnił. Wiadomo przed ciążą pozamaciczną i biochemiczną. Potem będziemy myśleć co dalej. Skomentował, że za szybko miałam podany zarodek bo w sumie na etapie zapłodnienia a przecież mógł przestać się rozwijać w kolejnej dobie. No i powiedział, że przy krótkim protokole już przed miesiączką organizm sam planuje ile będzie pęcherzyków więc nie wiem ile bym leków przyjęła nie uda się uzyskać więcej komórek, natomiast stosując antykoncepcję wcześniej i gonapeptyl szybciej blokuje się przysadkę i wyniki są lepsze. Powiedział, że kariotyp z mężem możemy zrobić ale to są koszty i na razie zdecydowaliśmy że się wstrzymamy. Poddamy się temu co nas czeka. Jak się uda uzyskać więcej komórek i będzie co zamrażać to wtedy jak nie wyjdzie uderzymy w immunologię.

asiastokrota, mag87 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka tak miałam w Białymstoku, właśnie dostalam wiadomość od dr D że jeszcze nie ma wyniku, pewnie przez święta. Po pracy odmówię wizyte z 10 i umowie sie na 17.i wtedy umówić z dr co dalej

Zuzia tak jak piszą dziewczyny spróbuj z innym lekarzem.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag tomasze 2 nieudane, pierwsze w Białym
    Dziewczymy chyba wybiorę sie ma konsultacje gdzieś indziej i zobaczymy. Doktor D zaproponował ze jak chcy to przu jeszcze dłuższum protokole i większej ilości leków sprubujemy

Zuzia123
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia a gdzie masz endometrioze?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ja myślę że najlepiej szukać lekarza który zajmuje się endometrioza najgorzej że tu w Olsztynie nie ma takiego jedynie co to doktora W można iść ale nie wiem czy przyjmuje jeszcze

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia. Halszka ja tez wczoraj chcialam zasnac i sie nie obudzic. Ciagle w glowie slysze jej slowa. Mąż wie o ciazy mojej kolezanki bo bylismy tam razem ale chyba nie spodziewal sie ze tak to przeżyje.
    Cała noc nie spałam. Rozmawialam troche z mężem. Pradopodobnie kolejna procedura w innej klinice ale jeszcze decyzja nie do konca zostala podjeta.
    Zuzia jestem w szoku. Dr D potrafi podniesz na duchu.

Mag zobaczysz że wszystko bedzie dobrze.

Gosia321, mag87 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia123 wrote:
    Mag tomasze 2 nieudane, pierwsze w Białym
    Dziewczymy chyba wybiorę sie ma konsultacje gdzieś indziej i zobaczymy. Doktor D zaproponował ze jak chcy to przu jeszcze dłuższum protokole i większej ilości leków sprubujemy
    Dobra decyzja skonsultuj wasz przypadek w innej klinice jesli trzeba zrob niezbedne badania dodatkowe. I nie sluchaj dr D on chyba kazdej parze powtarza ze trzeba by sie zastanowic czy jest sens dalej podchodzic czy nie lepiej pomyslec o adopcji.

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza macicy .Na koniec mnie zaskoczył bo poprosiłam o Vizan którą brałam bo bez niej mam takie bule miesiączkowe że nie daję rady no i ze względu na endometriozę to powiedział że w ten sposób tracę szansę na zajście naturalnie w ciążę Odpowiedziałam że w cuda nie wierzę a doktor skomentował że wiele takich cudów widział i że wierzy że i nam się taki cud wydarzy

Zuzia123
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy kogo i jaką klinikę byście mi poleciły, pojadę na konsultację ale nie skreślam artemidy

Zuzia123
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia decyzja należy do Ciebie a jedną próbę miałam w Artemidzie teraz zdecydowałam się na Gdańsk bo jednak mają szerszą diagnostykę lepsze laboratorium i szerszą ofertę. Możesz udać się na konsultację do Gdańska będziesz miała porównanie a potem zdecydujesz.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a nie można usunąć x macicy. Ja mam zrosty napewno chce je usunąć. Miraclo Clinic w Wawel zajmują się endometrioza tylko że kupę kasy zabiegi kosztują.
    @powinnam mieć w pon a dziś już zauważyłam delikatnie różowe. Jak będzie w weekend to bezsensu będzie znowu histeroskopia bo dr chciał zrobić w miesiączkę.
    Mam nadzieję że będzie w pon a nie wcześniej

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Malawiki dzięki. Ogólnie to czuję się dobrze - brzuch tylko trochę boli. Psychika nie szaleje, zatem spokojnie czekam, co dalej.

Mag wiem, że ciężko uspokoić nerwy... Trzymam kciuki za was.

Zuzia to dr D mnie zaskoczył, że tak powiedział.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histeroskopia w miesiaczke? Mi mowil dr P ze wtedy slabo widac

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn tym tlumaczyl ze nie widzal moich polipow. Histeroskopie mialam niby po @ ale jakies plamienia jeszcze byly.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia123 wrote:
    Dziewczyny a wy kogo i jaką klinikę byście mi poleciły, pojadę na konsultację ale nie skreślam artemidy
    Ja polecam i Invicte i Novum
    W invictie wizyta po niepowodzeniach jest bezplatna takze nic nie ryzykujesz a zobaczysz inne podejscie lekarzy

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia. Halszka ja tez wczoraj chcialam zasnac i sie nie obudzic. Ciagle w glowie slysze jej slowa. Mąż wie o ciazy mojej kolezanki bo bylismy tam razem ale chyba nie spodziewal sie ze tak to przeżyje.
    Cała noc nie spałam. Rozmawialam troche z mężem. Pradopodobnie kolejna procedura w innej klinice ale jeszcze decyzja nie do konca zostala podjeta.
    Zuzia jestem w szoku. Dr D potrafi podniesz na duchu.

Mag zobaczysz że wszystko bedzie dobrze.
    Ooo Emilka jestem w szoku na twoj progres i mysl o innej klinice

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Tzn tym tlumaczyl ze nie widzal moich polipow. Histeroskopie mialam niby po @ ale jakies plamienia jeszcze byly.
    Tak w @ nie robi się tego ale dr chce zobaczyć którędy krew mi idzie. Bo przecież dojść do macicy nie moga

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jak ogolnie juz wiadomo Artemida zbytnio sie w diagnostyke nie zaglebia i to mnie wkurza. Nie ukrywam że nie lubie zmian ale co mi szkodzi. W Artemidzie nie udalo sie juz 4 razy wiec wyczerpali chyba już swój limit prób. Jeszcze musimy to przemyslec z mężem ale on chyba tez jest za tym zeby zmienic klinike.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się smutno zrobiło... :-(

Zuzia!! Trzeba walczyć dalej i się nie poddawać... Dr D niech sobie odpuści takie dobre rady... Stosowałaś może kiedyś dietę przeciwzapalną? Ja byłam na diecie przez jakiś miesiąc... i powiem Ci, że komfort życia bardzo się poprawił... Podobno dieta przy endometriozie potrafi zdziałać cuda... i koniecznie zmień klinikę... Ja wybieram się na wiosnę do Novum.. a duże masz te ognisko adenomiozy? Ja podobno coś ok 2 cm...

Mag wierzę, że Twoje maleństwo się pięknie rozwija... Ty też nie możesz w to wątpić... za dwa tygodnie na pewno będziesz płakać widząc serduszko swojego dziecka na monitorze <3

Emilka wiem co czujesz... ja też potrafiłam płakać przez kilka dni (dosłownie) kiedy dowiedziałam się o ciąży... teraz jakoś sobie lepiej z tym radzę... ale w sumie to nie wiem czy lepiej jest dać upust emocjom i się wypłakać czy nauczyć się tłumić takie uczucia...

‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ