Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć
Izaura – o wracasz do Gry
Mag dziękuję za pamięć. Będzie crio na sztucznym cyklu – na początku marca to wypadnie.
Asiastokrotka – o super – dzieje się u Was. To czekamy razem z Tobą na wieści z ośrodka.
Emilka – Wizyta u tego P. stosunkowo tania w porównaniu do ceny badań. Oby wyniki rozwiązały zagadkę nieudanych transferów.
Polopiryna ja też jestem ogromną zwolenniczką BLW. A co tam sprzątanie…
Leo – aj te infekcje… ja mam wrażenie, że przygoda dziecka w placówce = wieczny gil
Laura a ją teraz mieliście szczepionkę?
Gosia 321 – oooo tu ciebie to już tuż tuż wielki dzień. Szybko idzie ta twoja stymulacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:59
Gosia321, asiastokrota, e_mil_ka, Izaura, leo, polopiryna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pierwsze wyniki.
Test IMK:
Limfocyty T% - 83% <60-82>
Limfocyty B% - 6% <7-23>
Lifocyty helper CD3+/CD4+ - 48% <30-51>
Limfocyty supresor CD3+/CD4+ - 30% <19-39>
Współczynnik(h/s)CD4/CD8 -1,6ratio <0,8-2,5>
Komorki NK - 10% <7-24>
Gosia powiedz co myslusz bo ja mysle ze komorki nk musze zrobic pod koniec cyklu. Jak na pierwsza faze cyklu są wysokie dość. -
Gosia321 wrote:Mag a powiedz mi na ktora sa punkcje ?
Ja miałam na 10.00 ale weszłam na sale ok 10.20. Wiem, że po mnie punkcję miała na pewno jeszcze jedna dziewczyna (byłam z nią w pokoju), ale czy ktoś jeszcze? Ok 30 min przed punkcja trzeba się stawić na spotkanie z położną, żeby wypełnić dokumenty, zbadać ciśnienie i założyć wenflon.
Nie wiem od której punkcje- myśle że chyba od 8. Jak miałam zakładany wenflon to w sali obok leżały już z 4 babkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 19:28
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny mam pierwsze wyniki.
Test IMK:
Limfocyty T% - 83% <60-82>
Limfocyty B% - 6% <7-23>
Lifocyty helper CD3+/CD4+ - 48% <30-51>
Limfocyty supresor CD3+/CD4+ - 30% <19-39>
Współczynnik(h/s)CD4/CD8 -1,6ratio <0,8-2,5>
Komorki NK - 10% <7-24>
Gosia powiedz co myslusz bo ja mysle ze komorki nk musze zrobic pod koniec cyklu. Jak na pierwsza faze cyklu są wysokie dość.
A nk powtorz tu na miejscu w vitalaboBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Ja miałam na 10.00 ale weszłam na sale ok 10.20. Wiem, że po mnie punkcję miała na pewno jeszcze jedna dziewczyna (byłam z nią w pokoju), ale czy ktoś jeszcze? Ok 30 min przed punkcja trzeba się stawić na spotkanie z położną, żeby wypełnić dokumenty, zbadać ciśnienie i założyć wenflon.
Nie wiem od której punkcje- myśle że chyba od 8. Jak miałam zakładany wenflon to w sali obok leżały już z 4 babki
A mialas wogole robiona czystosc pochwy?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
My mimo tego że punkcja dopiero na 10 to wyjechaliśmy wieczorem dnia poprzedniego- u nas to była akurat niedziela. Kimneliśmy w hotelu oddalonym ok 10 minut od Madisona i ja miałam spokój że żadne kolizje na drodze nam nie utrudnią dojazdu.
Godzinę punkcji sami mi wyznaczyli- dr H zadzwonił gdzieś i taką godzinę mu podali przez telefon, ale może można zagadać z doktorkiem, że preferujesz później:)
Aaa i tak jak pisałam wcześniej, może być tak, że punkcję będzie robił kto inny niż prowadzący- oni tam mają jakieś dyżury:)
Co do czystości- coś Ty, nic nie miałam robione jeden jedyny wymaz jaki miałam to chyba na chlamydie, no chyba że i wtedy zrobili czystość, ale nic nie mówili. -
Mag to chociaz chlamydie mialas z wymazu ja mialam z krwi.
My chcemy zostac po punkcji bo ja po punkcji to jestem zgieta w pol po tylu jajkach i wole nie wracac tego samego dnia. A w jakim hotelu mieliscie pokoj. Ja znalazlam jakis tez niedaleko za 120 zl za dobe ale jeszcze nie dzwonilam bo nie wiem dokladnie na kiedy zabukowac pokojBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosiu hotel nazywał się Ibis
Globulek nie brałam. Bralam za to jakieś tabletki na dzień pzed punkcja i potem jeszcze przez 3 dni unidox.... w dniu transferu proxy jelba i tez relanium w dzień transferu i 2 czy 3 dni po.
A te globulki to na co?
Pytaj pytaj smialo:) -
Gosiu nr telefonu pani psycholog Iza Sebastyańska 508 134 314
Dziewczyny nocleg w Gdańsku polecam w Midtown Hostel 58 7105057 lub hotel Gryf 58 3000130 oba bardzo blisko, cny przystępne, czystoGosia321 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
mag87 wrote:Gosiu hotel nazywał się Ibis
Globulek nie brałam. Bralam za to jakieś tabletki na dzień pzed punkcja i potem jeszcze przez 3 dni unidox.... w dniu transferu proxy jelba i tez relanium w dzień transferu i 2 czy 3 dni po.
A te globulki to na co?
Pytaj pytaj smialo:)Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Gosia to mamy szanse się spotkać pociąg jest koło 9.45 więc na 10 powinniśmy dotrzeć do kliniki więc po załatwieniu formalności w recepcji będziemy siedzieć pod gabinetem 13
Gosia idzie jak burza zobaczymy czego ja się jutro dowiem.
Dziewczyny Nadziejka się nam rozpakuje Gosia nam zajdzie, więc ten rok rozpocznie się pomyślnie i mam nadzieję, że wszystkie z nas będą informować co chwilę, że już się udało. Trzymam za nas mocno kciuki &&&&&&Gosia321 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Mam kolejne wyniki.
Mutacja genu Leiden czynnikaV - pacjent jest homozygotą 1691 GG czynnika V Leiden (wynik ujemny pod wzgledem mutacji)
Mutacja genu dla protrombiny - pacjent jest homozygotą 20210 genu protrombiny(wynik ujemny pod wzgledem mutacji)
Chyba to dobre wyniki. -
Wiki03 wrote:Gosiu, to piękny wynik. Najważniejsze żeby były dobrej jakości już niedługo wszystko się wyjaśni... oby zakończyło się szczęśliwie a jak się czujesz? Jak się trzymasz?
Mag a jak u Ciebie?
Pozatym czuje juz mocno jajnikiBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Gosia to mamy szanse się spotkać pociąg jest koło 9.45 więc na 10 powinniśmy dotrzeć do kliniki więc po załatwieniu formalności w recepcji będziemy siedzieć pod gabinetem 13
Gosia idzie jak burza zobaczymy czego ja się jutro dowiem.
Dziewczyny Nadziejka się nam rozpakuje Gosia nam zajdzie, więc ten rok rozpocznie się pomyślnie i mam nadzieję, że wszystkie z nas będą informować co chwilę, że już się udało. Trzymam za nas mocno kciuki &&&&&&Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
e_mil_ka wrote:Mam kolejne wyniki.
Mutacja genu Leiden czynnikaV - pacjent jest homozygotą 1691 GG czynnika V Leiden (wynik ujemny pod wzgledem mutacji)
Mutacja genu dla protrombiny - pacjent jest homozygotą 20210 genu protrombiny(wynik ujemny pod wzgledem mutacji)
Chyba to dobre wyniki.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤