Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w ktorym dniu cyklu mialyscie stymulacje? U mnie wychodzi ze od 11 dn cyklu mam brac menopur i gonal.. to normalne???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 16:02
słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
pco (2017 nakłówanie jajników)
Amh 3.31
Wiek 28 lat
Styczeń 2018 decyzja o in vitro
starania od trzech lat -
Kielka1990 wrote:Dziewczyny w ktorym dniu cyklu mialyscie stymulacje? U mnie wychodzi ze od 11 dn cyklu mam brac menopur i gonal.. to normalne???
To dziwne u mnie stumulacja od 3 dnia cyklu była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 17:01
-
Kielka dziwne ja od 3dc.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
A kiedy miałaś @? Kiedy byłaś u lekarza?Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Dzis pierwszy dzien @ mam. Pisalam do doktora i odpowiedzial ze najwazniejsze aby do 8 marca pojawila sie @ . Generalnie mam male dawki lekow i teraz biore gonapeptyl. Lekarz ze wzgeldu na moj wiek niska wage ,cechy pco bal sie ryzykowac.. no ale dziwne ze w 11 dn cyklu dopiero menopur i gonal bede dolaczac do gonapeptylu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:59
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Kielka1990 wrote:Dzis pierwszy dzien @ mam. Pisalam do doktora i odpowiedzial ze najwazniejsze aby do 8 marca pojawila sie @ . Generalnie mam male dawki lekow i teraz biore gonapeptyl. Lekarz ze wzgeldu na moj wiek niska wage ,cechy pco bal sie ryzykowac.. no ale dziwne ze w 11 dn cyklu dopiero menopur i gonal bede dolaczac do gonapeptylu
Cos mi tu nie pasuje tylko nie wiem co. Ja mialam amh 10 i pco ryzyko hiperki wielkie a stymulacja od 3 dnia cyklu. Nie pomyslilas 11 dzien cyklu z data 11 marca? Bo jesli lekarz zalozyl ze @ dostaniesz 8 marca to 11 marca bedzie 4 dzien cyklu i od tego czasu wlasnie rozpoczynalaby sie stymulacja. Mysle ze jesli dostalas miesiaczke dziś to skontaktuj sie lekarzem bo moim zdanie powinnac zaczac stymulację 2 marca. Ta wersja wydaje mi sie bardziej prawdopodobna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:02
-
nick nieaktualny
-
Kontaktowalam sie z Doktorem i odpisal ze to nie ma znaczenia,najwazniensze zebym dostala @ do 8 marca. Szperam caly wieczor i wyszperalam ze dlugi protokol ma to do siebie ze przez okolo 14 dni gonapeptylem wyciszaja jajniki( i antykoncepcja do tego wczesniej) ..nastepnie podawane sa leki na wzrost pecherzykow. Wiec u mnie zgadzaloby sie.. gdyz gonapeptyl biore od 22 lutego a stymulacje zaczynam 8 marca. Nie wiem pozostaje mi tylko zaufac dla Doktora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:01
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat -
Kielka1990 wrote:Kontaktowalam sie z Doktorem i odpisal ze to nie ma znaczenia,najwazniensze zebym dostala @ do 8 marca. Szperam caly wieczor i wyszperalam ze dlugi protokol ma to do siebie ze przez okolo 14 dni gonapeptylem wyciszaja jajniki( i antykoncepcja do tego wczesniej) ..nastepnie podawane sa leki na wzrost pecherzykow. Wiec u mnie zgadzaloby sie.. gdyz gonapeptyl biore od 22 lutego a stymulacje zaczynam 8 marca. Nie wiem pozostaje mi tylko zaufac dla Doktora
-
nick nieaktualny
-
Kielka ja poprzedni cykl przyjmowałam antyki. Od 10 lutego co drugi dzień przyjmuję gonapeptyl. Do 16 przyjmowałam antyki a 20 przyszła @. Od 23 rozpoczęłam stymulację menopurem a gonapeptyl od dziś codziennie. Ja mam amh na poziomie 0,8 i prawie 40 na karku. Wcześniej byłam na krótkim protokole że względu na wiek i amh i była tylko jedna komórka i się nie udało. Tu lekarz podjął decyzję że dłuższy protokół lepszy mimo wieku i amh. W piątek będę wiedziała jak wygląda sytuacja. Ogólnie czyję się dobrze tylko trochę uda bolą od leków. Nawet jajniki nie dokazują. Trochę dzisiaj brzuch bolał tak okresowo.
Nadziejka a jak u Ciebie?? W końcu mała się zdecydowała pojawić na świecie??
Miłej nocki dziewczynyWiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Nie robię bo nie mogę wbić się igłą, a w ulotce menopuru jest, że można robić np. w przednią część uda. Więc skoro mam sporą powierzchnię do wbijania to z niej korzystam Mnie powoli dopada dołek psychiczny, że znowu się nie uda i zaczynam panikować.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia777 wrote:Nie robię bo nie mogę wbić się igłą, a w ulotce menopuru jest, że można robić np. w przednią część uda. Więc skoro mam sporą powierzchnię do wbijania to z niej korzystam Mnie powoli dopada dołek psychiczny, że znowu się nie uda i zaczynam panikować.
-
Agonia nie lap dola.. mysl pozytywnie ) uda sie na pewno. A jak Wasze samopoczucia przy braniu zastrzykow? Macie jakies dolegliwosci?słabe nasienie ruch a0% ,morfologia 2%
Amh 3.31
Wiek 28 lat
starania od trzech lat