Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Możliwe ale się zapytam w gębę mi nie da. Cały czas zastanawiam się czy jechać do Paśnika skoro to wina zarodków. W razie czego 30.04 u Paśnika jest wolny termin.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Monisiek wrote:Cześć dziewczyny my z mężem już odpuścilismy zupełnie temat starań, mam to prawie przetrawione, z metryką nie wygram. Z Emilką podchodziłam do pierwszej punkcji.
Zostało mi po leczeniu pełne opakowanie Gonapeptyl Daily 7 ampułek + 1 ampułka z drugiego opakowania, czyli razem 8 ampułek z terminem do czerwca 2018 (cały czas w lodówce). Odsprzedam po "zaniżonym kursie". Proszę o wiadomość Pozdrawiam staraczki i mamusie
Monisiek ojej ale mnie wzielo na wspomnienia. No ja nadal jak widzisz walczę i nie potrafię odpuscić. Mam nadzieje że u Ciebie wszystko ok a moze przydarzy sie niespodzianka. Tego Ci życze z całego serducha.bMonisiek lubi tę wiadomość
-
Ena wrote:Cześć
Storczyki, mag czy macie jakiś inny namiar na dr Rams niż ten, co jest w necie? Wyłączony....
Mag a czy mam brać historię leczenia z Art, żeby dr to zobaczyła?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Mag a ten test DNA to chodzi ci o to, żeby prywatnie ze strony zamówić, tak jak pisały wcześniej dziewczyny czy dr Rams też to ewentualnie może zlecić w przychodni na NFZ?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyAgonia777 wrote:Hej dziewczyny po świętach. Decyzję z mężem podjęliśmy, że spróbujemy jeszcze raz. W czwartek jedziemy podpisać decyzję i jeszcze porozmawiać z lekarzem jak to wszystko będzie wyglądać. Chcemy jeszcze skorzystać z dofinansowania do leków. Zrobimy jeszcze test na mutacje i zapyta się jeszcze o komórki nk. Dopytam się też na czym polega "double tigger" bo mam to w zaleceniach a nie jestem aż tak biegła z angielskiego szczególnie jeżeli chodzi o zwroty medyczne a wiele artykułów w necie jest po angielsku a tłumaczenie to jeden bełkot.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 23:31
-
Izaura dzięki za pomoc. W tej procedurze miałam jeszcze dwie niedojrzałe komórki więc może jest szansa że tych dojrzałych uda się uzyskać więcej i więcej zapłodnić. A już masz jakieś dolegliwości ciążowe ??Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnymag87 wrote:Ena ja dzwonilam pod numer, 667 675 747. Na wizytę nie czek się aż tak długo. Dr zleca mutacje, ale wśród nich nie ma np Pai1 i Vr2.są za to chyba te ważniejsze jak v leiden, gen protrombiny i mthfr:)
Ja akurat te 2 pozostałe robiłam na zlecenie genetyka i akurat obie wyszły mi nieprawidłowe:P
Dzisiaj odebrałam pozostałe wyniki i chyba jestem zadowolona bo oprócz wątpliwej ana2 wszystko w normie i brak zespołu antyfosfolipidowego. Do docenta jestem zapisana na 12.05:) cieszę się mega bo jak dobrze pójdzie to i w maju ruszamy do invikci:)
Wiki a jak Twoja wizyta u docenta?
Mag dzięki, ze pytasz.
Dr Paśnik zaleca, tak jak u Gosi, wystymulować komórki i zamrozić zarodki. Później leczenie immunosupresyjne. W cyklu z transferem encorton, heparyna i 3 wlewy z intralididu - 2 tyg przed transferem, w dniu transferu i 4 tyg po pozytywnej becie. Nie wiem dlaczego, ale wyszłam od niego i się popłakałam... chyba ze strachu przed tym leczeniem...
Emilko jak u Ciebie? -
Wiki a kiedy zaczynasz procedure? I gdzie ?
Dostalas recepty na intralipid ?
Rozumiem cie w 100% twoj strach i twojareakcje ale pamietaj strach ma wielkie oczy
Ja wlasnie koncze leczenie immunosupresyjne jeszcze tylko 3 dni tabsow i czekam na @ i jade przygotowywac endo i zabieram moje 2 kropki. Tez sie balam hehe do tego stopnia ze nad 1 tabletka equoralu siedzialam polh zeby ja polknacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 09:14
Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny26 kwietnia mam konsultację w Novum. Wszystko zależy od tej wizyty.... czy będą konieczne jeszcze jakieś badania, czy przyjmą wytyczne Paśnika... Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to od razu chciałabym zacząć procedure, czyli punkcja najwcześniej koniec czerwca, a krio koniec sierpnia. Tylko nie mam pojęcia jak to wszystko pogodzę z pracą... Chyba, że nie pójdę na zwolnienie po transferze... ale jak się nie uda, to będę miała do siebie pretensje
Na razie żadnych recept nie dostałam. Jak będę wiedziała kiedy zaczynam leczenie, mam dać mu znać i wtedy mi je wyśle.
Gosiu a dobrze się czujesz? Widzisz jakieś skutki uboczne? Też masz jeszcze jakieś zalecenia w cyklu z transferem? -
nick nieaktualnyAgonia777 wrote:Izaura dzięki za pomoc. W tej procedurze miałam jeszcze dwie niedojrzałe komórki więc może jest szansa że tych dojrzałych uda się uzyskać więcej i więcej zapłodnić. A już masz jakieś dolegliwości ciążowe ??
Dolegliwości mam od początku, codziennie budzę się około 5 i boli mnie żołądek, muszę coś przegrysc i dalej spać, nooo Lubię sobie teraz w dzień pospać, wcześniej nie umiałam zasnąć jak było widno. -
nick nieaktualny
-
Wiki03 wrote:26 kwietnia mam konsultację w Novum. Wszystko zależy od tej wizyty.... czy będą konieczne jeszcze jakieś badania, czy przyjmą wytyczne Paśnika... Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to od razu chciałabym zacząć procedure, czyli punkcja najwcześniej koniec czerwca, a krio koniec sierpnia. Tylko nie mam pojęcia jak to wszystko pogodzę z pracą... Chyba, że nie pójdę na zwolnienie po transferze... ale jak się nie uda, to będę miała do siebie pretensje
Na razie żadnych recept nie dostałam. Jak będę wiedziała kiedy zaczynam leczenie, mam dać mu znać i wtedy mi je wyśle.
Gosiu a dobrze się czujesz? Widzisz jakieś skutki uboczne? Też masz jeszcze jakieś zalecenia w cyklu z transferem?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Wiki03 wrote:
Emilko jak u Ciebie?
Wiki niestety albo stety my z mezem podjelismy decyzje o rezygnacji ze szczepien.
Wiem ze moze spotkam sie z krytyką ale taka jest nasza decyzja. Jesli teraz nie wyjdzie to na pewno kolejna procedura o tym tez juz zdecydowalismy i bedziemy chcieli skorzystac z dawcy nasienia.
sonia86, xyz159, Izaura, asiastokrota, Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Emilka to Wasza decyzja, wasze życie, wasze zdrowie i o żadnej krytyce nie może być mowy. Jesli tego nie czujecie to nie ma sensu robić czegoś wbrew sobie. Ważne że macie w głowie dalszy plan. Nieustannie trzymam kciuki i wierzę że Wasze szczęście jest już blisko.
e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualnyEmilko decyzja jest Wasza i nie ważne co inni myślą; ) pomyśl przy ostatnim transferze o ecortonie i clexane w jakichś profilaktyczych dawkach. A nóż pomoże . U mnie niby są wskazania do obu, ale wielu ludzi ma mthfr, bialko s jest podobno zmienne wiec to ze mam bardzo niskie nie świadczy jeszcze o zespole antyfo...ana2 mam dodatnie, ale niskie miano. U Nas steryd i clexan pomógł, myślę że dzięki tym lekom mamy pierwszą ciążę && Moze u Was tez zadziała, nie kosztuje Cię to wiele wysiłku. ...ja juz zastrzyki robię z zamkniętymi oczami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 21:10
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka nikt nie będzie krytykował. To jest Wasza decyzja i najważniejsze, że podjęta wspólnie, zgodnie z Waszymi odczuciami. To są bardzo trudne sprawy... Nikt z boku nie może tego oceniać jak nie jest w podobnej sytuacji... Ja trzymam za Was bardzo kciuki.
e_mil_ka lubi tę wiadomość