X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia w sumie nie zaszkodzi wykonać szerszą diagnostykę, a nawet może pomóc... też chyba umówiłabym się do Paśnika :-) żeby do tego transferu z KD podejść dobrze przygotowaną...

Mag trzymam kciuki za wizytę ! Ciekawa jestem co powie Hajdusianek na zalecenia Paśnika... i jaki będzie miał pomysł na dalsze leczenie...

Ja się już stresuję jutrzejszą histeroskopią... chyba najbardziej tym, że już po 2 godzinach od zabiegu mają wypuścić mnie z kliniki. Na szczęście zamówiłam sobie nocleg w hotelu i zostajemy w Warszawie, tak w razie złego samopoczucia... Oby tylko usunęli mi tego mięśniaka...

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena geatulacje!!!! Cuda sie zdarzaja! Spokojnej (o ile to w ogole mozliwe) ciazy. :) :)

Ena lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Ena teraz nas zarazić musisz.
    Wiki spokojnie nie denerwuj się ja miał 2w małych odstępach czasowych. Bedzie dobrze.

Wiki03 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja też bym pojechała, wizyta może wnieść wiele dobrego, na pewno nie zaszkodzi:)

Wiki ściskam kciuki, lekarz wytnie to dziadostwo i nie bedzie już przeszkód na waszej drodze :)o której godzinie masz zabieg?

Dziewczyny ja jestem podekscytowana jutrzejsza wizyta i nastawiam się pozytywnie. Nie mogę się skupić już dzisiaj na pracy:)

Wiki03, Gosia321 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:

Cały czas się zastanawiam czy nie powinnam się umówić jednak do Paśnika. Na wizytę czeka się miesiąc a za chwile będą wakacje a jak by wyniki wyszły źle to chciałabym już coś robić. Dopóki nie ma jeszcze dawczyni chcę wykorzystać ten czas maksymalnie.
    A poza tym czerpię przyjemności z życia bez wizyt planowania i zastrzyków:) dodatkowo w końcu podniosło się moje libido z czego mój mąż jest bardzo zadowolony :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Może warto się zapisać do dr Pa - najwyżej zrezygnujesz z niej jak nie będzie potrzeby. Brawo za nastawienie - cieszyć się z życia.

Wiki - to jutro jesteśmy z myślami z Tobą - niech usuną, co trzeba.

Mag87 - powodzenia jutro. Swoją droga, to dobrze, że jesteś w pracy, bo w domu to człowiek szaleje i za dużo rozkminia ;-)

Wiki03, mag87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Agonia ja też bym pojechała, wizyta może wnieść wiele dobrego, na pewno nie zaszkodzi:)

Wiki ściskam kciuki, lekarz wytnie to dziadostwo i nie bedzie już przeszkód na waszej drodze :)o której godzinie masz zabieg?

Dziewczyny ja jestem podekscytowana jutrzejsza wizyta i nastawiam się pozytywnie. Nie mogę się skupić już dzisiaj na pracy:)

Mag mam tak samo, też jestem dziś bezużyteczna w pracy... :p zabieg mam mieć o 16.30... także jeszcze jutro pół dnia stresu... ale chociaż na spokojnie dojedziemy do Warszawy :-)

Mag a Ty na którą masz wizytę? Daj znać jutro co Ci dr H powiedział :-)

mag87 lubi tę wiadomość

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena gratuluję ✊✊✊

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że w poniedziałek byłam za granicą, może następnym razem się uda :)

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kciuki za jutrzejszą histero &&&

Wiki03 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty diablico nic nie powiedziałaś,to o Tobie dzis rozmawiałam z dziewczynami w Artemidzie,cudna wiadomość,bardzo Ci gratuluję i się ciesze.Mega nudnych 7 miesięcy ciazy.Tez byłam na wizycie i mam termin ustalony cesarki.Mój synuś przyjdzie na świat 28 maja.Trzymajcie kciuki żebym wytrwała na komuni 27.
    Dziewczynki za wszystkie was trzymam dalej kciuki,jestem z wami całym sercem i wierzę że te piękne cuda się zdarzają.

Gosia321, sonia86 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty diablico nic nie powiedziałaś,to o Tobie dzis rozmawiałam z dziewczynami w Artemidzie,cudna wiadomość,bardzo Ci gratuluję i się ciesze.Mega nudnych 7 miesięcy ciazy.Tez byłam na wizycie i mam termin ustalony cesarki.Mój synuś przyjdzie na świat 28 maja.Trzymajcie kciuki żebym wytrwała na komuni 27.
    Dziewczynki za wszystkie was trzymam dalej kciuki,jestem z wami całym sercem i wierzę że te piękne cuda się zdarzają.

To niech dzidziol grzecznie siedzi w brzuchu :-)A z którymi dziewczynami rozmawiałaś w Art? Co powiedziały?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja bym mimo wszystko pojechala do Pasnika skoro procedura ma byc z dawczynia to wolalabym wiedziec czy nic sie nie dzieje z ukladem immunologicznym.

Wizyte mam 23 maja to bedzid 12 dzien cyklu

Wiki kciuki za histeroskopie niech zfobia tam porzadek i przygotuja ci macice na przyjecie kropka

Mag87 powodzenia na wizycie mam nadzieje zedr H zaskoczy cie pozytywnie. A jak nie bedziesz zadowolona to pamietaj zawsze lekarza mozna zmienic polecam dr Glodka

Malaviki lo matulu jak ten czas szybko zlecial a ty juz sie rozpakowujesz super trzymam mocno kciuki za komunie zebys dala rade

mag87, Wiki03 lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png

Wysłany: 17 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena opowiedziały mi historie takiego pięknego cudu.Tylko nie sądziłam ze to Ty.Musiałysmy się minąć bo na 9 mialam ktg a później wizyta.
    Gosia ja juz jestem u kresu sił.Nie mogę zawieść syna,wiec nogi zaciskam.
    A powiedz ile teraz zarodków chcesz wziąć?
    To ja zwolnienie brzuszek dla Ciebie.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaviki zastanawiam sie troche mnie dobila ta biochemiczna ciaza i moj entuzjazm troche opadl a moze zle powiedziane nie opadl a wlaczyl sie strach. Zostaly 4 zarodki z nd i zastanawiam sie czy wziasc jeden bo sa juz tylko 4 a wlasciwie az 4. Z drugiej strony tak mysle do 3 razy sztuka 3 raz z blizniakami wiec musi byc szczesliwy.
    Nie wiem nie wiem jeszcze mam tydzien na zastanowienie sie i podjecie decyzji. Hehe teraz to juz zarodki z mega super nasieniem a jak beda 4 :)
    Musze jeszcze pogadac z lekarzem jak bede na wizycie o wszystkich za i przeciw a pozatym wogole pogadac tak twarza w twarz bo narazie to tylko telefonicznie z nim rozmawialam.
    A brzuszek z checia przejme w dobre rece. Hehe cos czuje ze ty bedziesz na porodowce a ja 28 bede miala transfer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 18:53

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png

Wysłany: 17 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tez o tym pomyslalam ze mój brzuszek trafi akurat do Ciebie tego dnia.
    Tez ptobowslam dwa razy po dwa zarodki i nic nie wyszło.Radziła bym Ci wziąć jeden,spróboj bo jednak dwa to tak może być ze organizm nie daje rady i ten słabszy nawet ciągnie za sobą tego silniejszego.
    Daj sobie szansę pojedynczej ciaży,4 zarodki to bardzo dużo wiec i tak po nie wrócisz i będziesz miała duża rodzinkę. ❤❤

Gosia321, nadziejka88 lubią tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====

19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!
    02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!
    13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !
    29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!
    29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !
    03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA <3!
    28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA <3!
    30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ <3!
    13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA <3 !
    01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA <3!
    26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia <3!

=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================

Maj 2018
    12: mag87 - wizyta Paśnik
    18: mag87 - wizyta Gdańsk
    23: Gosia123 - wizyta

Czerwiec 2018
    02: malaWiki1 -termin porodu <3

Wrzesień 2018
    ona84 - planowany criotransfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:52

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena poprosze termin porodu jak tylko bedzie ustalony. Trza Cię wpisać bo histeroskopie już wykasowałam ;)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Ze względu na to, że chyba każda jest w zawieszeniu na coś czeka to taka cisza.
    :)
    Ja czekam by minął okres 2 tygodni od dostawienia sterydu by zrobić subpopulacje limfocytów i czekam na odzew z kliniki w sprawie dawczyni.

Agonia a tak z ciekawości jak dobierają dawczynię komórek?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie nie było u was. Nie nadrobilam wszystkiego ale najważniejsza dobra wiadomość do mnie dotarła. Ena moje wielkie gratulacje. Cuda się zdarzają i z całego serca wierzę że wszystko będzie dobrze w czasie ciąży i po. Co u nas? Mała z dnia na dzień jest coraz bardziej kontaktowa. Już jesteśmy po chrzcie. Zakochana jestem po uszy. Trzymam za Was wszystkie kciuki aby każda z nas doczekała się czasu macierzyństwa. Fajnie ze się spotkalyscie. Ja mam za daleko do Olsztyna na takie spotkania i jeszcze moja mała je średnio co 2-3 godziny więc jestem przywiązana do mojej okolicy. Zazdroszczę bo bardzo bym chciała.

Ena lubi tę wiadomość

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENA - bardzo mocno Ci gratuluje. SUPER!! :)

Ena lubi tę wiadomość

‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ