X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia w sumie nie zaszkodzi wykonać szerszą diagnostykę, a nawet może pomóc... też chyba umówiłabym się do Paśnika :-) żeby do tego transferu z KD podejść dobrze przygotowaną...

Mag trzymam kciuki za wizytę ! Ciekawa jestem co powie Hajdusianek na zalecenia Paśnika... i jaki będzie miał pomysł na dalsze leczenie...

Ja się już stresuję jutrzejszą histeroskopią... chyba najbardziej tym, że już po 2 godzinach od zabiegu mają wypuścić mnie z kliniki. Na szczęście zamówiłam sobie nocleg w hotelu i zostajemy w Warszawie, tak w razie złego samopoczucia... Oby tylko usunęli mi tego mięśniaka...

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena geatulacje!!!! Cuda sie zdarzaja! Spokojnej (o ile to w ogole mozliwe) ciazy. :) :)

Ena lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Ena teraz nas zarazić musisz.
    Wiki spokojnie nie denerwuj się ja miał 2w małych odstępach czasowych. Bedzie dobrze.

Wiki03 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja też bym pojechała, wizyta może wnieść wiele dobrego, na pewno nie zaszkodzi:)

Wiki ściskam kciuki, lekarz wytnie to dziadostwo i nie bedzie już przeszkód na waszej drodze :)o której godzinie masz zabieg?

Dziewczyny ja jestem podekscytowana jutrzejsza wizyta i nastawiam się pozytywnie. Nie mogę się skupić już dzisiaj na pracy:)

Wiki03, Gosia321 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:

Cały czas się zastanawiam czy nie powinnam się umówić jednak do Paśnika. Na wizytę czeka się miesiąc a za chwile będą wakacje a jak by wyniki wyszły źle to chciałabym już coś robić. Dopóki nie ma jeszcze dawczyni chcę wykorzystać ten czas maksymalnie.
    A poza tym czerpię przyjemności z życia bez wizyt planowania i zastrzyków:) dodatkowo w końcu podniosło się moje libido z czego mój mąż jest bardzo zadowolony :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Może warto się zapisać do dr Pa - najwyżej zrezygnujesz z niej jak nie będzie potrzeby. Brawo za nastawienie - cieszyć się z życia.

Wiki - to jutro jesteśmy z myślami z Tobą - niech usuną, co trzeba.

Mag87 - powodzenia jutro. Swoją droga, to dobrze, że jesteś w pracy, bo w domu to człowiek szaleje i za dużo rozkminia ;-)

Wiki03, mag87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Agonia ja też bym pojechała, wizyta może wnieść wiele dobrego, na pewno nie zaszkodzi:)

Wiki ściskam kciuki, lekarz wytnie to dziadostwo i nie bedzie już przeszkód na waszej drodze :)o której godzinie masz zabieg?

Dziewczyny ja jestem podekscytowana jutrzejsza wizyta i nastawiam się pozytywnie. Nie mogę się skupić już dzisiaj na pracy:)

Mag mam tak samo, też jestem dziś bezużyteczna w pracy... :p zabieg mam mieć o 16.30... także jeszcze jutro pół dnia stresu... ale chociaż na spokojnie dojedziemy do Warszawy :-)

Mag a Ty na którą masz wizytę? Daj znać jutro co Ci dr H powiedział :-)

mag87 lubi tę wiadomość

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena gratuluję ✊✊✊

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że w poniedziałek byłam za granicą, może następnym razem się uda :)

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kciuki za jutrzejszą histero &&&

Wiki03 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty diablico nic nie powiedziałaś,to o Tobie dzis rozmawiałam z dziewczynami w Artemidzie,cudna wiadomość,bardzo Ci gratuluję i się ciesze.Mega nudnych 7 miesięcy ciazy.Tez byłam na wizycie i mam termin ustalony cesarki.Mój synuś przyjdzie na świat 28 maja.Trzymajcie kciuki żebym wytrwała na komuni 27.
    Dziewczynki za wszystkie was trzymam dalej kciuki,jestem z wami całym sercem i wierzę że te piękne cuda się zdarzają.

Gosia321, sonia86 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty diablico nic nie powiedziałaś,to o Tobie dzis rozmawiałam z dziewczynami w Artemidzie,cudna wiadomość,bardzo Ci gratuluję i się ciesze.Mega nudnych 7 miesięcy ciazy.Tez byłam na wizycie i mam termin ustalony cesarki.Mój synuś przyjdzie na świat 28 maja.Trzymajcie kciuki żebym wytrwała na komuni 27.
    Dziewczynki za wszystkie was trzymam dalej kciuki,jestem z wami całym sercem i wierzę że te piękne cuda się zdarzają.

To niech dzidziol grzecznie siedzi w brzuchu :-)A z którymi dziewczynami rozmawiałaś w Art? Co powiedziały?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja bym mimo wszystko pojechala do Pasnika skoro procedura ma byc z dawczynia to wolalabym wiedziec czy nic sie nie dzieje z ukladem immunologicznym.

Wizyte mam 23 maja to bedzid 12 dzien cyklu

Wiki kciuki za histeroskopie niech zfobia tam porzadek i przygotuja ci macice na przyjecie kropka

Mag87 powodzenia na wizycie mam nadzieje zedr H zaskoczy cie pozytywnie. A jak nie bedziesz zadowolona to pamietaj zawsze lekarza mozna zmienic polecam dr Glodka

Malaviki lo matulu jak ten czas szybko zlecial a ty juz sie rozpakowujesz super trzymam mocno kciuki za komunie zebys dala rade

mag87, Wiki03 lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png

Wysłany: 17 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena opowiedziały mi historie takiego pięknego cudu.Tylko nie sądziłam ze to Ty.Musiałysmy się minąć bo na 9 mialam ktg a później wizyta.
    Gosia ja juz jestem u kresu sił.Nie mogę zawieść syna,wiec nogi zaciskam.
    A powiedz ile teraz zarodków chcesz wziąć?
    To ja zwolnienie brzuszek dla Ciebie.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaviki zastanawiam sie troche mnie dobila ta biochemiczna ciaza i moj entuzjazm troche opadl a moze zle powiedziane nie opadl a wlaczyl sie strach. Zostaly 4 zarodki z nd i zastanawiam sie czy wziasc jeden bo sa juz tylko 4 a wlasciwie az 4. Z drugiej strony tak mysle do 3 razy sztuka 3 raz z blizniakami wiec musi byc szczesliwy.
    Nie wiem nie wiem jeszcze mam tydzien na zastanowienie sie i podjecie decyzji. Hehe teraz to juz zarodki z mega super nasieniem a jak beda 4 :)
    Musze jeszcze pogadac z lekarzem jak bede na wizycie o wszystkich za i przeciw a pozatym wogole pogadac tak twarza w twarz bo narazie to tylko telefonicznie z nim rozmawialam.
    A brzuszek z checia przejme w dobre rece. Hehe cos czuje ze ty bedziesz na porodowce a ja 28 bede miala transfer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 18:53

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png

Wysłany: 17 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tez o tym pomyslalam ze mój brzuszek trafi akurat do Ciebie tego dnia.
    Tez ptobowslam dwa razy po dwa zarodki i nic nie wyszło.Radziła bym Ci wziąć jeden,spróboj bo jednak dwa to tak może być ze organizm nie daje rady i ten słabszy nawet ciągnie za sobą tego silniejszego.
    Daj sobie szansę pojedynczej ciaży,4 zarodki to bardzo dużo wiec i tak po nie wrócisz i będziesz miała duża rodzinkę. ❤❤

Gosia321, nadziejka88 lubią tę wiadomość

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====

19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ <3!
    02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK <3!
    13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA <3 !
    29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA <3!
    29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA <3 !
    03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK <3 !
    08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ <3!
    11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA <3!
    28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA <3!
    30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ <3!
    13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA <3 !
    01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA <3!
    26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia <3!

=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================

Maj 2018
    12: mag87 - wizyta Paśnik
    18: mag87 - wizyta Gdańsk
    23: Gosia123 - wizyta

Czerwiec 2018
    02: malaWiki1 -termin porodu <3

Wrzesień 2018
    ona84 - planowany criotransfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:52

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena poprosze termin porodu jak tylko bedzie ustalony. Trza Cię wpisać bo histeroskopie już wykasowałam ;)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Ze względu na to, że chyba każda jest w zawieszeniu na coś czeka to taka cisza.
    :)
    Ja czekam by minął okres 2 tygodni od dostawienia sterydu by zrobić subpopulacje limfocytów i czekam na odzew z kliniki w sprawie dawczyni.

Agonia a tak z ciekawości jak dobierają dawczynię komórek?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie nie było u was. Nie nadrobilam wszystkiego ale najważniejsza dobra wiadomość do mnie dotarła. Ena moje wielkie gratulacje. Cuda się zdarzają i z całego serca wierzę że wszystko będzie dobrze w czasie ciąży i po. Co u nas? Mała z dnia na dzień jest coraz bardziej kontaktowa. Już jesteśmy po chrzcie. Zakochana jestem po uszy. Trzymam za Was wszystkie kciuki aby każda z nas doczekała się czasu macierzyństwa. Fajnie ze się spotkalyscie. Ja mam za daleko do Olsztyna na takie spotkania i jeszcze moja mała je średnio co 2-3 godziny więc jestem przywiązana do mojej okolicy. Zazdroszczę bo bardzo bym chciała.

Ena lubi tę wiadomość

• Fionka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENA - bardzo mocno Ci gratuluje. SUPER!! :)

Ena lubi tę wiadomość

‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ