Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena ale super. Mysle ze to dobry znak i ze posypia sie ciążę. Ja caly czas was czytam i kibicuje. Moja mala ma juz pół roku!!! Ten czas zdecydowanie za szybko leci.
Ena lubi tę wiadomość
-
Emilka przede wszystkim drukują ankietę, w której podany jest twój wzrost, waga, budowa ciała, kolor oczu, kolor włosów i szukają osoby podobnej do Ciebie pod względem wyglądu oraz pytają się czy ma mieć tą samą grupę krwi co Wy. U nas jest tak, że mamy grupę A więc dodatkowo wchodzi tylko grupa 0. Ja znajdą odpowiednia osobę to wtedy przesyłają Ci o niej informacje a ty decydujesz czy się zgadzasz. Nie wiem jaka to informacja więc jestem ciekawa jak to będzie wyglądać. Jesteśmy zdecydowani ale ten strach z tyłu głowy jest. Dlatego chce się zbadać pod każdym kątem by tym razem się udało.
Gosia321 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Malaviki zastanawiam sie troche mnie dobila ta biochemiczna ciaza i moj entuzjazm troche opadl a moze zle powiedziane nie opadl a wlaczyl sie strach. Zostaly 4 zarodki z nd i zastanawiam sie czy wziasc jeden bo sa juz tylko 4 a wlasciwie az 4. Z drugiej strony tak mysle do 3 razy sztuka 3 raz z blizniakami wiec musi byc szczesliwy.
Nie wiem nie wiem jeszcze mam tydzien na zastanowienie sie i podjecie decyzji. Hehe teraz to juz zarodki z mega super nasieniem a jak beda 4
Musze jeszcze pogadac z lekarzem jak bede na wizycie o wszystkich za i przeciw a pozatym wogole pogadac tak twarza w twarz bo narazie to tylko telefonicznie z nim rozmawialam.
A brzuszek z checia przejme w dobre rece. Hehe cos czuje ze ty bedziesz na porodowce a ja 28 bede miala transfer
Bardzo trudna decyzja...a co na to twój mąż? -
nick nieaktualny[email protected] wrote:Ena opowiedziały mi historie takiego pięknego cudu.Tylko nie sądziłam ze to Ty.Musiałysmy się minąć bo na 9 mialam ktg a później wizyta.
Gosia ja juz jestem u kresu sił.Nie mogę zawieść syna,wiec nogi zaciskam.
A powiedz ile teraz zarodków chcesz wziąć?
To ja zwolnienie brzuszek dla Ciebie.
Dobre wieści szybko się rozchodzą Ja byłam ostatnia z Z. -
Mag czekamy na relację
Umówiłam się do dr. P na 26.06.2018r. bo to był jeden z wcześniejszych terminów. oby mi się udało zrobić subpopulacje limfocytów z komórkami nk. Nie wiem czy jeszcze coś zrobić czy poczekać na jego zalecenia. W sumie im więcej będę miała tym lepiej.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Ena wrote:Bardzo trudna decyzja...a co na to twój mąż?
Izaura lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Maj 2018
12: mag87 - wizyta Paśnik
18: mag87 - wizyta Gdańsk
23: Gosia123 - wizyta
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
26: Agonia777 - wizyta u Paśnika
Wrzesień 2018
ona84 - planowany criotransfer -
Laski, dr miło nas zaskoczył, nawet mój M stwierdził, że jakiś taki inny wszystko tłumaczył, na każde pytania odpowiadał szczegółowo. Omawialiśmy co możemy zmienić, co dodać. Każdy punkt z "mojej listy" został zaargumentowany na "tak" lub "nie" i od razu dlaczego. W kolejnym podejściu oczywiście heparyna będzie włączana, dodatkowo zastosujemy steryd (to ten kompromis zamiast od razu pełnej immunosupresji), będzie double trigger oraz do rozważenia : 2 dni przed terminem punkcji mogę mieć pobierane cumulusy i będą one dojrzewały poza mną w warunkach laboratoryjnych do czasu zapłodnienia nasienie- nie wiem jak ta opcja się nazywa fachowo. Otrzymałam receptę na antyki i jak będę gotowa to po prostu mam je brać i zgłosić się miedzy 10-14 dniem cyklu.
Dziewczyny które brały sterdy przed stymulacją- od kiedy zaczyna się go brać? Już z antykami czy dopiero przy normalnej stymulacji , dr mówił coś o 3 tygodniach przed, ale czy przed punkcją czy transferem? Bo w sumie nie spytałam. Jak wy miałyście?
Wiki jak u Ciebie sytuacja? -
mag87 super ze same plusy na wizycie i ze jestes zadowolona a tak sie balas.
Przypomnij mi co ci wyszlo w wynikach?
Ja probowalam na encortonie ale w artemidzie wiec tego jakby nie biore pod uwage.
Encorton powinno sie zaczac od 1 dc z transferem czyli w trakcie stymulacji w zaleznosci jaki bedziesz miec protokul. Ale skoro dr H wspominal o 3 tygodniach to zaczynasz juz z gonapeptylem. Zreszta Agonia miala steryd w Invictie wiec niech ona sie wypowie.
Ja juz na sterydzie jestem drugi miesiac
A dostalas meila od Pasnika ja bym napisala co gin zalecil na wizycie i nie boj sie on do wielu pomyslow sie przychyla i nie twierdzi ze ktos mu sie miesza w parade. A bedziesz pewna czy przy twoich wynikach sam steryd wystarczyBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyHej. Jestem po histeroskopii. Usunęli mi mięśniaka i jestem bardzo szczęśliwa. Dr mówił, że był fatalnie zlokalizowany i jego zdaniem to był powód braku zagniezdzenia. Za dwa tygodnie kontrola u niego w szpitalu w Wawie. Jak dostaniemy zielone światło to ruszamy z procedura
Mag w sumie powiedział Ci to samo co mi, jak byłam na konsultacji. U mnie też od razu nie chciał włączać immunosupresji, tylko dać steryd od początku stymulacji... Ale nie encorton tylko chyba metypred jak dobrze pamietam... Zdaniem dr H immunosupresja za bardzo obciąża organizm, a on chce doprowadzić do zajścia jak i utrzymania ciąży... Na ile w tym prawdy tego nikt nie wie... Tylko że on w ogóle nie patrzy na cytokiny, bo dla niego to tylko masa strzałek na wyniku.. Na Twoim miejscu napisałabym do Pasnika. Ja też będę pisała do niego żeby może na razie odpuścić immunosupresje... Ciekawe co powie...asiastokrota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
Mag87 - konstruktywne propozycje lekarza i od razu człowiek lepiej się nastawia.
Wiki - o to gadzina usunięta. To teraz tylko cynk od lekarza "zielone światło" i czas start i szczęśliwie do celu.
Izaura - ja pamiętałam twoje słowa "że się nie wycofam z gry" - miałaś racjęWiki03 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Wyszły mi lekko dodatnie ana 1 w mianie 1:80 i stosunek cd4/cd8 na poziomie 2,1 a lepiej jakby był poniżej 2. Komórki nk 8,5% czyli dobre. Mój M już na wizycie u Docenta pytał o alternatywę i dr P powiedział, że możemy spróbować samym sterydem, ale wtedy musimy podjąć decyzje od razu bo raczej nie powinno się go przyjmować w trakcie stymulacji tylko właśnie przed. Myślę, że w tym przypadku zgodzi się na ten tok leczenia.
Tak Wiki, dr H mówił, że immunosupresja to nie jest łykanie witaminek tylko silnych leków i bardzo to osłabia organizm. Mówił też, że w Łodzi jakoś inaczej oznaczają poziom cytokin, że je jakoś pobudzają czy coś w tym stylu i że jeśli chcę to mogę powtórzyć wyniki u nich w Invikcie bo tam jest chyba jakąs inną metodą oznaczane (coś takiego powiedział, nie wiem czy dobrze zrozumiałam:)) Śmiał się trochę, że ostatnio ma sporo pacjentek z takimi samymi zaleceniami:)
Ale z tego co kojarzę to Lotta idzie z immunosupresją u dr H? Lotta co Ci dr mówił? Długo musieliście go namawiać?
Mi zalecił jakis steryd Deksametazon. Z kolei Docent Encorton.
Tak jak piszecie, napiszę maila po weekendzie do Docenta i przedstawię mu plan leczenia dr H. Podpytam tez o ten steryd, czy jest jakaś różnica w tych 2 lekach?
Wiki super że się pozbyłaś " balastu", teraz tylko niech organizm się zregeneruje i do roboty:) Zostajesz w Wawie rozumiem?
Ena kiedy kolejna wizyta? Teraz już prenatalna?
I tak pytanie z innej beczki, któraś bawiła się na kortowiadzie?
A ja dzisiaj ide z M na obiad - jutro nasza 2 rocznica ślubu
Miłego dnia Kochane! -
Meg Lotta nie podchodzila na immunosupresj. To ja jak narazie jestem po tym leczeniu. Dr Glodkowi pokazalam zalecenia i poprosilam o odroczenie transferu bo po punkcji chcem zaczac immunosupresje nie mial nic przeciwko. Jesli dr Pasnik dal alternatywe to warto skontaktowac sie i upewnic ze to ma sens.
Ja mialam tragicznie wysokie ana bo juz na antykach przed stymulacja wynosily 1:2675 wiec u mnie nie bylo alternatywy Pasnik powiedzial ze sam steryd nie da rady. Pozatym ja juz na sterydzie podchodzilam i nic nie dal. A leczenie tak jak mowilam do najprzyjemniejszych nie nalezalo czulam sie jakby traktor po mnie jezdzil wiecznie zmeczonaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤