X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta,
    Ena już mieszkam "u siebie" ;-) Przestałam czuć się jak w hotelu, przyzwyczaiłam się, zaczynam kochać to moje gniazdko.
    Na urlop idę w przyszłym tygodniu, nie mogę się tylko zdecydować na ile. Chcem zostawić kilka dni w razie jakby Kosmita się odnalazł, żeby móc do niego jeździć bez przeszkód.
    Miałam straszny weekend pod względem rodzinno-zdrowotnym. Pomału dochodzę do siebie. Małgoś bardzo Cie przepraszam jeszcze raz <3

Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASIASTOKROTKA szybkiego powrotu do dobrej kondycji.

Emilka - faceci niestety tak mają - kanapa, tv, piwo i jest super :-)

Wiki - taki urlop od rzeczywistości jest bardzo potrzebny.

Wiki, Emilka - dziękuję - czuję się dobrze. Jak powiedziałam w pracy, to bardzo mi ułożyło. Mój urlop jest uzależniony od przerwy w przedszkolu - w sierpniu placówka jest zamknięta. Wezmę ostatni tydzień sierpnia, żeby młodzież od dziadków przywieźć i doprowadzić do porządku, bo rozpieszczą...

Gosia kiedy idziesz na widzenie z dzidziolem?

Wiki03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    U mnie od jutra urlop :) w piątek tylko aby szczęśliwie dolecieć do Pl i w sobotę odwiedziny u wujka Pasnika ;) później 5 dni odpoczynku nad jeziorem u Rodziców :))

Wiki03, asiastokrota, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dr. Na dzień dzisiejszy przepisala by clecan, zlecila mi jeszcze 3badania chyba na zespołu antyfosfolipinowy 8 sierpień wizyta potwierdzająca lek.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a dostałaś clexane na zniżkę? Czy to zależy od tych następnych wyników?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Ona a dostałaś clexane na zniżkę? Czy to zależy od tych następnych wyników?
    Nic nie dostałam mam nadzieję że mi da jak coś.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena fasoline podgladam dzisiaj ;) takze trzymajcie kciuki
    A ty jak sie czujesz ?

asiastokrota, Wiki03, malgos741 lubią tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    A ty jak sie czujesz ?

Czekamy na wiesci :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    A ty jak sie czujesz ?

O to trzymamy kciuki.

Ja dziękuję - w porządku. Mocy mi przybyło jak się ujawniłam w pracy. AAA i jeszcze takie "niemiłe niespodzianki" wyszły na prenatalnych, ale stres się skończył - badania zrobione i wszystko ok z moim chłopczykiem. Już mam brzuszek - przy malej taki miałam po 25 tc :-)

Izaura - oo to fajny urlop się szykuje :-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    O to trzymamy kciuki.

Ja dziękuję - w porządku. Mocy mi przybyło jak się ujawniłam w pracy. AAA i jeszcze takie "niemiłe niespodzianki" wyszły na prenatalnych, ale stres się skończył - badania zrobione i wszystko ok z moim chłopczykiem. Już mam brzuszek - przy malej taki miałam po 25 tc :-)

Izaura - oo to fajny urlop się szykuje :-)
    A co tam.ci wyszlo w prenatalnych ? Robilas za darmo czy placilas za prenatalne ?
    Ja juz tez mam brzuszek a u mnie dopiero 9t5dz

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    A co tam.ci wyszlo w prenatalnych ? Robilas za darmo czy placilas za prenatalne ?
    Ja juz tez mam brzuszek a u mnie dopiero 9t5dz
    Płaciłam za prenatalne, bo chyba od 35 lat jest za free. Przezierność karkowa - norma jest do 3mm, a mi wyszła w górnej granicy - 2,8 mm. Usg ok. Pobrali mi krew na Pappa, czego w ciąży z Z nie robiłam i wyszło duże ryzyko trisomii 21 - 1:25. Stres, obawy... Amniounkcji się bałam i zrobiłam nifty. Wyszło ok i można się cieszyć. Napisz po wizycie.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Płaciłam za prenatalne, bo chyba od 35 lat jest za free. Przezierność karkowa - norma jest do 3mm, a mi wyszła w górnej granicy - 2,8 mm. Usg ok. Pobrali mi krew na Pappa, czego w ciąży z Z nie robiłam i wyszło duże ryzyko trisomii 21 - 1:25. Stres, obawy... Amniounkcji się bałam i zrobiłam nifty. Wyszło ok i można się cieszyć. Napisz po wizycie.
    Ojoj no to wiecej stresu sie najadlas niz to warte dobrze ze wszystko jednak jest ok.
    Prenatalne sa za darmo gdyz wskazaniem wedlug lekarzy ktorzy przyjmuja na nfz jest samo in vitro
    Ja mam na skierowanie czyli wszystko za free

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ojoj no to wiecej stresu sie najadlas niz to warte dobrze ze wszystko jednak jest ok.
    Prenatalne sa za darmo gdyz wskazaniem wedlug lekarzy ktorzy przyjmuja na nfz jest samo in vitro
    Ja mam na skierowanie czyli wszystko za free
    O to widzisz - nawet nie wiedziałam, że in vitro pozwala na takie badania za darmo. Ja nie po in vitro, czyli i tak złotówki musiałabym wyłożyć. Jak wizyta u dr E? Dużo stresu było, ale każdy pieniądz bym dała za te nifty... A tanie to nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 23:03

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z fasolina wszystko w porzadku pieknie rosnie ma juz 3.08 cm nozki raczki i pieknie pykajace serduszko ;) Cudzie trwaj ❤❤❤
    A mama ma nakaz lezenia i oszczedzania sie bo mam krwiaka przy kosmowce 2x1 cm za tydzien kontrola czy sie zmniejsza

asiastokrota, xyz159, polopiryna, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu niech rośnie maluszek a Ty odpoczywaj. Oby ten krwiak zniknął bo te dziadostwa mogą narobic czesto niepotrzebnego strachu. Skad one sie w ogóle biorą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 07:31

Gosia321 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Gosia – to trzeba leżeć, książki czytać, filmy oglądać i najprzyjemniejsze – szukać w necie rzeczy dla maluszka ;-).

A masz czuja co do płci?

Skąd w ogóle takie krwiaki się biorą? Jestem Emilka tez tego ciekawa.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedziemy lezec juz nawet pielegniarke do domu na zastrzyki zorganizowalam.
    Co do plci licze ze bedzie dziewczynka ale tak naprawde zobaczymy co nam los przyniesie. Jesli chodzi o preferencje zywieniowe to ciezko stwierdzic bo smakuje mi i slodkie i slone kwasne tez i jogurty i mieso takze ciezko wywnioskowac czy dziewucha czy chlopak ;)

Krwiaki przytrafiaja sie wiekszosci osob ktore msja ciaze z ivf
    A tym bardziej na lekach czyli clexan acard

malgos741 lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    No bedziemy lezec juz nawet pielegniarke do domu na zastrzyki zorganizowalam.
    Co do plci licze ze bedzie dziewczynka ale tak naprawde zobaczymy co nam los przyniesie. Jesli chodzi o preferencje zywieniowe to ciezko stwierdzic bo smakuje mi i slodkie i slone kwasne tez i jogurty i mieso takze ciezko wywnioskowac czy dziewucha czy chlopak ;)

Krwiaki przytrafiaja sie wiekszosci osob ktore msja ciaze z ivf
    A tym bardziej na lekach czyli clexan acard

I wszystko jasne - skutek uboczny stosowania tych farmaceutyków.

Ja jestem na etapie porządkowania rzeczy po Zu i szczerze to mało mam takich unisex. Muszę zrobić gruntowne porządki.

A ile płacisz za wizytę?

Emilka mąż ruszył d... Z kanapy?

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura - już jesteście w Polsce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena współczuję Ci tych nerwów w oczekiwaniu na wyniki... najważniejsze, że wszystko w porządku <3

Gosiu oby krwiak się szybko wchłonął... Nie podejrzewałam, że leki tak mogą wpłynąć :-( Teraz odpoczywaj i dbaj o Was :-) kiedy masz następną wizytę? To już chyba prenatalne będą tak?

Izaura daj znać jutro po wizycie u Paśnika :-)

Emilka trochę lepiej z mężem?

‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ