Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka ja Ciebie zawsze chętnie wezmę ze sobą i w październiku szykuj się na wypad na Olsztyn
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Niestety beta 7,6 a progesteron 9,67
-
Myślicie że jak za pierwszym się nie udało to kolejny może wyjść?
-
Smerfetka przykro mi, ale to pierwsze in vitro to trochę jak loteria. Każda z nas się uczy na błędach. Zarodek walczył ale cos go zatrzymało, możesz próbować kolejnego podejścia lub popytać dr o ewentualne badania i dalszą diagnostykę, podpytac czy ma pewno ilość progesteronu była odpowiednia. Kochana macie zarodki więc głowa do gory, uda sie:)
-
Smerfetka 84 wrote:Myślicie że jak za pierwszym się nie udało to kolejny może wyjść?
Powiem tak po ciazy biochemicznej jest wieksza szansa ze kolejny transfer sie uda cos sie zadzialo tylko pytanie czy zarodek nie zostal z Toba bo byl wadliwy i natura sama zdecydowala. Czy progesteron byl zbyt niski bo niestety ale wynik jest ponizej normy na ciaze. Czy gdzies lezy jakis glebszy problem.
Jesli macie sporo zarodkow (sorki bo nie pamietam ile ) to sprobowalabym od razu z wieksza iloscia progesteronu czyli jesli ponownie chcesz to Prolutex plus 3x1 lub nawet 3x2 luteina dowcipna. Sprawdzenie progesteronu juz w 3-4 dpt tak zeby zobaczyc czy poziom jest dobry a dobry poziom to minimum 25 a najlepiej ok 40 na utrzymanie ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 17:18
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 wrote:Przykro mi kochana tule mocno
Powiem tak po ciazy biochemicznej jest wieksza szansa ze kolejny transfer sie uda cos sie zadzialo tylko pytanie czy zarodek nie zostal z Toba bo byl wadliwy i natura sama zdecydowala. Czy progesteron byl zbyt niski bo niestety ale wynik jest ponizej normy na ciaze. Czy gdzies lezy jakis glebszy problem.
Jesli macie sporo zarodkow (sorki bo nie pamietam ile ) to sprobowalabym od razu z wieksza iloscia progesteronu czyli jesli ponownie chcesz to Prolutex plus 3x1 lub nawet 3x2 luteina dowcipna. Sprawdzenie progesteronu juz w 3-4 dpt tak zeby zobaczyc czy poziom jest dobry a dobry poziom to minimum 25 a najlepiej ok 40 na utrzymanie ciazy.
Dziękuje bardzo za miłe słowa i wsparcie. Oczywiscie że idziemy dalej, jak się powiedziało A to trzeba i B. Mamy jeszcze 3 blastusie a na wizyte umówiłam się na pierwszy wolny termin więc 3pazdziernika idziemy dalej walczyć.
Teraz wiem że beta betą ale progesteron od początku będę pilnowała. -
Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak wygląda przygotowanie do kolejnego transferu i kiedy można kolejny?
-
Smerfetka 84 wrote:Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak wygląda przygotowanie do kolejnego transferu i kiedy można kolejny?
Artemida praktykuje 1 cykl przerwy. Przygotowanie fo kolejnego transferu zalezy od tego czy lekarz zdecyduje ze podchodzisz do niego na cyklu sztucznym czy może na naturlalnym.
Jesli na sztucznym to od poczatku cyklu dostan8esz estrofem ktory ma za zadanie przygotowac endometrium do przyjecia zarodka. Przy cyklu sztucznym jest mniej eizyt monitorujących bo nie ma owulacji. Monitiruje sie tylko grubosc endometrium. Jesli jest ok zapada decyzja o trasferze dostajesz progesteron w wiekszej dawce niz na cyklu naturalnym z racji tego ze nie masz owulacji. 5 dni po włączeniu proga odbywa sie transfer.
Cykl naturalny. Nie przyjmujesz leków czekajac na naturalną owulację. Jezdzisz na monitoringi by jej nie przegabic. Bada się wtedy poziom estradioku ktory zdradza jak blisko jest owulacji a potem czy już była co potem lekarz potwierdza na usg. Po owulacji dostajesz progesteron i po 5 dniach jedziesz na transfer.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Tak myślałam że jeszcze mloda i piękna jestes;-)
No mam jeszcze troche czasu by dotrzeć do szczęscia ale juz tak dlugo na nie czekam że jestem bardzo zniecierpliwiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 08:18
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje Wam bardzo Kochane jesteście. Boje się tego proga więc ten sztuczny chyba lepszy.