Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
A i kwas foliowy metylowany zmieniłam ze zwykłego.
Agonia tak poczekaj ty musisz to czuc że to juz i jesteś gotowa. Oodocznij jeszcze. Ja jestem strasznie nerwowa i w gorącej wodzie kapana, ten miesiąc i przed spokój w środku brak kolatanie serca. Które zaczęły się od wczoraj znowu z nerwa. -
nick nieaktualnyOna jaki cudowny prezent dostałaś na urodziny... teraz oby beta pięknie przyrastała
&&&
Agonia dobrze zdecydowałaś... ja też się kiedyś spieszyłam do procedury, a teraz jakoś tak na spokojnie... chcę czuć, że jestem dobrze przygotowana. U nas następna procedura na pewno w następnym roku.
Co do KIR, to skoro masz accofil, to nie wiem czy bym robiła to badanie... na brakujące KIRy Paśnik daje właśnie accofil.
Smerfetka ja za radą dziewczyn biorę teraz koenzym q10, wit. C, D, E, omega 3, prenatal uno, włączyłam jeszcze cynk i ferti powder z Fertinea.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
ona84 wrote:A i kwas foliowy metylowany zmieniłam ze zwykłego.
Agonia tak poczekaj ty musisz to czuc że to juz i jesteś gotowa. Oodocznij jeszcze. Ja jestem strasznie nerwowa i w gorącej wodzie kapana, ten miesiąc i przed spokój w środku brak kolatanie serca. Które zaczęły się od wczoraj znowu z nerwa.
Kurcze a ja jak zapytałam doktorka co powinnam brać czy jakieś dodatkowe witaminy itp to stwierdził że kwas foliowy wystarczy i nic więcejona84 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka 84 wrote:Kurcze a ja jak zapytałam doktorka co powinnam brać czy jakieś dodatkowe witaminy itp to stwierdził że kwas foliowy wystarczy i nic więcej
-
Wiki03 wrote:Ona jaki cudowny prezent dostałaś na urodziny... teraz oby beta pięknie przyrastała
&&&
Agonia dobrze zdecydowałaś... ja też się kiedyś spieszyłam do procedury, a teraz jakoś tak na spokojnie... chcę czuć, że jestem dobrze przygotowana. U nas następna procedura na pewno w następnym roku.
Co do KIR, to skoro masz accofil, to nie wiem czy bym robiła to badanie... na brakujące KIRy Paśnik daje właśnie accofil.
Smerfetka ja za radą dziewczyn biorę teraz koenzym q10, wit. C, D, E, omega 3, prenatal uno, włączyłam jeszcze cynk i ferti powder z Fertinea.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
ona84 wrote:Vid D3 najważniejsze ja jak zaczęłam brać to i opryszczke brak i wogole lepsze poczucie
Dobra to od dziś podkradam mężowi -
nick nieaktualnyOna a kto Ci zalecił Encotron i clexan? Bo Ty chyba nie byłaś u Pasnika? Jakie masz dawki?
Agonia nie spiesz się, dobrze się przygotuj, głowa tez musi być gotowa. Piszę tak choć sama tez juz się nie mogę doczekać kiedy zacznę leczenie immunosupresyjne i też mam takie obawy ze Pasnik mi dał małe dawki....myślę że z końcem roku zacznę leczenie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Izaura ja dostałam encorton i clexan w artemidzie od dr.M i dr Zd.,nie będąc u Paśnika.
A właśnie łatwo jest trafić do niego w Łodzi ?? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Mam takie pytanko. Czy z morfologią 2% mamy szanse na ivf bo do inseminacji to pewnie nie mamy co podchodzić ale czy z takim słabym nasieniem wgl warto startować z czymkolwiek? Czy lepiej poczekać bo przed nami zabieg na żpn, martwię się jednak że sytuacja jeszcze bardziej się pogorszy i już wcale szansy nie będzie -
Rose87 wrote:Cześć dziewczyny
Mam takie pytanko. Czy z morfologią 2% mamy szanse na ivf bo do inseminacji to pewnie nie mamy co podchodzić ale czy z takim słabym nasieniem wgl warto startować z czymkolwiek? Czy lepiej poczekać bo przed nami zabieg na żpn, martwię się jednak że sytuacja jeszcze bardziej się pogorszy i już wcale szansy nie będzie
Hej. My jesteśmy po zabiegu na żpn, przd zabiegiem mój mąż nie miał w ogóle plemników, po zabiegu pojawiły się ale było ich naprawde nie wiele i ma nasienie kat. od B tzn nie ma pływających ma żywe ruszające się ale nie pływające. Na inseminacje szans nie było ale na in vitro tak. Jesteśmy po 1 transferze i mamy jeszcze 3 mrozaki. Baliśmy się, że z takimi wynikami nasienia nie uda się nic zapłodnić ale na 6 komórek udało się zapłodnić 4 i mamy blastki typu 4AB, więc podobno nie są takie złe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:25
Rose87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalszka112 wrote:Izaura ja dostałam encorton i clexan w artemidzie od dr.M i dr Zd.,nie będąc u Paśnika.
A właśnie łatwo jest trafić do niego w Łodzi ??
Co do wizyt u docenta to slyszalam ze na wizytę czeka się dwa miesiące....czesto ktoś rezygnuje więc jeśli chcesz się do Niego udać to zaglądaj na wątek immunologiczny.e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rose87 wrote:Smerfetka 84 a kiedy robił Twój mąż badanie po jakim czasie od zabiegu i kiedy się poprawiło? To jednak jest nadzieja. 3mam kciuki za Ciebie kiedy testujesz?
Zabieg był w kwietniu 2015 r., pierwsze badanie po zabiegu robił po 4 miesiącach. i Od razu w tym pierwszym badaniu wykazało, że się pojawiły
Póki co nie testuje bo pierwszy transfer 8 września niestety nie udał się. Ale nie łamie się, w poniedziałek mam wizyte i kolejne transfer myśle że na początku listopada, pewnie jeszcze w przyszłym tygodniu. -
nick nieaktualnySmerfetka 84 wrote:Zabieg był w kwietniu 2015 r., pierwsze badanie po zabiegu robił po 4 miesiącach. i Od razu w tym pierwszym badaniu wykazało, że się pojawiły
Póki co nie testuje bo pierwszy transfer 8 września niestety nie udał się. Ale nie łamie się, w poniedziałek mam wizyte i kolejne transfer myśle że na początku listopada, pewnie jeszcze w przyszłym tygodniu.
Liczę że i u nas wyniki się poprawią i że będziemy mieli szanse by podejść do ivf szkoda tylko że w tym roku musimy odpuścić wszystko i czekać tyle czasu bo on niestety nie jest naszym sprzymierzeńcem ale co zrobićZatem powodzenia Ci życzę i mam nadzieję że tym razem się uda
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Dzięki Ona za odpowiedź, czyli teraz dodatkowo miałaś encorton i heparynę a wcześniej nie ??
Kciuki za betę !!Halszka112, ana1122 lubią tę wiadomość