Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć
Wiki nawet nie wiedziałam, że tak powinno się robić z kaszą, makaronami, marchewką... cenna wskazówka. Masz rację, że zleciało. Niedawno zaczynałam się cieczyć ciążą, a tu już prawie koniec i to dosłownie "niemalże boooom". Dzieć ułożony główkowo, szyjka miękka i skrócona, rozwarcie na palec. No cóż niedługo napiszę, że już po bólu, ale na razie czekam i nudzę się na zwolnieniu. Cały czas liczę na wielkie wow dopiero w styczniu.
Halszka ciekawe co ci powie guru.
Eni - jak tam - plamienia nie ma?
Smerfetka ja część prezentów mam, a część jest jest na etapie poszukiwań.
Jak twoje samopoczucia? Mąż ma nudności albo inne dolegliwości ?
Goldenka jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 07:03
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ena wrote:Cześć
Wiki nawet nie wiedziałam, że tak powinno się robić z kaszą, makaronami, marchewką... cenna wskazówka. Masz rację, że zleciało. Niedawno zaczynałam się cieczyć ciążą, a tu już prawie koniec i to dosłownie "niemalże boooom". Dzieć ułożony główkowo, szyjka miękka i skrócona, rozwarcie na palec. No cóż niedługo napiszę, że już po bólu, ale na razie czekam i nudzę się na zwolnieniu. Cały czas liczę na wielkie wow dopiero w styczniu.
Halszka ciekawe co ci powie guru.
Eni - jak tam - plamienia nie ma?
Smerfetka ja część prezentów mam, a część jest jest na etapie poszukiwań.
Jak twoje samopoczucia? Mąż ma nudności albo inne dolegliwości ?
Goldenka jak się czujesz?
Hej. No miewa albo mdłości albo humorki i miesza smaki jedzeniowe ubaw mamy po pachy
Jejku, Ty już zaraz będziesz tulić Maleństwo, fajnie oczywiście od razu nas poinformujeszEna lubi tę wiadomość
-
10.12 - 33 dzień życia Oliwki ❤❤
Ważymy 1220g
Mamy coraz lepsze wyniki respirator na bardzo niskich poziomach wentylacji no i te nieszczęsne wcześniacze nerki które blokują nam odłączenie rurek ale co się odwlecze to nie uciecze i tak się pozbędziemy rurki. Czekamy na decyzje chirurga o możliwości karmienia. I czekamy na kupę tylko nie wiem z czego skoro nic nie jemy.Smerfetka 84, asiastokrota, mag87, e_mil_ka, goldenka28, Halszka112, Karcia, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Czesc:)
Ena to my tu prosimy o codzienne meldowanie się jeju 12 dni do terminu...Może Cię zaskoczyć w każdej chwili. A jak zorganizowaliscie miejsce w domu/mieszkaniu dla Małego? Będzie miał pokoik z Z czy zrobicie oddzielny kącik? Bo pewnie po porodzie to z wami w sypialni będzie?
Eni , właśnie plemienia ustały?
Ja prezenty mam praktycznie pokupowane, zostało tylko coś dokupić dla babć. Dom przystrojony, w piątek chciałabym tylko jeszcze kupic i ubrać choinkę.
Miłego dnia Laseczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:03
-
nick nieaktualny
Oliwka
Mag - Teraz to muszę być czujna, bo do szpitala mam kawałek, a poród rodzinny nie jest szczytem moich marzeń Mój dzidziol na pewno nie będzie gigantem (wczoraj 38,1 tc - 2800), a takie dzieci lubią się "przeterminować", zatem jest szansa, że ten 25 grudnia ominiemy szerokim łukiem. Za tydzień kolejna wizyta.
Z ma swój dziewczyński pokój, a na O czeka już chłopczyńskie królestwo. Łóżeczko jest u niego w pokoju i u nas w sypialni, zatem chłopak ma wybór, gdzie sobie ucinać drzemeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:02
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Ena, raz lepiej, raz gorzej, czasem są mdłości, czasem brak. Ostatnio częściej mnie mdli popołudniu, chociaż rano też trochę. Czasem mam takie lekkie kłucia w brzuchu, trochę przypominające bóle okresowe, ale miałam tak od początku, to chyba nic złego się nie dzieje, mam taką nadzieję.[/url]
-
goldenka28 wrote:Ena, raz lepiej, raz gorzej, czasem są mdłości, czasem brak. Ostatnio częściej mnie mdli popołudniu, chociaż rano też trochę. Czasem mam takie lekkie kłucia w brzuchu, trochę przypominające bóle okresowe, ale miałam tak od początku, to chyba nic złego się nie dzieje, mam taką nadzieję.
też tak miałam, zamiast mdłości takie kłucia -
Klucia też miałam w sobotę takie po lewej stronie. Co do plamien były wczoraj i dziś rano na wkladce a przez cały wczorajszy dzień nie. Zobaczę jak będzie dziś. I dziś się tak czuję okresowo.
-
nick nieaktualny
-
Jestem przerażona, nie wiem czy ja jestem w ciąży czy mój mąż właśnie pożarł paczke ryżu praperowanego zapił to mlekiem i zagryza chlebem z masłem orzechowym )
goldenka28, xyz159, asiastokrota, ana1122, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Smerfetka Twój mąż ewidentnie jest w ciąży razem z Tobą. Zobaczysz brzuch też mu urośnie ale z powodu ciąży spożywczej
Ja dzisiaj zamówiłam ostatnie prezenty. Jeszcze zostało ogarnąć w domu i postawić choinkę ale to w przyszłym tygodniu. Rewolucji robić nie będę bo całe święta nie ma nas w domu.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
11.12 - 34 dzień życia Oliwki ❤❤
Ważymy 1305g
Dziś zrobili nam rtg płuc żeby zobaczyć czy są w tak dobrym stanie jak to wskazuje gazometria i parametry wentylacji na respiratorze badanie super płucka są piękne. I tym samym mamy w nosie słonika cpapika pięknie sobie oddychamy i od czasu do czasu słychać jak sobie plączę. Ale decyzja o ekstubacji respiratora była nieunikniona bo dziś i tak wyjęłam sobie sondę wiec z respiratorem tez bym dała rade
Teraz jeszcze tylko kupa i decyzja chirurga o rozpoczęciu karmienia.
Ena teraz czekamy na wieści od Ciebie kiedy nam się rozpakujesz. Trzymam kciuki by młody poczekał do nowego roku &&&& ale może zrobi psikusa na święta.asiastokrota, xyz159, Halszka112, Smerfetka 84, malgos741, Wiki03, goldenka28, Karcia, Asia08 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny
-
Dziewczyny rozkręca mi się ból zęba (z którymi od lat nie było problemów, tylko akurat teraz), czy coś mogę brać czy niestety?
-
Dziewczyny a jak bylyscie na wizycie serduszkowej to kolejna kiedy macie. I czy już wam zakładali kartę ciąży.
-
nick nieaktualnySmerfetka 84 wrote:Dziewczyny rozkręca mi się ból zęba (z którymi od lat nie było problemów, tylko akurat teraz), czy coś mogę brać czy niestety?
Chyba tylko Paracetamol...Chociaż może lepiej lecieć do stomatologa, żeby nie było jakiegoś stanu zapalnego.
Eni - ja byłam na pierwszej wizycie i potem już na prenatalnych i dopiero w tym 12-13 tc zakładali mi kartę w Art. -
eni33 wrote:Dziewczyny a jak bylyscie na wizycie serduszkowej to kolejna kiedy macie. I czy już wam zakładali kartę ciąży.
byłam na pierwszej w 5 tyg, teraz miałam w 7 i karte ma założyć mi przy następnej wizycie jak już będę miała wszystkie wyniki, które dzisiaj robiłam