Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena wrote:Chyba tylko Paracetamol...Chociaż może lepiej lecieć do stomatologa, żeby nie było jakiegoś stanu zapalnego.
Eni - ja byłam na pierwszej wizycie i potem już na prenatalnych i dopiero w tym 12-13 tc zakładali mi kartę w Art.
do stomatologa już się zapisałamgoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka 84 wrote:byłam na pierwszej w 5 tyg, teraz miałam w 7 i karte ma założyć mi przy następnej wizycie jak już będę miała wszystkie wyniki, które dzisiaj robiłam
-
eni33 wrote:A przypomnij mi kiedy teraz idziesz na nastepna.
teraz mam 3 stycznia -
Dziewczyny jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała na początku ciąży takie wysokie beta hcg? Jak robiłam to teoretycznie był to wtedy 5 tydzień od ostatniej miesiączki, ale według lekarza, po wielkości zarodka ciąża jest jakieś 8 dni młodsza, czyli wychodziło że był to wtedy 4 tydzień, a moja beta wynosiła wtedy 1980, 4065 i 8162, czyli sporo odbiega od normy.[/url]
-
nick nieaktualnygoldenka28 wrote:Dziewczyny jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała na początku ciąży takie wysokie beta hcg? Jak robiłam to teoretycznie był to wtedy 5 tydzień od ostatniej miesiączki, ale według lekarza, po wielkości zarodka ciąża jest jakieś 8 dni młodsza, czyli wychodziło że był to wtedy 4 tydzień, a moja beta wynosiła wtedy 1980, 4065 i 8162, czyli sporo odbiega od normy.
-
goldenka28 wrote:Dziewczyny jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was miała na początku ciąży takie wysokie beta hcg? Jak robiłam to teoretycznie był to wtedy 5 tydzień od ostatniej miesiączki, ale według lekarza, po wielkości zarodka ciąża jest jakieś 8 dni młodsza, czyli wychodziło że był to wtedy 4 tydzień, a moja beta wynosiła wtedy 1980, 4065 i 8162, czyli sporo odbiega od normy.
Może bliźniaki -
Ena, no niby widełki są, ale i tak się w nich kompletnie nie mieszczę. Może bym się nie martwiła, ale wyczytałam (wiem, nie powinnam, ale to silniejsze), że zbyt wysoka beta też nie jest dobra
Smerfetka, myślę, że lekarz by już zauważył ciążę bliźniaczą[/url] -
goldenka28 wrote:Ena, no niby widełki są, ale i tak się w nich kompletnie nie mieszczę. Może bym się nie martwiła, ale wyczytałam (wiem, nie powinnam, ale to silniejsze), że zbyt wysoka beta też nie jest dobra
Smerfetka, myślę, że lekarz by już zauważył ciążę bliźniaczą
Nie martw się, wszystko pewnie dobrzegoldenka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoldenka28 wrote:Ena, no niby widełki są, ale i tak się w nich kompletnie nie mieszczę. Może bym się nie martwiła, ale wyczytałam (wiem, nie powinnam, ale to silniejsze), że zbyt wysoka beta też nie jest dobra
Smerfetka, myślę, że lekarz by już zauważył ciążę bliźniacząSmerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Ena wrote:Niekoniecznie - czasem różne psikusy wychodzą
Może nie straszmy -
goldenka28 wrote:Ena, Smerfetka, w sumie u mnie od początku takie cuda, więc kto wie, może jeszcze jeden będzie
Mialaś duuuży pęcherzyk to moze sie w chowanego z wami bawiąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:23
-
Ena, patrz co za ironia- siedziałas w pracy ponad 30 tygodni i nic Cie nie wzieło, tylko poszłaś na urlop i gil..eh oby szybciutko Tobie przeszło
Smerfetka, dobrze, że zapisałaś się do stomatologa, chociaż nie wiem, czy wskazane jest dłubanie w zębach w 1 trymestrze. Jeśli chodzi o paracetamol, to wiem że jest dozwolony (sama brałam za pozwoleniem dr podczas gorączki, ale to tez było w okolicach 17 tygodnia). Jeśli nie wiesz co zrobić, to może napisz do dr Zd? Zawsze to lepsze niż leczenie się na własną rękę.
Goldenka, ja miałam dość wysoką betę, przynajmniej tak mi się zdaje. Tylko że u nas nie naturals więc nie wiem jak to porównywać z Tobą np 10 dpt miałam ok 520, potem 13 dpt już 1500, 16 dpt 4500, a w 20 dpt ok 11000 - z dzidziolem wszystko dobrze
Dziewczyny, pochwalę się- przeżyłam krzywą cukrową i mam tu radę, dla tych które mają słabsze żołądki- kupcie sobie lub poproście w aptece by Wam zamówili roztwór glukozy 300 ml o smaku coca coli wchodzi jak ta lala. W smaku porównywalna jest do podrób coca coli, w stylu polokokty czy hop coli, na końcu lekko kwaśnawy posmak. Jest ok 3-krotnie droższa od standardowej glukozy, ale chyba warto wydać więcej coby się nie męczyć. Dzisiaj nawet paniom w labsie dałam posmakować, bo nie wiedziały, że takie cudo ktoś wymysliłHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Mag dobrze wiedzieć, że takie coś jest, nigdy nie słyszałam o glukozie o smaku coca coli. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, zapytam jeszcze o to lekarza jak będę, może mnie uspokoi.
Ogólnie u mnie by się mieściło w normie, gdyby patrzeć na termin ostatniej miesiączki, ale że zarodek pojawił się później, to oni liczą jakoś wiek ciąży wg wielkości zarodka i wychodzi że ciąża jest młodsza nawet o 8 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 16:37
[/url] -
nick nieaktualny
-
Ona ja na refluks dostałam leki ale w ciąży ich brać nie wolno więc nie wiem co Ci polecić. Ja jak przestałam jeść słodkie trochę się poprawiło.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Ena wrote:Mag - brawo brawo. A kiedy będą wyniki krzywej?
Dokładnie - trzeci dzień zwolnienia i infekcja...ehhhh. W tym przedszkolu wszyscy kichają, kaszlą... Na coś muszę zwalić
Po wyniki będę jechać dzisiaj, dam znać co mi wyszło bo ja się na nich kompletnie nie znam. -
12.12 - 35 dzień życia Oliwki ❤❤
Ważymy 1280g hehe wczorajsza waga była oszukana
Mamy się dobrze świetnie sobie radzimy z oddychaniem dziś nawet chwile bez cpapu pooddychałam bo obrzygałam czapkę i musiała być przebierka. Duży wysiłek ale małymi krokami będę pięknie oddychać sama. Dostałam od cioci położnej smoczek taki malusi specjalnie dla mnie żebym nie ciumciała rurki. Jutro czeka mnie kontrola okulistyczna także ciotki trzymajcie kciuki żeby nie było retinopatiimag87, Smerfetka 84, Halszka112, malgos741, asiastokrota, goldenka28, Wiki03, Asia08 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ?