Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się dobrze czuję, chyba pożegnałam już mdłości, chociaż rano czasem mi się jeszcze zdarza gorzej poczuć, ale to już nie to co było. Trochę mnie pobolewa migdał, ale radzę sobie domowymi sposobami, mam nadzieję, że nic się nie rozwinie.
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
[/url] -
goldenka28 wrote:Ja też się dobrze czuję, chyba pożegnałam już mdłości, chociaż rano czasem mi się jeszcze zdarza gorzej poczuć, ale to już nie to co było. Trochę mnie pobolewa migdał, ale radzę sobie domowymi sposobami, mam nadzieję, że nic się nie rozwinie.
-
ona84 wrote:Co robisz na gardło??
Piję herbatę z dużą ilością świeżego imbiru, cytryny, soku malinowego, a czasem miodu, płucze wodą utlenioną rozcieńczoną z przegotowaną, lekko ciepłą wodą, na pół szklanki wody, jedna łyżeczka wody utlenionej, ale ja daję troszeczkę więcej, około jednej łyżki. Najlepiej płukać z 2-3 razy dziennie. Już jest dużo lepiej, prawie nie boli.[/url] -
Ja juz dzisiaj też na bzie z miodem bo coś mnie bierze. Wszędzie dookoła przeziębieni i trudno uniknąć
-
asiastokrota wrote:Słodki Adaś to lepszy gagatek jest. Jeszcze walczymy z zapaleniem oskrzeli. Rozrabia, nie słucha się, wszędzie włazi, wszystko wyciąga. Bardzo mu się nie podoba ostatnio jedzenie w krzesełku, krzyk, płacz i histeria. Podobno wszystko u nas dobrze dokładnie tak jak powinno być z rocznym dzieckiem hi hi.
-
nick nieaktualnyZosiaSamosia3 wrote:hej dziewczyny które miały ivf w Artemidzie
której się udało? za którym razem (która stymulacja który transfer)
W której dobie miałyście podawane zarodki?
No i czy któraś z Was miała ANA2 co wtedy lekarze zapisali aby brać po transferze?
Zosia Samosia - Ja miałam w Art jeden transfer świeżego zarodka i jedno crio. Niestety nie udało się wtedy. Nie pamiętam kiedy były podawane zarodki.
Asiastokrota przy takim roczniaku to żadne aerobiki nie są potrzebne, bo gimnastyka jest non stop
Ana - będziesz miała dwóch łobuziaków - fajnie.
Słomka - to od razu napisz nam w poniedziałek po wizycie co tam u was.
Emilka jak się czujesz? Już w miarę normalnie funkcjonujesz?
Ale dużo mamy teraz dziewczyn z brzuszkami - owocny ten 2019 r. -
Ena dziekuję ja już śmigam jak struś pędziwiatr jeszcze troche odczuwam skutki wypadku ale nie bede narzekac i tak dobrze z tego wyszłam.
A jak tam u Ciebie?Smerfetka 84, asiastokrota, ana1122 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy u ktorejs z Was zdarzaja sie krawienia plamienia podczas owulacji? Od kilku miesiecy i to za kazdym razem na poczatku duzo swiżych nitek krwi w śluzie potem jeszcze przez kolejne 2 dni plamienie. Troche mnie to martwi. Jakos w listopadzie bylam u gina ale nie stwierdzil zadnej nieprawidlowosci. Nigdy tak nie miałam.
-
Jeszcze jedno pytanie do dziewcxyn ktore mają endometriozę. Kurcze nie pamietam czy wsrod nas takie są. Jak u Was to wykryto? Ja zaczynam to u siebie podejrzewac mimo ze do tej pory nikt o thm nie wslomnial oprocz mojego gina ktoremu nie podoba sie moj jajnik znajdujacy sie za blisko macicy i za nią. Trudny do znalezienia na usg.
-
e_mil_ka wrote:Jeszcze jedno pytanie do dziewcxyn ktore mają endometriozę. Kurcze nie pamietam czy wsrod nas takie są. Jak u Was to wykryto? Ja zaczynam to u siebie podejrzewac mimo ze do tej pory nikt o thm nie wslomnial oprocz mojego gina ktoremu nie podoba sie moj jajnik znajdujacy sie za blisko macicy i za nią. Trudny do znalezienia na usg.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, mam pytanie .. czy jesteście zadowolone z leczenia w Artemidzie ? których lekarzy polecacie itd. ? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedziStarania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
Miśka1234 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie .. czy jesteście zadowolone z leczenia w Artemidzie ? których lekarzy polecacie itd. ? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Ja jestem, nawet bardzo -
nick nieaktualnyMiśka1234 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie .. czy jesteście zadowolone z leczenia w Artemidzie ? których lekarzy polecacie itd. ? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Dziewczyny czy u ktorejs z Was zdarzaja sie krawienia plamienia podczas owulacji? Od kilku miesiecy i to za kazdym razem na poczatku duzo swiżych nitek krwi w śluzie potem jeszcze przez kolejne 2 dni plamienie. Troche mnie to martwi. Jakos w listopadzie bylam u gina ale nie stwierdzil zadnej nieprawidlowosci. Nigdy tak nie miałam.
Emilka ja mam takie plamienia... od 3 miesięcy mam po @ przez jakieś 3 dni, a teraz miałam między 16 a 19 dc, czyli teoretycznie po owulacji. Podczas cytologi nawet miałam lekkie krwawienie. Mi dr powiedział, że to może być od endometriozy. Nawet zasugerował dłuższe wyciszenie do invitro żeby uciszyć endometriozę. Muszę to skonsultować w NOvum. U mnie podejrzewają endo po małej torbieli i licznych zrostach w miednicy widocznych na usg. Też mam jakoś jajnik nieruchomy i niby zrośnięty z macicą...e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Wiki03 wrote:Emilka ja mam takie plamienia... od 3 miesięcy mam po @ przez jakieś 3 dni, a teraz miałam między 16 a 19 dc, czyli teoretycznie po owulacji. Podczas cytologi nawet miałam lekkie krwawienie. Mi dr powiedział, że to może być od endometriozy. Nawet zasugerował dłuższe wyciszenie do invitro żeby uciszyć endometriozę. Muszę to skonsultować w NOvum. U mnie podejrzewają endo po małej torbieli i licznych zrostach w miednicy widocznych na usg. Też mam jakoś jajnik nieruchomy i niby zrośnięty z macicą...
Moj gin nie był pewien co do tego jajnika. Jest za macicą ale stwierdzil ze jest ruchomy. Kiedy po punkcji miałam tą laparoskopie ze wzgledu na krawienie do otrzewnen nic dr Z nie wspomial ze sa tam widoczne jakies zrosty. Sądzisz ze bylyby widoxzne przy okazji takiej laparoskopii? -
Miśka1234 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie .. czy jesteście zadowolone z leczenia w Artemidzie ? których lekarzy polecacie itd. ? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
Ja nie jestem zadowolona ale nasz przypadek okazuje sie bardziej skomplikowany. Kiedy kolejne transfery sie nie udawaly sama prosilam o wykonanie kolejnych badań ktorych wykonanie podpowiadaly nasze dziewczyny z forum. Dla bardziej skomplikowanych przypadkow nie polecam. -
e_mil_ka wrote:Zrobie badanie CA-125 czy ktoras z Was robila to badanie w zwiazku z endometriozą?
Emilko ja mam endometriozę. Mam torbiel czekoladową na jajniku i jak miałam laparoskopię to endometrioza się potwierdziła. Robiłam badanie ca-125 ale ono nie potwierdził endo na 100%. Kiedyś doktor Wańczyk polecił mi badanie he4 roma jakoś take_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiśka ja nie jestem zadowolona z Artemidy. Teraz kiedy wiem trochę więcej o ivf i bezpłodności to mnie szlak trafia jak pomyślę jak oni mogli mnie skierować na ivf bez podstawowych badań tj. Tsh, glukoza, insulina....za mną 3 nieudane transfery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:08