Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena ja w ciągu miesiąca schudłam 5 kg, nic mi nie jest potrzebne żadna siłka. Adam zadba o moją kondycję.
Ana1122 w roli rodziców czujemy się wspaniale, spełnieni i szczęśliwi. Jeszcze nie czuję się pewnie w roli mamy, nie chcem go skrzywdzić. Wiele rzeczy robię instynktownie. To dopiero 2 tygodnie jak jesteśmy razem. Całemu światu pragnę wykrzyczeć że mamy syna.eni33, ana1122, Halszka112, goldenka28, Izaura, xyz159, e_mil_ka, Smerfetka 84, Wiki03, malgos741, Karcia, polopiryna, mag87 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualnyEmilka o to już tryskasz energią i siłą - super Fajnie, że twój mąż ma zapał do walki - wspólny cel łatwiej razem osiągnąć. Ja żadnych plamień podczas owulacji nie miałam. U mnie w porządku. Jakoś wszystko w miarę dobrze się układa. Brakuje mi snu
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasiastokrota wrote:Ena ja w ciągu miesiąca schudłam 5 kg, nic mi nie jest potrzebne żadna siłka. Adam zadba o moją kondycję.
Ana1122 w roli rodziców czujemy się wspaniale, spełnieni i szczęśliwi. Jeszcze nie czuję się pewnie w roli mamy, nie chcem go skrzywdzić. Wiele rzeczy robię instynktownie. To dopiero 2 tygodnie jak jesteśmy razem. Całemu światu pragnę wykrzyczeć że mamy syna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:01
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Wreszcie ostatni dzień pracy, spokój chociaż na 2 tygodnie. W ciąży strasznie się rozleniwiłami nic mi się nie chce. Jutro wreszcie podglądam brzuszek, ciekawe czy zobaczymy płeć
asiastokrota, e_mil_ka, Ena lubią tę wiadomość
-
Smerfetka 84 wrote:Wreszcie ostatni dzień pracy, spokój chociaż na 2 tygodnie. W ciąży strasznie się rozleniwiłami nic mi się nie chce. Jutro wreszcie podglądam brzuszek, ciekawe czy zobaczymy płeć
Fajnie, odpoczniesz sobie. Należy się też bym już chciała iść podejrzeć, ale jeszcze kilka dni muszę czekać. Myślę, że powinien Ci jutro powiedzieć, kto mieszka w Twoim brzuszku.Ena, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość
[/url] -
30.01.- 05.02 - 84 - 90 dzien zycia Oliwki ❤❤
Jak wiecie jestesmy juz w Szpitalu w Olsztynie i niestety sa tego plusy i minusy. Fajnie bo dostalysmy osobna sale gdzie mozemy sie tulic do woli hmm a Oliwka tak to wykorzystuje ze nie jestesmy w stanie nawet pocwiczyc bo wciaz jest ryk jak tylko oderwe ja od siebie. Z plusow jest jeszcze fotel do kangurowania codzienna rehabilitacja i neurologopeda ktora pokazala nam sztuczki na szybsze nauczenie sie synchronizacji polykania ssania i oddychania a takze poniewaz jestem leniuszkiem masaz ktory zacheca do jedzenia. Z minusow jest fakt ze nasza lekarka ktora mialysmy w Warszawie oddala nas tylko dlatego ze Olsztyn obiecal zrobic rezonans jednak po zrobieniu swojego usg stwierdzili ze nie ma takiej potrzeby a napewno nie teraz jak Oliwka jest taka mala. Lekarka ktora mamy teraz no coz nikt nie dorowna tej z Warszawy wiec jestem zmuszona zyc w niepewnosci bo o wszystkich wynikach nie dowiaduje sie z marszu jak tylko sa tylko musze czekac laskawie na lekarza. Polozne tez sa rozne niektore tak wredne ze jak nie bylo mamy przez pierwsze 3 noce to nawet nie podeszly jak plakalam zeby chociazby dac smoczek. Cale szczescie teraz jest juz mama wiec wszystko jest ok
Troche sie ociagalysny z postami o Oliwce z powodu braku czasu przy przejezdzie z Warszawy do Olsztyna. Takze w wielkim skrocie co sie u nas dzialo.e_mil_ka, asiastokrota, goldenka28, Wiki03, Halszka112, malgos741, Smerfetka 84, Karcia, mag87 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Hej Dziewczyny, przepraszam że się mniej udzielam ale pochlonely mnie wyprawkowe rzeczy. Czytam was regularnie i cały czas trzymam kciuki:) wiosna idzie a z tym nowe chęci i siły do walki. Miło się czyta że wraca entuzjazm, ja wierzę że tym roku starających się będzie coraz mniej Emilka, Izaura, Halszka, Agonia akurat będziecie miały po kim przejmować brzuchy:)
We wtorek miałam wizytę, moja mała wazy już 1568 g takze juz ladna z niej panienka. Szyjka lekko mi się skrocila, ujście zewnętrzne też już pomału robi się drożne i dr chce mnie w 36 tyg wysłać już do szpitala żeby mieć mnie pod kontrolą (głównie ze względu na te moje mutacje). Mam też zwiększoną dawkę heparyny i musze mierzyć codziennie ciśnienie.
Asia, mamusia na pełnych obrotach widzę hehe cieszę się że Adaś wniósł taka radość w wasze życie.
Ena jak tam Olafek? Dalej taki grzeczniutki?e_mil_ka, Izaura, Halszka112, Wiki03 lubią tę wiadomość
-
My już po badaniu, wszystko w najlepszym porządku panienka ładnie rośnie
e_mil_ka, goldenka28, Halszka112, eni33, Izaura, Karcia, ana1122 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ja nie jestem zadowolona ale nasz przypadek okazuje sie bardziej skomplikowany. Kiedy kolejne transfery sie nie udawaly sama prosilam o wykonanie kolejnych badań ktorych wykonanie podpowiadaly nasze dziewczyny z forum. Dla bardziej skomplikowanych przypadkow nie polecam.
dlaczego uważasz się za bardziej skomplikowany przypadek?Wiek 34 starania od 2 lat
Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160
2.2018- ciąża poroniona
od tej pory acard
4X iui Artemida Olsztyn 7-10.2018
od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
(antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
11dpt 18,1
13dpt 61,4 (przyrost 250%)
16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
18 dpt 101 (spadek) -
Miśka1234 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie .. czy jesteście zadowolone z leczenia w Artemidzie ? których lekarzy polecacie itd. ? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
mi ciężko jednoznacznie powiedzieć czy jestem zadowolona. Miałam 4 iui praktycznie za każdym razem inny lekarz. Na samym początku trafiłam na dr Stefaniak do pogadania babka rewelacyjna wyluzowana dostępna, jednak sam zabieg masakra chodziłam wygięta przez dwa dni troszkę pokrwawiłam. Kolejny raz trafiłam znowu na tę samą Panią zabieg przebiegł już znaczenie lepiej. Kolejno była dr Skłodowska i dr Malarkiewicz. Pierwsze wrażenie o dr Skłodowskiej takie sobie. Ale później przy procedurze in vitro trafiałam na innych lekarzy w tym także na tej Panią. Zmieniłam zdanie tym razem wizyta bardzo mi sie podobała. Dr Domitrz nie skąpi czasu co ważne dla pacjenta, bardzo dostępny stara sie dbać o pacjenta stały kontakt tel i mailowy. No i trafiłam także na dr Zdanowskiego bardzo miły i przyjemny lekarz. Do mnie jako do Pacjentki trzeba sporo cierpliwości po mimo moich licznych wątpliwości dr Zdanowski odpowiedział na wszystkie wyczerpująco.
Ogólnie jest zadowolona jak na razie każda klinika ma swoją procedurę postępowania ciekawa jestem czy na mnie zadziała zastosowana w tej klinice. Jeśli nie nie wiem czy nie wybiorę sie do innej chyba że coś mi zaproponują....Wiek 34 starania od 2 lat
Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160
2.2018- ciąża poroniona
od tej pory acard
(antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
11dpt 18,1
18 dpt 101 (spadek) -
dziewczyny czy jest ktoś kto ma ANA2 dodatnie ?Wiek 34 starania od 2 lat
2.2018- ciąża poroniona
od tej pory acard
11dpt 18,1
18 dpt 101 (spadek) -
mag87 wrote:Hej Dziewczyny, przepraszam że się mniej udzielam ale pochlonely mnie wyprawkowe rzeczy. Czytam was regularnie i cały czas trzymam kciuki:) wiosna idzie a z tym nowe chęci i siły do walki. Miło się czyta że wraca entuzjazm, ja wierzę że tym roku starających się będzie coraz mniej Emilka, Izaura, Halszka, Agonia akurat będziecie miały po kim przejmować brzuch
Edit: Wiki przepraszam Kochana, Tobie oczywiscie też życzę brzuszka:*Wiki03 lubi tę wiadomość
-
ona84 wrote:Ale Olaf będzie miał dziewczyn hihi
Anna a ty to będziesz mieć bo nie pamięta?Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny