Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Halszka ja już po wizycie startowej. Dostałam antyki i mam się stawić między 10 a 14 dniem. Okres powinnam dostać za 2 tygodnie. Startowałabym od razu, ale chciałam pojechać do słynnego Bociana do Białegostoku - pisałam tu już o rozczarowaniu tą wizytą.
Mag - nie wierzę, ale postaram się nabrać tej wiary. M.in. Dzięki Twojej opowieści zdecydowałam się pojechać do Invicty. Moje Amh przy badaniach w Białymstoku było wyższe - 0,99 wyniosło, tylko to nieszczęsne fsh znow za wysokie.Marzenia się spełnia -
Jagoda czytałam o tej wizycie i o tej w u dr H też, ale jakoś nie wyłapałam, że już zaczynasz. Ja też wierzę w moc dr H 😀
J_agoda lubi tę wiadomość
-
Podepnę się pod prośbę / jak to kosztowi wyglada? Dostaliśmy taką rozpiskę w tabelce, ale nie wczytywałam się. Zdążyłam się tylko zorientować, ze to chyba drożej niż w artemidzie.
W bocianie nic nie mówili o opłatach i to jest najdziwniejsze. Mam przyjechać za miesiąc - sprawdzić wyniki i próbować stymulacji, nie było w sumie mowy o podchodzeniu do ivf. Dziwna wizyta.Marzenia się spełnia -
Karcia wrote:Halszka czy mogła byś napisać mi ile wyniosły Cię leki do stymulacji?
Karcia za leki czyli gonapeptyl, menopur i metypred wyszło ok 230 złKarcia lubi tę wiadomość
-
J_agoda wrote:Podepnę się pod prośbę / jak to kosztowi wyglada? Dostaliśmy taką rozpiskę w tabelce, ale nie wczytywałam się. Zdążyłam się tylko zorientować, ze to chyba drożej niż w artemidzie.
W bocianie nic nie mówili o opłatach i to jest najdziwniejsze. Mam przyjechać za miesiąc - sprawdzić wyniki i próbować stymulacji, nie było w sumie mowy o podchodzeniu do ivf. Dziwna wizyta.
Jagoda, u nas napewno wyszło drożej bo doszły jeszcze dodatkowe procedury, których w Art.nie robią. Ale i podstawa jest droższa. Myślę, że program, leki, badania przed samą procedurą, wizyty i dojazdy do Gdańska kosztowały nas ok. 15 000. Liczę tu tylko to co wydaliśmy na inne vitro. Bez wcześniejszych badań i wizyt.J_agoda lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Karcia za leki czyli gonapeptyl, menopur i metypred wyszło ok 230 złKarcia
-
Karcia wrote:Halszka ale czy to jest cena za dawkę dobową leków? Bo to bardzo mało ja z refundacją 3lata temu leki mnie wyszly 1500 zł brałam gonal i coś cexlane czy jakoś podobnie dlatego pytam
Karcia to była cena za całą stymulację. Może miałaś większe dawki. Ja miałam 225 j menopur
Za 1200j płaciłam 61,46 a za 600j 38,56. Znalazłam paragon. Miałam 2x 1200j plus te 600. Gonal jest tani więc tyle wyszło około.Karcia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Halszko, chodziło mi o złapanie jakiegoś poziomu €, do którego mam się odnieść.
Dr wspominał u nas o fragmentacji czy selekcji, w sensie jakiejś procedurze odnośnie nasienia plus tym, że będzie raczej mroził i podawał zarodki w kolejnym cyklu. O ile jakiekolwiek będą.
Na samą myśl boli mnie brzuch.
Trzymam jutro kciuki za Ciebie 😘✊🏻Halszka112, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
Halszka112 wrote:Karcia to była cena za całą stymulację. Może miałaś większe dawki. Ja miałam 225 j menopur
Za 1200j płaciłam 61,46 a za 600j 38,56. Znalazłam paragon. Miałam 2x 1200j plus te 600. Gonal jest tani więc tyle wyszło około.Karcia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalszka mocne kciuki za dzisiejszy transfer &&& daj koniecznie znać jak się dowiesz coś o zarodkach
Karcia mi w tym roku wyszło ok 1000 zł za leki. Byłam stymulowana gonalem i menopurem.
Monna to wszystko zależy jakim będziesz szła protokołem. Ja miałam długi i u mnie wyglądało to tak, że na pierwszej wizycie dostałam tabletki anty. Później miałam pojawić się ok 18-21 dc i miałam włączone zastrzyki na wyciszenie. Następna wizyta byłam po ok 14 dniach i wtedy już zaczęła się właściwa stymulacja. Kontrola była po kolejnych 7 dniach i później już wizyty co dwa dni, aż do punkcji. Miałam chyba 3 podglądy.
Radziłabym Ci od razu ruszyć na Warszawę. Wielokrotnie tu pisałyśmy, że Artemida nie jest najlepszą kliniką.. ale też są dziewczyny którym się tam udało i są już szczęśliwymi mamamiKarcia, Halszka112, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Monna 88 wrote:Dziewczyny a jak to wygląda czasowo przy invitro? Ile wizyt? Często? Pytam bo mam do Olsztyna jakieś 70 km a do Wawy 200 i cały czas się wacham czy Olsztyn czy Warszawa do in vitro żeby to ogarnąć w pracy.Karcia