Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
J_agoda wrote:Halszka jak samopoczucie ?
Dziękuję, czuję się już naprawdę dobrze. Wczoraj jeszcze po 24, po sikaniu złapał mnie silny ból ale trwał może z 10 min, może nawet nie a tak to cisza i spokój.Wiki03 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
w Artemidzie miałam 3 nieudane inseminacje, aktualnie jestem w trakcie długiego protokołu do in vitro. Dzisiaj dopiero trafiłam na forum Powiedzcie mi prosze, czy któraś z Was miała może polipa który powstał w trakcie brania zastrzyków? Wczoraj doktor powiedział że trzeba go obserwować, natomiast zastanawiam się czy punkcja i transfer maja sens z polipem?Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
9 listopada 2019 - punkcja
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
31 styczeń 2020 histeroskopia - polip
01 maj 2020 - ciąża naturalna -
nick nieaktualnytakaseanka wrote:Cześć dziewczyny,
w Artemidzie miałam 3 nieudane inseminacje, aktualnie jestem w trakcie długiego protokołu do in vitro. Dzisiaj dopiero trafiłam na forum Powiedzcie mi prosze, czy któraś z Was miała może polipa który powstał w trakcie brania zastrzyków? Wczoraj doktor powiedział że trzeba go obserwować, natomiast zastanawiam się czy punkcja i transfer maja sens z polipem?
Jeżeli masz wątpliwości, to zrób punkcje, a zarodki można zamrozić. Bedziesz wtedy mogła przejść ewentualną histeroskopie lub miała czas na konsultacje z innym lekarzem. Niestety polipy mogą przeszkadzać w implantacji... -
Hej, wychodzę do domu. Dr W. mówi, że mogę iść tylko jakby coś się działo to mam wracać od razu. Ale powiem Wam, że zadziwia mnie poziom wiedzy niektórych lekarzy, nawet pracujących w artemidzie. Np. twierdzenie, że hiperka może być jak pobrano ponad 20 komórek. A przecież są przypadki gdzie pobrano tylko dwie komórki i hiperka jest. Albo dziś jakiś dr mówi do mnie, że wczorajsza beta 29 i coś tam no i że to wczesna ciąża. No rozwalił mnie tym !!
Smerfetka 84, Izaura, J_agoda lubią tę wiadomość
-
Halszka no to dobrze że już lepiej się czujesz
Ja to nawet bym nie przypuszczala że hiperkr można dostać 5 dni po punkcji. Myślałam że albo od razu łapie albo się nie przechodzi
Jak samopoczucie ie pomimo tego? Masz wykupione weryfikację? Robisz jutro betę proga i estradiol?Halszka112 lubi tę wiadomość
-
Halszka yyyy przepraszam, ale jesteś 2 dni po transferze, myślę że to pozostałosć po ovitrelle, chociaż może się mylę.... Mi dr H zawsze mówił, żeby betą w 3dpt się nie sugerować bo to resztka własnie ovitrellu i dopiero ta w 6dpt jest bardziej wiarygodna.
Karcia jak u Ciebie z infekcją? Przeszła po tym antybiotyku?Karcia lubi tę wiadomość
-
mag dzięki że pytasz infekcja niestety nie przeszła byłam wczoraj u swojej ginekolog zrobiła mi posiew na jakieś bakterie i jeszcze na coś bo pokazalam jej wynik z Artemidy to stwierdziła że to wyszedł jakiś grzyb motyl.... jakiś tam ale ale nie zrobiła mi posiewu z antybiogramem tylko ogólny na bakterie i nadal się martwię czy to wyjdzie co to jest i jaki lek na to zadziała.Karcia
-
Mag no właśnie, przecież zarodek nie produkuje jeszcze hcg nawet. Tak, wykupiłam weryfikację i jutro robię badania. Jestem spokojna ale trochę się martwię tymi USG i badaniami bo mi grzebali tam i brzuch naciskali. Żeby to nie miało wpływu na mojego Bąbelka tylko.
-
Karcia wrote:Dziewczyny czy pamiętacie która z was jako ostatnia podchodzila do in vitro w Artemidzie w Olsztynie bo mam kilka pytań
Ja własnie podchodzę, wczoraj miałam punkcję.Karcia, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość
Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
takaseanka wrote:Cześć dziewczyny,
w Artemidzie miałam 3 nieudane inseminacje, aktualnie jestem w trakcie długiego protokołu do in vitro. Dzisiaj dopiero trafiłam na forum Powiedzcie mi prosze, czy któraś z Was miała może polipa który powstał w trakcie brania zastrzyków? Wczoraj doktor powiedział że trzeba go obserwować, natomiast zastanawiam się czy punkcja i transfer maja sens z polipem?
Czy My się przypadkiem wczoraj nie widziałyśmy ?Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
Karcia odpisalam
-
ona84 wrote:Hey Agonia super że się zdecydowała na adopcje. Trzymam kciuki byscie rodzicami zostali.
Wiki trzymam kciuki za poniedzialek.
Eni a jak u ciebie byłaś u diabetolog,? "bierzesz insulinę,? -
Miśka1234 wrote:Czy My się przypadkiem wczoraj nie widziałyśmy ?
a nie wiem, być możeBezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
01 maj 2020 - ciąża naturalna -
Cześć dziewczyny.
Karcia ja też walczę z infekcją. Miesiac w miesiac jestem u swojego gina. Nie mogę doprosic sie o badania. Ciągle słyszę o higienie bla bla ja to wszystko wiem i stosuję i nic nie pomaga. A ten mi co miesiąc przepisuje te same leki.
Dziś udało mi się umówić do dr Przybyłowicza mam nadzieję że przyjrzy się mojemu przypadkowi bo już wpadam w depresję. I jak tu się starać o dziecko kiedy infekcja pojawi sie w dni płodne.Karcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak wygląda kwestia punkcji? Będę miała najprawdopodobniej w sobotę, jutro jeszcze wizyta i dokładnie będę wiedział. A z wrażenia zapomniałam dopytać 😁 Jak długo trwa? Czy jest po tym zwolnienie lekarskie?
Jednak na pewno beda mrozaczki ze względu na polipWiki03 lubi tę wiadomość
Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
01 maj 2020 - ciąża naturalna