Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
takaseanka wrote:Dziewczyny jak wygląda kwestia punkcji? Będę miała najprawdopodobniej w sobotę, jutro jeszcze wizyta i dokładnie będę wiedział. A z wrażenia zapomniałam dopytać 😁 Jak długo trwa? Czy jest po tym zwolnienie lekarskie?
Jednak na pewno beda mrozaczki ze względu na polip
Sama punkcja jakieś 15 do 20 minut. Potem że 2 godz leżenia. Ja nie dostałam zwolnienia -
nick nieaktualnytakaseanka wrote:Dziewczyny jak wygląda kwestia punkcji? Będę miała najprawdopodobniej w sobotę, jutro jeszcze wizyta i dokładnie będę wiedział. A z wrażenia zapomniałam dopytać 😁 Jak długo trwa? Czy jest po tym zwolnienie lekarskie?
Jednak na pewno beda mrozaczki ze względu na polip
Zabieg trwa chwilkę. Później leżysz na sali przez ok 2 godz i jak czujesz się dobrze to do domku 🙂 jak będziesz chciała zwolnienie to na pewno Ci dadzą. Dobrze, że lekarz zdecydował o krio. Mi zrobili transfer z miesniakiem i niestety nic z tego nie było. Także myślę, że trochę cierpliwości może się opłacić 🌺
Halszka super, że już w domku i że masz lepsze samopoczucie 😊 nic sie nie bój, badanie nie powinno zaszkodzić Twojemu kropkowi... Ale rzeczywiście poziom wiedzy lekarzy bywa przerażający 😱Halszka112 lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny.
Karcia ja też walczę z infekcją. Miesiac w miesiac jestem u swojego gina. Nie mogę doprosic sie o badania. Ciągle słyszę o higienie bla bla ja to wszystko wiem i stosuję i nic nie pomaga. A ten mi co miesiąc przepisuje te same leki.
Dziś udało mi się umówić do dr Przybyłowicza mam nadzieję że przyjrzy się mojemu przypadkowi bo już wpadam w depresję. I jak tu się starać o dziecko kiedy infekcja pojawi sie w dni płodne.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Karcia -
Karcia wrote:Dziewczyny czy wazyli was przed punkcją? Bo ja debilka jedna zanizylam sobie wagę ok 5 kg z myślą że uda mi się schudnąć od września do tego grudnia a tu waga stoi i boję się że się wstydu najem
Nie, pytał o wagę przed podaniem znieczuleniaKarcia lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Czytam Was chyba już od roku, dziś coś we mnie pękło i w końcu się zarejestrowałam. Chyba straciłam nadzieję po prostu. Dziś dowiedziałam się że drugie IUI w Artemdzie (obydwa robiła lek. Stefaniak) nie udało się. Przepisała mi Luteinę nie sprawdzając w ogóle poziomu progesteronu, a @ spóźniła się 4 dni. Na własną rękę zrobiłam badanie w diagnostyce w uniwerysteckim. Wyszedł wysoki progesteron a beta...<0,100... Wiem, ze dla wielu z Was po in vitro, nawet drugie IUI może wydaje sie początkiem, ale dla mnie to juz na pewno koniec z Artemidą. Nie wiem co teraz. Po 4 latach starań, 3 histeroskopiach i HSG w miejskim, laparoskopii diagnoatycznej w klinice rozrodu w Białymstoku. Chciałam zeby prowadził mnie Domitrz, ale tutaj nie da się tak. Teraz, gdy już poznałam zasady panujące w tej "klinice" i podczytując Wasze losy, szukam punktu zaczepienia. Nie ma u nas niby żadnego powodu niepłodności...mąż ma wyniki nasienia super. Ja, oprócz małych polipów (które usunięto po histerskopii) też niby żadnych problemów nie mam. Mam 32 lata, mąż 34. A ciąży od 4 lat nie ma. Czy któraś z Was miała podobny problem i może polecić jakiegoś lekarza lub klinikę? Myślałam o Naprotechnologii w Gdańsku, Gamecie w Gdyni, doc. Paśniku czy Invicie w Warszawie. Do Białegostoku jestem trochę zrażona. Nie wiem juz zupełnie co robićPoczątek starań: 2015
2iui
Zmiana kliniki
04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków
FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2
Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
Mąż 37l. - wyniki ok
IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD -
Hej Ark_a,
a jakieś badania robiliście z mężem poza tymi podstawowymi w Art.? Jak tam z genetyką i immunologią?
Dziewczyny wiecie co z Gosią i jej malutką?
Trzymam kciuki za walczące i ciężarne, a sama walczę z deprechą i bezradnością, wśród kolejnych szczęśliwych znajomych w bezproblemowych ciążach -
Ark_a wrote:Cześć Dziewczyny! Czytam Was chyba już od roku, dziś coś we mnie pękło i w końcu się zarejestrowałam. Chyba straciłam nadzieję po prostu. Dziś dowiedziałam się że drugie IUI w Artemdzie (obydwa robiła lek. Stefaniak) nie udało się. Przepisała mi Luteinę nie sprawdzając w ogóle poziomu progesteronu, a @ spóźniła się 4 dni. Na własną rękę zrobiłam badanie w diagnostyce w uniwerysteckim. Wyszedł wysoki progesteron a beta...<0,100... Wiem, ze dla wielu z Was po in vitro, nawet drugie IUI może wydaje sie początkiem, ale dla mnie to juz na pewno koniec z Artemidą. Nie wiem co teraz. Po 4 latach starań, 3 histeroskopiach i HSG w miejskim, laparoskopii diagnoatycznej w klinice rozrodu w Białymstoku. Chciałam zeby prowadził mnie Domitrz, ale tutaj nie da się tak. Teraz, gdy już poznałam zasady panujące w tej "klinice" i podczytując Wasze losy, szukam punktu zaczepienia. Nie ma u nas niby żadnego powodu niepłodności...mąż ma wyniki nasienia super. Ja, oprócz małych polipów (które usunięto po histerskopii) też niby żadnych problemów nie mam. Mam 32 lata, mąż 34. A ciąży od 4 lat nie ma. Czy któraś z Was miała podobny problem i może polecić jakiegoś lekarza lub klinikę? Myślałam o Naprotechnologii w Gdańsku, Gamecie w Gdyni, doc. Paśniku czy Invicie w Warszawie. Do Białegostoku jestem trochę zrażona. Nie wiem juz zupełnie co robić
Ja jestem po 3 nieudanych inseminacjach, (każdą przeprowadzał inny lekarz). Powód niepłodności nieznany. U męza wszystko pięknie u mnie też. A od 5 lat nic. Aktualnie jestesmy w trakie długiej procedury do in vitro. W sobotę punkcja. Ja tez mam 32 lata, a mąż 34
Ja do inseminacji podchodziłam bardzo sceptycznie, w przpadku niepłodności idiopatycznej, są bardzo małe szanse że sie powiodą, więc przystąpiliśmy do nich tak naprawde dla świętego spokoju, żeby wiedzieć, że przed in vitro zrobiliśmy wszystko co się da.
Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
9 listopada 2019 - punkcja
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
31 styczeń 2020 histeroskopia - polip
01 maj 2020 - ciąża naturalna -
Halszka współczuje wrażeń i przejść, nie są teraz potrzebne, trzeba być dobrej myśli.
Podejście lekarzy tylko pokazuje ze odejście z Artemidy to dobry, najlepszy pomysł.
Ark_a da się tak zrobić, by ogólny plan robił Domitrz, on jest wtedy jako prowadzący - poszczególne etapy wypadną na innych ale i tak wtedy on określa sposób postępowania. Niemniej ja tego lekarza nie polecam. Sposobu w jaki mnie potraktował nie zapomnę do końca życia.Halszka112 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
xyz159 wrote:Hej Ark_a,
a jakieś badania robiliście z mężem poza tymi podstawowymi w Art.? Jak tam z genetyką i immunologią?
Dziewczyny wiecie co z Gosią i jej malutką?
Trzymam kciuki za walczące i ciężarne, a sama walczę z deprechą i bezradnością, wśród kolejnych szczęśliwych znajomych w bezproblemowych ciążachKarcia -
nick nieaktualnyArk_a przykro mi, u nas podobnie, nie znamy konkretniej przyczyny braku ciąży. Mieliśmy 2 iui i ivf( 4 transfery) w artemidzie Olsztyn/ Białystok. Bardzo jestem rozczarowana tą " kliniką", zastanawiamy się co dalej. Dziewczyny z tego forum po nie udanych ivf w art. przenosiły się do Invicta Gdańsk i większość z Nich jest już Mamusiami. Novum Warszawa też ma dobre opinie.poradzę Ci udać się do 2,3 klinik na konsultację, odradzam artemide.....
Xyz u Gosi i Oliwki ogólnie dobrze, Mała będzie miała jutro roczek Na pewno jest im czasem ciężka, ciągłe rehabilitacjie i wizyty u lekarzy nie są przyjemne, ale najważniejsze że wszystko idzie w dobrym kierunku, na zdjęciach wyglądają na bardzo szczęśliwe 😊 A co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 09:10
Halszka112 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Miśka, Taksanka za Was również mocne kciuki Dziewczyny!oby Wam poszczęściło się w artemidzie 😊
Dziekuję, w sobote punkcja, ale morozimy, podobno do pobrania ponad 11 zarodków, więc oby się cos z nich wyklułoIzaura, Wiki03 lubią tę wiadomość
Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
nick nieaktualnytakaseanka wrote:Dziekuję, w sobote punkcja, ale morozimy, podobno do pobrania ponad 11 zarodków, więc oby się cos z nich wykluło
Wiki03, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Izaura wrote:Masz 11 jajeczek zapewne 😉w których są komoreczki, a te po połączeniu z plemnikami dają zarodki, życzę aby zapłodniło się jak najwięcej &&
no jakos tak właśnie skomplikowane to wszystko Chyba z wrażenia nie ogarniam ;p
DziękujęIzaura lubi tę wiadomość
Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
takaseanka wrote:no jakos tak właśnie skomplikowane to wszystko Chyba z wrażenia nie ogarniam ;p
Dziękuję
Nie przejmuj się. Miałam to samo dziewczyny na naszym forum mi wszystko tłumaczyły 🙂 -
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Halszka jak wyniki pierwszej weryfikacji?
No właśnie czekam na wyniki. Pani w diagnostyce powiedziała, że będą po 14 a ich nadal nie ma.