X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to stwierdziłam że chyba za głupia na to wszystko jestem. Boję się że przy kolejnym podejściu sytuacja się powtórzy z tym progesteronem. Kolejny raz będę podchodzić z komorką dawczyni i chyba będzie to klinika novum ale zanim do tego dojdzie to zdążę osiwiec bo zbieranie pieniędzy zajmie mi 2/3 lata.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Mag87 - Nie wiedziałam - na pewno skorzystam, zawsze coś więcej będzie wiadome. Ale po dzisiejszym dniu jestem zadowolona.

Trochę mnie tu zmartwilyscie, że to nic nie oznacza i Mogą być puste, tego nie wiedziałam, ale nie chce się nakręcać.
    Nie martw się na zapas takiego pecha to tylko ja mam a zobacz sytuację u Halszki dużo komórek ale tylko dwie zostały i co pierwszy się wgryzl i już 9 tydzień ciąży więc nie martw się na zapas bo będzie dobrze.

J_agoda lubi tę wiadomość

Karcia
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, nie nakręcaj się. Każda z nas jest inna i każda zmaga się z innymi problemami. Musisz myśleć pozytywnie, póki co jest b. Dobrze

Karcia, sporo bralas tego progesteronu. Też mi się wydaje że dobre dawki. Aż dziwne re taki niski progesteron.

J_agoda, Karcia lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Miśka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EnaEna wrote:
    ALE dlaczego dr sugeruje, żeby to zrobić? U mnie gdyby nt podczas badania prenatalnego wyszło nisko, to nawet testu Pappa bym nie robiła.
    U was w rodzinie są jakieś choroby? Ile masz lat? To dr Aneta tak doradziła?

Nie ma u Nas w rodzinie żadnych chorób ani nic, mam 27 lat. Tak pani Aneta nam tak doradziła żeby przy in vitro zrobić takie badanie.

Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    8.11 pierwsze IVF - udane :)
    9.12 - bijące serduszko.

Zostań z Nami i rośnij zdrowo <3
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę jestem pozytywnie nastawiona. Jak nie ja.

Nie wiem, jak wy po tej punkcji szłyście do pracy? Ja umieram w łóżku. Mam nadzieję, że wstanę jutro jak nowo narodzona.

W temacie dawczyń - dziś leżała ze mną dziewczyna - dawca. Miała 12 raz zabieg punkcji i oddawała jajeczka. Serio bardzo podziwiam takich ludzi. Chyba sama bym tak nie umiała.

Karcia lubi tę wiadomość

Marzenia się spełnia :)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda Ty podchodzisz w invikcie tak? A mogła byś. I napisać ile wyniesie Cię cała pro łącznie z lekami i czy placilas coś za te dojrzewanie komórek w laboratorium?

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącznie 10200. Leki niecałe 200 zł.

Karcia lubi tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Łącznie 10200. Leki niecałe 200 zł.
    To już z badaniami? To mnie więcej wyniosło w artemidzie ale oczywiście ja wyliczam dojazdy. 1

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    To już z badaniami? To mnie więcej wyniosło w artemidzie ale oczywiście ja wyliczam dojazdy. 1
    Badania mieliśmy z Artemidy, robione w maju, to je uznali, nic nie powtarzaliśmy. Pierwsza wizyta kosztowała coś, chyba 200 zł. Łącznie u lekarza byłam chyba 4 razy plus 5 wizyta to punkcja. Ale te pozostałe wizyty to już był program ivf.
    Dojazdy to pewnie dodatkowy 1000 zł.

Karcia pierwsza wizyta po nieudanej ivf w innej klinice była bezpłatna, nie wiem czy tak dalej jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 09:46

Karcia lubi tę wiadomość

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale badania to były chyba wszystkie łącznie w artemidzie za 900 zł? Wirusowe plus chlamydia plus hormony.
    Nie pamietam, ale to podobny rząd wielkości, pewnie znacie lepiej cennik.

Zostałabym w artemidzie, gdyby nie fakt, że to oni nie widzieli możliwości nawet próby ivf, która ich zdaniem w moim przypadku byłaby bez sensu. Zarówno Bocian, jak i Invikta były innego zdania.

Karcia lubi tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ale badania to były chyba wszystkie łącznie w artemidzie za 900 zł? Wirusowe plus chlamydia plus hormony.
    Nie pamietam, ale to podobny rząd wielkości, pewnie znacie lepiej cennik.

Zostałabym w artemidzie, gdyby nie fakt, że to oni nie widzieli możliwości nawet próby ivf, która ich zdaniem w moim przypadku byłaby bez sensu. Zarówno Bocian, jak i Invikta były innego zdania.
    Ja za wirusowe 770 plus 680 za hormonalne. A invikta wwarszawie tak?

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invikta w Gdańsku.

Karcia lubi tę wiadomość

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, że 48h po punkcji nadal boli brzuch ?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Jagoda nie wiem jak mocny jest ten ból ale mniepobolewalo jeszcze parę dni po punkcji. Brzuch miałam wzdety nawet na transferze się smialam do lekarza że czuję się jak bym kamień polknela.

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Raczej tak. Pij dużo
    Jak ból będzie bardzo duży to do lekarza

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Nie jest duży, do wytrzymania, nikt mnie po prostu nie uprzedził, że to kilka dni może się utrzymać - bałam się, czy może coś nie tak.

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Ciociom wspaniałych Świąt! Walczącym siły i wytrwałości, ciężarnym nudnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania a moim małym forumowym koleżankom i kolegom mnóstwa prezentów pod choinką i spotkania Świętego - Adaś z Rodzicami

Wiki03, Halszka112, Karcia, mag87, Smerfetka 84, eni33, martusiek90 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Żeby każda z nas mogła doświadczyć wigilijnego cudu... i w najbliższym czasie spełniła swoje największe marzenie o byciu mamą... Życzę tez dużo cierpliwości i siły... żebyśmy się nigdy nie poddały <3 tym, które są w ciąży życzę szczęśliwego rozwiązania, a mamusiom pięknego czasu spędzonego z dziećmi :-*

Halszka112, Karcia, asiastokrota, mag87, Smerfetka 84, eni33, martusiek90 lubią tę wiadomość

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę Wam kochane wspaniałych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia. Spędzonych w miłej,rodzinnej atmosferze.

Karcia, asiastokrota, mag87, Wiki03, Smerfetka 84, eni33, martusiek90 lubią tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn również dołączam się do życzeń. Przede wszystkim zdrowia, siły i cierpliwości. Niech spełniają się wszystkie te duże i te małe marzenia. No i spokoju by każdy poczuł magię świąt w gronie najbliższych. Moc buziaków dla Wszystkich tych dużych i tych małych bąbli.

Halszka112, Karcia, asiastokrota, mag87, Wiki03, Smerfetka 84, eni33, martusiek90 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ