Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
J_agoda wrote:To będzie wiadomo w piątek za tydzień, co w nich jest i co się uda zapłodnić. Dr widział ok 4 komórek na usg, dlatego taka jestem zdziwiona.Karcia
-
Karcia wrote:Jagoda dr mógł na usg widzieć pęcherzyki nie komórki bo czy w pęcherzykach są komórki to wiadomo odrazu po punkcji. Bo zobacz ja miałam z 30 pęcherzyków a wszystkie puste niby było 8 komórek ale wszystkie lichie. Więc dziwi mnie czemu Ci nie powiedzieli ile miałaś komórek w pęcherzykach.Marzenia się spełnia
-
Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.
Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodkiJ_agoda lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.
Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodki
Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.
Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.
Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?
Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.Karcia, mag87, asiastokrota lubią tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
J_agoda wrote:Ojej to nie wiedziałam ? Nikt mi nic nie mówił. Dojechałam właśnie dopiero do domu, kręci mi się lekko w głowie. Kładę się wobec tego do łóżka, dziękuję za podpowiedź.
Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.
Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.
Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?
Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.
Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.
J_agoda lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam przed chwilą @ czy to oznacza że miałam za niski progesteton? Bo ja myślałam że okresu dostanę dopiero jak odstawię leki
Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art? -
mag87 wrote:Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.
Oni robili dodatkowo ten ivm, czyli dojrzewanie komórek gdzieś poza organizmem, czy jakoś tak, to może najpierw komórki dojrzewają a potem je zapładniają ?Marzenia się spełnia -
mag87 wrote:Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art?Karcia
-
Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie
My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.
Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)Karcia, J_agoda lubią tę wiadomość
-
mag87 wrote:Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie
My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.
Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)Karcia -
Mag87 - Nie wiedziałam - na pewno skorzystam, zawsze coś więcej będzie wiadome. Ale po dzisiejszym dniu jestem zadowolona.
Trochę mnie tu zmartwilyscie, że to nic nie oznacza i Mogą być puste, tego nie wiedziałam, ale nie chce się nakręcać.Marzenia się spełnia