X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie wiadomo w piątek za tydzień, co w nich jest i co się uda zapłodnić. Dr widział ok 4 komórek na usg, dlatego taka jestem zdziwiona.

Marzenia się spełnia :)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    To będzie wiadomo w piątek za tydzień, co w nich jest i co się uda zapłodnić. Dr widział ok 4 komórek na usg, dlatego taka jestem zdziwiona.
    Jagoda dr mógł na usg widzieć pęcherzyki nie komórki bo czy w pęcherzykach są komórki to wiadomo odrazu po punkcji. Bo zobacz ja miałam z 30 pęcherzyków a wszystkie puste niby było 8 komórek ale wszystkie lichie. Więc dziwi mnie czemu Ci nie powiedzieli ile miałaś komórek w pęcherzykach.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Jagoda dr mógł na usg widzieć pęcherzyki nie komórki bo czy w pęcherzykach są komórki to wiadomo odrazu po punkcji. Bo zobacz ja miałam z 30 pęcherzyków a wszystkie puste niby było 8 komórek ale wszystkie lichie. Więc dziwi mnie czemu Ci nie powiedzieli ile miałaś komórek w pęcherzykach.
    Widocznie nie widać tego jeszcze.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.

Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodki :)

J_agoda lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.

Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodki :)
    Ojej to nie wiedziałam ? Nikt mi nic nie mówił. Dojechałam właśnie dopiero do domu, kręci mi się lekko w głowie. Kładę się wobec tego do łóżka, dziękuję za podpowiedź.

Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.

Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.

Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?

Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.

Karcia, mag87, asiastokrota lubią tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam przed chwilą @ czy to oznacza że miałam za niski progesteton? Bo ja myślałam że okresu dostanę dopiero jak odstawię leki

Karcia
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ojej to nie wiedziałam ? Nikt mi nic nie mówił. Dojechałam właśnie dopiero do domu, kręci mi się lekko w głowie. Kładę się wobec tego do łóżka, dziękuję za podpowiedź.

Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.

Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.

Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?

Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.

Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.

J_agoda lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam przed chwilą @ czy to oznacza że miałam za niski progesteton? Bo ja myślałam że okresu dostanę dopiero jak odstawię leki

Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art?

klz96iye30cupjne.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.
    Hmm myślisz ze już w poniedziałek ? Ten doktor od zabiegu mówił ze najszybciej za tydzień w piątek, nie wiem czemu, ale zadzwonię, jestem bardzo ciekawa.

Oni robili dodatkowo ten ivm, czyli dojrzewanie komórek gdzieś poza organizmem, czy jakoś tak, to może najpierw komórki dojrzewają a potem je zapładniają ?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art?
    Nie kontaktowalam się bo szczerze to mam po uszy lekarzy, chce od nich odpocząć. Będąc na becie w poniedziałek zrobiłam też progesteton ale kobitki źle oznaczyly bo zaznaczyły ten dokładny na który się czeka 3 dni ale do dziś ich nie ma.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do nich i jest już ten progesteron i wynosi 2,28 powiedzcie mi czy to niski i czy przez to zarodek mógł się nie zagniezdzic?

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia nie wiem w jakiej to jednostce, ale jeżeli tak jak zawsze co robią to bardzo niski. Aż dziwne skoro bierzesz leki

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni jestestes po transferze?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Ile dni jestestes po transferze?
    Lura nie wiem czy to do mnie ale dziś jest 11 dzień po trassferze. A progest robiłam w 7dniu.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się że to przez ten pieprz progesteron zarodek się nie zagniezdzil. A nikt minie. Powiedział żeby skontrolować w 3 dniu.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia też bym się wkurzyła :(. Przykro mi, że tak wyszło.

Tak na marginesie widzę, że mylenie wyników w artemidzie to już standard.

Karcia lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie :)

My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.

Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)

Karcia, J_agoda lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie :)

My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.

Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)
    Mag brałam dowcipna 3raxy po 2 i duphaston 3 razy po 1. Zła jestem ale już nigdy więcej nie wrócę do nich.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 - Nie wiedziałam - na pewno skorzystam, zawsze coś więcej będzie wiadome. Ale po dzisiejszym dniu jestem zadowolona.

Trochę mnie tu zmartwilyscie, że to nic nie oznacza i Mogą być puste, tego nie wiedziałam, ale nie chce się nakręcać.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Karcia przykro mi bardzo.tez brałam leki i okres dostałam i wtedy nie gadałam też progesteronu.
    A ostatnim razem robiłam razem z beta.Mysle że chyba wystarczająco bralas progesteronu

Karcia lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ