X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie wiadomo w piątek za tydzień, co w nich jest i co się uda zapłodnić. Dr widział ok 4 komórek na usg, dlatego taka jestem zdziwiona.

Marzenia się spełnia :)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    To będzie wiadomo w piątek za tydzień, co w nich jest i co się uda zapłodnić. Dr widział ok 4 komórek na usg, dlatego taka jestem zdziwiona.
    Jagoda dr mógł na usg widzieć pęcherzyki nie komórki bo czy w pęcherzykach są komórki to wiadomo odrazu po punkcji. Bo zobacz ja miałam z 30 pęcherzyków a wszystkie puste niby było 8 komórek ale wszystkie lichie. Więc dziwi mnie czemu Ci nie powiedzieli ile miałaś komórek w pęcherzykach.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Jagoda dr mógł na usg widzieć pęcherzyki nie komórki bo czy w pęcherzykach są komórki to wiadomo odrazu po punkcji. Bo zobacz ja miałam z 30 pęcherzyków a wszystkie puste niby było 8 komórek ale wszystkie lichie. Więc dziwi mnie czemu Ci nie powiedzieli ile miałaś komórek w pęcherzykach.
    Widocznie nie widać tego jeszcze.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.

Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodki :)

J_agoda lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Karcia w invikcie nie mówią, tzn ja na pewno też nie dostałam takiej info po punkcji. Jedynie ile pobrali pęcherzyków.

Jagoda świetny wynik czyli dobrze ze dr trochę poczekal i wyznaczył punkcje dopiero na piątek. Dzisiaj był twój 15dc? No to teraz dużo pij, jedz białko, odpoczywaj i oby nie było hiperki. Trzymam kciuki za dobre zarodki :)
    Ojej to nie wiedziałam ? Nikt mi nic nie mówił. Dojechałam właśnie dopiero do domu, kręci mi się lekko w głowie. Kładę się wobec tego do łóżka, dziękuję za podpowiedź.

Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.

Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.

Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?

Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.

Karcia, mag87, asiastokrota lubią tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam przed chwilą @ czy to oznacza że miałam za niski progesteton? Bo ja myślałam że okresu dostanę dopiero jak odstawię leki

Karcia
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ojej to nie wiedziałam ? Nikt mi nic nie mówił. Dojechałam właśnie dopiero do domu, kręci mi się lekko w głowie. Kładę się wobec tego do łóżka, dziękuję za podpowiedź.

Dziś był 15 dc, było mnóstwo zabiegów, normalnie jak na taśmie, 10 minut i następna.

Z wyniku jestem zadowolona, może jakieś będą pełne.

Wyniki będzie widziała w tym serwisie przez internet?

Bardzo Wam dziękuje za kciuki i wszystkie podpowiedzi.

Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.

J_agoda lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo dostałam przed chwilą @ czy to oznacza że miałam za niski progesteton? Bo ja myślałam że okresu dostanę dopiero jak odstawię leki

Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art?

klz96iye30cupjne.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Wyników chyba nie publikują na tym serwisie internetowym. W pon będzie 3 dzień po punkcji, możesz zadzwonić i poprosić o kontakt z embriologia, niech Ci powiedzą ile na te chwile masz zarodków, jak się zaplodnily i dzielily do tej pory.
    Hmm myślisz ze już w poniedziałek ? Ten doktor od zabiegu mówił ze najszybciej za tydzień w piątek, nie wiem czemu, ale zadzwonię, jestem bardzo ciekawa.

Oni robili dodatkowo ten ivm, czyli dojrzewanie komórek gdzieś poza organizmem, czy jakoś tak, to może najpierw komórki dojrzewają a potem je zapładniają ?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Karcia a badalas progesteron razem z beta? Nie wiem czym to mogło być spowodowane. Może masz rację i progesteron był za niski. Kontaktowałas się z dr Aneta lub z innym dr z Art?
    Nie kontaktowalam się bo szczerze to mam po uszy lekarzy, chce od nich odpocząć. Będąc na becie w poniedziałek zrobiłam też progesteton ale kobitki źle oznaczyly bo zaznaczyły ten dokładny na który się czeka 3 dni ale do dziś ich nie ma.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do nich i jest już ten progesteron i wynosi 2,28 powiedzcie mi czy to niski i czy przez to zarodek mógł się nie zagniezdzic?

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia nie wiem w jakiej to jednostce, ale jeżeli tak jak zawsze co robią to bardzo niski. Aż dziwne skoro bierzesz leki

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni jestestes po transferze?

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Ile dni jestestes po transferze?
    Lura nie wiem czy to do mnie ale dziś jest 11 dzień po trassferze. A progest robiłam w 7dniu.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się że to przez ten pieprz progesteron zarodek się nie zagniezdzil. A nikt minie. Powiedział żeby skontrolować w 3 dniu.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia też bym się wkurzyła :(. Przykro mi, że tak wyszło.

Tak na marginesie widzę, że mylenie wyników w artemidzie to już standard.

Karcia lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie :)

My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.

Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)

Karcia, J_agoda lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Jagoda, do niczego nie namawiam:) po 5 dniach będziesz miała info ostateczne czyli ile zarodków Ci zamrozili i jakiej klasy ale jeśli należysz do tych niecierpliwychh to jakieś pierwsze sensowne wieści to moga być już w 3 dobie :)

My też robilismy to dojrzewanie, uzyskaliśmy w ten sposób jeszcze 4 zarodki, niestety przestały się rozwijać w 4 dobie. Ale uważam że to super opcja.

Karcia rzeczywiście niski ten progesteron. A jakie bralas leki? I w jakich dawkach? Jeśli duphaston to on nie jest wykrywalny w badaniu krwi. Podobnie chyba jest z luteina podjezykowa. Ale jeśli bralas luteine dowcipna to już jest ona wykrywalna i wynik chyba powinien być wyzszy. Mi dr z kliniki mówił że dobry prog to taki od 25 (albo 30, nie pamiętam już dokładnie)
    Mag brałam dowcipna 3raxy po 2 i duphaston 3 razy po 1. Zła jestem ale już nigdy więcej nie wrócę do nich.

Karcia
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag87 - Nie wiedziałam - na pewno skorzystam, zawsze coś więcej będzie wiadome. Ale po dzisiejszym dniu jestem zadowolona.

Trochę mnie tu zmartwilyscie, że to nic nie oznacza i Mogą być puste, tego nie wiedziałam, ale nie chce się nakręcać.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Karcia przykro mi bardzo.tez brałam leki i okres dostałam i wtedy nie gadałam też progesteronu.
    A ostatnim razem robiłam razem z beta.Mysle że chyba wystarczająco bralas progesteronu

Karcia lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ