Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
mag87 wrote:Halszka no to super! Najważniejsze, że kość się pokazała i maluch zdrowy:) Domyślam się jednak że miałas dużoo stresu czekając na tę drugą wizytę. Jak będziesz już znała płeć to pochwal nam się tutaj
Ja do pracy sie przygotowuje narazie mentalnie, nie chce mi się strasznie. Fajnie jest siedzieć z dzidźką w domu:)
Tak, stresu przed wizytą było sporo.
28 mam wizytę może już się dowiem kogo mam pod serduszkiem.
Mi się ubzdurało, że coś pisałaś, że wcześniej musisz wrócić do pracy dlatego zapytałam.
A tak to masz jeszcze chwilkę by się nacieszyć tym że jesteście razem w domu.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Tak, stresu przed wizytą było sporo.
28 mam wizytę może już się dowiem kogo mam pod serduszkiem.
Mi się ubzdurało, że coś pisałaś, że wcześniej musisz wrócić do pracy dlatego zapytałam.
A tak to masz jeszcze chwilkę by się nacieszyć tym że jesteście razem w domu.
Halszka, jak po wizycie? Nie chwalisz się, czy już wiesz co kryje Twój brzusioHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka 84 wrote:Halszka, jak po wizycie? Nie chwalisz się, czy już wiesz co kryje Twój brzusio
Smerfetka nie chwalę się bo nie wiem jeszcze. W Art dr były bardziej skore do dłuższego oglądania mojego Bąbelka niż dr P. A kolejna wizyta dopiero 24 lutego.
Ja już bym chętnie coś kupiła. Kiedy zacząć kompletować wyprawkę ??
mag87 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Smerfetka nie chwalę się bo nie wiem jeszcze. W Art dr były bardziej skore do dłuższego oglądania mojego Bąbelka niż dr P. A kolejna wizyta dopiero 24 lutego.
Mnie nie pytaj bo ja z tych baaardzo niecierpoliwych i pierwsze rzeczy kupiłam w tym samym dniu w którym się dowiedziałam co będzie w potem to już z górki co rusz coś kupowałam 😁 -
Dziewczyny ja już na finiszu. Dziś zaczynam 37 tydzień. I właśnie w tym tygodniu rodziłam pierwsze dziecko. W poniedziałek już mnie kładą do szpitala. Mam nadzieję że tam nie poleżę długo i szybko się zacznie. Dodam że wolałabym żeby samo się rozkręciło przez weekend. Uniknę stresu i kolejek na izbie przyjęć w Wojewódzkim.
Na chwilę obecną najbardziej przeżywam to że muszę się rozstać z Emilka na parę dni. I jak tylko o tym myślę to zaczynam płakać. Trzymajcie kciuki za nas.Smerfetka 84, Halszka112, asiastokrota, mag87, martusiek90, Karcia, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
eni33 wrote:Dziewczyny ja już na finiszu. Dziś zaczynam 37 tydzień. I właśnie w tym tygodniu rodziłam pierwsze dziecko. W poniedziałek już mnie kładą do szpitala. Mam nadzieję że tam nie poleżę długo i szybko się zacznie. Dodam że wolałabym żeby samo się rozkręciło przez weekend. Uniknę stresu i kolejek na izbie przyjęć w Wojewódzkim.
Na chwilę obecną najbardziej przeżywam to że muszę się rozszymamtać z Emilka na parę dni. I jak tylko o tym myślę to zaczynam płakać. Trzymajcie kciuki za nas.
Eni wszystko się uda i będzie po Twojej myśli. Trzymam mocno kciuki. Czekamy na wieści 😘
Eni -
Dziewczyny ilu z was udało się w artemidzie zająć w ciąże i jakim sposobem?06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
07.10.2023 beta 742 (godz15)
09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
19.10 ♥️ 96 uderzeń
31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
19.12 ♥️150 (14w5d)
16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
15.02 556gr (23w) ♥️142
14.03 973gr (27w) ♥️155
09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami
-
NN wrote:Dziewczyny ilu z was udało się w artemidzie zająć w ciąże i jakim sposobem?
Nam. Przez in vitro -
Smerfetka 84 wrote:Nam. Przez in vitro
A jak mogę zapytać do kogo chodziliście? I jak ogólnie wyszedł Was koszt? Ja jestem po 1 IUI ale nie wyszło... Mam wysokie Fsh i lekarz zaleca In vitro. Ja chodzę do dr. Zdano...
Za 1 razem się udało? Zastanawiam się jeszcze nad klinika w Gdańsku. -
Karola34 wrote:A jak mogę zapytać do kogo chodziliście? I jak ogólnie wyszedł Was koszt? Ja jestem po 1 IUI ale nie wyszło... Mam wysokie Fsh i lekarz zaleca In vitro. Ja chodzę do dr. Zdano...
Za 1 razem się udało? Zastanawiam się jeszcze nad klinika w Gdańsku.
My też do dr Zdano... Udało się za drugim razem. Co do kosztu nie pamiętam dokładnie całości z wizytami lekami itp ale są dziewczyny na forum które aktualnie są obcykane x kosztami bo podchodziły w ostatnim czasie może któraś się odezwie -
Hej dziewczyny. Mam pytanie co do kosztów In vitro w Artemidzie. Z cennika wynika 5000 + 6000 zł bez leków i jak rozumiem każda wizyta dodatkowo płatna? A co z tymi lekami one są drogie? Proszę dajcie znać jak wychodzi to cenowo i czy orientowalyscie się może jaka jest statystyka w Olsztynie? Dziękuję za informację
-
Karola34 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie co do kosztów In vitro w Artemidzie. Z cennika wynika 5000 + 6000 zł bez leków i jak rozumiem każda wizyta dodatkowo płatna? A co z tymi lekami one są drogie? Proszę dajcie znać jak wychodzi to cenowo i czy orientowalyscie się może jaka jest statystyka w Olsztynie? Dziękuję za informację
Nie nie, cos źle zinterpretowalas to nie jest 5000+6000 tyle to my nie placilismy -
Karola34 wrote:No być może i tak no albo któraś dziewczyna podpowie albo na następnej wizycie się dowiem.Karcia
-
Halszka112 wrote:Smerfetka nie chwalę się bo nie wiem jeszcze. W Art dr były bardziej skore do dłuższego oglądania mojego Bąbelka niż dr P. A kolejna wizyta dopiero 24 lutego.
Halszka ja pomału po połówkowych, jak już na 100% było wiadomo kogo będę miała. A tak na grubo to od 30 tygodniaHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:A więc ja podchodziłam w grudniu i nie pamiętam niestety już ile dokładnie mnie wyniosła całą procedura ale tak mniej więcej jest to koszt 6 tys w tym masz wliczone wizyty monitorujące ale do tego trzeba doliczyć min 2 wizyty po 250 te przed stymulacja. Ja miałam ich więcej bo powtarzałam badania hormonalne i musiałam z nimi jeszcze 2 razy iść na wizytę. Do tego dochodzi koszt leków u mnie teraz leki wyszły bardzo mało ponieważ brałam gonapeptyl i menopur więc chyba z 300zl jak dobrze pamiętam a przy poprzedniej procedurze sporo ponad 1 tys za leki bo brałam gonal i cetro... Coś tam 😁. Plus badania bezpieczeństwa 800 zł i dojazdy.
Hej. Jeżeli mogę zapyta to za którym razem Wam się udało?? I ewentualnie z czym był problem.
Ja niedoczynność tarczycy i niestety źle wyniki Fsh 15.32 i LH też kiepsko:( -
Karola34 wrote:Hej. Jeżeli mogę zapyta to za którym razem Wam się udało?? I ewentualnie z czym był problem.
Ja niedoczynność tarczycy i niestety źle wyniki Fsh 15.32 i LH też kiepsko:(Karcia -
NN wrote:Dziewczyny ilu z was udało się w artemidzie zająć w ciąże i jakim sposobem?
Nam, in vitroStarania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"