Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola34 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie co do kosztów In vitro w Artemidzie. Z cennika wynika 5000 + 6000 zł bez leków i jak rozumiem każda wizyta dodatkowo płatna? A co z tymi lekami one są drogie? Proszę dajcie znać jak wychodzi to cenowo i czy orientowalyscie się może jaka jest statystyka w Olsztynie? Dziękuję za informację
Hej, procedura bez leków 6,5tys. do tego musisz doliczyć leki przed - miałam refundację to wyszło ok 500zł jak dobrze pamiętam, musisz do tego jeszcze doliczyć wizyty . Po transferze leki i jak transfer udany to kontynuacja i tutaj się nie spodziewałam kosztu bo dostałam leki które na tydzień kosztowały 1000zł i brałam je przez ok 6 tygodni ;/ + miałam hiperstymulacje jajników doszedł koszt wynikow 200zł i 5 wizyt każda po 100zł + zastrzyki które biorę do dnia dzisiejszego, doszły jeszcze wizyty usg czy wszystko prawidłowo się rozwija 1 potwierdzającą ciąże 250zł kolejne co 2 tyg. po 160zł + oczywiście badania ;p
więc Nas cała procedura myślę wyszła 15-17tysięcy jak nie lepiej doliczając badania które musieliśmy zrobić przed ale każdy przypadek jest inny:)Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
Miśka1234 wrote:Hej, procedura bez leków 6,5tys. do tego musisz doliczyć leki przed - miałam refundację to wyszło ok 500zł jak dobrze pamiętam, musisz do tego jeszcze doliczyć wizyty . Po transferze leki i jak transfer udany to kontynuacja i tutaj się nie spodziewałam kosztu bo dostałam leki które na tydzień kosztowały 1000zł i brałam je przez ok 6 tygodni ;/ + miałam hiperstymulacje jajników doszedł koszt wynikow 200zł i 5 wizyt każda po 100zł + zastrzyki które biorę do dnia dzisiejszego, doszły jeszcze wizyty usg czy wszystko prawidłowo się rozwija 1 potwierdzającą ciąże 250zł kolejne co 2 tyg. po 160zł + oczywiście badania ;p
więc Nas cała procedura myślę wyszła 15-17tysięcy jak nie lepiej doliczając badania które musieliśmy zrobić przed ale każdy przypadek jest inny:)
Bardzo dziękuję za informację. I gratuluję -
Hej dziewczyny!!
Wszystkie gorąco pozdrawiam.
W piątek wysłaliśmy wniosek o adopcje do ośrodka!!!! Teraz czekamy na telefon z ośrodka.
Trzymajcie kciuki by szybko zadzwonili.Karola34, Karcia, Smerfetka 84, xyz159, Halszka112, Izaura, goldenka28, e_mil_ka, asiastokrota, mag87, martusiek90, Wiki03, Fionka, mama_byc7 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Agonia777 wrote:Hej dziewczyny!!
W piątek wysłaliśmy wniosek o adopcje do ośrodka!!!! Teraz czekamy na telefon z ośrodka.
Trzymajcie kciuki by szybko zadzwonili.xyz159, Halszka112, Izaura, e_mil_ka, asiastokrota, mag87, Wiki03, Fionka lubią tę wiadomość
Karcia -
Agonia777 wrote:Hej dziewczyny!!
Trzymajcie kciuki by szybko zadzwonili.Karcia -
nick nieaktualny
-
Karola34 wrote:Bardzo dziękuję za informację. I gratuluję
dziękuje i jeszcze dodam że robiłam badania genetyczne z krwi za 3100zł bo lekarz zasugerował także tak ... ;pStarania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
Karcia wrote:A powiedz do jakiego wieku dziecko byście chcieli
asiastokrota, Smerfetka 84, Karcia lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia777 wrote:Karcia ustawowo różnica między rodzicem a dzieckiem nie może być większa niż 40 lat. Ja w kwietniu kończę 42 lata a mąż w czerwcu 41. Sama widzisz, że może być dzidziuś w wieku przedszkolnym. My pisaliśmy o jak najmłodsze dopuszczalnie dziecko lub rodzeństwo. Wtedy jest szansa otrzymać maluchy np. w wieku 7 lat i 2. Wtedy łapiesz się na drugie dziecko na macierzyński. Macierzyński możesz wziąć na dziecko do 7 roku życia więc sama rozumiesz, że zależy nam na najmłodszym. Poza tym po kontroli NIK i według przepisów domy dziecka mają obowiązek dawać jak najmłodsze dzieci by w domach dziecka były tylko dzieci powyżej 8 roku. Nie może być sytuacji że małe dziecko długo przebywa w domu dziecka. Wiadomo przepisy przepisami życie życiem.Karcia
-
Karcia wrote:No tak masz rację jest taki przepis. My zaznaczymy do roku. Ale póki co chyba wszystko się opóźni bo praca okazała się klapą.
Karcia a czemu musiałaś zmień pracę ?? -
Dziewczyny wczoraj urodziłam. Podczas wieczornego ktg tętno małej skakało ponad 190 a potem spadał do 60 i tak przez godzinę.. Panie położne zaczęły twierdzić że to aparat szwankuje. Dały drugi i to samo. Dodam że dostałam strasznych drgawek i było mi zimno. Lekarz odrazu powiedzial szybka cesarka bo zaraz nie będzie dziecka. I całe szczęście bo wody już zielone były.
I tak po 21 pojechałam na blok a o 22.12 na świat przyszła a raczej została "wydobyta" nasza mała kruszynka Kinga 10 punktów 3.140 i 53cm. Wszystko z nią dobrze. Dodam jeszcze że od poniedziałku jestem w szpitalu bo dr Z mnie już tu skierował i całe szczęście chociaż strasznie przeżywałam że muszę tu już być skoro nic się nie dzieje. Nie wiem co spowodowało taki przebieg wydarzeń ale wczoraj z rana na badaniu powiedzieli że mogę tu nawet polezec do 39 tc i może to mnie tak zestresowało bo w domu przecież Emilka. A ja jakoś strasznie to przeżywałam że muszę ją zostawić nie wiadomo na ile. I jeszcze z nia wczoraj rozmawiałam na messenger i też ryczałam. Może to tak na mnie podziałało. Dobrze ze juz po wszystkim.Karcia, Smerfetka 84, asiastokrota, e_mil_ka, Izaura, Halszka112, Asia08, xyz159, Monika1983, Wiki03, martusiek90, goldenka28, Fionka, mama_byc7 lubią tę wiadomość
-
Eni ogromne gratulacje ściskamy mocno i całuski Kingusi
-
Eni cudownie że wszystko dobrze się skończyło. Kinguś witamy na świecie, buziaki dla Was dziewczyny😁😁😁 Ogromne GRATULACJEAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
eni33 wrote:Dziewczyny wczoraj urodziłam. Podczas wieczornego ktg tętno małej skakało ponad 190 a potem spadał do 60 i tak przez godzinę.. Panie położne zaczęły twierdzić że to aparat szwankuje. Dały drugi i to samo. Dodam że dostałam strasznych drgawek i było mi zimno. Lekarz odrazu powiedzial szybka cesarka bo zaraz nie będzie dziecka. I całe szczęście bo wody już zielone były.
I tak po 21 pojechałam na blok a o 22.12 na świat przyszła a raczej została "wydobyta" nasza mała kruszynka Kinga 10 punktów 3.140 i 53cm. Wszystko z nią dobrze. Dodam jeszcze że od poniedziałku jestem w szpitalu bo dr Z mnie już tu skierował i całe szczęście chociaż strasznie przeżywałam że muszę tu już być skoro nic się nie dzieje. Nie wiem co spowodowało taki przebieg wydarzeń ale wczoraj z rana na badaniu powiedzieli że mogę tu nawet polezec do 39 tc i może to mnie tak zestresowało bo w domu przecież Emilka. A ja jakoś strasznie to przeżywałam że muszę ją zostawić nie wiadomo na ile. I jeszcze z nia wczoraj rozmawiałam na messenger i też ryczałam. Może to tak na mnie podziałało. Dobrze ze juz po wszystkim.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualnyEni gratuluję !! całe szczęście wszystko dobrze się skończyło rodziłaś w Szpitalu Wojewódzkim?
Agonia super wiadomość !! pierwszy duży krok za Wami... Trzymam kciuki za szybki telefon &&&
Karcia jak ta praca okazała się niewypałem, to oby kolejna była spoko ale same podjęcie decyzji o adopcji jest już dużym krokiem naprzód.. i szczerze podziwiam Ciebie i AgonięKarcia lubi tę wiadomość
-
Tak w Wojewódzkim