Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Arcia wrote:Ewela a robiłaś już jakieś badania np. pod kątem trombofilli czy coś podobnego? Sama teraz mam takie dylematy, żeby poszerzyć diagnostykę i od tego planuję zacząć . Co do immunologa z tego co mi wiadomo to w Olsztynie chyba nie ma .
Nic jeszcze nie robiłam nawet nie wiem od czego zacząć 😪 -
Ewela1111 wrote:Nic jeszcze nie robiłam nawet nie wiem od czego zacząć 😪
Ewela to chyba najlepiej porozmawiać z lekarzem prowadzącym i ponaciskać, że chcesz poszerzyć diagnostykę. Osobiście sama jestem po nie udanym transferze - zakończonym ciążą biochemiczną, lekarz prowadzący mnie uspokaja jednak ja sama zaczęłam działać bo niestety mam tylko dwa zarodki więc nie mam dużo szans. Sama z siebie już zaczynam szukać co mogę zbadać i na pewno będę robić badania genetyczne pod kątem trombofilii i chce rozmawiać z lekarzem czy nie zrobić histeroskopii więcej na chwilę obecną nie wiem co mogłaby zbadać .. może dziewczyny na forum coś podpowiedzą ..??Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Ewela1111 wrote:Histeroskopie miałam robiona w poprzednim cyklu. Ja tak myślę, że może zacząć od strony immunologicznej ?🤔 już sama nie wiem😪 pozostał mi ostatni okruszek 😔
Co do immunologa tow Olsztynie nie ma żadnego. W Łódzi przyjmuje Paśnik. Do immunologii podchodziłabym ostrożnie. Mówię to z własnego doświadczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 17:09
-
Emilka jak Igunia?
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Immunologië zostaw na koniec. Moim zdaniem to ostateczność ponieważ nie ma badań potwierdzających skuteczność metod leczenia stosowanych w immunologii jeśli chodzi o płodność. W wielu krajach niektóre z tych metod są wręcz zakazane u nas w Polsce jednak praktykowane. Po drugie badania immunologiczne nie są tanie. Na Twoim miejscu zrobiłabym badanie w kierunku trombofilii czyli antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, prz ciwciala antyfosfolipidowe, badanie w kierunku mutacji genu MTHFR, V-Leiden.
Co do immunologa tow Olsztynie nie ma żadnego. W Łódzi przyjmuje Paśnik. Do immunologii podchodziłabym ostrożnie. Mówię to z własnego doświadczenia
Te badania co wymieniłaś kochana można zrobić z krwi prawda? Zrobię je w każdym labie? Dodam że przy pierwszym podejściu zarodek próbował się zagniezdzic, ale ostatecznie zakończyło się biochemka 😔 -
e_mil_ka wrote:Smerfetko masz rację. Iga przyszła na świat o godz. 3.27. o 3.05 dostałam silnych skurczy i szybko cesarka. Mała waży 3350g i 54 cm długa. Dostała 10/10 .
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Ewela1111 wrote:Te badania co wymieniłaś kochana można zrobić z krwi prawda? Zrobię je w każdym labie? Dodam że przy pierwszym podejściu zarodek próbował się zagniezdzic, ale ostatecznie zakończyło się biochemka 😔
Co do badań to różnie ja znalazłam pakiet dotyczący trombofili to np. pobierają próbkę że śliny dlatego postanowiłam się wstrzymać do wizyty i pod pytam lekarza które wykonać i w jakiej kolejnosci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 22:28
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Ewela1111 wrote:Te badania co wymieniłaś kochana można zrobić z krwi prawda? Zrobię je w każdym labie? Dodam że przy pierwszym podejściu zarodek próbował się zagniezdzic, ale ostatecznie zakończyło się biochemka 😔
Ja te badania robiłam z krwi. Wydaje mi się że zrobić je można wszędzie. -
Smerfetka 84 wrote:Emilka jak Igunia?
Dziękuję Igunia super. Przybiera pięknie na wadze. Położna nas pochwaliła. Mała śpi w nocy ładnie. W dzień zaczyna mieć godziny większej aktywności. Dobrze że w dzień a nie w nocyKarcia, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość
-
Walkaocud wrote:Witajcie dziewczyny . Czy jest jakaś dziewczyna ktora miala w krótkim czasie criotransfer. Jakie teraz są koszty ? Jak to wygląda? Z góry dziekuje za odpowiedz . Pozdrawiam
Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wiecie jaki lekarz/e w Artemidzie wykonuja badania prenatalne, usg 3d?Ona: 35l
PCOS
AMH: 10.2017 -2,68, 06.2020- 3,13
On: 42l
słabe parametry nasienia, cukrzyca II stopnia
2*IUI nieudane
0720 1 IVF- protokół krótki, Puregon- brak dojrzałych komórek
1020 2 IVF- protokół krótki, Rekovelle- pobrano 18 komórek, 12 zapłodniono, zostały 2 blastki
10.11.20 transfer ET 2BB 🌞
6dpt- beta 28,19
8dpt- beta 110,5
12dpt-beta 513,9
14dpt-beta 1103
18dpt-beta 4638
24dpt- jest ❤
12.03.2021- badania połówkowe (20+2), syneczku czekamy na Ciebie 👦
Mamy ❄
-
Andziaa wrote:Dziewczyny czy wiecie jaki lekarz/e w Artemidzie wykonuja badania prenatalne, usg 3d?
Prenatalne na pewno dr Zdanowski