Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Smerfetko kiedy startujecie?
Plan jest na czerwiec-lipuec 😉e_mil_ka, martusiek90 lubią tę wiadomość
-
A co tu tak cicho?
-
Cześć dziewczyny,wracam do gry.Niedlugo wracam po ostatnią śnieżynka, z nadzieją na córeczkę.W sierpniu mam zamiar podejść do krio, to mój ostatni maluch.Pozdrawiam was dziewczyny i trzymam za wszystkie mocno kciuki.
Smerfetka 84, martusiek90, Halszka112, Karcia, e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
No i ja też się zbieram. Myślę że po powrocie z urlopu coś się zacznie dziać tzn zaczniemy działać
Halszka112, Karcia, martusiek90, e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Dorek83 wrote:Hej, jestem tu nowa. Czytam forum od dłuższego czasu. Czy możecie mi dziewczyny powiedzieć jak wygląda punkcja i transfer w Artemidzie Białystok? Mam zamiar tam się przenieść.
Przyjezdzasz do szpitala przydzielają Ci sale, przebierasz do punkcji najlepiej koszula proszą Cię na fotel tam usypiają i pobierają komórki. Zawoza na salę dodajesz kroplówkę przeciwbólową i chyba po 2 godzinach wypuszczają. Transfer trwa chwilę. Sala, przebieranie, fotel, podają zarodek leżysz 15-30 minut na fotelu potem jeszcze na sali nie pamiętam ile. -
Dorek83 wrote:e_mil_ka a Ty byłaś zadowolona z Artemidy w Białymstoku?
Na początku tak,potem jednak stwierdziłam , że nie podchodzą indywidualnie do pacjenta a lecą utartymi schematami. 5 transferów nieudanych i zero propozycji od lekarza, żeby szukać przyczyny. Na moje nalegania zostałam skierowna na badania szukające przyczyn niepowodzeń. Córkę mam nie dzięki klinice a dzięki pewnemu lekarzowi z Gdyni no i też zmiana partnera również w dużym stopniu do tego się przyczyniła. -
e_mil_ka wrote:Na początku tak,potem jednak stwierdziłam , że nie podchodzą indywidualnie do pacjenta a lecą utartymi schematami. 5 transferów nieudanych i zero propozycji od lekarza, żeby szukać przyczyny. Na moje nalegania zostałam skierowna na badania szukające przyczyn niepowodzeń. Córkę mam nie dzięki klinice a dzięki pewnemu lekarzowi z Gdyni no i też zmiana partnera również w dużym stopniu do tego się przyczyniła.
Ja miałam dopiero pierwszą wizytę, więc zobaczymy jak to będzie. To jest moja 3 już klinika i mam nadzieje, że może tam mi się uda zajść w ciąże. -
Efka wrote:Witajcie dziewczyny . Czy jest tu jakaś para która przystąpiła w bliskim czasie do criotransferu i mogłaby napisać jak to wygląda pod względem kosztów? Bede bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
W związku z tym że planujemy to zrobić w najbliższym czasie to ostatnio dzwonilam do Artemidy i powiedziano mi że koszt 1600 z wizytami monitorującymi -
Efka wrote:Smerfetka 84 dziękuję za odpowiedź. Czyli kwota ta zawiera juz wszystkie badania między innymi badania wirusologiczne wizyty leki stymulujace tez czy to na cyklu naturalnym ?
Sam kriotransfer i wizyty monitorujące a reszta nie -
Hej, dziewczyny możecie mi powiedzieć jak lekarze w Artemidzie podchodzą do immunologii? Biorą w ogóle pod uwagę zalecenia od immunologów? Dopiero zaczynam u nich leczenie, a jednocześnie zaczęłam się leczyć u Pani immunolog Jerzak w Warszawie, gdyż mam już za sobą 4 nie udane in vitro.
-
Dorek83 wrote:Hej, dziewczyny możecie mi powiedzieć jak lekarze w Artemidzie podchodzą do immunologii? Biorą w ogóle pod uwagę zalecenia od immunologów? Dopiero zaczynam u nich leczenie, a jednocześnie zaczęłam się leczyć u Pani immunolog Jerzak w Warszawie, gdyż mam już za sobą 4 nie udane in vitro.
Może coś się zmieniło ale jak ją podchodziłam do in vitro byli bardzo przeciwni grzebaniu w immunologii.