X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka najlepiej by było jak byś np zrobiła te badania rano i poczekała na nie powinny być po 2 godz i z nimi od razu tego 3 dnia cyklu na wizytę wtedy pewnie by Ci już coś dał i byś nie straciła cyklu.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tych tabletek towyglądają jak hormony ale pisze na nich że to estriadol jak myślicie mam je brać czy nie?

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    emilka najlepiej by było jak byś np zrobiła te badania rano i poczekała na nie powinny być po 2 godz i z nimi od razu tego 3 dnia cyklu na wizytę wtedy pewnie by Ci już coś dał i byś nie straciła cyklu.

Tak myślałam ale ja koniecznie chcę trafić do dr Z. Więc chyba poświęcę się i poczekam na poniedziałek czyli 22 sierpnia. Z resztą nawet chyba bardziej pasuje mi to wszystko w następnym cyklu. Jestem świadkową na ślubie 3 września. Byłby kłopot gdybym musiała jechać na jakąś wizytę:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:23

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    Luna, mi na pierwszej wizycie- takiej co zdecydowanie oznajmiłam lekarzowi, ze in vitro- dr. W powiedział, że będę miała dwie wizyty, które nie są liczone z pakietu (tego 1000,00). I dzisiaj była już ta druga. Dzisiaj tak mnie przestraszył tą nadrzerka, że nawet nie zwróciłam mu uwagi, że dr W mówił, ze te dwie wizyty będą po 200,00. To u Ciebie w takim razie juz powinny iść z pakietu. A teraz kiedy masz wizytę i co masz na niej zaplanowane?
    Ja miałam chyba nawet ze 3 wizyty przed pakietowe,i potem w pakiecie też 3. Ciekawa jestem starasznie tego ich cennika. Ostatnio miałam 2 wizyty w dr W, polegałay absolutnie na tym samym i za jedną zapłaciłam 250zł,a za drugą 200zł.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka ja też 22 sierpnia na wizytę ruszam bo ja też najbardziej lubię dr Z od początku u niego się leczę.A tak odnośnie tych cen to też się dziady podnieśli bo wcześniej to 160 zazwyczaj się płaciło a teraz 200 to minimum więc jak się tak cenią to i ivf pewnie wkrótce podniosą więc trzeba się śpieszyć.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana jak tam @ się rozkręciła?

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    ana jak tam @ się rozkręciła?
    No narazie Jeszcze Nie Ale zawsze tak mam że najpierw brazowy śluz 2 dni I krwawienie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hsg Bol zakładania cewnika jest największy ale to trwa Z 2 min i już na odlocie pozniej jechałam na wózku na te rtg i plyn to pamiętam jak przez sen. Same wpuszczenie płynu nie bolało pozniej jak mi 2 Raz dopuścili czułam takie mocne parcie jakby miało coś rozerwać się I przeszło też ból chwilowy. Ja natomiast ciężko wspominam 2 dzień bo poszlam już do pracy i wyprostować się Nie mogłam, chodzic też ledwo bo Wszystko Mnie ciagnelo.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Słomka mam jeszcze jedno pytanie. Czy miałaś wczoraj badaną krew? Bo nie wiem na którą godzine mam jechać. Niby pielęgniarki mówiły, że coś tam mogą badac ale doktorek nic mi nie mówił o tym.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz tez temp zaczyna spadac wiec jest tak jak przewidywalam czyli iui bylo robione za pozno i niestety sie nie udalo. podchodze jeszcze raz w 08/2016 i teraz musi sie udac.

Dziewczyny wiecie co? ja mam wrazenie ze sie predzej zestarzeje na tym forum anizeli przejde na fioletowa strone. kurde osiwiec mozna...

Ena lubi tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te forum to już powoli zdycha

Karcia
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo..., wzięło i usunęło mój wpis. Lunka mieliśmy pobieraną krew na wirusologie.

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi gdzie się płaci za transfer i punkcie tam w szpitalu gdzie to robią czy w artemidzie?

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinderella wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

Muszę zrobić HSG. Czy możecie napisać:
    1. Jak to przebiega?
    2. Czy to prawda, że tak potwornie boli?
    3. Czy robiłyście je w Olsztynie

Mam skierowanie od dr D. Czy mam się z tym zgłosić do szpitala? Jak to przebiega? Jestem zielona.
    Dostałam jeszcze skierowanie na czystość pochwy i E2 FSh
    Dr bardzo szybko tłumaczył, a ja jestem zagubiona i trochę przerażona....

pozdrawiam Was wszystkie
    Ja miałam robione hsg w Olsztynie w szpitalu Wojewódzkim. Jak dostałam okres to dzwoniłam do szpitala, żeby się zapisać. W dniu badania rano przyjęli mnie na oddział. Założyłam piżamę, dostałam głupiego Jasia i czekałam na sygnał - jedziemy na badanko. Po tym leku sieknęło mnie ostro - nic nie piłam, a czułam się jak po %%%. Na wózku przewieziono mnie na salę, gdzie robiono hsg. Zgodzilam się na studentów, zatem była widownia. Kładziesz się na stole, przypinają cię pasami, wypuszczają kontrast i obracają tym ustrojstwem. Mnie raz ostro zabolalo, bo jeden jajowód coś tam miał i kontrast przebił to. U mnie wynik wyszedł pozytywny, a ból to pikuś w porównaniu z porodowymi.
    A i trochę te badanie mi się przedłużylo w czasie, bo wyszły mi jakieś bakterie i musiałam brać leki na to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    u mnie juz tez temp zaczyna spadac wiec jest tak jak przewidywalam czyli iui bylo robione za pozno i niestety sie nie udalo. podchodze jeszcze raz w 08/2016 i teraz musi sie udac.

Dziewczyny wiecie co? ja mam wrazenie ze sie predzej zestarzeje na tym forum anizeli przejde na fioletowa strone. kurde osiwiec mozna...
    Bo najgorsze jest oczekiwanie - cykl trwa prawie miesiąc, a czasem dłużej i tak czekasz w nieskończoność....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:21

• eve87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    emilka ja też 22 sierpnia na wizytę ruszam bo ja też najbardziej lubię dr Z od początku u niego się leczę.A tak odnośnie tych cen to też się dziady podnieśli bo wcześniej to 160 zazwyczaj się płaciło a teraz 200 to minimum więc jak się tak cenią to i ivf pewnie wkrótce podniosą więc trzeba się śpieszyć.
    Ja 160zł to zapłaciłam tylko raz, na pierwszej wizycie.. Potem już zawsze 200/250zł.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi gdzie się płaci za transfer i punkcie tam w szpitalu gdzie to robią czy w artemidzie?
    Płaci się w Artemidzie, w tym samym momencie za punkcję i za transfer. Za punkcję możesz zapłacić kartą,ale za transfer już tylko gotówką.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena to i tak miałaś dobrze że Ci coś dali a u nas HSG jest na żywca.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve to dobrze wiedzieć że nie za wszystko można płacić kartą bo bym pojechała bez kasy.

Karcia
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Płaci się w Artemidzie, w tym samym momencie za punkcję i za transfer. Za punkcję możesz zapłacić kartą,ale za transfer już tylko gotówką.
    za transfer gotówką bo jak nie dojdzie d skutku to zwracają ten 1000zł

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ