Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna jestem już po, dostałam receptę na zastrzyki - gonapeptyl. Jakoś przeraża mnie to wszystko. Dzisiaj mam zrobić sobie pierwszy zastrzyk. Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę. W miedzy czasie ma się pojawić @, mam nadzieję ze już ostatnia . Lekarz mnie troche nastraszył - mam ogromną nadrzerkę. Ciekawe jk wyjdzie mi cytologia.
-
Karcia wrote:tak patrzyłam.a mam jeszcze pytanie bo dostałam ten lek co wcześniej pisałam Estrofem na wyciszenie jajników i miałam go zacząć brać od dziś ale go nie wziełam bo zastanawiam się czy gdyby mi się udało teraz naturalnie to czy by ten lek nie zaszkodził jak myślisz?
Zdecydowana jesteś na 100% na IVF? Pytam, bo skoro nie wzięłaś teko leku, to nie przesuniesz wszystkiego o kolejny cykl?
Wiesz ja miałam łatwiej, bo antyki w trakcie @ zaczęłam, wiec nie myślałam już o tym czy może tym razem się udało. Choć noo kurka do ostatniego dnia przed @ marzyłam, żeby już nie przyszła małpa. A teraz decyzja podjeta i działamy.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Słomka, a który to dc u ciebie?
Wiesz co, mam już gonapeptyl x 2 opk i menopur x 1 opk. od czerwca i co otwieram lodówkę to mnie strach ogarnia.
Co do @ - tak to juz na 100% będzie ostatnia, nie ma innej opcji
O nadżerce to się nie wypowiem (choć coś kiedyś mi sie obiło o uszy, że po porodzie się leczy)22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki
Muszę zrobić HSG. Czy możecie napisać:
1. Jak to przebiega?
2. Czy to prawda, że tak potwornie boli?
3. Czy robiłyście je w Olsztynie
Mam skierowanie od dr D. Czy mam się z tym zgłosić do szpitala? Jak to przebiega? Jestem zielona.
Dostałam jeszcze skierowanie na czystość pochwy i E2 FSh
Dr bardzo szybko tłumaczył, a ja jestem zagubiona i trochę przerażona....
pozdrawiam Was wszystkie -
Na następnej wizycie mam zapłacić ten 1000,00. Dzisiaj za wizytę dr Z skasował mnie 250- jeszcze nigdy takiej kwoty nie zapłaciłam
Tak się zastanawiam jak to tego zastrzyku powinnam się zabrać? -
nick nieaktualnyI jeszcze chciałam Was dopytać:
czy immunologia (AMH, TSH, FT4, AntyTPO, AntyTG, witamina D3), to jest to samo co E2- FSH?
Te badnia z krwi (w nawiasie) wykonano mi na miejscu w Artemidzie. Ale mam jeszce skierowanie na E2 - FSH. Rozumiem, że to inne badanie z krwi, prawda?
Przepraszam, że moze pytam o trywalne rzeczy, ale nie mialam wcześniej takich badań i wolę sie upewnić.
pozdarawiam Was wszystkie -
Cinderella wrote:I jeszcze chciałam Was dopytać:
czy immunologia (AMH, TSH, FT4, AntyTPO, AntyTG, witamina D3), to jest to samo co E2- FSH?
Te badnia z krwi (w nawiasie) wykonano mi na miejscu w Artemidzie. Ale mam jeszce skierowanie na E2 - FSH. Rozumiem, że to inne badanie z krwi, prawda?
Przepraszam, że moze pytam o trywalne rzeczy, ale nie mialam wcześniej takich badań i wolę sie upewnić.
pozdarawiam Was wszystkie
HSG nie mialam wiec nie pomogę. Na pewno musisz umówić się w szpitalu na zabieg, szpital raczej który chcesz bo skierowanie, to zawsze jest "otwarte". Jest tu gdzieś temat o hsg, tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Nie no przesadzają już z tymi cenami, w środę to będzie moja 3 wizyta związana z IVF, jak policzą mnie znów jak za zwykła wizyte to będzie już 660zł za same wizyty. Potem 1000zł za wizyty, których jak dobrze pojdzie, to może też tylko ze 3 będą.
Jestem tak ostatnio nerwowo wyczerpana (codziennie pije syrop na uspokojenie), że w środę to chyba niezła awanturę urządzę.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Luna, mi na pierwszej wizycie- takiej co zdecydowanie oznajmiłam lekarzowi, ze in vitro- dr. W powiedział, że będę miała dwie wizyty, które nie są liczone z pakietu (tego 1000,00). I dzisiaj była już ta druga. Dzisiaj tak mnie przestraszył tą nadrzerka, że nawet nie zwróciłam mu uwagi, że dr W mówił, ze te dwie wizyty będą po 200,00. To u Ciebie w takim razie juz powinny iść z pakietu. A teraz kiedy masz wizytę i co masz na niej zaplanowane?
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam HSG w miejskim w Olsztynie. Musisz mieć badania na obecność bakterii- czystość pochwy aktualne. Mnie na zabieg umówiła moja Pani Doktor, ale to chyba trzeba tak sie wpasować w termin, żeby juz krwawienia nie było, ale przed owulcja. Zabieg Malo przyjemny, ból do wytrzymania. W miejskim mi się trafiła bardzo mila obsluga. Rano przyjmują Cię na oddział, obiad jesz już w domku
-
Dziewczyny ja mam sie zgłosić na pobranie krwi w trzecim dniu cyklu. Jadę teraz w środę. A potem mam zapisać się na wizytę do 15 dnia cyklu. Czy powiecie mi co dalej mnie czeka? Dostanę już coś na stymulację jajników? Czy dopiero od następnego cyklu?
-
słomka tak jestem zdecydowana na 100% ale ich nie biorę bo jakoś boje się że jak by się udało naturalnie to mogły by one zaszkodzić ale to nie są żadne antyki ni nic takie bardziej ziołowe na moje oko na wyciszenie jajników a teraz jak dostane @ za 2 tyg to zaczynam stymulację więc myślę że nic nie powinno się przesunąć o kolejny cykl.Karcia
-
Cinderella ja też miała HSG i to nic przyjemnego ale do przeżycia są dziewczyny które to w ogóle nie boli bo dostają znieczulenie a u mnie nic się nie dostawało tylko ketonal który nic nie dał.Musisz być po krwawieniu max do 12 dnia cyklu.Jak dostaniesz@ to dzwonisz i się umawiasz ja przy najmniej tak zrobiłam.Dziewczyny mnie też wkurza już to wszystko bo powinni brać z tego 1000 te wizyty a ja za każdą też płacę myślicie że jak będę za 2 tyg to mam się upomieć o to?Ana kurcze może jeszcze to nie @ może ją zaklniemy i nie przyjdzie zmoraKarcia