Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:O jakim lepszym podlożu mówisz i o co chodzi z tym nacięciem otoczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:40
Karcia lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:oki Gosia spróbuje załatwić na fundusz zobaczymy może się uda bo teraz zbieram każdy grosz na drugie podejście. Lura super czwartek tuż tuż ale ja nie dostałam żadnego zastrzyku na rozluźnienie w pupcię
kurczę jak ja Ci zazdroszczę może się zamienimy co :)Lura a zastrzyk z ovitrelle lub tego drugiego ale nie pamiętam nazwy kiedy masz sobie zrobić?
Popierdzieliło mi się, zastrzyk na rozluźnienie dostaje się przed transferem, żeby zapobiec skurczom macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:52
Karcia lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dziewczyny przy trzydniowych zarodkach nie ma mowy o nacięciu otoczki, robią to tylko przy blastkach i to dr decyduje czy jest taka potrzeba, jeśli są ładnie rozwinięte to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym nikt z Wami tego wcześniej nie omówi, dopiero przed samym transferemKarcia lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Trzymamy kciuki. Kurde tak bym chciała być na takim etapie jak wy. Czuje że niby cała procedura jest blisko A jednak co miesiąc mi ucieka...
Lura82, Karcia lubią tę wiadomość
-
Gosia321 Powiedz mi jak to wszystko wygląda od pierwszej wizyty?Jakim szlas protokolej i na jakiej podstąpię lekarz go dobiera.Jak często ni wizyty i jak się znosi leki?.Czy po punkcja lekarz daje zwolnienie?
Karcia lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Jestem jeszcze przed odbiorem badania męża na mukowiscydoze ale chyba nic nie wykaże niepokojącego. Ja chlamydie,wymaz i cyto dopiero zrobię jak będę przed pukncja.Bynajmnie jak najbliżej zabiegi o ile się uda stymulacja.Po clo brany od 5 dc miałam 5 pęcherzyków.Przy mocniejszych może być więcej?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki . U nas po podjęciu decyzji o ivf byly 3 wizyty hmmm wstępne. Lekarz zleca badania i na ich podstawie decyduje o protokole. Ja ide dlugim. Decyzja byla w czerwcu. Po badaniach w 5 zaczelam brac antykoncepcje (28 lipiec) , w 20 dniu cyklu doszly zastrzyki gonapeptylu do samego konca. 14 dnia brania gonapeptylu doszedl menopur. To jak dlugo sie go bierze zalexy jak sie na niego reaguje. Potem ovitrelle i za 2 dni punkcia. I jak wszystko dobrze pojdzie za 3- 5 dni transfer. Kazdy leki znosi inaczej. Ja zero objawów , moze placzliwa jestem bardziej ( a u mnie to nowosc, bo nigdy nie placze )
Co do zwolnienia to mnie dzis dziewczyny pytaly czy chce, ja nie bralam.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
[email protected] wrote:Jestem jeszcze przed odbiorem badania męża na mukowiscydoze ale chyba nic nie wykaże niepokojącego. Ja chlamydie,wymaz i cyto dopiero zrobię jak będę przed pukncja.Bynajmnie jak najbliżej zabiegi o ile się uda stymulacja.Po clo brany od 5 dc miałam 5 pęcherzyków.Przy mocniejszych może być więcej?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
[email protected] wrote:Jestem jeszcze przed odbiorem badania męża na mukowiscydoze ale chyba nic nie wykaże niepokojącego. Ja chlamydie,wymaz i cyto dopiero zrobię jak będę przed pukncja.Bynajmnie jak najbliżej zabiegi o ile się uda stymulacja.Po clo brany od 5 dc miałam 5 pęcherzyków.Przy mocniejszych może być więcej?Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
e_mil_ka wrote:O jakim lepszym podlożu mówisz i o co chodzi z tym nacięciem otoczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:26
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:No wlasnie oni nic wcześniej nie mowia. Dzis dostalam papiery do podpisania. Mysle ze powinny byc wypelniane z lekarzem. W mojej sytuacji dalej nie wiem czy lepiej jeden czy dwa zarodki brac. Czy maja nacinac otoczke czy nie. Wszystko przez tego polipa, tak sie na nim skupilam. Ze o niczym innym nie rozmawialam. A przex to ze ciagle u kogos innego wizyta to i lekarze nie wiedza co juz wcześniej nam mowili.
Na grunosc otoczki moze miec wplyw zbyt duze spozyeanie cukru ale to tylko jeden z powodowno i bez przesady nie popadajmy w przesade ze zaraz kazda nawet kawalka czekolady nie zje
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
A tok to jest prawda ze nic nie mowia. Ja na wizycie po nieudanym transferze madrzejsza o doswiadczenia i sposoby jakie mialy kolezanki z innego forum na ktorym jestem spytalam sie doktora D czemu nikt wczesniej nie wpomnial ze mozna ulepszyc podejscie i ile to kosztuje. Uslyszalam ze pierwszy raz to z reguly test jak organizm dziala na stymulacje jak rozwijaja sie komorki i rzadko sie udaje za pierwszym razem.
A na pytanie ile kosztuja takie ulepszacze uslyszalam ze sa w pakiecie wiec dpytalam czemu nie sa robione standardowo lekarz powiedzial ze o tym decyduje embriolog wiec z nim trzeba rozmawiat. Wtf ale czemu nikt o tym nie wspomnial uslyszalam ze nie bylo pytania. Kuzwa normalnie kyrkBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
asia-m-b wrote:Dziewczyny przy trzydniowych zarodkach nie ma mowy o nacięciu otoczki, robią to tylko przy blastkach i to dr decyduje czy jest taka potrzeba, jeśli są ładnie rozwinięte to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym nikt z Wami tego wcześniej nie omówi, dopiero przed samym transferem
A w artemidzie podaja wczesniejsze zarodki bo jak sie spytalam czy przy kolejnym podejsciu mozna byloby podac wczesniej to dr D powiedzial ze preferuja blastkiBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
No cyrk. Jak powiedzialam dzis o tym mezowi to tak sie zdenerwowal. Niby skąd my mamy o tym wiedzieć. W tych czasach mamy internet i mozna sie czegos dowiedzieć od was juz doswiadczonych dziewczyn, tylko dlaczego musimy same tak madre jak lekarze ?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤