X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia zastrzyk biore dzis. Wychodzi 36 h przed.

Karcia lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    O jakim lepszym podlożu mówisz i o co chodzi z tym nacięciem otoczki?
    Właśnie O co z tym chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:40

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    oki Gosia spróbuje załatwić na fundusz zobaczymy może się uda bo teraz zbieram każdy grosz na drugie podejście. Lura super czwartek tuż tuż ale ja nie dostałam żadnego zastrzyku na rozluźnienie w pupcię :) kurczę jak ja Ci zazdroszczę może się zamienimy co :)Lura a zastrzyk z ovitrelle lub tego drugiego ale nie pamiętam nazwy kiedy masz sobie zrobić?

Popierdzieliło mi się, zastrzyk na rozluźnienie dostaje się przed transferem, żeby zapobiec skurczom macicy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:52

Karcia lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy trzydniowych zarodkach nie ma mowy o nacięciu otoczki, robią to tylko przy blastkach i to dr decyduje czy jest taka potrzeba, jeśli są ładnie rozwinięte to nie ma takiej potrzeby.
    Poza tym nikt z Wami tego wcześniej nie omówi, dopiero przed samym transferem ;)

Karcia lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura to w czwartek twój wielki dzień. Forumowe koleżanki będą cię telepatycznie wspierały.

Lura82, ana1122, Karcia, Izaura lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie. Przyda sie. A teraz będzie największy stres

Karcia lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki. Kurde tak bym chciała być na takim etapie jak wy. Czuje że niby cała procedura jest blisko A jednak co miesiąc mi ucieka...

Lura82, Karcia lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura jestesmy wszystkie z Toba:) powodzenia

Lura82, Karcia lubią tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 Powiedz mi jak to wszystko wygląda od pierwszej wizyty?Jakim szlas protokolej i na jakiej podstąpię lekarz go dobiera.Jak często ni wizyty i jak się znosi leki?.Czy po punkcja lekarz daje zwolnienie?

Karcia lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, trzymam za Ciebie kciuki; i jeszcze jedno pytanie - ile dni się stymulowalas i czym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:39

Monisiek
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze przed odbiorem badania męża na mukowiscydoze ale chyba nic nie wykaże niepokojącego. Ja chlamydie,wymaz i cyto dopiero zrobię jak będę przed pukncja.Bynajmnie jak najbliżej zabiegi o ile się uda stymulacja.Po clo brany od 5 dc miałam 5 pęcherzyków.Przy mocniejszych może być więcej?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki . U nas po podjęciu decyzji o ivf byly 3 wizyty hmmm wstępne. Lekarz zleca badania i na ich podstawie decyduje o protokole. Ja ide dlugim. Decyzja byla w czerwcu. Po badaniach w 5 zaczelam brac antykoncepcje (28 lipiec) , w 20 dniu cyklu doszly zastrzyki gonapeptylu do samego konca. 14 dnia brania gonapeptylu doszedl menopur. To jak dlugo sie go bierze zalexy jak sie na niego reaguje. Potem ovitrelle i za 2 dni punkcia. I jak wszystko dobrze pojdzie za 3- 5 dni transfer. Kazdy leki znosi inaczej. Ja zero objawów , moze placzliwa jestem bardziej ( a u mnie to nowosc, bo nigdy nie placze )
    Co do zwolnienia to mnie dzis dziewczyny pytaly czy chce, ja nie bralam.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze przed odbiorem badania męża na mukowiscydoze ale chyba nic nie wykaże niepokojącego. Ja chlamydie,wymaz i cyto dopiero zrobię jak będę przed pukncja.Bynajmnie jak najbliżej zabiegi o ile się uda stymulacja.Po clo brany od 5 dc miałam 5 pęcherzyków.Przy mocniejszych może być więcej?
    Te badania bedziesz musiala zrobic na poczatku, na cytologie czekalam najduzej. Badania wirusologiczne musicie miec oboje jeszcze przed stymulacja. Chyba ze lekarz mowil.ci inaczej lecz nie sadze

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki a jakie masz amh? bo to miedzy innymi na jego podstawie lekarz planuje stymulacje. Po clo miałaś 5 pęcherzyków? to dużo, 5 dojrzałych i z pięciu była owulacja potwierdzona usg?

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    O jakim lepszym podlożu mówisz i o co chodzi z tym nacięciem otoczki?
    Z jonami wapnia lepiej rozwijaja sie w nim zarodki. Powoduje ono lepsza aktywacje komorki jajowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 22:26

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    No wlasnie oni nic wcześniej nie mowia. Dzis dostalam papiery do podpisania. Mysle ze powinny byc wypelniane z lekarzem. W mojej sytuacji dalej nie wiem czy lepiej jeden czy dwa zarodki brac. Czy maja nacinac otoczke czy nie. Wszystko przez tego polipa, tak sie na nim skupilam. Ze o niczym innym nie rozmawialam. A przex to ze ciagle u kogos innego wizyta to i lekarze nie wiedza co juz wcześniej nam mowili.
    Nacinanie otoczki jest ryzykowne bo mozna uszkodzic zarodki musi to robic naprawde dobry embriolog a w Bialymstoku tacy sa. Jesli otoczka jest cieniutka to czesto nie nacinaja ale jesli jest gruba to warto
    Na grunosc otoczki moze miec wplyw zbyt duze spozyeanie cukru ale to tylko jeden z powodow :) no i bez przesady nie popadajmy w przesade ze zaraz kazda nawet kawalka czekolady nie zje :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tok to jest prawda ze nic nie mowia. Ja na wizycie po nieudanym transferze madrzejsza o doswiadczenia i sposoby jakie mialy kolezanki z innego forum na ktorym jestem spytalam sie doktora D czemu nikt wczesniej nie wpomnial ze mozna ulepszyc podejscie i ile to kosztuje. Uslyszalam ze pierwszy raz to z reguly test jak organizm dziala na stymulacje jak rozwijaja sie komorki i rzadko sie udaje za pierwszym razem.
    A na pytanie ile kosztuja takie ulepszacze uslyszalam ze sa w pakiecie wiec dpytalam czemu nie sa robione standardowo lekarz powiedzial ze o tym decyduje embriolog wiec z nim trzeba rozmawiat. Wtf ale czemu nikt o tym nie wspomnial uslyszalam ze nie bylo pytania. Kuzwa normalnie kyrk

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Dziewczyny przy trzydniowych zarodkach nie ma mowy o nacięciu otoczki, robią to tylko przy blastkach i to dr decyduje czy jest taka potrzeba, jeśli są ładnie rozwinięte to nie ma takiej potrzeby.
    Poza tym nikt z Wami tego wcześniej nie omówi, dopiero przed samym transferem ;)
    Tak to prawda stosuje sie to przy blastkach. Ale przed transferem tez nikt o tym nie wspomnial :(
    A w artemidzie podaja wczesniejsze zarodki bo jak sie spytalam czy przy kolejnym podejsciu mozna byloby podac wczesniej to dr D powiedzial ze preferuja blastki

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cyrk. Jak powiedzialam dzis o tym mezowi to tak sie zdenerwowal. Niby skąd my mamy o tym wiedzieć. W tych czasach mamy internet i mozna sie czegos dowiedzieć od was juz doswiadczonych dziewczyn, tylko dlaczego musimy same tak madre jak lekarze ?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, jak czesciej bywa w artemidzie. Czekaja do 5 dnia czy w 3 czesciej jest transfer. Ja i tak sie nie nadtawiam na transfer ale .... ehhsama nie wiem co robic. Mam jeden wielki mlyn w głowie

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ